zondag 19 april 2009

Renée-award

Vorige week kreeg ik tot mijn verrassing een award van Manuela, de Renée-award.
Ik wil altijd graag wat achtergronden weten, dus ik ben op zoek gegaan naar het verhaal achter deze award. Zo kwam ik uit bij de bedenker ervan: Belle Sinclair uit Tokio. Zij heeft deze award bedacht ter ere van haar vriendin Renée. (Zij is 45 en heeft borstkanker.)
Zij schrijft over haar dat zij door te zijn wie ze is, zoveel voor mensen betekent.
Haar eerlijkheid, humor en intelligentie zijn een bron van inspiratie voor velen. En aan de ene kant kan ze heerlijk schateren van het lachen en plezier maken en aan de andere kant heeft ze hartelijke, vriendelijke en wijze woorden voor haar medemens.
Belle noemt haar een verspreider van liefde, en ze zegt: die liefde is besmettelijk..
Daarin zit ook gelijk de symboliek van de (acorn) eikel, het teken op de award, de eikel valt in de grond en daaruit groeit een sterke stevige eikeboom, deze verspreidt weer eikels en daaruit groeien weer nieuwe sterke bomen...
Zo kunnen wij door de berichten die wij plaatsen op de blogs van medebloggers, ook verspreiders zijn van deze liefde.
Zelf noem ik mensen niet gauw mijn vrienden, ik heb in de tijd rond mijn scheiding ervaren dat "vrienden" niet altijd vrienden zijn.
Maar ik merk wel dat de gezellige,veelal positieve berichtjes die ik ontvang als reactie op een nieuwe post op m'n blog, mij absoluut een goed gevoel geven. En ik denk dat we op deze manier heel wat eikels kunnen rondstrooien waar sterke stoere bomen uit kunnen groeien!
Waarschijnlijk voelen jullie hem al aankomen: ik geef deze award niet door... tenminste... niet direct. Indirect geef ik hem aan ieder van jullie bij wie ik op je blog mee mag kijken en waar ik vaak spontaan en berichtje achterlaat, gewoon omdat dat goed voelt.
Velen van ons hebben wel een (stil)verdriet, en ik wens ieder van jullie toe, dat de "blogvriendelijkheden" bijdragen tot een goed gevoel en een duwtje in de rug als de tas met bagage die je meesjouwt even heel zwaar is.
Dit was even een filosofische post, ook dat hoort bij het leven, door af en toe eens stil te staan bij zulke dingen worden we sterke, stoere bomen die veel eikels voortbrengen!!

13 opmerkingen:

lia zei

Hoi Corine,

Ben het helemaal met je eens.
Je weet pas of je vrienden hebt, als er iets gebeurt. Heel veel van mijn vrienden zijn nu kennissen zeg ik wel eens. De echte steunen je door dik en dun, en die zijn helaas heel zeldzaam.

groetjes Lia

Hadasse zei

Wat mooi geschreven en gedacht... bijzonder...

Mayflower zei

Hey Corine,
Ik wist al dat het een bijzondere Award moest zijn, maar wat mooiom nu het hele verhaal achter deze Award te lezen en wat mooi dat Belle deze Award voor haar vriendin in het leven heeft geroepen, èchte vriendschap, wat heel bijzonder is, want zoals jij ook al schrijft in nare tijden leer je vrienden pas kennen.
Groetjes Mea

Lief Leuk & Anders zei

Klopt wat je schrijft. Een voordeel; de echte blijven over! Bedankt voor je indirecte award, en het verhaal erachter. Mooi gebaar van deze Tokiose dame!

Bonnie zei

Interessant het verhaal erachter.....
Ik had zoiets begrepen. Van harte! Ik zat ook te denken weer over en weer nomineren.....
Toch ga ik wel 1 uitdelen om het zaaien voort te zetten en te verspreiden zoals zij het bedoelde, al moet ik er nog even over denken wie....
Fijne avond

Anne zei

Hoi corine,

Leuk dat je m'n blog hebt ontdekt, en bedankt voor je reactie.
Wat een super leuke tuin heb je! Met die boomgaard, echt super.
Helaas hebben wij maar een klein achtertuintje, meer een soort plaatsje, maar ik vind hem wel gezellig zo, we hebben hem in het najaar aangelegd, dus alles moet nog lekker gaan groeien, maar ja geduld ....
Nog een gezellige avond en tot een volgende keer.

Groetjes, Anne.

Manuela zei

*zucht*...........
wat mooi verwoord........

English style zei

Prachtig verwoord Corine ! en zo waar, echte vriendschap is erg bijzonder !! en dat ervaar je meestal als je iets ingrijpends mee maakt...
lieve groet, Yvon

t brocante sfeertje zei

Mooi!Corine,zo mooi kan je alleen verwoorden als je bagage hebt!Gisteren mn verwendag gehad met allerlei moeders met n kind met handicap.Op zo'n dag deel je even je ellende en heeft iedereen aan n half woord genoeg en voelt zo'n dag als n vriendschappelijke deken waar je even met z'n allen onderkruipt.En inderdaad echte vrieden leer je kennen in tijde van ellende want als alles je goed gaat....Lieve groet,Ingrid

G-style zei

Hoi Corine ,
wat heb je dat allemaal prachtig verwoord meid !!
Ik heb er ook een van Manuela gekregen en heel trots op m'n blog gezet maar ik had me er nog niet zo in verdiept en weet ook nog niet aan wie ik hem doorgeef ....in elk geval niet aan acht ,dat wordt me teveel en krijg je weer zo'n award-regen waarbij ik dan toch bang ben dat er iemand vergeten wordt.
Fijne week , groetjes van Gea

Simple pleasure zei

Wat heb je dat mooi geschreven, heel herkenbaar en waar!
Groetjes Jo.

my day zei

Hoi Corine,
je hebt het verhaal achter deze Award erg mooi opgeschreven.Ben ook heel blij met deze Award en jij ook heel hartelijk gefeliciteerd meid.
Het geeft inderdaad een heel goed gevoel al die lieve reakties en dat je in korte tijd toch zoveel blogvrienden kunt krijgen vind ik heel bijzonder.
Fijne week,groetjes Ingrid.

Lenie zei

Ik wist niet dat er achter die Awards zo'n verhaal schuil kon gaan. Ik begrijp dat zo'n award de hele wereld over gaat dan ??

Wat geweldig zeg !!