maandag 27 april 2009

zoveel moois!

Gisteren was weer een prachtige (zon)dag. 's Morgens was er nog geen zon, maar het was zo zacht dat we toch lekker buiten konden zitten. Nou ja..zitten.. Je zíet alles groeien.. daar geniet ik zo van dat ik dan toch weer een rondje doe met de camera.
Helemaal achter in de tuin, in de werktuin, waar we hout hakken, de was drogen en de moestuin hebben, staan in het gras veel paardebloemen. En.. al houd ik niet van geel, hier mogen ze blijven.. want het staat wel heel landelijk!
De peer in de boomgaard is uitgebloeid, maar nu staan de beide appelbomen (een sterappel en een elstar) volop in bloei. Dat levert toch wel een bijzonder mooi plaatje.. een strakblauwe lucht met lichtrose bloesem..
In de moestuin is ook al vanalles aan de gang, de rabarber groeit super, de maggiplant ruikt zo lekker soeperig als je er langs loopt en de aardbeien bloeien ook al volop..
En we zijn er nog niet.. Want de pioenrozen spurten ook de grond uit.
Er zitten al flink wat knoppen in. Als je goed kijkt zie je dat de mieren er al bij zijn om mee te genieten.
In m'n vorige post staat de prachtige bos seringen van de buurvrouw. In onze eigen tuin staat een witte sering, helaas heeft de vorst vorig jaar roet in het eten gegooid en zaten er geen bloemen in. Dit jaar is het voor het eerst dat ie bloeit en hoe.. het kleine struikje zit bomvol bloemen..Ik heb er voozichtig één tak afgeknipt voor in de kamer, maar ik heb begrepen dat een sering op oud hout bloeit dus de rest laat ik zitten in de hoop dat we volgend jaar weer van een prachtig bloeiende sering mogen genieten. Natuurlijk ging ie wel op de foto!
En zo is het bewijs maar weer geleverd: Er is heel dichtbij zoveel moois te zien.. Het is echt de moeite waard om even stil te staan bij de "gewone" dingen in je eigen tuin!
En als klap op de vuurpijl, mijn oudste zonnestraal. We proberen de meiden, in hun zoektocht naar wie ze zijn en wat ze in het leven willen, mee te geven dat liefde en geluk zit in het kunnen genieten van kleine dingen.. Er is zoveel moois in deze hectische wereld, waar je rust en inspiratie uit kunt halen om je leven inhoud te geven..

13 opmerkingen:

English style zei

Wat een mooie postheb je geschreven !
ik ben ook geen fan van geel, maar boterbloempjes en paardenbloemen vind ik wel leuk, mijn dochtertje verspreid de "blaasbloemen"zoals zij ze noemt, maar al te graag :-)
vorig jaar had onze sering iets van 3 of 4 armetierige bloemen, ook door de vorst, dit jaar maakt ie het ruimschoots goed met alle bloemenpracht!
wat een mooie pioenroos heb je trouwens staan, is een favoriet van mij (heb nu witte op de vaas)
en wat een prachtige zonnestralen heb jij in huis :-)
Fijne dag!
Groetjes Yvon

Simple pleasure zei

Dat is inderdaad een bijzonder mooi plaatje van de appelboom in bloei.Er gebeurt genoeg in jullie tuin, wat mooi dat jullie pioenrozen in de tuin hebben, ik vind dat zulke mooie bloemen. Je hebt het ook mooi omschreven bij je oudste zonnestraal, het geluk zit in kleine dingen en zo te zien is zij zich daar ook van bewust, ze ziet er stralend uit.
Groetjes Jo.

Mayflower zei

Hoi Corine, wat mooi geschreven en helemaal waar. Geluk is binnen handbereik en zit hem vaak in de kleine dingen. Prachtig weer je foto's uit eigen tuin. Wat mooi de witte sering, o en ze ruiken zo heerlijk.
Je heb ook een mooie dochter en wat heerlijk dat je ze dat allemaal mee kan geven.
Fijne dag.
Groetjes Mea

G-style zei

hoi Corine ,
leuke snapshots heb je weer gemaakt van alles wat groeit en bloeit in jullie mooie tuin.
Je oudste dochter staat ook geweldig leuk op de foto en het is zo'n rijkdom als ze kunnen genieten van de leuke dingen in het leven , dat kan in iets kleins al zitten en als je dat zelf kunt zien dan nemen je kinderen dat over en dat is toch heerlijk !

lia zei

Hoi Corine,
Er is dicht bij huis idd veel moois te zien, maar je moet er wel voor open staan.
En ik heb het vroeger en ook nu nog wel proberen door te geven aan mijn kinderen, en volgens mij is dat aardig gelukt.
Je hebt een mooie sering buiten in je tuin, maar ook een mooi plaatje van een dochter.

Fijne week gewenst
groetjes Lia

The Old and the Beautiful zei

Wat gebeurt er veel nu in de tuin en de natuur he? Het is bijna allemaal niet bij te houden.
Maar je hebt het weer mooi vastgelegd.
En je dochter is een beauty!

Fijne dag nog.
Groetjes,
Gonda

jeanette zei

prachtig omschreven en helemaal waar! ik word zelfs blij van je paardebloemen, die ik altijd gelijk uit m`n gazonnetje trek want ik hou helemaal niet van paardebloemen maar zo op je blog met je prachtige tekst erbij hou ik heel even van de paardebloem:-)

peet zei

Hoi Corinne .
Wat een prachtige plaatjes weer uit je tuin !
Wat een rijkdom om dit om je heen te hebben , en het ook te kunnen zien !
maar daar heb jij geen moeite mee !
Onze sering had ook maar een paar zielige bloemen vorige jaar , maar nu gaat hij goed zeker trage starters ...dus er is hoop !
En een prachtige dame die dochter van jullie !
( zie ik het goed lijkt ze erg veel op jou ??)

Fijne dag groetjes peet

Marja Visscher zei

Ik heb met verbazing naar de foto van je pioenrozen gekeken. Wat zijn die al ver. Ben om die reden direct mijn tuin ingelopen, want ik dacht werkelijk dat ik iets gemist had. Maar nee hoor, bij mij zijn het nog maar kleine dingetjes die nog niet helemaal weten wat ze van plan zijn. Misschien moet ik ze toespreken om beter hun best te doen. Mooie dochter heb je trouwens! Toen je een visite afstak op mijn blog vroeg je je af wie dat roze verzonnen heeft. Nou ik niet, want roze was eigenlijk niet echt mijn kleur. Alhoewel zo alles bijelkaar het toch ook wel weer wat heeft. Ik heb dit wer via Villa Extra. Sylvia werkt sinds kort voor mijn tijdschrift en ik spreek haar daarom nog wel eens. Zij vertelde dat het van een Amerikaanse dames afkomstig was. Eigenlijk hoor je haar blog er dan bij te zetten, uit een sooort erkentelijkheid. Maar het roze is hier eigelijk een eigen leven gaan leiden. Ik moet zeggen dat ik er niet altijd aan mee kan doen omdat ik soms een hele week roze ontbeer. Maar het wordt zo langzamerhand een beetje een tik. Loop ik te winkelen, vallen alleen de roze t-shirts me op, of roze slippers, gympies. Nou ja,....Overal waar ik het ontdek gaat het op 'de kiek'. Toegegeven wel een beetje maf. Maar de Fair aan de Binnenmaas waar ik de foto's maakte leende zich er wel lekker voor! Fijne avond nog. Liefs, Marja

faire un songe zei

Mooie dochter heb je..
Onze Bas speelt nog bij de junioren.
B jeugd is tot 16 jaar.
Bas wordt in augustus 16 en gaat dan dus naar de A jeugd dit is tot 19 jaar.. maar ze mogen al wel met de heren mee oden af en toe.
Het is een geweldige club jongens en dat maakt een dag kijken extra leuk.
Gezellig dat je even een kijkje kwam nemen.
Zelf ontbreekt het mij bijna structureel aan tijd...
Fijne dag nog.

Twa zei

Ik kom voor het eerst op je blog, maar vind het er allemaal erg gezellig uitzien. Ik zet je gelijk bij mijn favorieten hoor. En wat een mooie foto's van de tuin. Alles groeit en bloeit met het mooie weer. En je collage's zijn ook goed gelukt. Ik ben er ook een beetje aan het proberen ermee. Wat voor fotobewerkingsprogramma gebruik jij?

La Flotte zei

Hoi Corine, ik wordt helemaal nieuwsgierig naar je tuin...ik heb al een paar mooie bloemen voorbij zien komen.
En je hebt een prachtige dochter!

De Olijf zetten we express in de volle grond zodat hij toch wat meer kan hebben, hij was natuurlijk ook heel mooi in een pot of bak geweest maar dat durfde ik niet...te duur voor een probeersel! hahaha
Hij kan zo'n 10 á 14 graden vorst verdragen en er zijn een soort vliesdoeken om hem te beschermen als er extreme vorst is.

Hij staat nu op het beste plek in de tuin, heel de dag zon en 's winters toch beschermd.
Ik hoop dat hij goed aanslaat, we hebben speciale olijfgrond gekocht om de wortels goed te laten hechten en hij houdt van kleigrond dus het moet eigenlijk wel goed gaan.
En hij is zo'n 70 jaar oud dus heeft al een goed wortelgestel.

Ik ben nu wel benieuwd naar jouw olijf en Oleander...
Ik heb al 2x een oleander geprobeerd maar ik krijg hem niet levend de winter door, erg jammer!

Groetjes Heidi

Laura zei

Hoi Corine! Thank you for stopping by and leaving a kind comment. Your pictures and collages are lovely....I especially love the photo of the apple blossom.....since I am language challenged I am not sure about the picture of the dandelion which here is considered a pesky weed....although...I must say it is a sunny little plant that sure says summer is on it's way! I just added the google translator button at the request of an international friend...maybe you would want that as well?...or maybe not...or maybe I missed it.....anyway...I am happy to visit your lovely blog.
Be well, Groetjes, Laura