woensdag 6 mei 2009

binnen is het droog

Een natte, regenachtige dag... kom maar gauw binnen...
Onze voordeur is ook gelijk onze achterdeur, vroeger zat de voordeur aan de zijkant, je kwam dan binnen in een gangetje tussen de voorkamer en de keuken. Lang geleden zijn de tussenmuren gesloopt, zodat de kamer en de keuken nu één ruimte zijn. En op de plek van de voordeur zit nu een raam.
Het is niet zo chique zonder voordeur, maar eerlijk gezegd kwam iedereen altijd al achterom bij ons..
Rechtvoor hangt de kapstok... meestal overvol! In een gezin van 4 personen waarvan 3 vrouwelijk zijn jassen in alle soorten en maten voorradig! Af en toe moet ik dus even orde scheppen in de chaos. Er hangt nu nog genoeg en het staat veel netter zo.
Rechts staat naast de deur naar het toilet een kastje met daarboven een oude franse spiegel.
Links is de deur naar de keuken/kamer. Helaas waren alleen boven nog de originele deuren in gebruik toen ik dit huisje kocht. Jammer, maar geen probleem... ik heb een tijdje met een briefje in m'n tas gelopen met maten van deuren die ik nodig had en na een paar weken had ik de verzameling al compleet! Het was een fikse klus om ze allemaal kaal en netjes te maken, maar het was de moeite waard. Naast de deur staat een oude franse stokbroodbak met paraplu's, de bak heeft zo'n leuk roldeurtje. Ik heb 'm al jaren en hij blijft leuk.

14 opmerkingen:

Twa zei

Nou, dat is nog eens gezellig binnenkomen!
Het ziet en leuk uit, en die deuren zijn zeker heel erg mooi.

Simple pleasure zei

Wij wonen in een hoekhuis, en bij ons komt ook iedereen achterom, maar om hier nou de voordeur weg te halen :) Maar bij jullie lijkt het mij een goede oplossing. Die kapstokken, hier hangen ze ook altijd overvol, maar het heeft ook wel weer wat gezelligs.Mooie deuren hebben jullie, wel mooi dat je nu alles weer hebt zoals het vroeger was.
Groetjes Jo.

lia zei

Gezellig binnen komen bij jou.
Jij hebt teveel jassen zeg je, zo heb ik altijd veel te veel schoenen. Werkschoenen,zomerschoenen en slippers in grote maten.
Wij hebben een aantal jaren geleden ook oude paneeldeuren gekocht. Met het hardboard er nog op. Dat zijn hele klussen.
Maar ook bij jou staan ze supermooi.

groetjes Lia

Mayflower zei

Hey Corine, nou dat is gezellig binnenkomen hoor. Hier heb ik eigenlijk geen achterdeur. De garagedeur die naast de voordeur staat gebruiken wij eigenlijk altijd.
Je heb een gezellige hal met prachtige oude deuren en de stokbroodbak is ook superleuk.
Fijne avond.
Groetjes Mea

Kind An Huys zei

Wat een gezellig welkom! Mooi zijn die jaren 30 deuren, geeft gelijk zo'n mooie uitstraling.
En die franse spiegels zijn ook mijn favoriet, ik heb er toevallig dit jaar 1 in frankrijk gekocht voor 10 euro!
Hij was hier en daar wel flink beschadigd, maar gelukkig heb ik een handige man en heeft dit gerepareerd en daarna heb ik hem wit geverfd.

Nog een gezellige avond, groetejs, Anne.

G-style zei

Hoi Corine , heel toevallig heb ik vandaag ook de gang opgeruimd en de jassen eens bij langs gelopen en netter opgehangen.
ik vind jouw "achterom" echt heel sfeervol ,aan de buitenkant ziet het er al heel knus uit .
Binnen heb je het ook leuk met die oude deuren en dat leuke grenen kastje met franse spiegel erboven ,jij hebt echt mooie oude meubelstukken in huis !
Laten we hopen dat het morgen weer wat mooier is wat het weer betreft en zo niet dan is er altijd binnen nog wel wat te doen .....hier tenminste wel ...
groetjes Gea

The Old and the Beautiful zei

Hee,leuk zo'n binnenkijker!
Mooie deuren inderdaad en een leuk kastje en spiegel.
Ik vind het altijd knap als iemand van de entree een gezellige ruimte weet te maken.
Het is jou gelukt!

Groetjes,
Gonda

my day zei

Hoi Corine,
mooi binnenkomen zo bij jou, lekker veel ruimte ook.Hier kom je binnen en kun je gelijk je jas ophangen en als je dan nog twee stappen neemt sta je al in de woonkamer.Ik geloof dat ons halletje 1 meter breed is en 3 meter lang,toch ga ik nog eens proberen er iets leuks van te maken.
Fijne dag,groetjes Ingrid.

brocante roos zei

Leuk dat je ons even binnenlaat met dit slechte weer.Erg leuk hoor die oude deuren,het bepaalt voor een groot deel de sfeer. Volgens mij hebben heel veel huishoudens een (over)volle kapstok, ik ook,onder de zomerjassen,bodywarmers,fleecejacks en weet ik het wat zag ik ook nog winterjassen hangen, door jou geinspireerd zal ik die vandaag eens even gaan opruimen.
Fijne dag,groetjes Marjan

Brigitta zei

Wat leuk om zo even bij jou binnen te komen Corine. En je hebt een ontzettend leuke hal! Tja, dat jassenprobleem herken ik. Wij zijn hier maar met 2 vrouwen, maar dochterlief heeft zooooo veel jassen, niet normaal. Ze is nu een paar dagen bij haar vader, dus ik denk dat ik de kapstok maar even flink onderhanden neem!

Laura zei

Good Morning Corine! Your entrance way is charming and very inviting! We use our "back door" as our entrance too.....and I also have pegs.....but I do not think there is ever enough room! Thank you for visiting my "give away"....I wish you luck......and thank you for your comments on my post....One Photo - TAG......now I am tagging you! I can't wait to see what you come up with.....remember....one photo that shows your "true" style! Have fun! Be well, Laura

Laura zei

Oh! and I knew you would have that beautiful book.....I do not have the "outside" or gardening one.....but would love to see it one day. Have a great day! Laura :)

theeleuten zei

Wat een gezellig binnenkomen bij jou.Hier komt ook bijna iedereen achterom,al gaan wij met de hond meestal door de voordeur!
Mooi die deuren...zo sfeervol.
En ja jassen altijd teveel,gelukkig zijn nu de winterjassen weer naar boven vertrokken!!dat scheelt een heleboel!
Wat een leuk idee die stokbroodmand voor de paraplu's...
Groetjes Evelien

Elisa M zei

Wt ziet dat er vrolijk uit