vrijdag 8 mei 2009

creatief denken

In ons niet zo grote huis, hebben we gezocht naar creatieve oplossingen om toch wat ruimte te creëeren. In mijn vorige post zagen jullie ons halletje, deze ruimte is krap 2x2 en had een heel laag plafond. Dat halletje zit in een (originele) aanbouw van 4x2 met laag puntdakje achter ons huis, de helft is dus het halletje, in het andere deel zit de toilet/doucheruimte. Onder het dak zat een vlierinkje.
In de hal hebben we het plafond weggebroken, zodat je daar tegen de nok aankijkt, met een deurtje voor toegang tot het vlieringgedeelte boven de toilet/douche. Daar zit de cv-ketel en hebben we wat opbergruimte.

Toen ik het huis kocht was er geen (!)doucheruimte, er zat alleen boven op de overloop een klein wastafeltje.. na veel gepuzzel en creatief denken hebben we toen deze gecombineerde toilet/doucheruimte gemaakt.

Het is klein, maar het voldoet prima.. en.. (altijd alles positief bekijken) een kleine badkamer, geeft ook minder poetswerk! Omdat ik hou van stoere natuurlijke materialen heb ik geen kunststof wasmanden, voor het natte goed gebruiken we een echte oude wastobbe en voor het droge spul een mooie druivenplukmand.

12 opmerkingen:

The Old and the Beautiful zei

Zo is het maar net! Minder poetsen en evengoed een schattig,leuk,gezellig badkamertje.
Dat is dan toch ook weer de charme van een oud huis niet waar?
En dat kleine deurtje net onder het plafond...dat intrigeert wel hoor!
Fijn weekeind.
Gonda

Bonnie zei

Zo is het maar net en bovendien groot wil niet altijd zeggen gezellig.
En bij jou is het gezellig......
Mooi zo met die lamp aan het plafond en je badkamer is ook knus.
Fijn weekend

Manuela zei

super leuk!
ziet er gezellig uit!!

groetjes en een fijn weekend!

casa nostra zei

dat heb je goed bedacht zo.ziet er heel gezellig uit. onze badkamer is ook niet groot, maar zo erg vind ik dat niet en wat je zegt, daarom ook minder poetswerk.
fijn weekend!

Simple pleasure zei

Mooi je badkamer, die van ons is ook niet groot, maar ik zeg maar zo ,als je er douchen enzvoort in kan, heb je niks meer nodig. En het ziet er mooi uit zo bij jullie, wat een mooie spiegel heb je. Een fijn weekend gewenst.
Groetjes Jo.

Mayflower zei

Het ziet er allemaal heel mooi uit, je heb alle ruimte goed benut. Ik heb ook een kleine doucheruimte, maar dat kan je ook sfeervol aankleden.
Fijn weekend.
groetjes Mea

lia zei

Het ziet er allemaal goed uit hoor!
En groot wil niet zeggen dat het gezellig is.
Ons huis is ook niet groot, en dan word je héél handig en creatief in oplossingen bedenken.

prettig weekend
groetjes Lia

Bellavien zei

Wat ziet het er allemaal mooi uit, klein maar fijn, Wij hebben ook allemaal kleine kamers hahahah.. maar wel genoeg hoor, dat heb je met de huisje in Zweden! fijn weekend, Groetjes

G-style zei

Hoi Corine,
wat een leuk badkamertje hebben jullie, ik vind de spiegel boven je wastafel ook erg mooi net als die wastobbe en de mand voor de was.
Dat deurtje in je halletje staat ook lekker nostalgisch en ook zo leuk is het dat je tot de nok kunt kijken, dat zjjn gewoon mooie details in een huis.
Fijn weekend nog, groetjes Gea

faire un songe zei

Hoi Corine
Wat jammer dat wij elkaar niet live hebben getroffen zou wel leuk geweest zijn.
Ik was er samen met mijn zus.
We hadden niet zo veel tijd.
Dus ik denk dat we er om half 12 waren en om 1 uur stonden we weer bij de auto.
Ik vod het super gezellig en heel sfeer vol opgezet.
Misschien komt er een volgens moment.
Fijne zondag nog
Groetjes Hetty

Kind An Huys zei

Wat leuk je halletje, toevallig hebben wij op zolder precies zo'n soort schuin deurtje in de nok ( ik zet binnenkort wat foto's van de verbouwde zolder op m'n blog) Het ziet er erg knus en nostalgisch uit!! Ook de badkamer ziet er mooi uit, en wat een leuk idee om je was in de oude tobbe en mand te doen, zo word wassen ook minder erg!! Groetjes, Anne.

Elisa M zei

Klein is net zo fijn, stiekem denk ik dat het hier nog kleiner is hihi