maandag 4 mei 2009

even weg

Vorige week zijn we met z'n vieren een paar dagen weg geweest... met de Thalys naar Parijs!
De kinderen hadden de stad nog niet echt gezien, dus daar hebben we nu verandering in gebracht, heel gezellig èn een stukje culturele opvoeding...

Natuurlijk hebben we ook gebruik gemaakt van het fenomeen metro... ongelooflijk dat onder de hele stad talloze gangen lopen en dan ook nog verschillende boven elkaar. Op zich is het een ideaal vervoermiddel, het gaat snel en je kunt overal komen, maar ik vind het toch wel heel onhygiënisch... De gangen stinken vreselijk, de metro zelf wordt volgens mij ook zelden schoongemaakt en je staat hutje mutje op elkaar dus alle virussen vliegen over en weer.. Gelukkig was het heel mooi weer, dus wij hebben ook heel veel gelopen, dan zie je ook meer van de stad en de prachtige gebouwen en de Seine.

Normaal ben ik altijd degene die de foto's maakt, maar nu werden we constant gevolgd door een paperazzi fotograaf, die heel veel foto's heeft gemaakt van deze drie Hollandse dames...

Gert en Rianne wilden graag bovenop de Eiffeltoren, zelf had ik dat een paar jaar geleden al beleefd dus ik heb met Janiek heerlijk in een zonnig park gezeten en gewandeld, mensen kijken is in zo'n stad nog leuker dan bij ons... je ziet echt de vreemdste dingen! Er werd een buslading chinezen (of japanners, dat lijkt op elkaar) losgelaten en die dames hadden handschoenen aan en parapluutjes op!! Het was idd mooi zonnig weer, maar niet tropisch ofzo, en het komische was dat voor de foto hup alles weg moest en daarna alles snel weer bedekt.. Ja wij willen graag een mooi gebruinde huid, maar daar denken zij blijkbaar anders over, zo blank mogelijk!

Ondertussen genoten Gert (ondanks z'n hoogtevrees!) en Rianne boven (na anderhalf uur wachten) van het schitterende uitzicht over de stad!

En ga je met twee meiden naar Parijs... dan moet je dus ook shoppen... en dat is gelukt! De één is blij met twee (!) paar leuke zomerschoentjes en de ander heeft een leuk paars zomerjurkje gevonden...

en ja tassen heb je ook nooit genoeg... Maar helaas het budget was niet toereikend!! Hadden ze wel leuk gevonden.. thuiskomen met een echte Louis Vuitton!!

We waren dus in ons favoriete Frankrijk en we zijn zonder brocante teruggekomen! Want deze trip stond niet in het teken van brocante, maar... dat wil niet zeggen dat we het niet hebben gezien! Wat denk je van deze prachtige kaarsenluchter ...?

Ja, hij is wat groot, maar hij is wel heel stoer.. en daar hou ik van!

(Deze ligt in de Notre Dame op de grond, ik neem aan dat ie gerestaureerd moet worden. Het is wel een megading, erg leuk om zo van dichtbij te zien en dan te bedenken dat het gevaarte ergens boven je hoofd hoort te hangen!)

15 opmerkingen:

Manuela zei

zo te lezen hebben jullie erg genoten(en zo moet het ook)
en met de foto's kan je nog even na genieten!!

groetjes!

Bellavien zei

Wat een leuke rondleiding zo, ben zelf nooit in Parijs geweest, dat bewaren we nog even ;0), Prachtige kroonluchter hahaha,,, hebbben, hebben.... of viel het mee. Groetjes.

Mayflower zei

Hey Corine, wat heerlijk er even tussen uit en dan naar Parijs is helemaal genieten. Mooie foto's, je moet haast 2x kijken om te zien wie moeder en wie de dochters zijn, kan me dus heel goed voorstellen dat jullie op de voet gevolgd werden door 'papa'razzi.....hahaha.
Fijne week.
Groetjes Mea

Simple pleasure zei

Ach Parijs, ik ben er geweest en wil dolgraag nog eens heen. Jullie hebben het ook wel erg leuk gehad zo te zien. Wat een grote kroonluchter, daar gaan wel ernorm veel kaarsjes op!
Groetjes Jo.

lia zei

Leuk dat je het zo naar je zin gehad hebt.
En net wat Mea zegt. Je moest goed kijken wie de moeder is.
Leuk om je eens een keer te zien.
Nog een fijne week.
groetjes Lia

G-style zei

Hoi Corine ,
wat heerlijk dat jullie er even tussen uit waren , en je hebt echt genoten ,dat is op de foto's wel te zien .
Jullie staan er allemaal leuk op , jij met de meiden flanerend en het mannetje net even verscholen achter de camera..........
Mooie foto's heb je geplaatst , het geeft echt een leuk vakantiesfeertje weer !!
groetjes Gea

Bonnie zei

Wauw zeg en een "echte" fotograaf mee op reis?
Luxe hoor........
Het was echt genieten zie ik.
Fijne avond

The Old and the Beautiful zei

Wat een leuke blog heb je hiervan gemaakt zeg. Ik heb hem met plezier gelezen en het voelde of ik er een beetje bij was.
Jammer dat het weer voorbij is maar jullie hebben genoten en daar ging het om he?

Groetjes,
Gonda

Laura zei

Corine! Hooray! I can read and understand all that you say! Thank you for adding the translator....First of all, let me say that you and your daughters are all so beautiful it is no wonder that you were being followed by the photographer! How old are your girls? My daughter is 23 and my son is 25....I have been to Paris once and just loved every sight and experience. Notre Dame, the Eiffel Tower, D'Orsay , Louvre, Moulin Rouge....we did as much as we could in one week....We even got to the flea market! I hope one day to go back. I have added you to my blog list and now that people over here can understand your words....I bet you will have a lot of people from here visit you! You have a wonderful blog...have a good evening...we will chat soon..Be well, Laura

my day zei

Hoi Corine,
bedankt voor de rondleiding door Parijs,zo te zien hebben jullie heerlijk genoten. En heeft die paperazzi fotograaf ook nog iets van Parijs gefotografeerd vanaf de Eiffeltoren.Het zal een prachtig uitzicht geweest zijn.
Groetjes Ingrid.

brocaatje zei

zaaaaaaalig ff een weekje weg!
Ben nog nooit in Parijs geweest jammer genoeg.
Maar wil er echt nog eens na toe.
Fijne week zo te lezen......en de foto van de kroonluchter prachtig .het eerste wat ik zag was de vloer die lijkt precies op die van ons :)

Freekje zei

Wauw Parijs! Lijkt me een prachtige stad, durf alleen niet... ik kan geen woord frans :)

Wat een heerlijk huis heb je en zo'n gezellige sfeer met prachtige spulletjes.
Leuk ook dat we allebei een 'thuis' blog heben ;)
Groetjes Freekje

faire un songe zei

Heerlijk Parijs....!!
En niet te vergeten heerlijk even met het gezinnetje er tussen uit ook niet verkeerd.. toch..!!
Groetjes Hetty

vosges paris zei

ahhhh ik ben een beetje jaloers ;))) ik heb echt zo'n zin om naar Parijs te gaan! ik was er een tijdje geleden ook met mijn dochter en na 30 jaar (ik ben namelijk al heeeel groot) was t een belevenis.. als tiener keek ik er toch heel anders tegenaan. En ook mijn dochter heeft een paar leren witte schoentjes gekocht in Le Marais en op de een of andere manier is het elke keer weer speciaal als ze ze aan heeft ;)

Wondelgijn zei

Parijs is inderdaad geweldig! We zijn er toevallig met de pasen nog geweest met ons hele gezin!!