maandag 22 juni 2009

moe, humeurig en niet perfect

We gaan in september naar Lille!! Met veel moeite hebben we een landelijke Bed and breakfast geboekt op een klein uurtje rijden van dè brocantemarkt..
Ik was op internet al een tijdje op zoek naar een sfeervol landelijk logeeradres, want we willen er een heerlijk weekend van maken.. ja en ik ben misschien wat kritisch maar ik vond maar weinig echt mooie adressen rond Lille, totdat... een mooie openingspagina van een schitterende hoeve met luiken en leuke tuinzitjes enzo! Maar verder dan die eerste pagina kwam ik niet.. geen keuzemenu.. vreemd, dus even gemaild. Mailtje terug, onder de naam staat in de blauwe balk met witte letters een keuzemenu.. Huh?? Nee hoor, niks te zien! Na veel gemail en gezoek vonden we de boosdoener!!
Explorer8...
De laptop staat ingesteld op automatisch updates downloaden en dus was explorer 7 vervangen door de nieuwere versie explorer 8, mooi toch?!
Niet dus! Behalve dat niet alle websites goed te zien waren kon ik ook diverse weblogs niet openen..
Nu hebben we 7 weer gedownload en geinstalleerd en gelukkig doet alles het weer als vanouds!
Het was zowiezo een week van gedoe.. ik ben erg moe, kan niet veel hebben en had ook nog eens flinke migraine dit weekend. De oudste dochter heeft haar eerste studiejaar goed doorlopen en heeft nu zo ongeveer vakantie, heerlijk zou je denken.. maar nee! Zij is iemand die het best functioneert in een bepaalde regelmaat, ze heeft een beetje tijd nodig om haar draai te vinden in het vrije leventje dus helaas is ze nu zo af en toe behoorlijk humeurig.
En op andere momenten is ze heel vrolijk en gezellig en komt ze met lieve verrassingen aan..
De jongste moet nog 2 weken naar school en zit volop in de toetsen,dus ook zij zit redelijk in de stress. Ze doet VMBO zorg en welzijn (3ejaar) en de vakken die ze lastig vind overhoor ik altijd en ik moet zeggen (ik ben zelf administratief geschoold) dat valt me soms niet mee! Maar ik leer nu wel hoe ik moet schoonmaken... en moet wassen en strijken...
Ik doe het zelf niet altijd volgens het boekje en dat krijg ik dan natuurlijk duidelijk te horen!
Maarja, ik hàd ook niet zo'n boekje.. ik heb het gewoon van m'n moeder geleerd of zelf uitgevogeld.. :-)
Al met al ging het leven bij ons THUIS deze week niet over rozen..
Maar dat de dingen niet perfect hoeven te zijn om toch mooi te zijn bewijst wel dit plaatje, een door de natuur heel bijzonder bewerkte New Dawn-roos..

14 opmerkingen:

Brigitta zei

OH Corine, wat herkenbaar wat je over je dochter schrijft. Mijn dochter heeft volgende week nog 1 tentamen (en dan hopelijk ook haar P) maar ook zij heeft regelmaat nodig en is echt hopeloos om om je heen te hebben als ze nog 'zoekende' is. Gelukkig krijgt ze 2 juli de sleutel van haar kamer en kan ze zich daar dan vol overgave op storten.

Sterkte ;-)
Groetjes
Brigitta

Berna zei

Gelukkig ben ik al lang uit de tentamens en examens maar ik weet wat je bedoelt.
Ga er maar lekker even tussenuit en geniet daarvan. We zien de foto's wel van je B&B en misschien t.z.t. ook het adres?
Groetjes en sterkte
Berna

Mama Monique zei

Wat vervelend om te lezen dat het even niet helemaal naar behoren gaat. Hoop dat de rest van de week je beter af zal gaan.

Alle goeds en hoop wat rust om even bij te mogen komen.

Princess Of Pink zei

Sterkte en alvast een fin verblijf in het mooie Lille ♥

Groetjes...

Berna zei

Hallo Corine, Dank voor je reactie. Ik was te snel met lezen van je blog. Zou dit de oplossing zijn voor mijn probleem?
Ik heb geprobeerd explorer 7 te downloaden maar dan geeft hij aan dat hij die niet kan installeren omdat er een nieuwere versie is gedownload. Als ik internet uit m'n programma's gooi, kan ik internet niet meer op om 7 te downloaden. Mag ik vragen hoe je dat hebt gedaan?
Alvast hartstikke bedankt!
Berna

marga zei

Hopelijk verloopt deze week wat rustiger voor jou!!!!
Liefs Marga

English style zei

nou dat is mijn probleem dan waarschijnlijk ook geweest, ik kon de blogs ook niet meer openen, en die van mijzelf ook niet...
Bram heeft nu mozilla firefox erop gezet, bij mij zijn de problemen nu ook over, maar het heeft een boel ergernis gekocht !
ook erg herkenbaar van je dochter, mijn zoontje en dochtertje hebben ook moeite met vakanties, zijn eerst chaggie en dwars, dan gaat het wel en 2 weken voordat de vakantie weer over is, zitten ze ook lekker in hun vel grrrrrr
Ik hoop dat het met jou snel opknapt meis !! en houd voor ogen dat je lekker naar LILLE gaat !!!
rustig aan ! lieve groet, Yvon

lia zei

Leuk, ik ga ook naar lille. Samen met mijn zus, en hebben ook een hotelletje geboekt. Want na een dag rondsnuffelen moet ik er niet aan denken om weer naar huis te rijden. Ben er nog nooit geweest, en jij? Je hebt toch ook geen bloedarmoede hé. Ik heb ook altijd een vorm van moeheid maar nu was het echt te.
En we hebben denk ik altijd weleens zo'n week met die kid's van ons, of ze nu groot of klein zijn. Maar komt allemaal weer goed.

groetjes Lia en rustig aan hé.

jeanette zei

zo zie je maar die -gaatjes- in de natuur zitten ook wel eens in je dagelijkse leven. doe een beetje rustig aan en het komt allemaal wel weer goed, we hebben allemaal wel eens van die momenten.

groetjes,
jeanette

casa nostra zei

jammer dat het thuis nu ff niet zo lekker loopt en hopelijk komt dat snel weer goed. ook ik heb heel veel problemen om op blogs te komen, constant wordt de verbinding verbroken. omdat jij me toen al tipte om er I.E. 7 weer op te zetten heb ik dat ook al geprobeerd, maar dan krijg ik de melding dat hij die niet kan installeren omdat ik al een nieuwe versie heb. dus blijft het probleem nog steeds.
leuk dat je naar Lille gaat. ik ben er enkele jaren geleden ook eens geweest en je weet echt niet wat je ziet. zoveel en zo groot!

Simple pleasure zei

Soms zit het mee en soms zit het een beetje tegen, vervelend die migraine dat is geen pretje weet ik jammer genoeg uit ervaring, hopelijk verloopt nu alles weer een beetje beter, en je hebt iets leuks om naar uit te kijken Lille klinkt goed.
groetjes Jo

G-style zei

Ja , Corine , het leven zit vol pieken en dalen , dat ondervind ik hier ook wel eens .
Het ene moment denk je dat niets beter kan gaan in je leventje en voelt alles goed om de volgende dag gestresst rond te lopen omdat het allemaal weer even niet op rolletjes loopt en dat zit hem dan soms in kleine dingetjes............
Nou meid , in elk geval een fijnere week gewenst dan de afgelopen dagen waren en verheug je maar heerlijk op Lille!
Groetjes Gea

Laura zei

Hi Corine!
Do not despair....things will get better! I hope it all works out for you and the coming days bring all good things!
Take care, Laura

faire un songe zei

Hoi Corine.
Even een vraagje van mijn kant.
Wij gaan ook in september naar Lille.
we zijn er al een keer of 5 geweest, helaas heeft het hotel waar we altijd gaan geen plek meer.
Nu lees ik bij jouw iets over een leuke bed and breakfast.
Ben ik heel brutaal als ik aan jou dat adres vraag.
Ik ben zelf al aan het zoeken geweest, maar kan niets leuks vinden.
Misschien hebben ze nog een plekje.
Zou best gezellig zijn toch...??
Dank je wel alvast.
Groetjes Hetty