maandag 15 juni 2009

zon, zee en strand

De omgeving waar wij wonen is prachtig... maar af en toe willen we toch even ergens anders zijn... aan ZEE. We zijn gek op zon, zee en strand! Dit weekend zijn we 3 dagen in Bergen aan Zee geweest.. genieten.. Vrijdag een flinke wind, dus een wat ruige zee, zaterdag bijna windstil en dus een vlakke zee, zondag ook heerlijk strandweer... wat wolken maar ook heel veel blauw in de lucht en regelmatig heerlijke warme zonnestralen op onze huid! Natuurlijk hebben we in Noord-Holland ook wat brocante-adressen bezocht, ja we waren nu in de buurt en 's morgens was het aan zee toch nog behoorlijk fris. Zo zijn we geweest bij La chambre brocante in De Rijp, bij Jolandelijk in Twisk, bij Combitex en bij de Landelijke boerderij in Zuidoostbeemster.. allemaal leuk om op je gemak rond te kijken! Al met al hebben we van een heerlijk relaxed weekend genoten. Ik heb al zo'n 15 jaar last van extreme vermoeidheid (ME), dus zo'n weekend is voor mij eigenlijk slopend, erna heb ik dan ook weken nodig om weer bij te komen. Gelukkig heb ik samen met Gert een manier gevonden om zo te leven dat ons gezin er zo min mogelijk last van heeft, ik ben veel en graag thuis maar we gaan er ook regelmatig lekker op uit.. Zo kunnen we de meiden ook laten zien dat je ondanks een beperking ( in ons geval een vrouw/moeder die altijd moe is) wel samen kunt genieten van het leven!

19 opmerkingen:

vosges paris zei

wauw wat lekker voor julie, ik vind bergen zo een leuke plaats... ik vraag me af waar je gelogeerd hebt , tips zijn welkom... en leuk die adressen ik had er al wat van op een lijstje staan maar was jolandelijk even vergeten! dus snel even googlen waar het ook alweer is ;P

Bonnie zei

Wat een heerlijke foto's zeg...even helemaal tot rust komen.
Ja de zee is heerlijk ontspannend en weer heel veel zuurstof in je lichaam
En nu maar lekker rusten.
Fijne dag

Mama Monique zei

Wat een mooie foto's heb je gemaakt en wat lekker dat jullie er zo van hebben kunnen genieten.
Uit ervaring weet ik ook hoe vervelend het is om continu als vrouw en moeder vermoeid door het leven te moeten gaan. Gelukkig niet door de ziekte ME, maar door andere aandoeningen. Vooral het onbegrip is slopend, je ziet er immers niets "ziek" uit?

Fijn dat jullie een weg hebben kunnen vinden, ik ben hem soms nog zoekende. Wens je alle goeds toe met de ziekte en de omgang er mee.

peet zei

Hoi Corine
Wat hadden jullie lekker weer he ?!!
Ik heb zeker nog even aan jullie gedacht hoor .
Fijn dat jullie er van genoten hebben .
Ik heb ook zo nu en dan strand vitamientjes nodig , eeven tot rust komen met het ruizen van de zee en de ruimte om je heen .
Ik ben benieuwd of je nog wat gescoord heb .
Rust lekker uit !
Groetjes Peet

lia zei

Hoi Corine,
Bergen aan zee is zo'n mooi plaatsje, en ook Bergen vind ik schitterend. En had jij geluk zondag, ik heb de hele dag regen gehad. Ik had tussen de regels door al vernomen dat je "iets" had. Herkende wat verhaal lijnen, ik heb wel geen ME maar heb ook in mijn leven veel moeten aanpassen. Rustig aan en geniet lekker van zulke uitstapjes.

groetjes Lia

Simple pleasure zei

Wat een mooie foto's , je collage van de schelpen vind ik echt prachtig, de eenvoud en rust die het uitstraalt.Een weekend aan zee, altijd genieten.
Groetjes Jo.

Brigitta zei

Heerlijk die zon,zee,strand foto's. En herkenbaar hoor, die moeder met beperkingen, mijn dochter weet niet beter en ik verbaas me er wel eens over hoe makkelijk ze daar mee omgaat (en soms ook wel eens vergeet LOL)
groetjes
Brigitta

Mayflower zei

Hoi Corine, wat fijn dat jullie een weg hebben gevonden om met ME om te gaan, het lijkt me niet gemakkelijk. Wat een prachtige strandfoto's en wat het weer betreft hebben wij het hier heerlijk getroffen.
Fijne week.
Groetjes Mea

G-style zei

Hoi Corine ,
ik had natuurlijk al persoonlijk van je gehoord dat je last had van die vermoeidheid en ik ben heel blij dat je je weg er ondanks dat toch wel in gevonden hebt.
Heerlijk zoals jullie er even uit zijn geweest , ik zou daar ook best zin aan hebben met ons tweetjes maar helaas zijn we druk druk druk met de carport , leuk om het zo op te zien knappen maar het is ook wel weer heel intensief allemaal .
Erwin die na z'n werk dan even dit en dan dat op moet halen en elke avond is er wel wat te doen willen we het nog een beetje voor de vakantie af hebben.
Nou , dan is het ook wel weer genieten hoor en gaan we hem maar even inwijden met een BBQ dacht ik ....................
Mooie foto's heb je gemaakt aan het strand trouwens , geniet zo toch een beetje van de sfeer mee !!
Groetjes Gea

brocante roos zei

Wat fijn dat jullie zo'n leuk weekend hebben gehad,de foto's zijn prachtig, wij genieten zo ook een beetje mee.Ik hoop dat het bijkomen/herstellen een beetje goed gaat en dat je je snel weer een beetje beter voelt
Groetjes Marjan

Kind An Huys zei

Wat lekker zo'n paar dagen met je gezin er even uit, en zo te zien hebben jullie genoten!! De foto's zijn prachtig!!
En wat goed dat jullie samen een oplossing hebben gevonden om toch met z'n allen te kunnen genieten van de mooie en leuke dingen, ook al vraagt dit een hoge tol. Mijn moeder heeft ook al jaren ME, en ze heeft zich hier met vallen en opstaan aardig haar draai in gevonden en ik moet zeggen dat ze het er nu veel beter mee vol houdt als jaren terug.
Ik hoop dat je je snel weer wat sterker voelt.
Groetjes, Anne.

Laura zei

Hello Corine,
Thank you for sharing these beautiful photographs....I am so glad that you had the opportunity to enjoy the sea....I wish you good health....
Take care, Laura

my day zei

Hoi Corine,
fijn dat jullie zo genoten hebben aan zee,kom er ook al m'n hele leven in de weekenden en vakanties.Wij hebben op een camping aan de zuid-hollandse kust een stacaravan en proberen er ook zo veel als mogelijk naar toe te gaan.
En dat van die vermoeidheid dat herken ik wel,heb geen ME maar FM(fibromyalgie)weinig ernergie dus en veel spierpijn.Rust maar lekker uit,ik geniet van je zee en
strandfoto's.
Groetjes Ingrid.

Oma Nijn's Country Huis zei

hallo Corine.
geniet van alle dingen,zeg ik ook tegen mijn kids.
Je weet nooit wat je op je pat tegen komt,
Je foto"s van de zee en de schelpen zijn mooi.
OMA NIJN

Bellavien zei

Je hebt mij in ieder geval laten genieten van de prachtige Noordzee, dat is even thuis komen, hahaaah.. was al bijna onderweg naar je om te eten, maar Rabarber: Nee dank U hahahaha... Wat vervelend voor je van je ME, en wat een geluk dat je een manier hebt gevonden om hier samen met je gezin mee om te gaan.

Dikke Knuffel uit Zweden ;o)

Me zei

een dagje zee is voor mij ook het fijnste uitje! En in Bergen aan zee zit ook nog dat mooie aquarium toch?
verder heerlijk uitwaaien en even alles vergeten!
mooie foto's heb je gemaakt
! heb je ook nog iets gekocht in die winkeltjes?
we zijn natuurlijk wel nieuwsgierig hé? LOL
gr. Anna

marga zei

Mooie foto's van jullie weekendje weg!!!
Ik herken het helemaal. Ik heb CVS, zelfde als ME eigenlijk en daarbij nog Fibromyalgie en sinds kort ook nog diabetes type 2. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet moe ben of geen pijn heb maar ik heb er mijn draai in gevonden, meestal dan!!!! Ik wens je heel veel sterkte.
Liefsssssssss Marga

Something White zei

Aan zee voel ik me ook helemaal thuis en je foto´s roepen die speciale sfeer helemaal op. Het is net of ik hier het zilte nat kan ruiken... :D
We woonden zo´n 10 jaar geleden nog in Oostende en op minuten te voet stonden we al op het strand, maar nu zitten we iets meer landinwaarts. Maar we moeten nog altijd maar een kwartiertje rijden om de zee te zien, dus dat valt wel mee.

Elisa M zei

De zee is heerlijk, voor mij is het niet zo ver weg. Maar vaak zit ik er van de zomer niet. Dan is het vol met toeristen :)