woensdag 1 juli 2009

genieten met een grote G

Wat een heerlijkheid, dit prachtige zomerweer!
Ik weet dat er ook mensen zijn die het niet zo lekker vinden, maar ik geniet met volle teugen.
Het is wel erg warm...maar als je je bezigheden erop aanpast is dat voor mij geen probleem...
's Morgens eerst doen wat ik moet doen en dan de tuin in, met een kan ranja een mooi (dik) boek of een stapel tijdschriften kan ik me uren vermaken.
's Avonds na het eten weer even wat doen en de dag buiten afsluiten met een glaasje wijn of rosé..
Onze voortuin ligt op het noorden en heeft 2 buxusvakken, één met annabellen en één met eikebladhortensia. Die doen het prima daar met een minimum aan zon.
De rand buiten de vakken hebben we 3 jaar geleden vol gezet met gekregen vrouwenmantelstekjes, ook die doen het super... alleen ... het is wel erg geel... en ik hou eigenlijk niet van geel...
Nu bloeit ie echt volop zodat ik armen vol pluk voor iedereen die in m'n buurt komt, en ja ook in ons eigen huis vind je nu overal vrouwenmantel terug.
Ik ben nu dus toch weer op zoek naar een goed alternatief voor onze tuin op het noorden, want hoewel de tuin er wel heel weelderig uitziet zo, wil ik volgend jaar toch niet weer zo'n gele gloed aan de voorkant..
In de achtertuin zijn het op dit moment vooral de hortensia's die de aandacht trekken, zo mooi al die verschillende tinten rose, blauw en wit... ik verbaas me altijd wel over die verschillende tinten, ik doe niets om een bepaalde kleur te krijgen en toch is er geen plant met dezelfde kleur bloemen...
De familie denkt dat ik aan de afwas ben, dus die werk ik nu snel even weg en dan ga ik lekker weer naar buiten!
Genieten met een grote G...

12 opmerkingen:

G-style zei

Het is inderdaad genieten he ......ik moet nog 1 dag werken maar ben vandaag de hele middag naar een meer geweest hier in de buurt, met 4 kinderen wel te verstaan want we hebben twee duitse meisjes hier voor drie weken via Europa Kinderhulp.
Dan maandag met ons zessen weg en begint ook onze vakantie .
Gaan jullie nog weg binnenkort ?
Nou , geniet nog even van je mooie tuin , zowel voor als achter !
Groetjes Gea

lia zei

Geniet maar lekker verder. Als je rustig aandoet gaat het wel buiten, maar vind het eigenlijk een beetje te.... Ik weet het, nederlanders zeuren altijd. Maar het kan nu ook mij liggen. Ik pak nu ook even een heerlijk roseetje buiten.

groetjes Lia

Brigitta zei

Het is zeker genieten nu. Hoewel ik meer in de schaduw dan in de zon zit, maar het feit dat je gewoon buiten kunt zitten is heerlijk. Heb vandaag niets op het programma, dus dat wordt vandaag borduren en Jane Austen lezen :-)
Geniet!!
Groetjes Brigitta

Sfeer van Toen zei

Hoewel ik meestal last heb van deze hitte, vind ik het dit keer zalig. Net als jij doe ik in de ochtend uren wat en duik daarna de tuin in met zonnebrandolie, water, tijdschriften en de klok. Want tja...deze mama moet dan wel weer op tijd bij school staan :-)) Daarna duiken we het kleine zwembadje in..even afkoelen....wat kan het leven dan simpel zijn, maar zo vol geluk! Dat is zeker genieten met de grote G!

Carolina zei

De vrouwenmantel vind ik ook zo mooi alleen de gele bloemetjes vind ik ook minder. Misschien toch wat weghalen, of alle bloemetjes afknippen hahahaha, nee geintje.
Heerlijk dat weer hé, maar je moet je idd niet te druk maken want dan zweet je peentjes.
Genietse!!

Groetjes Carolina

my day zei

Hoi Corine,
wat een mooie foto van jullie huis,misschien moet je in plaats van vrouwenmantel kleine witte rozenstruikjes planten,het is maar een idee hoor maar het lijkt me prachtig staan bij jullie huis.Vind je hortensia's ook prachtig natuurlijk,daar kan ik echt zo van Genieten.
Fijne zonnige genietdagen nog,groetjes Ingrid.

Mayflower zei

Hoi Corine, ik geniet met je mee, wat een heerlijk zomerweer. Ik ben ook niet van geel in mijn tuin, maar de Vrouwenmantel, die hier ook volop in bloei staat vind ik toch wel prachtig, die grote wolken geel-groen en het prachtige blad waar de druppels zo mooie op blijven liggen.
Ik ga ook nog even wat doen en dan heerlijk de tuin in.
Een zomergroet van Mea

Mama Monique zei

Wat heerlijk dat je zo kunt Genieten! Vooral ook doen hoor!

Ook hier de indeling van de dag zoals jij hem beschrijft. Dan is het allemaal best wel vol te houden.

En eerlijk? Ben ook geen geel mens, maar vind het toch eigenlijk best wel gezellig staan ;o)

Freekje zei

Heerlijk genieten zeg! Je schrijft altijd zo lekker huiselijk... groots genieten van de kleine dingen. En ja dat het genieten gepaard gaat met gele bloemen, ach ja... het is zomer :)


Zelf houd ik meer van blauw/paars en wit, zo'n paarse lobelia met duizenden bloempjes in een zinken pot, oogstrelend vind ik het ;)

Geniet van je avond, proost!

The Old and the Beautiful zei

Ik hou ook niet zo van geel maar zo hier en daar een plukje vrouwenmantel (of andere gele bloemen) vind ik er wel bij horen hoor.
Maar misschien is het bij jou iets te veel.
Desondanks toch een prachtige tuin hoor.

Fijn weekeind.
Groetjes,
Gonda

Bonnie zei

Oh stiekem bloggen........tja ik ken het.
Maar ja soms moet het gewoon even toch?
Ik vind je tuin een plaatje en de hortensia's zijn zo mooi.....echt genieten buiten.
Fijn weekend

English style zei

aan de afwas zijn, maar eerst stiekem ff bloggen haha, klinkt bekend :-)
prachtig zijn je foto's, echt genieten !!!
hier ga ik met het hete weer s'middags echt binnen zitten, want ik brand hierachter echt weg, maar s'avonds hebben we al een paar keer tot 23.30 uur buiten gezeten, heerlijk hoor !!
Ga je van die mooie annabellen ook nog een krans maken ??
hier zijn de bollen ook megagroot (en het zijn allemaal zelf steksels, leuk he)
groetjes en een gezellig weekend gewenst!
Yvon