maandag 21 september 2009

verzamelen

Ik betrap mezelf erop dat ik graag groepjes maak van eenzelfde soort spullen, dus kom ik op een markt iets tegen wat lijkt op iets wat ik al heb, dan gaat het vaak mee. Zo heb ik al jaren een stoer oud metalen kistje, vorige maand liepen we te genieten op de brocantemarkt in Apeldoorn, staat daar zo'n zelfde soort kistje een maatje kleiner.. ja dat hoort dan toch gewoon naast het andere kistje te staan? Mijn 'glas met ster' collectie neemt duidelijk al vormen aan van een echte verzameling, daar is geen discussie over mogelijk! En dan hebben we ook nog de koffers. Er liggen er twee op de kast met er bovenop een oud dokterstasje (als kers op de appelmoes). Zou ik dan misschien toch een soort "verzameltic" hebben? Want dit was het nog niet, ook buiten gaat het verder... Ik had (ook al jaren) een zinken drijver, manlief bracht er ook één in toen waren er dus twee en mijn zusje vond vorige week in de kelder onder de deel van haar boerderijtje een (zoals zij het noemde) vies oud ding van zink.. Haar grote zus (ik dus) is gek op oud spul dus ik kreeg een mailtje over deze bijzondere vondst. En natuurlijk ging het ding na inspectie met mij mee en zo zijn het er nu drie! Op zich lijkt deze 'tic' niet zo ernstig, maar als ik er over nadenk.. dit is nog lang niet alles! Er zijn namelijk ook meerdere paspoppen, glazen stolpen, oude kruiken, spuitflessen, schoenmallen, oude zilveren kaarsenstandaards, houten kistjes... En om deze post in stijl af te sluiten hetvolgende, vanmorgen controleerde ik even bij de appelboom of de appels al plukrijp zijn, ligt er op de grond een aangevreten appel met... ja een verzameling lieveheersbeestjes!!

24 opmerkingen:

Princess Of Pink zei

lol, ze zeggen toch: EEN is een ding, TWEE is een verzameling, DRIE is een tik (misschien heb ik dat wel net zelf verzonnen, kan ook )
Maar die tik heb ik ook hoor, heb je ergens een van wil je er meer en dan groeit je huis vol met mooie verzamelingen :)

Tamar zei

Wat heerlijk herkenbaar die verzamelwoede,
ook ik ben gek op lampjes, spiegels, glaswerk, stolpen, lampetkannen, oud wit linnengoed,wit servies, bijbeltjes, Mariabeelden, oude broches, oude bakvormen, oude fotolijstjes en zo kan ik nog uren doorgaan
Heerlijk toch en als alles gegroepeerd is,
dat staat dat toch veel mooier.

Je foto's zijn super!!

Groetjes Tamar

Jeannette zei

Eén is maar alleen!
En aangezien ik een giga hamster ben kan ik het alleen maar toejuichen als een ander daar ook ´last´ van heeft.
Kan ik tenminste Mark zwart op wit laten zien dat ik niet de enige ben die vind dat je toch tenminste twee van alles moet hebben. ;)
♥ Jeannette

English style zei

haha, die van de heerebeestjes vind ik wel heel erg leuk :-)
verder is het wel erg herkenbaar ja, ik heb zelfs een boel dezelfde verzamelingen als jij (koffertjes, dokterstasjes, glaswerk, suikerstrooiers, paspoppen, schoenmallen,) die knoopschoentjes, brilletjes, oehaaaa ik houd op, ik ben net zo erg als jij hihi
maar zoalng we er lekker van kunnen genieten, vind ik deze verslaving niet zo erg... :-)
geniet er lekker van zou ik zeggen, het zijn prachtige spulletjes !!
Groetjes en een fijne dag gewenst!
Yvon

Mayflower zei

Wat een heerlijke post Corine. Ik denk dat de meesten van ons wel een verzameltic hebben hihi.
Maar je heb een paar prachtige verzamelingen, ik vind die drijvers super, zo lekker stoer. En wat een leuke afsluiter, de foto met de Lieveheersbeestje, echt prachtig.
Bedankt trouwens voor je altijd leuke reacties op mijn Blog.
Geniet van de dag.
groetjes Mea

Tureluur-Bellemietje zei

Vooral door gaan...het ziet er altijd geweldig uit en het is dus altijd weer genieten om jou foto's te zien...
Van mij mag je dus alles verzamelen...zelfs allerlei beestjes...:)

Bonjade zei

Tja ik ken deze tic........
Heb er ook last van. Ja je leest het goed, last. Soms denk ik wel eens waar laat ik het nu allemaal?
Maar ja verslaafd.......
Ik hou er dus van .....mooie verzamelingen.
Fijne dag

Home and Lifestyle zei

Glazen stolpen (voor weinig)....daar ben ik gek op! Verder heb ik een zwak voor kaarsen, lantaarns etc. (als ik wil kan ik in de woonkamer meer dan 90 kaarsen aansteken) en voor kransen! Jouw verzamelwoede lijkt nog groter, maar heb jij niet hetzelfde probleem als ik.....waar moet ik het allemaal laten?

Dat dokterstasje is zoals je zegt écht de kers op de appelmoes!! Super mooi!

Groetjes, Ingrid

jeanette zei

van sommige voorwerpen is het gewoon leuker als je er meer van hebt, dan krijgt het veel meer karakter. dat is met paspoppen zo met koffers met kistjes met...noem maar op. mijn ouders hebben ook zo`n grijs kistje en wordt al jaren als een soort kluisje gebruikt waar afspraak kaarten pondskaartjes, paspooorten en noem maar op in bewaard wordt. ik krijg er dus echt zo`n nostalgisch gevoel bij. prachtig vind ik je foto met de koffers en hortensia..

groetjes,
jeanette

Simple pleasure zei

Herkenbaar en leuk om te lezen dat veel mensen er mee besmet zijn. Als je iets leuk vind komt er vaak meer van, en ik vind het ook juist leuk staan die groepjes bij elkaar. Ik heb duidelijk een kommen tik hoeveel ik er ook heb er kan er altijd nog wel een bij ook al staan ze soms tijdelijk in de schuur :)
Groetjes Jo

lia zei

Wat het ook is Corine, ik heb dezelfde tic.
Want een is maar een. Ik wil er ook altijd meer, en dan vind ik het altijd mooier. Mooie spullen allemaal. Ben jij toen in Apeldoorn geweest op die markt, die altijd op 3 donderdagen is. Daar kom ik normaal ook ieder jaar, alleen nu niet.

groetjes Lia

Mama Monique zei

Haha! Kan niet beter toch?

Je hebt aan de rechter kant van je blog trouwens ook al aardig wat verzamelingen staan hé? ;o)

Hannekie zei

tja verzamelen... eigenlijk roepen we vaak...ikke niet hoor. maar kijk maar eens om je heen..hahhahah
wat geweldig trouwens die lieveheersbeestjes...
gr hannie

Bellavien zei

Tjaaaaaa hahahahah... hoewel ik niet bepaalde dingen verzamel, soms dan hahahah.... snap ik het wel hoor!

Maar ik meer een type van iets nieuws(ouds) erin iets anders eruit!

Mooie foto,s het is wel heerlijk genieten van jou verzamelwoede hoor.

Groetjes

Sfeer van Toen zei

Hoi Corine, Wat een schitterende foto`s van je verzameling! Ik heb sinds september ook een dokterstas en dat is idd de kers op het toetje! Afgelopen zaterdag was ik bij SaarBrocante, en ik heb mij echt ingehouden! Ik zag zoveel leuke dingen waaronder een koffer, gelukkig was de koffer al gereserveerd..want dat is toch wel mijn verzamlingstic. Je appel met lieveheersbeestjes, dat tref je niet vaak...leuk om te zien!

Groetjes van Petra

Kind An Huys zei

Maar o wat geeft al dat verzamelen toch een fijn gevoel, je kan dan zo blij zijn met een nieuw gevonden "iets"voor bij je verzameling!!
Heel herkenbaar hoor, maar jij hebt wel een erg mooie verzameling spullen en weer zo mooi vastgelegd, vooral die appel met verzameling lieveheersbeestjes, wel een van de mooiste en bijzonderste vondsten!!!
Geniet van al je moois.
Groetjes, anne.

Thamar zei

hoi hoi

Ik lig in een deuk geweldig hoe je het allemaal weer opschrijft. Nou blijf jij maar lekker verzamelen wat ik geniet van jou verzameling.

gr Thamar

Ilse zei

Hahaha , Ik heb dezelfde tik ben ik bang :)

G-style zei

Hoi Corine ,
wat een geweldige foto is de onderste van die appel met de lieveheersbeestjes............nog nooit gezien .
Ik vind je verzamelingen allemaal even mooi hoor en het is vaak zo dat meerdere dingen elkaar versterken en dat vind ik bij jou zo op de foto's zeker zo .
Ja en waar je het allemaal moet laten , dat is iets wat ik me hier ook steeds vaker afvraag en wat me tegen houdt om steeds meer te kopen .
nou ik wens je nog een fijne week
tot de volgende keer
groetjes Gea

theeleuten zei

Ach ja ik heb ook een periode gehad dat ik van alles twee moest hebben...anders stond het niet(dacht ik),'maar ik heb ook verzameltics hoor...glaswerk,stolpen,lantaarns,....
Maar het staat ook allemaal mooi die verzamelingen van jou....en het is leuk zoeken op brocante markten!

Groetjes Evelien

Room Seventeen zei

Corine, bedankt voor je lieve berichtje. Jij hebt ook een mooie blog, dus ik ga je volgen hoor!
Groetjes Hennie

faire un songe zei

Hoi Corine
Wat lief en goed dat je daar aan denkt.
Ik heb niets van wls meer gehoord na de foto reportage.. het is voor mij dus net zo'n verrassing als ik er morgen in sta als voor iedereen ik wacht het dus even af alvorens ik het aan de grote klok hang.. kan maar zo zijn dat het een maand is opgeschoven.
Maar als het zo is dan hoor je het wel..!!
Liefs Hetty

Wondelgijn zei

Hihihi, als ik het goed begrijp staat jouw huis dus gewoon op 'verzamelgrond'...? Tja, dan kan je er eigenlijk niets aan doen, dus...die verzamelwoede... ;-) Hahahahaha

my day zei

Hoi Corine,
haha,nou ik vind het niet erg hoor dat je een beetje een tic hebt,kunnen wij weer genieten van je mooie verzamelingen.De foto van de koffers met de hortensia vind ik erg mooi, en die appel,nou ja dat is toch wel het toppunt.
Groetjes, Ingrid.