maandag 19 oktober 2009

chrysanten

Volgens mij heb ik het al vaker gezegd, ik hou niet zo van standaard bloemen/boeketten. Zo hou ik al helemaal niet van chrysanten, ik weet het.. ze zijn voordelig en ze staan lang, maar ik vind het niks. Behalve dan die mooie grote herfstchrysanten! Zulke mooie grote bloemen gecombineerd met wat takken eikenblad in een stoere kan.. dát vind ik mooi! Mijn buurvrouw is wèl gek op gewone chrysanten, ze kweekt ze zelf in de tuin en ze deelt er gul van uit, dus je raadt het al.. ook ik heb een bos gekregen! Lief hè?! Ze zei erbij: "en ze staan zo lekker lang" (ja, wat voor de één een voordeel is, is voor de ander een nadeel) Afgelopen zaterdag zijn we naar Lienden geweest, bij Lia (I found my home) hebben we koffie/thee gedronken met heerlijke cake (Lia mag ik het recept?!). Haar huis is zoals ik al dacht.. stoer, gezellig, sober en sfeervol, zijzelf is zoals ik ook al dacht.. een gezellige, betrokken en lieve vrouw. Bij de Stamkamer, één van de adressen in m'n verzamelmap, was dit weekend open huis dus daar hebben we ook nog even de sfeer geproefd, sober en stoer, een prachtig oud pand.. Geweldig vind zo'n dag 'binnenkijken' bij anderen! En het leuke is dan dat je bij thuiskomst weer eens bewust naar je eigen huis en spullen kijkt en beseft dat ook wij een heerlijk THUIS hebben!

22 opmerkingen:

kienkele zei

Oh Corine, ik lach me een kriek! Heb zomaar het idee dat wij heel veel gemeen hebben, ik haat namelijk ook chrysanten (behalve die hele grote dan, ja ja) maar ik heb gelukkig geen buurvrouw die ze kweekt, je moet er toch niet aan denken. Zit vandaag alle blogs wat bij te houden, want vanavond zingen dus overdag kalmpjes aan doen (opdracht van de baas). Zeg, als je weer eens naar Lemmer gaat, rij dan even een kwartiertje door, dan staat de koffie/thee klaar, lijkt me gezellie!
groetjes, Tineke

Bonjade zei

Tja nog leuker natuurlijk in het echie bij de ander binnenkijken....
Heb je ook nog wat moois gekocht.
Je herfstboeket is een plaatje.
Fijne dag

G-style zei

Hoi Corine ,
zo is dat Jullie..... "THUIS MET LANDGOED " .....mag er zeker zijn .
Leuk dat je kennis hebt gemaakt met Lia en zoals jij haar omschrijft dacht ik ook al dat ze zou zijn , jullie woonstijl heeft wel wat van elkaar trouwens.
Je bos stoere chrysanten staat super daar , geweldig hoekje vind ik dat ook met die mooie stoel ,de verweerde kist en de paspoppen met de oude spiegel .
Geniet van je thuis en tot de volgende keer
groetjes Gea
ps: jullie waren idd snel met reacties , er staat nu inmiddels tekst bij m'n post hoor...

Home and Lifestyle zei

Mijn schoonmoeder is dol op chrysanten, dus van haar krijg ik soms nog wel eens een bosje :-(....Zelf zal ik ze niet kopen, al vind ik die grote chrystanten gecombineerd met leuke takken nog de minst erge van het stel!

Je hebt er inderdaad een erg leuk hoekje..ik zat hier bij mij meteen al rond te kijken, heb nog een paar bijzettafeltjes die ik er uit wil doen en dan staat zo'n witte doorgschuurde/verweerde kist ook wel stoer!

Lienden is hier ongeveer drie kwartier vandaan, ik ga maar eens alle leuke adresjes die ik op de diverse blogs tegen komen noteren! Als ik er dan eens in de buurt ben...!

Groetjes, Ingrid

Mayflower zei

Hoi Corine, je heb zeker een gezellig thuis. Het hoekje op de foto vind ik heel sfeervol en Chrysanten kunnen mij ook niet zo bekoren, maar laatst zag ik bij Jeanette van die hele mooie en ja....dit is ook een plaatje, van deze robuste bloemen met wat mooi blad hou ik ook wel, een prachtig boeket. Je stoel vind ik ook heel erg mooi.
En wat leuk dat je op bezoek bent geweest bij Lia, zij heeft ook een prachtig huis.
Fijne avond en groetjes, Mea

lia zei

Hoi Corine,

Word bijna verlegen van je lovende woorden. Maar ik vond het wederzijds hoor.
En natuurlijk voel jij je THUIS als je thuis komt. Dat is een heel goed teken. En ik ben ook gecharmeerd van dat hoekje met die mooie stoel en alles wat er bij staat.
Fijne avond, Lia

Lief Leuk & Anders zei

Als je buurvrouw je blog leest...krijg jij vast nooit meer een bloemetje van haar! Hihihi!

jeanette zei

ik ben net zo met de chrysant als jij. ik hou er ook niet van misschien wel omdat ze zo verschrikkelijk lang staan:-) maar die grote bijzondere vormen vind ik ook prachtig! vorig jaar toen mijn huis in ariadne at home kwam hadden ze ook een boeket met prachtige chrysanten meegenomen, net van die lange haren, heel bijzonder. wat leuk dat je lia hebt ontmoet!

groetjes, jeanette

Ilse zei

Ik ben net als jij , chrysanten vind ik echt grafbloemen maar idd die herfstchrysanten zijn wel HEEL mooi.

Room Seventeen zei

Hoi Corine, grappig, ik heb ook niks met chrysanten, maar ik vind dit een prachtig herfst/sfeerhoekje.
Groetjes Hennie

English style zei

Hoi Corine,

hier nog 1 die niks met Chrysanten heeft, behalve.....juist die ja
je hebt er een prachtig hoekje van gemaakt!
leuk dat je Lia hebt ontmoet, ga je alle blogdames af hihi
was het leuk bij de stamkamer, en ben je ook nog bij de Boonkamp geweest (opheffingsuitverkoop)
groetjes Yvonne

Irma zei

Heej Corine,

Ik word altijd een beetje triest van chrysanten, het betekent zo het einde van de zomer, als ik ze weer zie staan bij de supermarkt denk ik altijd he zijn we al weer zover.
Heerlijk dat jullie het zo gezellig hebben gehad en genoten, waar dat bloggen al wel niet allemaal oe kan leiden:-))

Groetjes Irma

Brigitta zei

Ik heb chrysanten wel eens met rozen gecombineerd en geloof me, dan zien ze er opeens heeeeeel anders uit ;-)

Isis zei

Hee Corine,

Ik heb inderdaad ook helemaal niets met chrysante, bleh.

Leuk dat jullie het zo naar de zin hebben gehad, gezelli zeg maar.

Groetjes
Irma
(van Isis dan wel te verstaan, je hebt nu 2 Irma's hihi)

my day zei

Hoi Corine,
wat leuk dat je bij Lia bent langs geweest,was vast heel gezellig.Chrysanten vind ik ook niet zo, vooral de gele exemplaren niet, maar deze grote vind ik ook heel mooi.
Groetjes, Ingrid.

Ainosofia zei

Beautiful ♥

seasons of my house zei

Hmmmm, bij chrysanten denk ik altijd aan mijn oma. Was een schat van een mens maar altijd dezelfde bloemen op tafel. Je hoekje is prachtig. Heerlijk plekkie om een mooi boek te gaan zitten lezen lijkt me.
Groetjes,
Karin

casa nostra zei

als ik chrysanten zie, dan weet ik dat de zomer voorbij is, het zijn mijn favoriete bloemen nou ook niet helemaal. maar je hoekje ziet er erg gezellig uit en die verweerde kist vind ik helemaal geweldig!

le ciel flamand zei

Ik heb het ook niet zo voor chrysanten, maar die grote ouderwatse roestbruine bollen vind ik helamaal geweldig, vooral zoals jij die daar hebt met die bladeren erbij, prachtig!
Groetjes, Annelies

marja visscher zei

Hi, hi, je buurvrouw leest blijkbaar de post op je blog niet. Wel een zielige foto die van de gele chrysanten bedoel ik. Het verhaal vertelt niet wat je er mee gedaan hebt. Misschien is er wel iets heel leuks mee te verzinnen.
Fijn weekend, Marja

Wondelgijn zei

Ik wilde net roepen: "Behalve die mooie, grote, oranje herfstchrysanten!!" Maar gelukkig denk jij er hetzelfde over!! :-)

Mama Monique zei

Wat ontzettend heerlijk dat je dat kunt zeggen. THUIS. Wie weet... ooit?

Moet zeggen dat ik de grote chrysanten ook werkelijk een verademing vind in vergelijking met de kleinere variant. En wat een mooie kleur heb je hier staan!

Wens je graag een fijn weekend toe.