zondag 25 oktober 2009

wintertijd

Het heeft even geduurd, maar ook ik geef me nu over.. de zomer is echt voorbij. Vannacht hebben we de klok een uur terug moeten zetten (dus vanmorgen heerlijk relaxed wakker geworden), zodat we nu weer in wintertijd leven. Wat ik wel heel leuk vind aan het begin van de winter is het sinterklaasgebeuren, jaren geleden heeft de echte Sinterklaas onze stad bezocht en in dat festijn hebben mijn dochters allebei een rol gespeeld. De leuke herinneringen aan dat jaar maken het sinterklaasfeest voor ons nog altijd tot een speciaal feest. Ze liggen al weken in de schappen bij de AH ... en ik heb ze nu dan ook in huis gehaald... pepernoten.. (met chocola!) Vrijdagavond waren alle meiden thuis en hebben we gebrainstormd over hoe we dit jaar sinterklaas gaan vieren en hebben we toch lootjes getrokken, want al waren de meningen eerst wat verdeeld, we gaan toch op de ouderwetse manier een gezellige avond houden. Mèt surprises en gedichten, het leuke daarvan is dat er dan al een heel tijdje zo'n lekkere spanning in huis is met kasten of kamers die verboden terrein zijn! En , wat er ook bij hoort, iedereen zit bij iedereen te vissen naar hints over wie wie heeft.. er zijn er al een paar die al een leuk kado of surprise-idee hebben en er zijn er ook die nu al lopen te zuchten en te steunen dat ze het echt nog niet weten.. Over 6 weken is het zover.. voor iedereen die ook lekker bezig gaat.. succes en veel creatief plezier!

14 opmerkingen:

seasons of my house zei

Echte Hollandse gezelligheid. Mijn zoon van 8 deelde ons onlangs mee dat de Sint niet meer bestond. Helaas ik had stiekum erop gehoopt nog een jaar de boel voor de gek te kunnen houden, maar nee hoor. Hij was zo stellig dat ik het hem dus maar heb verteld, dat papa en mama inderdaad de kadootjes kopen. Toen ik vervolgens vertelde dat Johan, de overbuurman jaarlijks de zak voor de deur zette werden zijn ogen pas echt groot, dat was een ontdekking. Een kijken hoe wij het dit jaar dus aan gaan pakken.
Groetjes,
Karin

Irma zei

Hartstikke gezellig toch zo die lootjes.
En die pepernoten,mmmhhhh, ik heb ook al een zak achter mijn kiezen.

Groetjes
Irma

All Seasons zei

Dat is idd een hele gezelligheid in huis. Ik heb hier ook de pepernoten al een tijdje in huis. Had ze vanmorgen in m'n handen om de pot er weer mee te vullen, maar ik ken mezelf,die is dus zo leeg.... Hoelang blijft die pot nog zo vol ?
Wat wij hier gaan doen dit jaar is nog een verrassing, hebben het er nog niet over gehad, maar wel een idee om dat al gauw te bespreken !
Fijne zondag avond !
♥ Patricia

Thamar zei

hoi hoi
Ik ben het helemaal met jou eens de Sint is top!
William heeft al een paar keer zijn schoen gezet, hij heeft op tv Sinterklaas gezien. Er is nu een bioscoop film en hij dacht toen ze reclame maakte over de film dat hij al in Nederland was. De teleurstelling was de volgende morgen wel even aanwezig toen er niks in zijn schoen zat. Ik geniet er ook erg van, ach voor je het weet gaan wij ook lootjes trekken maar dat is ook leuk.
gt Thamar

lia zei

Hoi Corine,

Die pepernoten staan leuk in die pot. Denk meteen van Oh, ik heb ook zo'n lege pot op de aanrecht. En leuk om sinterklaas te vieren, ik hoef hier niet mee aan te komen. Jammer.

fijne week. gr Lia

Wondelgijn zei

Oooo, jammieeeee..... pepernoten met chocolaaaaaa.... *zucht* Ik ga morgen maar eens naar de winkel denk ik.... ;-)

trudette, zei

Ja........eindelijk de pepernoten mogen weer :)
Altijd een gezellige tijd ; Sinterklaas .
Mooie foto heb je er van gemaakt , ik krijg er meteen ook zin in .

jeanette zei

oe...dit lekkers kan ik niet in huis hebben hoor, veel maar dan ook veeeeeeeeeeeel te lekker!

ik fotografeer met een spiegelreflex, sony a300
ik zal er eens een bericht van maken want je wil niet weten hoeveel vragen ik hierover krijg. maar met wat voor camera je ook fotografeert niet de camera maar de fotograaf maakt de foto`s:-)

fijne week en lieve groet,
jeanette

Home and Lifestyle zei

Voor het eerst steken dit jaar de twijfels op.....verschuiven we Sint naar Kerst of gaan we toch een feestje ter ere van onze goedheilig man houden! Ik vind de gedichten wel altijd super...en dat kunnen we allevier heel leuk, grappig en ook heel lief, maar de meiden zijn bijna 15 en 12...! We zijn er nog niet uit!

Geniet van alle voorpret...en de pepernoten :-)!

Groetjes, Ingrid

English style zei

slik, 6 weken.....
deze "Sinterklaas" mag wel eens aan de gang gaan om de zak te gaan vullen met cadeautjes...
ben er door allerlei omstandigheden nog helemaal niet mee bezig, maar daar mag wel eens verandering in gaan komen, zo zachtjes aan.
gezellig die pot met pepernoten !
Groetjes en vast veel voorplezier gewenst!
Yvonne

G-style zei

Hoi Corine,
ook wij hebben de pepernoten alweer in huis gehaald , ik ben er niet echt gek op , het is meer aan Erwin en de meiden besteed.
Wij vieren sinterklaas nog 1 x op de manier zoals we altijd doen en dat is dat ik voor de kadootjes van de kinderen zorg en verder als volwassenen onderling elkaar wat geven (Erwins ouders komen altijd hier )
Als Joelle volgend jaar ook op de middelbare school zit , gaan we lootjes trekken , ik vind sinterklaasavond veel te leuk om af te schaffen , je hoort van zoveel mensen dat ze het verschuiven naar de kerst maar ik vind het zo'n oerhollands feest dat we dat in elk geval in ere willen houden .......
fijne week verder , groetjes Gea

Mayflower zei

Hoi Corine, aan Sinterklaas doen wij al jaren niet meer. Toen de kinderen wat groter waren en er niet meer in geloofden, gingen de pakjes onder de boom. Maar pepernoten.....mmmm heerlijk, heb er al teveel op hihi.
Geniet van alle voorpret.
Lieve groet Mea

Bonjade zei

Oh heerlijk vooral die met pure chocolade. Die zijn bij mij favoriet. De kids gaan voor de witte......
Heerlijk dat deze gezellige tijd er weer aan komt.
Fijne week

Mama Monique zei

Wat ontzettend leuk om te zien dat er dus nog steeds mensen zijn die houden van een gezellige sinterklaasavond. Ook wij zijn echte sint-vierders, maar "moeten" nog maar even wachten tot onze knul een paar jaartjes ouder is. Maar wat heb ik er weer zin in!!

Alle plezier met de voorpret toegewenst!