zaterdag 14 november 2009

achterhuis

Na een (in)spannende week doen we dit weekend lekker rustig aan.
Vanmorgen hebben Gert en ik op ons gemak wat boodschappen gedaan, gewoon lopend ons stadje in om kaarsen (die gaan hard met dit sombere weer!) en stofzuigerzakken (na elke klus stofzuigen, dus zijn ook zo op!) en printerpapier (dat vliegt er helemaal snel doorheen met al die samenvattingen voor de tentamens!) te halen.
Thuis koffie en thee gedronken en daarna naar de computerzaak om de hoek ( de laptop is zo traag!) met wat brandende vragen, een stuk wijzer kwamen we weer thuis. (wordt dus een nieuwe laptop!)
In de middag is Gert weer aan het klussen gegaan, we zijn/hij is de zolder aan het isoleren. Een lastige klus, want het staat daar nogal vol... en in ons kleine huis hebben we geen ruimte om de boel tijdelijk ergens anders neer te zetten, dus we stapelen het hele spul telkens op, om het een week later een paar meter te verhuizen, net zolang tot het hele zolderdak geisoleerd is.
Ik ben niet zo van het bewaren, dus we hebben niet veel overbodig spul, toch lagen er wat brocante spullen waar geen plek meer voor is. Die heb ik nu maar op mp gezet, toch weer een paar cm2 ruimte vrij maken :)
Al eerder heb ik op mijn blog laten zien dat we ons huis voorzien hebben van een 'achterhuis'.
In dit deel 'woont' Rianne.
Gewoonlijk is het daar verboden toegang voor onbevoegden, maar.. gisteren mocht ik er foto's maken voor m'n blog!
Welkom dus in ons achterhuis...
Je komt binnen in de berging, links staan de wasmachine, de droger en de vriezer. Loop je de trap op (pas op voor je hoofd) dan bereik je het domein van onze student.
Toen ze haar havo-diploma haalde wilden we haar graag een blijvend cadeau geven, ze mocht zelf meedenken.. het werd een paspop! Ach ja, ze moppert wel eens dat we nu wel genoeg oud spul hebben, maar ze ziet toch wel de sfeer die het meebrengt!
Ze heeft zelfs een sanitaire hoek, met een wastafel en toilet.
Zo woont ze dus wel thuis, maar ook een beetje op zichzelf.
Maar... het echte vrije leven lonkt... ze wil toch wel erg graag op kamers in haar stap-en studeerstad Zwolle.
Prima... vindt vooral Janiek, die ziet dat 'wonen in het achterhuis' ook helemaal zitten!

17 opmerkingen:

Irma zei

aenig zo'n achterhuis, en zo kunnen ze zich goed voorbereiden op het echt zelfstandig wonen.
Wat als beide meiden hun nest verlaten....dan heb je een heerlijke ruimte voor bijvoorbeeld een atelier maar eerst nog maar heerlijk van de meiden thuis genieten, groetjes Irma

Ilse zei

Zo ik snap Janiek wel ja , dat leek mij ook wel wat op die leeftijd....

Alex zei

Sorry, my Dutch is quite rusty after living in the States for 22 years so it's easier for me to write in English – but I LOVE 't achterhuis!!! How fabulous for your daughter(s) to have such a beautiful and private haven :) (and yes, a perfect studio for you after they've flown the nest!)

Mayflower zei

Hoi Corine, ik denk dat de droom van iedere tiener èn iedere moeder is. Zelfstandig wonen, maar toch dichtbij thuis. Het ziet er prachtig uit. Ik heb daar zelf ook weleens over nagedacht toen er een huis met een schuur verbouwt als woonhuis te koop stond. Met mogelijkheid voor een B&B, maar ik vond het eigenlijk meer de ideale plek voor mijn zoon en zijn meisje om te starten. Maar door de crisis zijn we toch wat voorzichtiger geworden.
Fijn weekend.
Groetjes, Mea

English style zei

Nou ik snap Janiek wel hoor, wat een gezellig knus achterhuis !!!
wat balen dat jullie een andere laptop moeten, weer aardige uitgave, wij hebben sinds een jaar een laptop erbij, maar vind het wel ideaal zo lekker aan tafel bloggen :-)
Fijn weekend gewenst!
groetjes Yvon

oh ja en om de spulletjes elke keer weer een plekje te geven, gaat er zo af en toe ook wat in de verkoop haha, we hebben zelfs op marktplaza een webwinkeltje geopend, ben net spullen er in aan het zetten hoor, maar het begin is er :-)
waar kan ik jouw advertenties vinden ?? vind het wel leuk om even te snuffelen :-)

Home and Lifestyle zei

Leuk dat achterhuis, heb je haar toch nog een beetje dichtbij terwijl zij het gevoel heeft al een beetje op haar zelf te wonen! Het lijkt mij niets dat er eentje het nest zou gaan verlaten, maar wie weet denk ik er tegen die tijd wel anders over. En tegenhouden kan ook niet, op een gegeven moment zijn ze er aan toe!

Succes met het klussen!

Groetjes, Ingrid

Inka en Andre zei

Hallo,helemaal geweldig.
Lijkt me ontzettend fijn om daar te mogen wonen.
Ziet er ontzettend leuk en gezellig uit.

Fijn weekend,groetjes Inka en André.

lia zei

Hoi Corine,
Nou als ik Janiek was, zou ik ook graag de plaats van mijn zus innemen.
Die woont daar toch heerlijk, maar kan ook wel begrijpen dat ze haar eigen weg wil inslaan. Die tijd komt een keer. Maar ze weet ook wel wat gezelligheid is. Van wie heeft ze dat toch.........

fijn weekend allemaal.

Anna zei

leuk dat je een reactie achterliet op mijn blog!
Hattem is 1 van mijn favoriete stadjes, meestal 1x per jaar een dagje wandelen langs de winkeltjes en het water!
heerlijk!
vorige week zijn we naar Oudewater geweest
ook zo'n Anton Pieck-achtig stadje...daar vond ik het toch ook wel heel bijzonder mooi!
ken je dat?
fijn weekend!!!

Wondelgijn zei

Ja, dat kan ik me voorstellen! Wat een leuke manier om thuis uit huis te wonen!!

t brocante sfeertje zei

Joh,die woont daar ff goed n studente met paspop tolix stoel als ik haar was bleef ik lekker zitten....Fijne zondag,Ingrid

snoepig zei

zo hé, ze heeft het daar leuk ingericht! en thuis wonen maar toch een hele eigen stek.

fijne zondag middag!!
lieve groetjes van Susanne 'Snoepig'

Atelier de Kranselarij zei

Ik snap je dochter helemaal dat ze haar grote zus wel naar de grote stad ziet verhuizen. Ik mocht namelijk ook de grote kamer van mijn zus overnemen op die leeftijd :-) En stoer dat ik dat vond! Ik kan er wel eens foto`s van plaatsen...zelfs toen was ik al met inrichten bezig. Jullie hebben het iig beter aangepakt met een toilet erbij. Dát had ik helaas niet...
Hoe is het verder met je?
Groetjes van Petra

Berna zei

Wat leuk dat je weer eens een bericht achterliet op m'n blog. Ik zie elk nieuw bericht van jou maar reageer ook niet elke keer. Wel leuk om te lezen.
Tot de volgende keer!

Bellavien zei

Prachtige oplossing zo, wat een leuke plek geworden en dank je wel dat je even een lief berichtje achterliet in Zweden ;)

kienkele zei

Hoi Corine, jij krijgt een award van mij!
Kijk maar even op mijn blog. lieve groet, Tineke

bikim zei

Soo pretty and cozy Corine!
Take care,
Rosa