maandag 23 november 2009

binnenkijken

Vandaag kwam ik maar langzaam op gang.. Een druk weekend eindigde gistermiddag in een hevige migraine-aanval die me de hele nacht in z'n greep hield. Dat drukke weekend heb ik zelf gewild.. Vrijdag ben ik met vriendin A. naar het open winterhuis geweest van Ilse (Tuttemerull), een gezellige spontane vrouw die samen met haar Guido en hun 7 kinderen in een prachtig oud kerkje wonen. Natuurlijk had ze alles uit de kast gehaald om er een sfeervol geheel van te maken, dus we hebben genoten. Zaterdag moest Gert z'n jongste dochter (Nadia) een handbal(thuis)wedstrijd spelen waarbij ze wel wat aanmoediging konden gebruiken, het was een spannende wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams, maar onze support heeft vast geholpen, 'ons' team won! 's Avonds hebben we ons prima vermaakt bij een vriendin en haar man, wat gaat de tijd snel als het gezellig is hè, het was zomaar 12 uur.. Zondag hebben we met z'n allen uitgebreid ontbeten, met z'n allen betekent dan , Gert en ik, mijn meiden, Nadia en een vriendin van Rianne die was blijven slapen na een avondje stappen. Zo zaten we dus met z'n zessen aan tafel! Er word dan heel wat afgekletst door de jongedames... Toen deze dames op hun gemak aan het ochtendritueel van douchen, aankleden en opmaken begonnen, zijn Gert en ik naar 'Spirit of winter' gegaan in Apeldoorn. Een mooie fair in de tuinen van Paleis het Loo. Dankzij het heerlijk zachte herfstweer, konden we heel relaxed langs alle stands lopen, er was veel moois te zien, maar zoals op de meeste fairs was er veel van hetzelfde, dat vind ik altijd wel jammer. Desalniettemin was er mede door het optreden van een gospelkoor een heerlijke ontspannen sfeer! Met het entreebewijs van de fair mochten we ook het paleis zelf in en dat was voor een fervent binnenkijker als ik natuurlijk een lekker toetje!

Vorige week kreeg ik deze award van Tineke,

met de opdracht 7 dingen over mezelf te vertellen.. Daar heb ik even mee geworsteld, want dat vind ik lastig. Maar dit is het geworden: * Al ruim 15 jaar heb ik last van extreme vermoeidheid, vele onderzoeken en medicijnen verder weten we nog steeds niet met zekerheid wat er loos is, we houden het op ME. * Het kleine huis waar ik met mijn meiden rust vond na de scheiding is na mijn huwelijk met Gert tot mijn grote vreugde voor ons allebeí een echt Thuis geworden. * Ik ben gek op huizen kijken.. * èn op binnenkijken! * Op zich ben ik een nuchter vrouwmens, maar ik voel me zo rijk met de liefde van Gert en met de meiden, dat ik daar soms zomaar emotioneel van kan worden. * Ik heb een ontzettende hekel aan oneerlijke mensen, aan roddelen en aan liegen! * Mijn blog heeft me nog meer bewust gemaakt van de vele mooie (kleine) dingen die ons gegeven worden, rondlopend met de camera zie ik zoveel wat de moeite waard is om vast te leggen... alleen valt het niet altijd mee de sfeer te vangen in een foto!... daarom 'lees' ik ook zo graag mooie woontijdschriften... heerlijk genieten van vaak prachtige foto's! Tineke, nogmaals bedankt voor je award, voorlopig hou ik 'm zelf, er zijn er zoveel uitgedeeld dat ik even niet zou weten wie ik er nog blij mee kan maken.

16 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Gefeliciteerd met je award, ook jij hebt hem zeker weten verdiend! Je 7 "geheimen" vond ik interessant om te lezen: wat mij opvalt is dat achter al die leuke blogs helaas regelmatig de gezondheid te wensen over laat. Ik heb een hele lieve buurvrouw, bij wie op elk moment van de dag de ogen dicht kunnen gaan hangen vanwege ME, haar leven is plannen en heel goed naar haar lichaam luisteren. Gelukkig geef je ook aan dat je enorm kunt genieten van je dierbaren en kleine dingen om je heen! Ik hoop dat je dat nog heel lang vast kunt houden!

Lieve groet, Ingrid

kienkele zei

Hij was je van harte gegund Corine, jij bent een van de mensen geweest die mij ertoe hebben aangezet zelf een blog te beginnen, vandaar!
Het klinkt alsof je een heerlijk weekend hebt gehad, zoveel gezelligheid, maar dat kan toch soms ook teveel zijn he, en dan moet je het later weer bezuren (ik ken het, helaas...). Meis, even een paar dagen rustigjes aan he!
lieve groet, Tineke

seasons of my house zei

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd en leuk om iets meer van THUIS te horen. Vervelend voor je dat je zo met je gezondheid worstelt en dat je eigenlijk niet echt duidelijk krijgt wat het is. Een collega van mij heeft hetzelfde, is al stad en land afgelopen, experimentele behandelingen en wat al niet meer. Zie dus van nabij hoe verschrikkelijk dat is. Vooral ook de onzekerheid en het feit dat er niet een pilletje is waardoor je je weer lekker voelt. Ze kunnen toch zoveel tegenwoordig. Nou hopelijk is de migraine vandaag wat opgetrokken, ondanks het vreselijke weer. Groetjes en tot ziens. Karin

faire un songe zei

Proficiat met je award, je verdiend hem.
Wat jammer dat ik je nu niet één keer ben tegen gekomen.
Niet in Harderwijk en niet op de fair.
Wij waren er om kwart voor 10 en konden heerlijk rustig rond lopen. om Half1 zijn we weer richting huis gegaan.
Viktor had een late dienst en Bas had een handbal wedstrijd.
Tom was bij een vriendje en Eva was alleen thuis.
Na het ongeluk van afgelopen zomer vind ze dat niet echt prettig, dus wij waren weer thuis voor Viktor weg ging.
Ik vond het een erg geslaagd weekend.
Groetjes Hetty

Jeannette zei

Die award heb je dubbel en dwars verdiend. Hoezo ik kan de sfeer niet goed vangen in een foto.....dat gaat je perfect af!
En ik heb ook altijd gedacht dat ik een nuchtere Tukker was....maar de laatste tijd voel ik me meer een dramagebakje. Ach....zolang het door de liefde komt....niet erg toch?
Dat je al zolang aan het kwakkelen bent en dat ze er maar niet achter kunnen komen waardoor het komt! Hopelijk lukt het ze ooit om je eraf te helpen. Ik duim voor je.
Liefs Jeannette

The Old and the Beautiful zei

Ook van mij proficiat met je Award hoor!
En vervelend te horen dat je zo tobt met je gezondheid en 'ze' er niet achterkomen wat het nu precies is.
Ik wens je er sterkte mee hoor!
En liefs van
Gonda

Bonjade zei

Goh migraine....dat is niet niks. Daar heb je ook nog wel een paar dagen naweeën van.
Sterkte en je 7 dingen vond ik erg leuk om te lezen....
Fijne avond

Mayflower zei

Hoi Corine, Leuk om het rijtje-van-7 van jou te lezen. Vervelend dat je al zo'n lange tijd last heb van die extreme vermoeidheid en nog vervelender dat ze steeds niet kunnen ontdekken wat het precies is, ik weet uit eigen ervaring hoe frustrerend dat is.
Heerlijk dat je zo'n mooi nieuw leven heb opgebouwd en een heerlijk thuis heb. Ik heb de reportage (Tuttemerul) ook gelezen en bekeken in de Ariadne, wat een prachtig huis heeft zij en wat een leuk verhaal.
En wat herkenbaar dat binnenkijken, ik krijg daar ook nooit genoeg van.
Ik heb genoten van je leuke post.
Ik wens je een week toe waarin je weer wat tot rust komt en wil je ook nog bedanken voor je lieve woorden.
Lieve groet, Mea

lia zei

Hoi Corien, Vervelend dat je na zo'n mooi weekend het moet afsluiten met migraine. Jammer dat er toch wel blogdames geweest zijn bij Ilse en we elkaar geen van allen hebben gezien.
Maar die award verdien je echt.

groetjes Lia

Inka en Andre zei

Gefeliciteerd met je award,dik verdiend een mooie blog met schitterende foto’s.
Vervelend de migraine aanvallen helaas weet ik er alles van.
Vooral als het druk is geweest of ergens druk om gemaakt hebt dan komt vaak zo’n aanval naar voren.
Ik hoop dat ze heel gauw zullen ontdekken wat er nu precies aan de hand is.
Heel veel sterkte,gr Inka en André.

bikim zei

Congratulations!
great to get to know you better!
Take care, dear Corine.
Rosa

brocaatje zei

Gefeliciteerd met je award!!
Leuk om je 7 dingen te lezen,denk dat ieder zo dingen erin herkent bij iedereen die de 7 dingen benoemd.....voor mij de rust van je huis met je meiden na je scheiding en je Thuis na het geluk te hebben gevonden met je mannetje.
Heb dezelfde tijd meegemaakt en nu ook zielsgelukkig met mijn mannetje en kan daar net als jij ook emotioneel van worden en een traantje weg pinken zo af en toe van geluk.
Geniet er maar van meid!

Rianne zei

heerlijk toch die drukke weekenden, jammer dat dat dan moet eindigen met migraine. Hoop dat je je inmiddels alweer wat beter voelt.

Gefeliciteerd met je award, je hebt m ook zeker verdient!
Groetjes

theeleuten zei

Gefeliciteerd met je award, leuk om de 7 dingen te lezen...alleen die vermoeidheid ,vervelend joh en vooral omdat het niet duidelijk is wat het precies is.
Ja ik had daar iets over gehoord , dat in apeldoorn....dat was dus leuk?misschien een uitstapje voor volgend jaar???
Groetjes Evelien

English style zei

Gefeliciteerd met je award Corine, dubbel en dwars verdiend, ik geniet altijd enorm van je posten (en van jullie leuke "thuis" want ik houd er ook van om binnen te kijken bij iemand anders, hoe ze wonen, zooo gezellig !!)
Die extreme vermoeidheid is zeker ook weer zo'n "ding" dat je ermee moet leren leven... makkelijker gezegd dan ook kunnen doen, het belemmerd je doen en laten zo, en je bent ook nog zo jong, jammer is dat dan he
Arme Gert trouwens, moet dat jong met 5 kakelende vrouwmensen aan de tafel zitten haha
ga nog even je hoedendoos bewonderen
doeidoei

Karin zei

Hallo Corine, we kennen elkaar niet, alleen via de kleine berichtjes die we op elkaars blog achterlaten, maar uit je blog kom je naar voren als een fijn en eerlijk mens, met zorg voor de ander en oog voor die kleine details die zo belangrijk zijn in het leven. Naar blijkt heb je al heel wat voor de kiezen gehad en nu heb je je huiselijk geluk gevonden. Het geluk straalt van je foto's, dus die sfeer weet je degelijk te pakken.