maandag 9 november 2009

tentamenstress

Bij ons thuis is het een bijzondere week,
beide dochters zitten in hun 1e tentamenperiode van dit jaar.
De oudste(Rianne) zit in haar tweede jaar HBO, zij studeert communicatie, projecten en presentaties vindt ze prachtig om te doen, maar de 'gewone' theorietentamens waar je voor moet blokken daar heeft ze een hekel aan, dus dat brengt de nodige stress met zich mee...
(vooral bij mij)
De jongste(Janiek) doet examen VMBO-zorg en welzijn, gelukkig zijn daar ook vakken bij waarvoor ze praktijktentamens moet doen, zo heeft ze dit weekend thuis diverse 'zorgtaken' thuis geoefend, voor mij heeft ze ramen gelapt, voor Gert kon ze een overhemd strijken en haar zus kreeg een reinigingsbehandeling voor haar gezicht, haar vriendin werd nog even in de stabiele zijligging gelegd... en dat alles volgens het boekje..
Natuurlijk zijn die mooie schone ramen een foto waard,
vorige week had ik ook het zomerspul al uit de potten en manden opgeruimd en er vers nieuw groen ingedaan dus het staat er allemaal weer verzorgd bij.
Vanmiddag vroeg Janiek of ik de stof voor maatschappijleer wilde overhoren.. sociale mobiliteit, normen en waarden, discriminatie, culturen en subculturen, deviant gedrag.. ik weet er nu alles van..
Terwijl ik nu deze nieuwe post voor m'n blog in elkaar zet zit ze samen met haar vriendin aan de keukentafel wiskunde voor te bereiden, want ja morgen hebben ze twee tentamens.
Volgens mij moet je de stress voelen als je dit leest...
Maar goed we (ze) komen er wel door, af en toe verwen ik ze met wat lekkers en een beetje peptalk en een knuffel vol moederliefde, dan moet het goed komen toch?!

14 opmerkingen:

missm zei

Ik ben ook altijd helemaal in paniek met tentamens/ examens

Home and Lifestyle zei

Ja, dat zijn super spannende tijden al heeft het ook een paar hele kleine voordelen (ramen lappen, strijken, de reinigingsbehandeling..)!

Wens je dochters maar heel veel succes toe voor deze week, ik zal voor ze duimen!

Groetjes, Ingrid

lia zei

O, dat is altijd spannend. Maar moet zeggen dat ik het met mijn jongens nooit zo heb ervaren. Die hoorde ik nooit ergens over, niet dat ze zo geweldig konden leren hoor. Maar meer dat jongens er niet zo mee bezig zijn. Anders dan meisjes vind ik. Ik weet nog dat ik nadat ze geslaagd waren een opmerking maakte over het leren, en dat ze dan gewoon begonnen te lachen en zeiden "Mam je denkt echt dat we toen hebben geleerd?" Dus niet hé. Och ze zijn goed terecht gekomen tot nu toe. Nog een te gaan. Maar met die meiden van je komt het ook goed.

groetjes Lia

peet zei

Hoi Corine
Wens de dames maar HEEL VEEL succes !
Spannende tijden ! Ik zou het niet meer over willen doen !
Met onze oudste Tim die zit in 3 havo , moeten we een keuze gaan maken voor volgend jaar welke richting hij opgaat , geen eenvoudige klus !
Het ziet er weer netjes uit bij je hoor !!
Fijne week verder groetjes Peet

jeanette zei

spannende tijd, ik herken het nog van mijzelf. je moet het als kind zelf doen maar zo af en toe even verwent worden door moeders doet zekers goed! je ramen glimmen erover het ziet er weer spik span bij je uit!

groetjes, Jeanette

Ilse zei

Oh ik word nu al gestresst en het is hier nog lang niet zover....

Sfeer van Toen zei

Oei, tentamen... spannend!! Wat je jongste dochter betreft, die examens heb ik dus ook gedaan ;-) ooit in een ver verleden! Ik zal duimen! Onze dochter heeft ook laatst een toets gehad, maar dan met de woordjes boom-roos-vis :-)) Ik zal er maar van genieten, want voor ik het weet zit ze ook tentamens te leren :-) Je hebt het weer gezellig gemaakt met je nieuwe groen, dat blik vind ik prachtig, heb ik namelijk ook!
Groeten van Petra

English style zei

Nou meid, ik straal ff wat positieve kracht naar jullie toe hoor hihi, het zal me best een gestress zijn...
vind dat je jongste nog wel wat oefening kan gebruiken hoor, ze mag bij mij ook nog even komen oefenen op de ramen en op de strijk hihi
nee hoor, ik duim voor de meiden mee, dat ze er goed door heen komen !!
dan heeft moeders ook weer rust, en kan ze even naar haar fav. woonwinkeltjes :-)
was je nog bij de Potstal geweest afgelopen week ??
groetjes Yvonne

kienkele zei

Die knuffels en moederliefde zullen zeker helpen, Corine, alleen al het idee dat er iemand zo met ze meeleeft doet die meiden vast al veel goed. Wens ze maar succes van me!
lieve groetjes, Tineke

Janiek zei

Hihi, Die knuffels en moederliefde is natuurlijk altijd fijn.
Maar jammer voor jou hoef ik nu geen ramen meer te lappen.
En geen overhemden meer te strijken.
Van dat tentamen ben ik gelukkig nu af.

Liefs je jongste dochter.

Kari zei

hihi heb de datum erbij gezet...
dank je voor de tip.

Mayflower zei

Hoi Corine, heel herkenbaar je verhaal, al ligt die stressvolle periode naar een examen toe bij mij alweer even een poos achter me. Ze hebben nu misschien al wat examens achter de rug, hopelijk is alles goed gegaan. Een leuke bijkomstigheid dat je jongste dochter allerlei klusjes in huis heeft gedaan.
Nou meis wens je dochters maar succes.
Fijne en ik hoop minder stressvolle week.
Lieve groet, Mea

brocaatje zei

altijd spannende tijden zo voor de tentamens en examens wens ze maar geluk :)

my day zei

Hoi Corine,
wat een spannende tijd voor ze en voor jou ook natuurlijk,als moeder leef je altijd enorm met ze mee(bij alles wat ze doen). Wens je dochters maar heel veel succes.
Groetjes, Ingrid.