dinsdag 3 november 2009

wie ben ik?

Een paar jaar terug, stelde ik na een moeilijke periode mezelf de vraag "wie ben ik eigenlijk"?
Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk heb ik mezelf gevonden!
Toen ik later ging trouwen met Gert heb ik bewust mijn eigen achternaam gehouden, ook mijn naam is een stukje van mezelf.
Ooit heeft een oom van mij onderzoek gedaan naar onze voorouders en daarbij vond hij ook ons familiewapen. Op zich heb ik niet zoveel met geschiedenis, maar dat wapen vind ik toch wel stoer.
Het onderschrift spreekt me zeker aan 'Age quod agis' oftewel 'Doe wat je doet'
Ook dat heeft te maken met wie je bent, gáán voor wat je wilt, de dingen met hart en ziel doen..
Dat heb ik in de loop van de jaren wel geleerd, dichtbij mezelf blijven.. en van daaruit iets voor anderen betekenen!
Vorige week werd mijn vader 65 jaar..
Mijn vader heeft geen makkelijke jeugd gehad, als oudste van 7 kinderen in een gezin waarin de vader tbc had, moest hij de kost verdienen. Nadat hij met mijn moeder is getrouwd is hij door heel hard te leren en te werken register-accountant geworden.
In z'n vrije tijd heeft hij al veel huizen verbouwd, zowel ons ouderlijk huis als de diverse huizen van mij en mijn zusjes.
Vaak waren de clienten van z'n kantoor stomverbaasd als ze hoorden dat hij zo graag klust en eigenlijk altijd al het timmer-en schilderwerk zelf doet. Ja zo ging dat.. overdag strak in pak en daarna in z'n kluskloffie.
Voor z'n verjaardag wilde ik iets doen met ons familiewapen.
En geïnspireerd door de mooie kussens van zusss, heb ik dit gemaakt.
Te weten wie je bent wil nog niet zeggen dat je jezelf accepteert zoals je bent.
Op het moment heb ik er erg veel moeite mee dat ik allerlei dingen niet kan, die ik wel graag zou willen. Dat gevecht met mezelf is slopend, ik weet het.. maar ik heb de acceptatieknop nog niet gevonden.

19 opmerkingen:

Bonjade zei

Ja en om nu te zeggen kijk naar wat je wel kunt is wel erg simpel.........
Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar toch je bent erg rijk.......en al goed op weg.
Je familie wapen is op het kussen een mooi steuntje in de rug. Zowel letterlijk als figuurlijk.
Fijne dag

Princess Of Pink zei

Mooi dat kussen. Ook wij hebben een familiewapen en daar wil ook IK een kussen van maken. Hoe bedoel je toeval, (mijn pastor zegt altijd BIJ GEVAL, lol.)

Is idd makkelijker gezegd dan gedaan hoor, kijken naar wat je wel kunt. Ook ik heb daar best wel moeite mee, met om te kijken wat je wel hebt (vrienden) ipv wat je niet hebt(partner etc). Maar ja dat is ook weer de mens eigen denk ik.

Sterkte en liefs van Marian

Sfeer van Toen zei

Wat een prachtig stoer wapen. En het kussen is prachtig geworden. Wat een prachtig kado om te geven.

En met het lezen van je verhaal, herken ik zoveel...mocht je de acceptatieknop vinden laat het mij weten. Mischien zoek ik ook verkeerd. Want ondanks dat ik wel weet wat ik wel en niet hebt, het accepteren van een lijf wat niet doet, wat hij moet doen. Dat kan ik ook gewoonweg nog steeds niet accepteren.En laten we het maar niet over het onbegrip hebben van de medemens, "want je ziet toch niets aan je?" Corine, ik hoop dat je ooit de knop vind, en heb je hem, dan kom ik hem halen ;-)) (als je hem wel wil delen...hihi)
Sterkte en veel liefs van Petra

kienkele zei

Ja Corine, te accepteren dat je bepaalde dingen niet meer kunt, valt niet altijd mee, dat weet ik uit eigen ervaring helaas. Moest dit weekend afscheid nemen van het koor, waar ik al jaren bij zing, omdat het meer pijn en energie kost dan goed is. Maar vanochtend dacht ik bij mezelf dat ik er toch weer sterket uitgekomen ben: het is goed zo. Maar zoals jij nu, zijn er ook bij mij periodes dat het "even niet wil". Dan ben je boos op dat lijf dat je in de steek laat en ben je jezelf even kwijt. Lieve meid, sterkte, hou vol, er komen ongetwijfeld weer betere tijden, zo niet lichamelijk, dan in ieder geval geestelijk!
liefs, Tineke

Ilse zei

Geef het de tijd Corine dat heeft tijd nodig om zoiets te accepteren, komt wel...
En over dat familiewapen: stoer hoor en een heel mooi kussen .

Zeeuwse Mama zei

Ik vind het kussen prachtig, meer dan prachtig om dat er zo'n verhaal bij zit, het wapen vind ik stoer, een familiewapen nog wel!

Rianne zei

Super dat kussen! Je mag er trots op zijn en het verhaal erbij is mooi.
Mocht je ooit die acceptatieknop hebben gevonden, dan hoor ik het graag, want ik worstel er ook mee....
Groetjes

Mayflower zei

Lieve Corine, die knop heb je misschien wel gevonden, alleen gaat die knop niet in één keer om. Hij gaat met kleine stukjes. Je kan ook niet in één keer verwerken en accepteren dat je lijf je in de steek laat. Dat wat eerst zo gewoon was en je nu zoveel energie kost of het helemaal niet gaat. Maar met al die kleine stukjes dat ie omgaat kom je sterker uit de strijd.
Het verhaal van je vader vind ik ook heel mooi en wat lief dat je het mooie familiewapen op een kussen liet zetten, wat zal hij hier blij mee zijn.
Lieve groet Mea

English style zei

Hai Corine,

Je schrijft hier heel veel herkenbaars, ook hier iets soortgelijks...
Je hebt het erg mooi omschreven, en wat betreft je kussen, die is prachtig geworden !
die vader van jou is rijk met zo'n lieve meid als dochter !
Liefs en hou je taai, je komt er !
Yvon

le ciel flamand zei

Wat een origineel idee om je vader dit als verjaardagscadeau te geven! Verder wens ik je heel veel sterkte...
Liefs, Annelies

Home and Lifestyle zei

Wat heb je een mooi kussen gemaakt, ik weet zeker dat hij daar heel blij mee zal zijn!!

Als ik je verhaal en de reacties van anderen lees, besef ik wel even dat ik in mijn handen mag knijpen! Lichamelijk heb ik zeker wel klachten, maar tussen de oren kan ik daar goed mee om gaan en accepteer ik dat ik bepaalde dingen niet kan doen of niet lang kan doen. Maar de ene klacht is de andere ook niet, dus daar kan het verschil ook al in zitten.

Ik wens je er in ieder geval veel sterkte mee!

Lieve groet, Ingrid

faire un songe zei

Wat een mooi verhaal.. en wat een stoer wapen,
Ik vind het kado heel treffend en zeker orgineel..
Goed bedacht. hij zal er vast erg blij mee zijn.

lia zei

Hoi Corine,

Je hebt voor je vader een super mooi kussen gemaakt. Zie je dat je wel ergens goed in bent en ook kunt. Ik weet wat het is om dingen niet te kunnen doen. En door veel te trainen heb ik voor mezelf die 4-daagse gelopen. Als bewijs dat ik nog iets kon. Daarom kwam bij mij het ook als een klap aan dat het iets is wat nooit meer weggaat. En ik weet we zijn niet allemaal hetzelfde. Maar jij hebt ook dingen die ik en een ander weer niet heeft en niet kan. Ik heb je ontmoet en je bent een goed mens. En je moet eerst accepteren dat je gewoon een goed mens bent, alleen een die niet alles meer kan [helaas].

lieve groet Lia

Irma zei

Het kado voor je vader daar zal hij zeker heel blij mee zijn.
Heel mooi gemaakt en de betekenis is heel bijzonder.
Wat kun jij goed omschrijven wat je voelt en denkt, die knop ga jij vinden ik hoop dat hij niet lang op zich zal laten wachten want dit kost jouw waarschijnlijk zoveel energie en dat ga jij straks in vele hele mooi andere dingen stoppen,

Zet hem op, groetjes Irma

peet zei

hoi Corine
Sorry dat ik even een poosje geen berichtje bij je heb achtergelaten ..
maar nu heb ik er even tijd voor gemaakt !
Een heel mooi kado met een mooi achterliggende gedachte .
Wat een strijd met jezelf , en wij vrouwen maken het ons zelf niet altijd gemakkelijk , dat lees ik dikwijls bij andere blog dames , maar kom ik ook tegen bij vriendinnen en mijzelf !
Tips heb ik niet voor je , maar ik hoop dat je het in de loop der tijd een plaatsje kan geven .
Fijne avond en een dikke knuffel
Peet

G-style zei

Lieve Corine,
wat een leuke post weer , kan me voorstellen hoor dat je veel plezier beleeft aan het bloggen . Jij hebt ook zo'n leuke blog met toch wel verschillende onderwerpen en ik kan me voorstellen dat het een soort rustpunt is .
Ik merkte bij mezelf de laatste tijd dat ik teveel had waar ik energie in stak en alles doen , kan gewoon niet , hoe graag ik al die dingen ook doe.
Keuzes maken valt niet altijd mee maar ik denk dat ik hier goed aan doe , hoe jammer ik het ook vind , helemaal als ik al die lieve reacties lees na mijn laatste post ( af en toe met tranen in de ogen ))
nou meid , ik wens je het allerbeste met je lieve man en geweldige meiden .........
veel liefs van Gea

my day zei

Hoi Corine,
het accepteren gaat niet in één keer weet ook ik helaas uit ervaring, soms ga je één stapje vooruit en dan weer twee terug.Maar beetje bij beetje zal het accepteren gaan lukken.Het familiewapen is heel erg mooi en ook heel mooi op het kussen gezet,je vader zal er heel erg blij mee zijn denk ik.
Wens je nog een fijne week en heel veel sterkte,groetjes Ingrid.

queenieshome zei

Best wel een beetje chic hoor ,een eigen familiewapen !
Ik weet nog dat mijn opa er toendertijd ook druk mee bezig was en ook een eigen familiewapen had
Heel mooi zo op dat kussen !

Wondelgijn zei

Mooi stukje, ik herken en weet wat je bedoelt.... soms is het moeilijk om dingen niet meer te kunnen of mogen doen. Ik vind het idee van een familiewapen op een kussen wel erg mooi!