donderdag 24 december 2009

rust

Vanavond is het kerstavond... dan keert er een beetje rust weer na de hectiek van de kerstcommercie, ik heb een hekel aan het overdadige karakter wat bij kerst schijnt te horen. Op het nieuws gaat het over hoeveel euro's er dit jaar uitgegeven worden rond de kerst.. Waar gaat dit over? Kopen we op deze manier het 'zalig kerstfeestgevoel'? Kerst is een feest en bij een feest hoort versiering en lekker eten, maar bovenal is toch voor iedereen (christen of niet) kerst het feest van vrede op aarde? En dat begint heel simpel met omzien naar je medemens. Vier kerst met je hart! Dan toch nog even over de sneeuw.. Wat een prachtige witte wereld de afgelopen weken.. Met deze kou is mijn lichaam niet blij (ik ben geen wintermens hè?!) dus ik ben veel binnen bij de kachel, maar zelfs ik móest af en toe toch naar buiten! Hier zit ik graag in de zon met een mooi tijdschrift of boek, natuurlijk met iets hogere temperaturen en andere kussens :) maar de blauwe lucht en de rust zijn al prima! Uitzicht vanuit het keukenraam...kijk en geniet! Genieten doet ook Jip, zodra er één van ons in de benen gaat, (om naar de wc te gaan of om thee te zetten) denkt hij dat ie naar buiten mag..

21 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Het draait inderdaad niet om hoeveel je uit zou moeten geven, al lijkt het daar soms wel op. Ik wens jou en je gezin hele fijne kerstdagen toe!

Lieve groet, Ingrid

Room Seventeen zei

Ben het helemaal eens met jou kerstgedachte.
Fijne dagen toegewenst!
Groetjes Hennie

Berna zei

Hele fijne dagen gewenst! Een cadeautje onder de boom is leuk maar het kan ook heel bescheiden!

maisonamy zei

Je hebt helemaal gelijk ,ik zie het net zo
Hele fijne dagen

Roelien zei

Helemaal eens: laat je hart spreken!

Fijne tijd en hartelijke groet ROelien

Kind An Huys zei

Wat toevallig, 2 zielen 1 gedachte....? Maar hier gaat het toch eigenlijk ook om! Voor jullie ook gezegenden dagen en het beste voor het nieuwe jaar.
Groetejs,Anne.

Mama Monique zei

Wat een mooie woorden! Precies zoals wij het hier ook zien. Natuurlijk hebben wij een extraatje, genieten we van een kerstkransje of -chocolaatje. Maar hier bijvoorbeeld geen cadeautjes onder de boom, geen uitgebreide kerstdiners of afspraken in een restaurant.

Wij proberen te genieten van elkaar, zo puur mogelijk, zoals het mogelijk ooit bedoeld is.

Wens jou en je familie graag mooie dagen en een gezegend 2010 toe.

Twa zei

Ik ben het helemaal met je eens hoor. Mijn boodschappenkar was niet veel anders gevuld als normaal. En net op kerstavond gewoon lekker soep met stokbrood en kruidenboter gegeten. Simpel en toch heel erg lekker.
Ik wens jou ook hele gezellige dagen toe met vrienden of familie.
Groetjes Antoinette.

All Seasons zei

Dank je wel voor het berichtje van je. Weet je dat ik dat hier helemaal niet kan zien, maar wel op de laptop, wel vreemd. Het is nu opgelost, dus neem even een kijkje....

hele fijne en gezellige kerstdagen, geniet er lekker van.

Lieve groet,
Patricia

faire un songe zei

Je hebt helemaal gelijk..
Fijne kerst en een heel goed en gezond 2010.
En nog veel blog plezier momenten.
Lieve groetjes Hetty

Karin zei

Ik ben het ook helemaal met je eens. Er wordt niet alleen aan overconsumptie gedaan, maar ook aan overcompensatie. Triest.
Heel fijne dagen met je gezin en al het goeds voor 2010.
liefs,
Karin

English style zei

Ik sluit in de rij aan, hier gaat het ook niet om geld uitgeven aan dure cadeaus, maar om de geboorte van het kindje Jezus...
We wensen jullie hele gezellige warme dagen, met elkaar, en voor 2010 alle goeds !
Lieve groet,
Yvonne

Laura zei

May the spirit of Christmas....love...surround you and give you peace...

Irma zei

heej Corine,

Ik wens jouw en je familie al het goeds van de wereld toe voor het nieuwe jaar.

Lieve groetjes Irma

Bienvenue zei

En ik geniet met je mee. Mooie foto's, mooie blog. En wat een schatje is Jip. Is Jip een teckel? Guus zat bij mij op schoot toen ik je blog aan het bekijken was, hij begon spontaan te keffen naar Jip!

Hele fijne dagen voor jullie allemaal.

Claudia

bellavien zei

Jou kerstgedachte is precies zoals het hoort, wij vieren kerst hier op het zweedseplatteland niet commerciel, maar met eenvoudig ouderwetse en simpele gerechten en heerlijke dagen samen met elkaar!

Lieve groet uit Zweden,

God Jul och Gott Nytt år!

lia zei

Ja, hoor Corine helemaal mee eens. Kom nog even snel hier om te zeggen dat je een mooie post hebt gemaakt.

groetjes Lia

Dutchgirl loves zei

Corine,
Fijne kerst!
Mooie kerstgedacht ook. Met kerst gaat het vooral om de gezelligheid en het gelukkig samenzijn ♥

Groetjes, Susanne

le ciel flamand zei

Ik ben het ook helemaal eens met je. Wij delen zelfs helemaal geen pakjes uit met kerst, de Sint is pas langsgeweest en die heeft meer dan voldoende speelgoed meegebracht. En straks wordt de nieuwjaarsbrief voorgelezen en dan wordt de spaarpot wat bijgevuld... Ik wens je mooie feestdagen toe, en een mooi en gezond 2010!
Groetjes, Annelies

The Old and the Beautiful zei

Wij vieren ook vandaag samen een heerlijke kerstdag. Even rust en tijd voor dingen waar je anders minder tijd voor neemt. Lekker een boek lezen,een chocolaatje bij de thee en ik geniet.
Wel kreeg ik van mijn man een mooi woonboek en een lekker luchtje en daar geniet ik nu van.
Fijne zondag nog verder. En ligt er bij jullie nog sneeuw of zijn die mooie plaatjes alweer verleden tijd?
Liefs,
Gonda

Wondelgijn zei

Mij is dit jaar nogmaals duidelijk geworden hoe belangrijk het is om vooral kerst te vieren in alle rust, zonder alle gekkigheid van overdaad... Volgend jaar is het rust bij ons!! :-)