maandag 15 februari 2010

zonlichttherapie

Natuurlijk wist ik het al lang.... dat ik geen wintermens ben!
Maar in deze 'barre' winter is dat nog eens extra duidelijk geworden.
En echt ik heb m'n best gedaan om het van de zonnige kant te bekijken, ik heb zelfs serieus de voor-en nadelen op een rijtje gezet...
Na lang nadenken ben ik gekomen tot 2 voordelen, ten eerste is het (eerlijk is eerlijk) een prachtig gezicht zo'n witte wereld. Ten tweede werkt een laag sneeuw superisolerend, dus milieutechnisch is dat toch zeker een belangrijk punt!
Meer voordelen kan ik echt niet verzinnen...
Over de nadelen hoef ik niet lang na te denken, het is koud(1), het is lastig soms zelfs gevaarlijk in het verkeer(2), de natuur lijdt er onder(3), mensen krijgen er een winterdepressie van(4) en zo kan ik nog wel even doorgaan.
En toch wil ik positief blijven... dus doe ik aan lichttherapie...
(af en toe ga ik een halfuur onder de zonnebank, lekker warm en rozig kom ik daar onder vandaan, heerlijk!) Maar dat bedoel ik niet met mijn zonlichttherapie... dat gaat namelijk zo...
mijn camera die normaal altijd in een kastje voor het grijpen ligt, ligt nu pontificaal op de keukentafel, want zodra ik een straaltje zon zie leg ik hem/haar (zon is vast vrouwelijk) vast.
Ik geef toe dat deze foto's nog behoorlijk wat kou uitstralen, maar de zon is toch zeker aan de winnende hand! De laatste foto lijkt zelfs een beetje overbelicht.. en zo kom ik deze laaste wintermaanden hoopvol door. Hoe meer zon ik vastleg hoe beter ik me voel :)
Nog even een tip: Laura organiseert een give-away vanwege de eerste verjaardag van haar blog http://www.52flea.blogspot.com/

20 opmerkingen:

Pink Princess zei

Ben het HELEMAAL mnet je eens, wat de voor en nadelen van een winter als deze betreft. Er zijn ook bijna geen voordelen aan lol, alleen maar nadelen. En ALS het zonnetje dan eens een beetje schijnt verwelkom ik haar met open armen in de huiskamer...heerlijk Maar één troost voor je (en voor mij) OOIT wordt het weer Lente, echt.

Liefs van Marian, een mede lijder lol

Home and Lifestyle zei

Mijn lieve en ook heel erg vrolijke buurvrouw heeft ook last van de winter en huurt als het nodig is een lichtbak! Dat werkt bij haar heel goed, maar een zonnebank is ook een goede optie en ...lekker warm. Je zonnige foto's gaan je vast door de komende weken heen slepen!

Geniet ervan!

Lieve groet, Ingrid

Bonjade zei

Nou ik vind ze al behoorlijk zonnig hoor je foto's......zie je wel je kunt het.......
Nog even doorbijten, we zijn er bijna. Let maar op......
Fijne zonnige dag

Mayflower zei

Dat ziet er zonnig uit Corine. Zie je wel dat dit positief werkt, het zonlicht in de camera gevangen. Prachtige plaatjes en ik hoop dat nu het zonnetje net zo lekker bij jouw schijnt als dat ze hier doet.
En ik voel het .......de Lente is dichterbij dan je denkt.
Fijne dag.
Lieve groet, Mea

Carina zei

Jouw foto's geven me toch dat heerlijke gevoel van weliswaar warm aangekleed het koesterende zonnetje op m'n gezicht.
Fijne dag en groetjes, Carina

lia zei

Ja meid, we moeten nog even volhouden. En ik heb het ook echt geprobeerd, maar we zijn echt niet de enige. Je foto's zijn mooi hoor. En verstandig om steeds weer wat zon mee te pakken.
Groetjes Lia

Irma zei

hahahahaha zooooo herkenbaar en inderdaad zon is vrouwelijk dat kan niet anders.
Ik ben ook altijd heel gevoelig voor licht en dat is ook het enigste wat ik fijn aan sneeuw vind dat het zoveel licht geeft.
Er zijn speciale lampen voor wist je dat???maar de zonnebank gaat ook prima:-)

lieve groet van ook een zomermens

Irma zei

ohhhh helemaal vergeten je foto's ja die werken bij mij net als licht ik word er vrolijk van;-)

Berna zei

Ik voel helemaal met je mee. Het mag van mij ook wel lente worden. En ja lekker een half uurtje onder de zonnebank doet wonderen. Helaas mag ik even 3 weken niet vanwege medicijnen. Balen!
Je foto's zijn prachtig!

kienkele zei

Je foto's zijn prachtig Corine, daar wordt iedereen in elk geval vrolijk van! Wat jij beschrijft heb ik als de temperatuur boven de 223 graden komt, dan slaat mijn lijf op hol. voel ik me niet goed en smeek ik soms midden in de zomer om wat vrieskou.... Verder ben ik erg blij te leven in een land dat seizoenen kent, en ik vind echt winter prachtig, maar eerlijk is eerlijk, ook ik verlang nu naar het voorjaar. Sprankje hoop: vanmorgen heb ik Buster gekamd, en daar kwam me toch een partij haar vanaf, volgens mij laat ie z'n wintervacht los, nou, als dat geen goed teken is! FIjne dag nog, lieve groet, Tineke

Granny's Place zei

Ik ben tegen verwachting in een vakantie aan het boeken naar de zon in juni.. alleen daarvan krijg ik alweer wat energie.
Sterkte enne komt goed op een dag ooit, met zon en veel kleur!
Groetjes Madelon

La Maison zei

Wat jammer nou, ZON is mannelijk, in het Frans in ieder geval. Maar o.k. onze Nederlandse ZON is lekker vrouwelijk. Koester je maar in haar warme stralen al is het soms een nep zon.
Mooie foto's en nog even doorbijten Corine.

groetjes
Hermine

nieneke zei

Mooie, zonnige foto's! Dat doet mij verlangen naar meer...
Je hebt een hele creatieve manier gevonden om er positief mee bezig te zijn -haha-
Fijne week, Nieneke

Nicole Orriëns zei

Wat ook helpt is dat de dagen al zo heel duidelijk lengen!

theeleuten zei

Ik vind mijzelf soms zo ondankbaar.Hebben we een kwakkelwinter zeg ik waarom geen sneeuw.
Nu hebben we veel sneeuw is het weer niet goed...
Maar ja ik ben er mee eens de winetr duurt nu veel te lang....
Ik wil ook echt voorjaar en eventjes buiten zitten(wel met jas) en een bakje koffie drinken en dan heerlijk die zonnestralen op je gezicht....mmmmm
Nog even geduld.....Evelien

Corina zei

Wat een goed idee, zonfoto's maken, daar word iedereen toch vrolijk van??
Groetjes Corina

Renny zei

Goed idee om je camera zo klaar te leggen. Hij ligt hier eigenlijk ook altijd grijpklaar, maar dat is meer omdat ik eigenlijk altijd wel aan het fotograferen ben zodra ik de kans zie en tijd heb.
Nog even doorbijten en wie weet zitten we volgende week al wel (met jas) met ons koppie in de eerste zonnestralen.
Groetjes Renny

brocante roos zei

Je hebt het weer even duidelijk voor mij gemaakt en ik concludeer maar weer dat ik ook zon nodig heb. De weersvoorspellingen voor vandaag waren heel gunstig voor ons hier in het noorden, veel zon, ik heb hier niet één straaltje gezien vandaag. Ik doe het dus met jouw zonnestralen.

Fijne (zonnige?) week, groetjes Marjan

The Old and the Beautiful zei

Nog even vol houden meid! Echt, het langste stuk van de winter hebben we achter de rug.

Groetjes,
Gonda

Karin zei

Mooie foto's hoor. Ik begrijp best wat je bedoelt, ik ben deze winter 2x in Nederland geweest en heb nu echt wel weer genoeg sneeuw gezien voor de komende tijd. Ik ging ook regelmatig onder de zonnebank in de winter toen ik nog in Nederland woonde, even een beetje warmte. Hier is het ook koud hoor, nog lang geen lente. En toch, zo nu en dan komt het zonnetje er even bij en dan geniet ik en maak een heerlijke wandeling met de hond.
Wat die Engelse Springer betreft, eerst het huis af en dan ...
lieve groeten,
Karin