zondag 21 maart 2010

opa en oma

Toen ik kind was woonden mijn opa en oma in de buurt van Breda, regelmatig ging ik daar logeren.
Samen met oma boodschappen doen in het dorp of met de bus naar de markt een paar dorpen verder, samen zwemmen in het zwembad van kennissen (oma met zo'n badmuts met bobbeltjes en een bloem erop), samen met opa de auto wassen en met een zeem nadrogen...
Mijn opa had iets met auto's (heb ik dat van hem? mijn ouders hebben het niet!) en elke auto werd met kenteken opgetekend voorin de trouwbijbel.. :)
In 1991, ik was zwanger van mijn oudste, zijn opa en oma (toen 72 en 70) in ons stadje komen wonen.
Mijn moeder (hun ouste dochter) had sinds haar huwelijk altijd wat verder weggewoond en nu wilden ze graag eens wat dichterbij zijn...
Geweldig! Opa en oma in de buurt, zomaar even een kop thee drinken en bijkletsen, opa kwam elke dag de krant brengen als hij hem uit had.
Én ik was uitgerekend op de verjaardag van oma... Rianne werd inderdaad een verjaardagskadootje!
We hebben bijna 15 jaar van dichtbij mogen genieten van hun oprechte belangstelling voor alles waar wij mee bezig waren.
Deze armband kreeg oma van opa in hun verlovingstijd..
En ik kreeg 'm van oma, als oudste kleinkind..
In 2006 zijn ze 6 weken na elkaar overleden.
Het was zwaar, maar het klopte... oma had altijd liefdevol en vanzelfsprekend voor haar gezin gezorgd, de laatste jaren zorgde opa voor oma vanwege haar progressieve dementie, het viel hem zwaar zijn sterke vrouw zo zichzelf te zien verliezen, maar hun liefde hield hem sterk!
De armband is na hun overlijden, voor mij nog meer het symbool voor hun liefde geworden.
Aandacht voor kleine dingen, geen grote dure kadoos, wel liefdevolle kleine verwennerijen..
dronk ik daar een kop thee dan kreeg ik voordat ik wegging nog een door opa geschilde peer, of er kwam een pakje met mijn favoriete koekjes uit de kast om mee te nemen.
Kwamen we vroeger op zondag naar Brabant dan kregen we voor de terugweg lekkers mee, krentebollen, eierkoeken, bananen..
Mijn opa en oma, ik mis ze en ik vind het jammer dat Gert ze niet gekend heeft, ik koester de herinneringen, zij hebben mij voorgeleefd hoe je het geluk kunt vinden in kleine dingen.

30 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wat een prachtig verhaal Corine...ik moest meteen denken aan de film The Notebook! Daar heb ik in januari in een post over verteld. Ik heb nog even nagekeken of daar een reactie van jou bij stond, maar dat was niet zo dus ik weet niet of de film je wat zegt. Echt een aanrader...de film is zo ontzettend mooi en als je de film gezien hebt, weet je precies wat ik bedoel.

Wat een fijne herinneringen...heerlijk dat je zo terug kunt kijken op je opa en oma! En wat is het armband dan een dierbaar familiestuk!

Fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

Jeannette zei

Wat een rijkdom als je zulke mooie herinneringen hebt aan je grootouders. Ik heb de mijne helaas al verloren in mijn kleuterjaren.
En ik heb toch wel heel erg moeten lachen om het trouwboekje. Geweldig! ;)
Een hele gezellige zondag nog, Jeannette

bellavien zei

Wat een mooi verhaal en sieraad, er straalt zoveel warmte vanaf! Het zijn de herinneringen in ons hart die de meeste waarde hebben of niet! Wat heerlijk dat we die altijd bij ons dragen en niemand ze meer van ons af kan nemen.

fijne zondag, liefs bellavien

Roelien zei

Wat een heerlijke herinnering en wat mooi dat je die herinnering tastbaar kunt maken met die armband!

Fijne zondag, groet Roelien

nieneke zei

Hoi Corine,
Wat een prachtig verhaal over je grootouders, je hebt het ook heel mooi neergeschreven...
En dan je dochter op dezelfde dag geboren..
Dank je wel voor het mooie verhaal
Lieve groet, Nieneke

Mayflower zei

Hoi Corine, wat een heerlijk verhaal en het zou ook zomaar mijn verhaal kunnen zijn, want ik herken er zoveel dingen in. De liefde van je opa en oma en het simpelste gebaar wat een groot effect nalaat, die herinnering draag ik ook mee van mijn grootouders die schuin tegenover ons woonden vroeger. Wat heerlijk ook dat jouw grootouders later ook zo dicht bij jullie kwamen wonen. Een prachtige armband met mooie herinneringen aan fijne mensen.
Fijne zondag en een lieve groet, Mea

Marion zei

Hoi Corine,

Wat een mooi liefdevol verhaal
Heerlijk dat je zulke fijne herinneringen aan je grootouders hebt.
Wat een prachtige armband en ik denk dat jij hem later weer met veel liefde aan jou dochter zal schenken.
En wat je zegt het zijn de kleine dingen die het hem doen in het leven helemaal mee eens.

lieve groet Marion

seasons of my house zei

Wat een lief verhaal. Ik wordt er een beetje stil van omdat it verhaal inmiddels ook deels het verhaal van mijn ouders is geworden...Maar gelukkig zijn daar de herinneringen van mooie tijden. Fijne zondag.
Karin

It's me zei

Wat een prachtig verhaal Corine.vol met herinneringen aan je opa en oma......heel ontroerend.en ook een gevoel van gemis voor mij....ik heb nooit een opa gehad............hij is twee dagen voordat ik werd geboren overleden..........dus voor mij geen opa verhalen.....en mijn oma heb ik tot mijn tiende gekend.........de kant van mijn vader waren ze ook jong overleden..............maar ik kan ontzettend genieten van jouw verhaal hoor!! bedankt daarvoor !! mooie armband super !!

Fijne zondag lieve groetjes Ria

Bo Butiek zei

Wat een mooie herinneringen om te koesteren.

oma leentje zei

WAt een prachtig verhaal is dit. Zo zie je maar oma's en opa's moet je koesteren. Wij zijn ook steeds bezig met onze kleinkinderen en ik hoop dat ze net zulke warme herinneringen aan ons hebben als jij aan je lieve opa en oma.Fijne zondag Liefs Leni

Pink Princess zei

OOK ik heb zulke fijne herinneringen aan mijn omi en opi :) Helaas, ook zij zijn er niet meer. Maar ook ben ik ergens wel blij dat zij het "verval" van mam niet mee hebben gemaakt, of het overlijden van hun oudste kleinzoon (mijn oudste broer) Ja The Notebook,, het is een prachtige film, een aanrader.

Liefs van Marian

Tante Trien zei

hoi hoi
Wat een ontzettend mooi verhaal, ik heb zelf nooit geen oma's gehad die waren al overleden voor ik geboren was. Wel erg jammer, want ik heb verhalen gehoord van de moeder van mijn moeder, daar lijkt ik erg op.We zijn op de trouwdag van mijn grootouders getrouwd, omdat ze zo gelukkig waren. Mijn oma is maar 37 jaar geworden, net zo oud als ik nu. moet er niet aan denken, dat ik er nu niet meer ben. ik hoop heel oud samen met Henk te worden.
Ik heb de trouwring gekregen die mijn oma droeg, van mijn moeder.
Ik draag deze ring elke dag.
Het is een dierbare herinnering van jou ouders.
gr Thamar

Hannekie zei

wat fijn dat je zulke herinneringen hebt aan je opa en oma. helaas heb ik die niet. fijn dat ze zoveel van elkaar hielden. echte liefde is dat!!wat een prachtige armband. die is dan wel heel speciaal.
gr hannie

Mama Monique zei

Wat een ontzettend mooi en ontroerend verhaal.

En met een mooie kern van waarheid: liefde hoeft niet duur te zijn. Het zit hem in de kleinste dingen die we doen.

Mooie zondag nog!

Room Seventeen zei

Wat een mooie dierbare herinnering....
Lieve groet Hennie

lia zei

Wat heerlijk Corine als je zulke herinneringen hebt aan je grootouders. Ik heb nooit een opa en oma gehad. En als ik dit lees, dan voel ik toch een gemis.
Mooie armband heb je gekregen.

De vloer ligt erin en ben net thuis vanaf vanmorgen 10 uur. Dus pfff straks banken....

lieve groet lia

Bonjade zei

Dan hebben ze je beide de mooiste erfenis gegeven die je maar van ze kon krijgen......
Om te koesteren, en je geeft het vast wel weer door.....
Fijne middag

Logement it Foarhus zei

Hallo Corinne,

Koester de herinneringen aan je opa en oma. Dierbaar, vol liefde en de basis van je jeugd.Daarom is de armband zeker een groot bezit, ik denk dat als je hem draagt, de herinneringen weer dichtbij zijn.

Ik heb nu een kleindochter(tje), Lisanne. Ik geniet van haar, we doen elke week leuke dingen. We ervaren het niet als een oppasdag, maar als omadag/lisannedag.
Ik hoop dat ze later net als jou warme gevoelens en dierbare herinneringen heeft aan haar oma en natuurlijk opa.

Zo zie je maar voordat je het weet zit je zelf in dezelfde situatie, als ik het benoem klinkt het al erg oud, en ik wil nog zoveel doen....

Groet Pauline

with love zei

Wat een prachtige armband en zo'n kostbaar bezit alleen al omdat het zulke mooie herinneringen naar boven haalt!
Geniet er maar van!
liefs, Erna

La Maison en Wonderboom zei

Wat een mooi verhaal. Mijn oma en opa leven allang niet meer maar de herinnering is er nog steeds heel sterk.
Jouw armband is een prachtig erfstuk.

Lieve groet
Hermine

Welkom bij De sfeer van Toen zei

Corine.. wat een mooie liefdevolle blog. Een opa en oma waar je zulke fijne herringeringen aan hebt.. Bijzondere mensen. Ikzelf heb wel goede herringeringen aan mijn oma. Ook al was ik zeven toen ze overleed. Nu dochterlief zeven gaat worden moet ik steeds vaker aan haar denken. Koester de heringeringen. Die zullen nooit verdwijnen...

Liefs van Petra

kienkele zei

War heerlijk he, Corine, dat je zulke fijne herinneringen hebt aan je opa en oma. Je hebt er een prachtig verhaal over geschreven, en je hebt me op een idee gebracht, dat ga ik ook eens doen, want ook ik heb zulke fijne herinneringen. Dat die armband een zeer kostbaar bezit voor je is, begrijp ik dan ook maar al te goed!
Fijne avond, lieve groetjes, Tineke

LiLi M. zei

Hallo Corine, bedankt voor je bezoek aan mijn blog en je commentaar gisteren. Met veel plezier heb ik de blogpost over je grootouders gelezen, wat een liefde en warmte straalt daar vanaf. Op dit moment ontbreekt me de tijd om nog veel meer posten van je te lezen, maar ik kom zeker terug, dit smaakt naar meer, fijne dag!

my day zei

Hoi Corine,
wat een prachtig verhaal is dit en met zoveel liefdevolle herinneringen, ben er stil van. De armband is heel mooi en om altijd te koesteren, later misschien ook door Rianne.
Groetjes, Ingrid.

Vero zei

Wat heb je dit mooi geschreven, zo bijzonder als je deze band gehad hebt met je opa en oma...ook al mis je ze zo, deze herinnering kun je koesteren de rest van je leven.
De armband is een prachtig symbool en wat mooi dat jij deze in je bezit hebt, een beauty met een pracht-verhaal!

Ik wens je een heerlijke lente-dag toe!

Groetjes, Veronique

Nicole Orriëns zei

Ik ben ontroerd door je verhaal. Wat fijn om zo'n opa en oma te hebben gehad.

Karin zei

Prachtig beschreven Corine. Helaas leven mijn opa en oma ook niet meer. Mijn oma was zo gek met mijn dochter (eerste achterkleinkind) en gelukkig kan L. zich nog veel herinneren ook al was ze nog geen 4 toen mijn oma kwam te overlijden.

Jeannette zei

Ieeeuw...ijs krabben? Na ja, misschien is het morgen ook hier weer afzien, maar ik speel vandaag de eeuwige optimist en heb de winterjassen allemaal verbannen. Vandaag heeft het geholpen want de zon schijnt.
Ik belde net met mijn ouders en die waren ook in B-mineur vanwege het weer.
Morgen hebben jullie vast ook mooi weer....ik weet het gewoon zeker! ;)
Groetjes Jeannette

Franse Lelie zei

Wat een mooi verhaal en wat lief dat ze hun laatste jaren bij jullie in de buurt zijn komen wonen. Fijn voor jouw kids. En een prachtige tastbare herinnering heb je. Geniet ervan en denk aan ze als je 'm draagt. Zo blijven ze altijd deel uitmaken van je leven. Lieve groet Jolanda