maandag 12 juli 2010

druppels

warme, droge dagen...
In een wat lagere versnelling, heb ik genoten van de afgelopen warme dagen, weken!
Zaterdag laat in de avond en in de nacht heeft het hier vreselijk geregend en geonweerd (raar woord om te vervoegen).
Maar gelukkig bleek zondagmorgen de schade in de tuin mee te vallen, veel van de bloeiende planten zijn hun bloemen wel kwijtgeraakt, maar na wat opruim- en afknipwerk ziet het er toch allemaal weer goed uit en de rest van de dag konden we wederom genieten van een echte ZONdag!
Vanmorgen begon het ook zonnig, maar ondertussen zijn er toch wat verfrissende druppels :) gevallen (lees: fikse buien).
De tuin kan wel wat nattigheid gebruiken, we hebben de sproeiers en de gieters deze zomer al heel wat keren gebruikt. Maar het lijkt erop dat we ze voorlopig op kunnen ruimen.
En ondanks de regen is er nog genoeg te genieten, een rondje door de tuin levert na een bui heerlijk frisse plaatjes op...
Zelfs binnen zijn er mooie plaatjes te maken in het thema 'druppels'...
Deze stopfles kocht ik vorige week op de Midsummerfair in Zeijen bij Karin van de Tuinkamer (Hoogezand), een tijdje na de sopbeurt leek de fles mooi droog, maar na een paar uur ontstonden er toch condensdruppels binnenin.
Inmiddels zijn ze, na een paar dagen zonder stop, opgedroogd, maar mét druppels past de foto perfect in deze post :)

18 opmerkingen:

Bo Butiek zei

Zonde he van alle bloemen, maar ja soms moet het gewoon even.

Groet, Claudia

Lynda zei

die fles is gaaf zeg!!!!!
En tja.....die bloemen, lekker knippen en wachten op een nieuwe bloei! NOG een keer genieten;)!

Groetjes
Lynda

zouthout zei

Wat een noodweer hebben jullie gehad!

Hoop dat het een beetje is afgekoeld zodat er ook weer eens goed geslapen kan worden.

lieve groet

Berna zei

Ondanks de regen is het hier niet erg afgekoeld maar wel heel erg broeierig. Geef mij maar 30 graden met zon dat is beter te handelen dan 25 graden met regen.
Mooie plaatjes laat je weer zien.

Logement it Foarhus zei

Prachtige foto,s van verschrikkelijke buien. In het zuiden en het oosten van Nederland heeft de storm flink huisgehouden. En volgens buienradar zijn we er ook nog niet vanaf, vanavond komt er nog meer.

Dus wie weet ,nog meer mooie druppelfoto,s,

Groetjes Pauline

lia zei

Moet zeggen dat mijn hortensia's wel geleden hebben met die hoosbuien. Ben gisteren lang bezig geweest om er weer wat model in te krijgen. Ze waren al topzwaar van de bloemen en nu zijn er hele takken gesneuveld. En vandaag stortte het ook weer. En nu, is het zo benauwd... Dus hier geen verfrissing voor ons.
Maar de plaatjes die je hebt gemaakt zijn heel mooi. En die stopfles had ik al gezien in de web-shop. Vallen toch meestal op hetzelfde hihi....

fijne week, lia

@nne zei

Gelukkig valt de schade bij jou nog mee. De foto's uit Sanneke Pannekes tuin zijn om te huilen. Lieve groet, @nne

Jeanette zei

Wij hebben zaterdag ook heel slecht weer gehad, de hor van mijn badkamerraam is er zelfs uitgevlogen. Voor wat betreft de tuin, mijn babyrozen hangen nu helemaal voorover, de ridderspoor is helemaal niet mooi weer die moeten worden teruggeknipt. Ook vandaag hebben we hoosbuien gehad maar dit heeft geen verdere schade aangericht.

Groet,
Jeanette4

Anita zei

Het is hier al niet veel anders met het weer en ook met de tuin.Veel rozen met snotterige(ja sorry voor het woord)bloemen en knoppen.Maar al met al wel opgefrist.Je fles is erg leuk!
Groetjes Anita

Margot zei

Bij ons was alleen de parasol naar z'n grootje, maar die was ik toch beu...
Zelfs druppels kunnen zo nog mooi zijn, ziet er gezelliger uit als bij Sanneke...
Groetjes, Margot

jolanda zei

Wij hebben eigenlijk geen schade na die fikse regenbuien gelukkig. Wel zijn er vorige week een aantal van de hortensia knoppen verbrand waarschijnlijk omdat er nog wat water op gelegen heeft van een klein regenbuitje waarna de zon er weer flink op is gaan schijnen.
Mooi je foto's van de druppels!
groetjes jolanda

Dani zei

Zonde hé van de schade, toch heeft de regen wel even goedgedaan voor de planten. Want wat was het droog!
Mooie fles heb je gekocht.
Groetjes
Dani

Home and Lifestyle zei

Het ging er hier ook aardig op, maar voor de tuin was ik er maar wát blij mee! Nu heb ik makkelijk praten, want alles is er hier goed doorgekomen, dus al het regenwater heeft de tuin goed gedaan! Mooie foto's heb je gemaakt...!

Lieve groet, Ingrid

Tierlantijn zei

Het noodweer levert wel weer hele mooie plaatjes op..!

Groetjes en een fijne avond! Ilona

nieneke zei

Ik was maar wat blij met die bui..Maar inderdaad bij ons hebben de annabellen het er niet helemaal zonder kleerscheuren vanaf gebracht..
Je hebt er prachtige foto's van gemaakt..Haha, krijgen we at nu overal te zien? Gevangen regendroppen?
Lieve groet, Nieneke

"Een sneller kloppend hart ♥" zei

Ja....die druppels was ik van de week ook zo door gefascineerd :)
Wat maak je mooie foto's, prachtig!! Die rozen ook, ohhh!

Groetjes, Veronique

Hannekie zei

wij zaten zaterdagavond in de auto midden in het noodweer. en dat met een autistisch jongetje achterin..dat was voor hem geen pretje.schuilen kon niet want we reden door de polder. pfff. ben nog nooit zo blij geweest om de oprit bij ons huis op te rijden. je fotos zijn prachtig..toch nog wat moois door al die regen
gr hannie

@nne zei

Bedankt voor je bezoekje. Wanneer je even van (t)huis gaat - richting verre oorden - ben je meer dan welkom. Lieve groet, @nne