maandag 19 juli 2010

Frankrijk in de achtertuin

Nog één week werken..
23 juli begint onze vakantie, een beetje vreemd deze keer want we gaan niet naar ons favoriete Frankrijk, sterker nog..we blijven thuis, we gaan niet weg, :(
De jongste dochter ging net na haar examen al op vakantie, geheel verdiend natuurlijk! En daarna is ze met vakantiewerk begonnen bij de kapsalon waar ze in september haar opleiding gaat beginnen.
Het gevolg is dus dat ze de hele verdere zomer thuis is..
haar zus gaat 10 dagen naar Italië met vriendinnen, precies in de tijd dat wij ook vakantie hebben, dus...zouden wij weggaan dan zou jongste alleen thuis zijn..
En dát vindt deze moeder geen goed idee! Het kind is 16 (bijna 17) en kan prima voor zichzelf zorgen voor een dagje of wat, maar om haar nou echt helemaal alleen thuis te laten en wij naar Frankrijk..
dat doen we dus niet.
Ach op zich mopperen we niet hoor, de lijst met 'zijnblijvenliggen-klusjes' ligt al klaar. Het moet toch een heerlijk voldaan gevoel geven als die straks allemaal afgestreept kunnen worden :))
Bovendien..onze tuin heeft best wat Zuid-franse trekjes..
bloeiende oleanders..
olijfboompjes in zinken potten..
franse keien én bloeiende lavendel..
dus het komt helemaal goed met ons vakantiegevoel :))

23 opmerkingen:

ditjes-datjes zei

Hoi Corine,Ik ben via,via zoals dat vaak gaat op je blog terecht gekomen.Vind dat je een erg gezellig blog hebt en ga je volgen,hopelijk vind je dat goed.
Wat een leuke meiden hebben jullie en ik kan me voorstellen dat je die nog niet graag zolang alleen laat.
Succes met de laaste loodjes voor de vakantie en ik kom snel weer eens langst.
Groetjes,Ingrid

Karin zei

We zeiden gisteren nog tegen elkaar, met zulk weer is het eigenlijk rondom huis de beste plek, maar ja het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dan begint het toch te kriebelen. Ben ook altijd bang dat wanneer we thuis blijven alleen maar nattigheid voelen. Maar je hebt gelijk, het ziet er prima uit bij je dus ik hoop dat het nog heeeeeeeel lang mooi weer blijft.

Lynda zei

Welja joh!!! Nog even snel een Frans cd branden(SSSSSSSSSSSSSSSSSSST;)).....wat franse wijntjes inslaan, elke ochtend je mannetje richting bakker voor croissantjes sturen...komt HELEMAAL goed, weet ik zeker!!!
En anders, opper ik bij deze....organiseer een franse avond....komen wij AAAAAAAAAAAAAAAAAALLEMAAL*grinnik*;)

Groetjes
Lynda

Rianne zei

Jammer dat jullie niet gaan, maar in de tuin is het ook zeker goed uit te houden, geniet ervan!
Groetjes en een fijne week!

Margot zei

Je kan altijd bij ons in project 368 komen plonsen hoor, maar het ziet er bij jullie heel idyllisch uit, ook heerlijk.
En nee, geen chloor of aanverwanten.
Pomp geeft water zetje naar gedeelte met lavastenen en zuiveringsplanten, water zakt en is schoon, wordt weer naar pomp geleid, klaar.
Slim hè.
Maar ze hebben al wel gezegd dat als we terugkomen en het blijft zulk weer, dat we wel draadalgen zullen hebben; schepnet, weg algen.
Fijne vakantie en de groeten aan kapperkid en Italië(wij komen eraan)kid.
Margot

Carla zei

Ach...met dit weer hoef je toch helemaal niet weg!!
En dan met zo'n achtertuin en de ideeën van Lynda (perfecte ideeën trouwens) moet die vakantie toch helemaal leuk worden!!!
En als je straks je To-Do lijst helemaal schoon hebt, kun je er weer met een gerust hart een héél jaar tegenaan.
En nee.....ik zou mijn dochter van bijna 17 ook niet alleen laten hoor.


meis...geniet van de dag....liefs Carla.

Home and Lifestyle zei

Je kunt het thuis net zo leuk maken als je zelf wilt! Een dagje strand of een stedenbezoek doet al wonderen en al helemaal als je het combineert met brocante adresjes! Voor het geld dat je anders aan je vakantie zou spenderen, kun je heel veel leuke aankopen doen hi hi...heb je meteen een goed excuus :-)!

Lieve groet, Ingrid

It's me zei

En we hebben toch prachtig weer !!! mooi foto's ....wat een mooie tuin !! geniet van een mooi lange hete zomer thuis !!!....liefs Ria....

Bonjade zei

zo zie je maar je hoeft niet ver weg om gelukkig te zijn....;)
Je hebt je rijkdom om je heen.....
Geniet maar heerlijk en maak veel herinneringen.
Tot snel en liefs

waddenhout zei

Dan bij deze het franse begin van de dag...
Zelfs uit te voeren in NEDERLAND..
Bonn appetit, oftewel eet smakelijk..

Het klassieke Franse ontbijt bestaat uit een grote kom koffie (vaak met veel melk) en een stuk stokbrood dat in de koffie gedoopt wordt. Afhankelijk van de regio en de omstandigheden wordt het brood vergezeld van harde boter en/of confiture.
Eventueel wordt het brood vervangen door of aangevuld met croissants. N.B; croissants worden in Frankrijk niet beschouwd als brood. Ze behoren tot de pâtisserie.

Het bovenstaande is echter sterk aan het vervagen.
Alle modernere vormen van ontbijt die je in Nederland tegenkomt, kennen ze in Frankrijk ook (met uitzondering wellicht van de Nederlandse boterham met kaas).
En veel Fransen met weinig tijd gebruiken helemaal geen ontbijt.
Een interessante ontwikkeling is de opmars van bakkerij-ketens ver buiten woonkernen, in de buurt van op- en afritten van snelwegen en langs wegen met druk woon- werkverkeer.
De Fransman die gehaast zonder ontbijt in de auto stapt, wil best wel even stoppen bij zo'n bakker om snel even een croissant of pain-au-chocolat te kopen.
Fijne avond..
Cobi
De café au lait is voorbehouden aan het ontbijt. Hoe later op de dag, hoe ongebruikelijker het is om melk in de koffie te gebuiken. Bestel je na de lunch of diner in een restaurant een kop koffie, dan is het doorgaans erg moeilijk om die met melk geserveerd te krijgen.

Lunch

little sweet things zei

Ik roep het al jaren, ik hoef niet zo nodig met vakantie. Mijn eigen huis is mooier en veel comfortabeler dan menig vakantie huis. En ik denk dat je het ook niet zal missen met dit mooie weer en je gezellige tuin.
Ik moet ook nog 1 week werken en dan kunnen wij ook eindelijk gaan genieten van de rust.
Fijne vakantie en groetjes Sas

dharson zei

Nederland lijkt nu ook wel (een beetje) op Frankrijk.. Zeker met zo'n tuin.

nieneke zei

Steeds meer om me heen hoor ik dat mensen dit jaar thuisblijven; zo ook wij. Ik moest echt even de drempel over (want: NIET op vakantie gaan, dat kan toch bijna niet???) Maar nu de kogel door de kerk is, kan ik alleen maar zeggen dat ik heeeel blij ben (zeker met dit weer!!!)
Zo'n zelfde soort lijstje als julie hebben, hebben wij ook. Daarachter zit een lijstje met de leuke dingen voor ons allemaal en DAAR weer achter zit mijn eigen lijstje (handig zonder kleine kinderen)... Ik kijk er naar uit om alle lijstjes af te werken, maar bij heel mooi weer gaan gewoon alle lijstjes overboord en gaan we op "luier-stand": zwembad gevuld, waterkan op tafel, boekje erbij, bbq aan, later op de avond vuurkorf en GENIETEN....

Bo Butiek zei

...en dan straks helemaal geen lijstje meer. Daar kan ik alleen maar van dromen.

Groet, Claudia

G-style zei

Hoi Corine ,

met dit weertje en zo'n prachtige tuin als die van jullie kun je ook heerlijk thuis vakantie vieren .

Af en toe even een leuk brocantezaakje bezoeken,het water opzoeken
of lekker barbequen en een vakantie kan voor mij al niet meer stuk .

We willen eigenlijk nog een keer naar brocante aan de ijssel , weet jij of dat de moeite waard is ?

Nou meid , ik wens je in elk geval veel plezier thuis maar dat gaat vast goed lukken .
hartelijke groet van Gea

Hannekie zei

nou inderdaad als ik zo een tuin had zou ik ook thuis willen blijven hoor. dat is toch net een vakantie plek. geniet lekker van alles..
gr hannie

Jeanette zei

Met dit mooie weer moet het niet moeilijk zijn om thuis te blijven. Niets moet alles mag is het motto. Fijne vakantie en klusze!!

Groet,
Jeanette

Astrids Atelier zei

Soms, heel soms, kom je 'bij toeval' (of toch niet?!) op een blog terecht waar het echt 'thuiskomen' is, zo ook hier.... wat een heerlijke blog waar ik heerlijk tot rust ben gekomen bij je foto's en verhalen, HEERLIJK! Je vergeet gewoon even alles om je heen. Typisch he? Maar goed, je komt in ieder geval bij mijn favorieten en ik hoop nog veel leuke dingen te zien en te lezen bij je, groetjes Astrid

lia zei

Ja, zo zou ik dus ook denken. Daarom zijn we nu maar even een aantal dagen naar het strand geweest. Morgen gaan we onze jongste halen die thuiskomt van vakantie. En je moet het zelf naar je zin maken, of je nu thuis of in het buitenland bent. En dat gaat jullie vast lukken.

groet Lia

kienkele zei

Het ziet er inderdaad behoorlijk Frans uit bij je Corine, dus je gaat ook nu vast genieten van een welverdiende vakantie. En als die klusjes afgestreept kunnen worden: mooi meegenomen! Lieve groet, Tineke

Twa zei

Inderdaad, het is geen straf om tuis te blijven met zo'n prachtigen tuin. Maar ik snap dat je wel het vakantiegevoel mist.
Maarre.. niet alleen maar klussen hoor, je ga ook lekker relaxen. Lekker een glaasje wijn erbij, stokbroodje brie en heerlijk genieten van het mooie weer (je hebt tenslotte vakantie).
Veel plezier!
Groetjes Antoinette

Room Seventeen zei

Kan me voorstellen dat je graag naar Frankrijk had gewild, maar ach, thuisblijven met dit fraaie weer is ook geen straf.Geniet er maar lekker van.
Groetejs Hennie

@nne zei

Een echt zuiderse tuin! Leuk dat je langskwam. Het jurkje dat je op mijn blog zag is inderdaad een broderiejurkje, maar hier op Kreta noemt men dat steevast "froufrou". Ik zou er graag iemand blij mee maken, maar ik ben de "dunste van m'n vriendinnen die het zou willen aantrekken. Ik heb weliswaar een aantal superdunne collega's, maar mijn jurkje is hun stijl niet! Lieve groet, @nne