vrijdag 27 augustus 2010

(on)rust

onrust, veel onrust...
Wat zit een mens toch raar in elkaar (psychisch dan),
begin van de week kreeg ik heel goed nieuws en toch ben ik al dagen compleet van de leg.
Ik ben sloom, moe, rusteloos, draaierig en jankerig, kortom niet m'n positieve zelf.
En die regen hè.. daar word ik ook al niet heel blij van! Nu regent het alweer de hele ochtend, ik heb lang op bed gelegen (tot 8.45 uur) en ik heb mezelf tot doel gesteld dat ik rust in huis ga brengen, opruimen dus en de boel gezellig maken.
Vanavond gaat Gert koken voor mijn beste vriendin A. en haar H.
En daar wil ik voluit van genieten met rust in huis en hoofd!

38 opmerkingen:

kienkele zei

Ach Corine, wat vervelend dat je je zo naar voelt, maar volgens mij ook heel begrijpelijk.... dat is de spanning die er nu uitkomt, je hebt je natuurlijk dagen groot proberen te houden, ook omdat je dochter haar verjaardag vierde, maar het moet er nu toch even uit. En dan helpt dit trieste weer ook niet meer. Meid, ga lekker wat in huis rommelen vandaag, en geniet vanavond van je visite en het ongetwijfeld heerlijk eten dat Gert jullie gaat voorschotelen! Ik denk aan je, lieve groet, Tineke

Karin zei

Vergis je niet wat die dagen vol spanning met je hebben gedaan, dat schud je niet zomeer even van je af.
Kom anders even bij me langs (heb ik weer) voor de vrolijke vrijdag. Misschien lukt het me om een glimlach om je mond te toveren :)

Karin zei

Oeps....zomaar bedoelde ik dus.

with love zei

Corine, het is niet niks wat je de afgelopen tijd meegemaakt hebt. De onzekerheid die je had, gelukkig wel met positief nieuws, maar toch. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten lijkt me, ik kan me goed voorstellen dat je gewoon jezelf (nog) niet bent. Hopenlijk hebben jullie een gezellige, fijne avond en krijg je een beetje rust in de hoofd!
lieve groet, Erna

Franse Lelie zei

Herkenbaar. Laat het toe, het gaat wel weer over. De spanning en emoties komen eruit, geeft allemaal niks, hoort erbij:)
Je komt er weer sterker uit! Liefs en veel plezier vanavond, Jolanda

bijzonder-oud zei

Hallo Corine,

Volgens mij is dat een hele normale reactie, je hebt ook nogal niet in spanning gezeten zeg, dat moet er toch ook weer uit.

Ik zit zelf op dit moment ook in een heel verdrietige periode maar wat mij helpt is om af en toe ademhalingsoefeningen te doen, even heel bewust rustig gaan zitten en rustig door je buik ademhalen, ik wordt er rustig van, mischien heb je er wat aan.

groetjes,Yolanda

Bo Butiek zei

Vaak komt het besef pas later, hopelijk kun je vanavond tijdens het ongetwijfd lekkere etentje je dachten een beetje verzetten.

Liefs claudia

Stina zei

Het is vaak de spanning die er dan uit komt.
Hoop voor je dat je een gezellige avond hebt met elkaar.

Rustig aan, groetjes Stina

Room Seventeen zei

Hoi Corine,niet zo vreemd hoor dat je van slag bent. Ik kreeg een tijdje geleden ook een vervelend bericht (cyste in mijn nier)en zoiets blijft behoorlijk in je hoofd rondspoken. Ik hoop dat je je gauw weer een beetje beter zult voelen.Voor vanavond in ieder geval een fijn en ontspannen etentje toegewenst.
Groetjes Hennie

Colinda zei

Ik heb bij 2 vriendinnen gezien hoeveel impact het heeft, alleen het wachten op de uitslag al. Dus logisch dat alle spanningen er nu uit komen en je het, ondanks de goede uitslag, even een plekje moet geven.

Hopelijk geniet je van je etentj vanavond, even lekker happen en gedachtes verzetten.

Fijn weekend!

Liefs,
Colinda

@nne zei

onrust ... ik heb er ook soms/vaak last van. werk ik te veel, dan denk ik "dit moet anders". heb ik te weinig opdrachten, dan zie ik me al eindigen als het meisje met de zwavelstokjes! na een leven met ups en downs is het niet altijd even makkelijk om de dag te plukken ... maar het is altijd het proberen waard! lieve groet, @nne

Carina zei

De spanning moet nog uit je lichaam, laat het gebeuren; gezellige avond vanavond en smakelijk eten.

Warme groet van Carina

Kom Achterom zei

Meid na al die spanning moet het er gewoon uit!!
Soms lucht dat ook wel even lekker op!
Jank het er maar lekker uit!! ook al ben je daarna gesloopt. en weet je ga je lekker uitleven in huis ik zeg altijd opgeruimd huis opgeruimde geest en het werkt!!! ik kan het weten. hier ook best veel loos in huis al is het niet bij mijzelf! toch draag ik mijn steentje bij om het inderdaad zo rustig en opgeruimd mogelijk te houden en de rust in huis te bewaren!! Geniet lekker van je etentje vanavond hoor!! Laat je maar lekker verwennen!
Nou zoals ze hier thuis zeggen de huis psycholoog heeft weer eens gesproken. Gewoon lekker doen waar JIJ je goed bij voelt.
Ik wens je toch een dagje genieten hoor!!
dikke knuffel
Yolanda

Inka en André. zei

Hoi Corina,dat is de reactie op de spanningen van de afgelopen tijd wat er nu uitkomt,heel normaal en begrijpelijk,lekker ontspannen,leuke dingen ondernemen zoals het etentje met vrienden en de gedachten even verzetten.
Lekker genieten vanavond,liefs inka

Dani zei

Het is niet niets wat je even hebt moeten doorstaan. Dat komt er hoe dan ook een keer uit.
Huil even lekker, dat lucht altijd enorm op.
Veel plezier vanavond!
Groetjes
Dani

Berna zei

Blijkbaar moet er toch nog een boel spanning uit. Doe rustig aan, veel sterkte en probeer lekker te genieten vanavond.

Marja Visscher zei

Dag Corine,
Om op de wormen teruf te komen, lekker op een laag pitje laten pruttelen, een beetje zou...peper..nee, hoor getver, is een grapje! Maar doordat de grond vaak zo hard is, bij ons kleigrond, haal ik de grond weleens met een spa wat los. Kom er dan zo'n worm boven dan verdeel ik ze onder de zwarte brigade, want die haan wil wel delen, maar één zo'n tante slobbert ze lekker alleen op! Vandaar! Lekker je gedachten verzetten hoor. Weekendje blogs lezen wil ook wel helpen! Is altijd weer heel inspirerend. Dat zie maar weer, hi, hi, zelfs een worm kan daarin een rol spelen. Maar, alleen regenwormen hoor!
Fijn weekend en lieve groet, Marja

faire un songe zei

Ik kan het me wel voorstellen hoor.. zoveel spanning opgebouwd... dat moet er gewoon uit....
Geef er maar lekker even aan toe..!!
En geniet vanavond van het eten en de gezelligheid..
Na regen komt zonneschijn.
Lieve groetjes Hetty

Pink Princess zei

Ligt vast aan het weer, heb er zelf ook zo'n last van...balen he??

It's me zei

Laat komen wat komt lieverdje....het moet er toch echt uit !! het is niet niks !! ........blijf vooral jezelf.......doe het op jouw manier.......jij voelt wat je voelt..........heel veel sterkte ....liefs Ria....

Bonjade zei

Op het moment dat het er mag zijn en dat je accepteert dat je je voelt zoals je je voelt dan heb je de helft gewonnen.....
Ook een goeie voor mezelf, want ik wil altijd NU dat het beter gaat......
Fijn weekend en liefs

Lynda zei

hee Corine, niets menselijks is je vreemd....ook al probeer je je nog zo sterk te houden, de onzekerheid komt eruit...en dat is nu. Niet meer tegen vechten....laat het gebeuren, maak je wereldje even lekker klein(daar ben je al mee begonnen lees ik) en hou het veilig en compact......richt je op jezelf.....je zult zien....het komt goed!!!!

Liefs,
Lynda

Irma zei

heej Corine, ik vind het advies van Lynda helemaal zo gek nog niet en voel je niet anders dan andere die in zo'n situatie zouden zitten er is niks mis met je het is heel logisch dat dit gevoel je bekruipt maar maakt het niet minder makkelijk allemaal, zet hem op meis, liefs Irma

lia zei

He Corine, Wat vervelend nou.... Maar ik denk dat het gewoon de spanning van de afgelopen tijd is. En denk dat het heel normaal is, laat je zelf af en toe even lekker gaan. Jammer dat je niet zomaar even langs kunt komen anders mocht je bij mij even lekker jankerig doen hihi.
En geniet vanavond van het kokkerellen van Gert, en het bezoek.

En een heel fijn weekend
liefs Lia

Carla zei

Nou ze hebben het allemaal al gezegd...en ze hebben gelijk...het moet eruit!!
Dus laat het toe...ik herken het nog wel na mijn goede nieuws hoor...toen kreeg ik het pas echt goed te pakken.
En je kunt wel flink blijven doen, maar dan komt het er later toch uit...dus beter maar nu gelijk.
geniet vanavond maar lekker, hoop dat je je zinnen wat kunt verzetten.

liefs Carla.

Floor zei

Ja wat kan ik nog toevoegen , ze hebben gelijk dat is gewoon de spanning die je al die dagen hebt opgebouwd dat komt er nu uit , volgende week voel je je vast een heel stuk beter...
Fijn weekend en veel plezier vanavond

Nieneke zei

Lieve Corine,
Lijktme heel normaal hoor! Zo'n bericht gaat je niet in de koude kleren zitten, dit is gewoon de spanning die vrij komt!
En het weer werkt niet mee; dit is weer voor op de bank in je huispak, theetje erbij, chocola, goed boek of (jank)film, kaarsjes aan..OF een heerlijke avond met vrienden! Veel plezier!
Nieneke

Corina zei

Lieve Corine,
Wat vervelend dat je ellendig voelt, ik denk dat alle spanningen er nu uit gaan komen.
En dan die snert regen, hier scheen net even het zonnetje, ik heb er echt even van genoten achter het raam.
Een heel fijn weekend!
Groetjes Corina

Yvonne zei

Corine, ik heb nu niet alle berichtjes gelezen. Zijn er zoveel die reageren.

Maar de onrust die je heb, dat zullen de naweeen zijn, al die spanningen die je meegemaakt heb dat komt nu pas los.
En natuurlijk ook het weer, wat niet echt meewerkt.

Maak het lekker behaaglijk voor jezelf.
Fijn weekend.

La Maison en Wonderboom zei

Niets zo slopend als spanning Corine, laat het maar gewoon uitwoeden en misschien kun je toch proberen te genieten van allen die je lief zijn.
Lieve groet
Hermine xx
p.s. o, die cloche van jou, daar word ik zo hebzuchtig van.....

Roelien zei

Goed weekend Corine en je lijf probeert gewoon de opgebouwde spanning op te ruimen...kost even tijd, liefs Roelien

G-style zei

Hoi Corine,
kan me helemaal voorstellen dat je je nu even niet lekker in je vel zit en dat voelt dan juist weer zo tegengesteld want de uitslag was goed .
Gewoon logisch dat de spanning eruit komt en dat gaat gepaard met allerlei klachten.....
Ik hoop dat je ondanks alles toch hebt kunnen genieten van jullie etentje en dat je huis weer heerlijk opgeruimd is , dat alleen kan al wonderen doen voor je gemoedsrust , heb ik ook al wel ontdekt...
fijn weekend , lieve groet Gea

Ster zei

Volgens mij komt alle spanning eruit en voel jij je daarom zo....laat het maar gaan.In ieder geval heel fijn om te lezen dat het goedaardig was!!
Geniet van je weekend.
lieve groet,Ster

Hannekie zei

ik hoop dat het gelukt is meis om je toch een beetje te ontspannen. je zult zien dat het elke dag wat beter zal gaan. fijne weekend
gr hannie

Mayflower zei

Ach lieve meis, wat naar dat je je zo vervelend voelt. Vaak komt achteraf de ontlading, het is ook heel wat wat je allemaal moet verwerken. Hopelijk voel je je nu wat beter na een heerlijk etentje wat Ger voor jou en je vrienden heeft gemaakt, wat steun en goede gesprekken, ze doen vaak wonderen.
Ik wil je ook bedanken voor je altijd lieve berichtjes die je bij mij achterlaat en altijd zo oprecht belangstellend, zoals over onze oude hond en dat je nog weet dat we daarom niet op vakantie gaan, hij is al 13.5 jaar en we hopen ons lieve oude baasje nog een poos een mooie oude dag te mogen geven.
Onze zoon's huis schiet ook al aardig op, de 14e spetember krijgen ze de sleutel en kunnen we gaan klussen.

Liefs Mea

Jeanette zei

Het is niet niks wat je allemaal hebt doorstaan dus ook niet zo gek dat je lichaam hierop reageert. Neem je tijd en de rust die je zo hard nodig hebt. Langzaam zal het dan weer beter gaan.

Groet,
Jeanette

Collie-Collie zei

Stress doet gekke dingen met je, en dat ebt nog na.... gewoon proberen het te laten zijn zoals het is.... Je lijf/hoofd hebben even een overdosis stress gehad en moet nu afkicken....

Neem lekker de tijd!!

Groetjes, Collie

Tureluur-Bellemietje zei

Tja zo'n weekje had ik ook toen telgje weer naar school ging.
Wil duizend dingen en het gaat goed alleen..twil niet en dan die regen pfff (gelukkig was vandaag de zon)
En tuurlijk komt jou spanning echt van de afgelopen tijd, sluit me helemaal bij de andere dames aan...maar..
Heel toevallig kwam ik toen dit boek tegen.."weg met de warboel" van karen kingston...
Zo apart zal er binnenkort toch (ja toch maar) een blogje over schrijven..
En voor je super lieve woorden een hele dikke * smak * daarom wil ik het bloggen ook niet kwijt...ook al zullen er zijn die het niet begrijpen....
Iemand die weet hoe het voelt door eigen ervaring....geven zoveel meer steun.
Een heel fijn weekend tot gauw. xxx