woensdag 4 augustus 2010

zomer in eigen land

3 weken vakantie thuis...
We genieten, van het klussen, (dat doen we op ons gemak)
en van de leuke gezellige uitstapjes die we maken en van elkaar!
Maar toch... Rianne is nu terug mét veel foto's van haar vakantie in Italië en als ik die zie dan kriebelt er toch iets...
een paar weken Frankrijk... dat is voor ons toch écht vakantie...
dus kijk ik even terug naar de foto's van vorig jaar...
En dat had ik niet moeten doen!!!
De kriebels gaan nu prikken :(
Dit lieveheersbeestje voelt blijkbaar niks van het prikken van de brandnetel...
Niet zeuren, niet mopperen! Nog meer leuke dingen op de lijst zetten en nog enthousiaster klussen afmaken, we hebben een heerlijk huis en een heerlijk landgoed, dus wat wil ik nog meer?? Nou ja, een beetje mooier weer zou wel lekker zijn, het buiten ontbijten wil niet erg lukken deze week en ik moet toegeven dat het echte campinggevoel ook niet echt op gang wil komen...
Maar... daar gaan we wat aan doen!
We zijn bezig met een nieuwe klus (die dus niet op de afwerkkluslijst stond, maar nu opeens wel prioriteit heeft), daarover later meer :)
En omdat ik het niet kan laten, toch een mooi frans plaatje (van vorig jaar)...
thuis hou ik niet van kleur, maar in Frankrijk ben ik gek op dit soort hoekjes...!

23 opmerkingen:

Bonjade zei

Het voordeel van dit weer......je schiet zo tenminste lekker op met je klussen.....
Anders drijf je ook maar wat;0)
Ach en gelukkig hebben we de foto's nog om even terug te blikken en heerlijk te zwijmelen....ach en Corine wie weet volgend jaar toch......?
Liefs

Granny's Place zei

Tja het blijven keuzes ben zelf ook nu van het klussen maar als ik naar buiten kijk wil ik toch ook nog wel even ergens een weekje genieten. Maar goed we kunnen niet alles hebben he! Ik ga even bijlezen. Succes in ieder geval!!
Groetjes en fijne week,
Madelon

Mayflower zei

Hoi lieve Corine, hier even een teken van leven.
Wat een lief berichtje heb je achtergelaten, ik moet nu ook bekennen dat het eigenlijk weer hoog tijd wordt om wat te gaan posten, maar wij hebben het op dit moment ook zo druk met allerhande klussen om het huis. Dit is onze 2e week van de vakantie en we doen het net als jullie lees ik, leuke dingen afgewisseld met klussen.
Wat een prachtige foto's heb je weer gemaakt en met deze regenachtige dag kunnen we dat goed gebruiken. Ook je post over Spoor38 daar heb ik van genoten, want een prachtige spullen verkopen ze daar, een adres om te onthouden.
Ik wens je nog een hele fijne vakantieperiode toe.

Lieve groet, Mea

Lynda zei

gokje??? uhm...jullie gaan een afdak maken zodat het buiten ontbijten/lunchen/dineren tóch kan, weer of geen weer:)!
Het is zo het is, maak daar lekker het beste van, kook bv elke week een gerecht uit een ander land, is het net alsof je toch bent geweest;)!

Succes
Lynda

Roelien zei

Hee Corine, ik hoop dat het weer wat opknapt voor jou. Inderdaad helpt het om de klussen gedaan te krijgen, maar lekker buiten ontbijten is zoooo fijn.

Prachtige foto van het Franse huis trouwens, is het in Bretagne?

kienkele zei

Prachtige foto's Corine, en ik kan me voorstellen dat het dan wel wat gaat kriebelen... Dank voor je lieve berichtje bij mij, het gaat goed met me hoor, vooral met dit weer (sorry sorry sorry). Een beetje zon is prima hoor, maar de temperaturen moeten voor mij eigenlijk niet boven de 22 graden komen, dus je snapt het, ik vind dit prima.
Fijne vakantie nog, lieve groet, Tineke

Berna zei

Een herkenbaar gevoel. Bewust de keuze maken eens een jaartje thuis te blijven en het dan toch missen dat je er even uit bent. Wij compenseren het met een weekendje Luxemburg. Misschien een idee?

@nne zei

Vakantiegevoelens kriebelen altijd. Maar beter om de 2 jaar intens "genieten-met-alles-deropenderaan". Thuis op vakantie zijn is heerlijk ... volgende zomer "la douce France". Groetjes, @nne

Karin zei

Hai Corine,
Bedankt voor je reactie. Het is zeker leuk om er mee bezig te zijn en bijna jammer dat we al zoveel hebben geregeld in een korte tijd. Maar daarom zijn juist deze kleine dingetjes erg leuk. We houden het niet heel groot hoor, maar hou wel van persoonlijk. Ik heb graag mijn lieve vrienden om ons huis en die staan hoger op het lijstje dan familie die ik (bijna) nooit zie.
W.b. je post: pff...met dit weer zou je toch echt verlangen naar het (ons) mooie Frankrijk. Ik moet nog even werken en dan vanaf vrijdag vakantie en ook wij blijven thuis, maar ik hoop toch wel op wat beter weer. Ook wij hebben nog genoeg te doen in en om het huis. Zo wil ik een muur oververven in een mooie kalkverf. We moesten opeens erg snel waardoor de schilder (die we uit nood in dienst moesten nemen toen mijn vriend plat kwam te liggen met zijn rug) de kleur in gewone verf heeft gezocht, maar het is niet naar mijn zin. Alles moet nog meer warmte krijgen. Ik ben helemaal gek van jouw stijl, zo mooi hoe je die doorvoert. Ook de stijl van I found my home (?) is erg mooi, lekker basic maar wel gezellig en warmte! Complimenten!
Groetjes en klusse want daar is het weer wel na hier. Op de Veluwe ook?

Home and Lifestyle zei

Ik vermoed dat een stralende zon je verlangen naar een vakantie in het buitenland sterk zou doen verminderen! Dit weer is inderdaad niet ideaal, wel om te klussen maar niet voor het buitenleven! We hopen maar dat het nog bijtrekt de komende weken!

Succes met alles...en wat een mooie foto's heb je vorig jaar genomen!

Lieve groetjes, Ingrid

Tureluur-Bellemietje zei

Ik voel het zelfde....ik hou me zelf maar voor dat over 2 maanden iedereen de vakantie alweer is vergeten...inclusief mezelf...

Kom Achterom zei

Ha Corie
OOOh wij zijn ook niet weg geweest dit jaar.
Ben maandag weer begonnen maar mis de vakantie wel hoor!!
Ik heb genoten van de dingen die ik heb gedaan maar als je nog kunt ga er lekker nog even tussenuit!! doen hoor!!!
Hadden wij ook moeten doen.
Fijne weken nog
Yolanda

G-style zei

Dat onderste plaatje is inderdaad erg mooi , heerlijk zomers sfeertje !
Ik heb het ook wel een beetje gemist hoor dat we niet weg gingen, daarbij het vele klussen en twee kinderen extra , ben daardoor toch wel een beetje moe weer aan het werk gegaan dit jaar.
Nou ja , moeten we in de weekenden straks maar een beetje op pad (lees brocantejacht) gaan , dat maakt dan weer veel goed .
Ook willen we zondags weer even lekker gaan fietsen met ons vieren, op een mooie dag geeft dat ook een vakantiegevoel.
Fijne vakantie verder , ben benieuwd naar jullie klus hoor ....niet te lang wachten met een tipje van de sluier op te lichten.

groetjes Gea

nieneke zei

Ja; hier wordt ik dus wel heeeel nieuwsgierig van: wat is die klus dan????

It's me zei

Klus?? vakantie !!! of klus vakantie???? hahahhah!! die blauwe deuren....zwijmel zwijmel......fijne avond liefs Ria....

Jeanette zei

Wij zijn een weekje naar Friesland geweest, ben toch blij dat we dit toch nog gedaan hadden. Wij zijn in februari al naar Aruba geweest omdat we 12,5 jaar getrouwd waren. Nu zijn we weer een kleine week thuis en ik heb nog 1,5 week vakantie voordat ik weer moet beginnen en mijn zoon weer naar school moet. Ik doe nu iedere dag wat klusjes van de zg. klussenlijst en tussendoor ga ik beginnen met de grote klus namelijk het schilderen van de side table en twee spiegels.

Klusze nog voor je en tot blogs,
Jeanette

Carla zei

Ach jóh....dat komt gewoon door het weer!!!
Als het nu even snel opknapt heb je er geen last meer van.
Erg hè...ik moet volgende week op vakantie en heb gewoon nog helemaal geen zin.
Was net zo lief thuis gebleven om te genieten van mijn nieuwe veranda.
Maar ja...manlief wil wel, dus ik ga braaf mee...en het word vast héél leuk!!

Sterkte met het klussen meis...en als ik volgende week op Lanzarote zit, zal ik wat zon deze kant op blazen.

lieve groetjes Carla.

Sonja zei

Hoi Corine, kwam zomaar even aanwaaien op je blog, heel herkenbaar je
verhaaltje van vandaag. Zo uit de reacties te lezen zijn er meer thuisblijvers.. ;)

Ik ga je volgen hoor.. gezellig.

Groetjes, Sonja

Room Seventeen zei

Hoi Corine, ook wij zijn een beetje aan het klussen. We zijn wel op vakantie geweest (Frankrijk),maar vanwege het slechte weer zijn we een week eerder naar huis gegaan, dus nu hebben we volop tijd om te klussen en uitstapjes in eigen land te maken. Ik vermaak me prima met het bezoeken van brocante en rommelmarkten en heb al veel leuke dingen voor mijn webwinkel gescoord. Zo zie je maar weer, in eigen land kan het best leuk zijn:-)
Groetjes Hennie

lia zei

He Corine, kom ik net thuis van Zeeland (wat trouwens heerlijk was) ligt er zo'n mooie kaart. Wat lief en heel mooi gedaan. Je keuken ziet er trouwens ook goed uit, en zijn de molens al gebruikt...
Nou succes met het nieuwe project Sssttt ik zeg niets....
En kan me voorstellen dat je toch wel je vakantie een beetje mist, ook al doe je nog zo je best. Want ik heb 4 dagen niets gedaan en ben thuis en meteen draait de was al weer en moet er ook hier weer gekookt worden. Maar ik heb nog wat in de vriezer staan van die dag dat Jan kookte.....
En wie weet kun je straks misschien een keer een lekker weekend weg.

Lieve groet Lia

Lina zei

Hoi Corine, je hebt een award! Zie mijn blog.

mooie plaatjes weer!

Groetjes Ineke

ZoutHout zei

Wat een heerlijke vakantiesfeer, zucht...... hahaha...

Heerlijk genieten van een lekker weekend!

liefs uit Zweden

Wondelgijn zei

Van dit klussen heb je straks een heel lang vakantiegevoel! Dat weet ik zeker!! En anders ga je toch het eerste weekend van september met manlief naar Lille?? Struinen over de grootste brocanteriemarkt van la Douce France!! Niet ver weg, en toch even Frankrijk... ;-)