woensdag 22 september 2010

een toptrip (2)

nog één dag te gaan...
Zondag toen we wakker werden was de lucht strakblauw :)
na een (zoals elke dag) zeer uitgebreid ontbijt op het terras bij het zwembad, gingen we op weg naar....l'Isle sur la Sorgue.... hét antiek en brocantedorp van zuid-Frankrijk!
Wat een mooie spullen!!!! Maar wat een prijzen!!!! We hebben veel gezien, overal staat vanalles onder, tussen en boven, dus je komt ogen te kort.
Nu was het feit dat we reisden met alleen handbagage ons geluk..anders was de verleiding toch wel groot geweest om iets moois voor teveel geld te kopen...
Na een paar uur wilden we een kop thee bestellen op een terras, maar dát lukt dus niet op zondag rond enen :(( Na 12 uur worden overal alle tafels razendsnel omgedekt voor de lunch, want zondag is de dag dat veel fransen uitgebreid samen lunchen, thuis met familie of buiten de deur..
Dus al is je zaak dan een 'salon de thé' rond het middaguur wordt er niet meer een simpele kop thee geserveerd... je moet het maar weten...
Nou waren wij natuurlijk heel relaxed na een paar dagen paradijs, dus we keken elkaar eens aan, lachten erom en zijn op ons gemak verder gegaan.
Weer terug hadden we nog een uur vrij voordat we naar het vliegveld moesten, dat uur hebben we optimaal benut door lekker in de zon aan de rand van het zwembad rustig te genieten op onze zonnebedden.
Rustig...totdat vriendin A. opeens bedacht dat ze tóch nog even wilde zwemmen (dat had ze -terecht- almaar uitgesteld, want de watertemperatuur was slechts 20 graden) dus ik rap in de benen want dat moest natuurlijk wel even vastgelegd worden, als bewijs voor het thuisfront :))
Lex...ik zal er geen foto van op het net plaatsen...maar ik vond het heeeel stoer!!!
Zelf vond ik pootjebaden een betere optie :)
Na nog een afscheidshapje was het toch echt tijd om te vertrekken, in een klein uur werden we via de toeristische route naar vliegveld Marignane gebracht.
Een zonnige vlucht volgde...
tot we boven Schiphol door de bovenste wolkenlaag doken voor de landing...geen sprankje zon meer te zien...een grijze sombere lucht heette ons op z'n hollands welkom:(
Wat weemoedig liepen we richting aankomsthal... waar we tot onze verrassing werden opgewacht door een flinke delegatie van het thuisfront :))
dát gaf ons dan toch wel weer een lekker warm gevoel!!!
(volgende keer het slot:))

17 opmerkingen:

Irma zei

heej Corine wat hebben jullie het toch heerlijk gehad de foto's kunnen zo in een reisgids en ik zoui spontaan boeken.
Ik hoor het wel vaker dat het brocante zo duur is waarom zou dat zijn?????mischien zijn er daar meer liefhebbers dan dat handje vol gekke hier in Nederland;-))
Vier jaar Corine dat is heel bijzonder na alle moeizame jaren van daarvoor wil wel veel zeggen dat je nu een heel speciaal iemand hebt gevonden die je al vier jaar vertrouwd gevoel geeft en waar je je gelukkig voelt, liefs Irma en voor ons beide nog heel heel veel mooie jaren

Home and Lifestyle zei

Wat jammer dat het er zo duur was maar zo te lezen was het toch een heerlijk dagje uit! Met je foto van het zwembad ga ik weer helemaal naar de Provence en de zon verlangen...maar de zon schijnt (!) hier vandaag ook uitbundig te gaan schijnen...al is het nu nog mistig...

Een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

Claudia zei

Koester je herinneringen...

Liefs Claudia

Lynda zei

volgens mij hebben jullie het superleuk gehad! wat een heerlijk uitje! Weer een memorie erbij!!;)

Liefs,
Lynda

Hannekie zei

oo heerlijk weer om te lezen. inderdaad heb ik wel vaker van dat brocante "dorp" gehoord. jammer dat alles zo duur wordt
het zie er allemaal heerlijk uit en ik hoop dat je lekker hebt kunnen bijtanken
gr hannie

Karin zei

Wat ziet dat er aanlokkelijk uit in l'Isle sur la Sorgue, jammer dat dat zich ook in de prijs heeft vertaald. Maar kijken mag altijd nietwaar.
En zie ik daar HET tuniekje bij het zwembad? :)

THE BLACK BARN zei

WAT EEN MOOI TRIP HEB JIJ GEHAD.
JE HANDEN HEBBEN WEL GEJEUKT BIJ AL DIE MOOIE BROCANTE OM HET MEE NAAR HUIS TE NEMEN.

GROETJES,
MIRANDA

Karin zei

Wat heerlijk allemaal!
Volgt het adres ook nog van jullie onderkomen?
Gelukkig kan je vandaag en morgen ook nog van de zon hier geniete.
Lieve groet,
Karin
(nog bedankt voor je lieve reactie)

Colinda zei

Wat een heerlijke blog weer, zo lekker Frans sfeervol. Ben weer benieuwd naar je slot ... al typend kan je nog even lekker nagenieten.

Groetjes,
Colinda

lia zei

Jammer dat die prijzen dan zo hoog zijn, maar je hebt je ondanks dat toch wel goed vermaakt, en dan valt het weer ineens enorm tegen hier. Maar je hebt wel wat leuks om op terug te kijken. Leuk voor je, en het zonnetje is vandaag ook niet verkeerd.

Ik ga nu maar eens proberen of ik kan eten, want de verdoving is nu uitgewerkt. Het liep ook nog eens een half uur uit. Maar het is weer netjes gedaan.

Lieve groet Lia

Berna zei

Een mooi verslag van je reis. Vandaag en morgen maar even lekker nagenieten in het zonnetje.

Alle mooie dingen zei

wij zijn inderdaad ook een keer op die markt wezen kijken.... maar waarom het zo duur moet zijn daar... is mijn echt niet duidelijk!
welkom thuis.. gelukkig is het nu weer beter weer.
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

Nieneke zei

Wat een toptrip EN top-foto van de zon vanuit het vliegtuig!!! WAUW

Marja zei

Dank je wel voor het delen van je reis ervaringen, net of wij als lezer ook even weg zijn geweest!!

Wondelgijn zei

Wat ontzettend lekker relaxt allemaal zeg.... *zucht* *kwijl*...
Mag ik de volgende keer ook mee???

Dani zei

Jammer zeg dat de prijzen zo tegenvielen.
Heerlijk zwembadje! Jammer dat die toch zo koud bleek te zijn, zo ziet het er niet uit :-)
Groetjes
Dani

kienkele zei

Dat klinkt allemaal reuze gezellig en relaxed Corine, wat fijn dat jullie zo genoten hebben!
Hele fijne avond nog, lieve groet, Tineke