zaterdag 18 december 2010

agenda

geen tijd, we zijn druk…

Mijn agenda is een ouwetje, ik heb ‘m denk ik al zo’n jaar of 12…een simpele ijzeren kaft (die ik gelijk geweldig vond vanwege z’n sobere stoere uiterlijk) waar elk jaar een nieuwe vulling in kan…ideaal! Hij ligt altijd op tafel, alle afspraken en werktijden (ook van de kinderen) worden erin geschreven, zodat iedereen kan zien wie er wanneer thuis komt of juist weg moet :) Uit m’n hoofd kan ik het echt niet allemaal bijhouden??!!

agenda

We zijn allemaal zo druk tegenwoordig! Ik heb er trouwens altijd een hekel aan als mensen drukte gebruiken als reden om iets niet te doen of ergens niet heen te gaan. Want die drukte die maak je meestal zelf…Ik merk het hier thuis nu ook, op m’n werk is er in deze tijd veel te doen, dus i.p.v de gewone 2 dagen werk ik in de winterperiode vaak 3 dagen per week. Nu heb ik een leuke baan en leuke collega’s, dus ik ga met plezier naar de zaak, maar thuis kom ik opeens wel tijd tekort, daar ik op maandag nooit veel doe omdat ik dan bij moet komen van de weekendactiviteiten heb ik nu nog maar 1 dag over om huishouden en sociale zaken bij te houden en dat blijkt te weinig..

agenda.

Dus ik zóu kunnen zeggen: geen tijd voor extra’s wegens drukte, maar juíst met die extra’s wil ik zo graag meedoen, want dat haalt je even UIT die drukte… en ja het kost vaak wat van je tijd, maar het levert net zo vaak ook zoveel moois op…een goed gevoel bij jezelf, een gezellig uurtje bij anderen, een dankbare glimlach of een goed contact… In mijn agenda is altijd wat ruimte voor extra’s, er valt (net als in huis) vaak wel wat te schuiven en te rommelen, met als resultaat een beetje tijd voor een ander… waar ik zelf vaak ook positieve energie van krijg… zo maken we de wereld een beetje mooier!

16 opmerkingen:

De sfeer van ..... zei

Wat leuk om te zien dat jij deze kaft ook hebt, hier gebruik ik hem niet meer maar vond en vind hem nog steeds prachtig in zijn eenvoud. En wat je schrijft...je hebt helemaal gelijk. Het zijn juist die extra`s die het leven zo mooi maken. De afgelopen dagen merk ik ook steeds meer hoe belangrijk die extra`s zijn...

Lieve groet van Petra

Servies en Brocante zei

Wat een mooi stukje corine, net als je agenda kan de buitenkant van een mens heel mooi zijn maar aan de binnenkant moet je blijven werken!
Fijn weekdn!

Hannekie zei

mooi berichtje hoor..ik vind dat je gelijk hebt. ik heb al maanden niets meer van mijn collega's gehoord. ik krijg dan te horen dat ze het te druk hebben zo druk dat zelfs een mailtje er niet meer afkan..jammer..ik ben gelukkig niet zo..ok je kan druk zijn dat geeft niets maar een paar minuten tijd maken voor elkaar is zo fijn
fijn weekend
gr hannie

It's me zei

Wat een mooie post Corine.......fijn om ook even een moment aan die ander te denken en tijd te geven...doen we veel te weinig met zijn alle.......knuffel van mij.....xxx...xx...x...

Annelies zei

Wat een pracht agenda Corine en wat heb je dit mooi geschreven!!
Ik betrap me er zelf helaas regelmatig (te vaak) op dat ik denk té druk te zijn met van alles en nogwat en te weinig tijd overhoud voor sociale contacten...en juist dat is zo belangrijk! Ik wil het ook anders doen en ga ook in m'n nieuwe agenda tijd vrij houden voor voor mij waardevolle mensen die het waard zijn om niet vergeten te worden!
Bedankt voor je inzicht!!
ps..waar heb je deze mooie agenda gekocht?
liefs, Annelies

"Een sneller kloppend hart ♥" zei

Kijk, dat heb je nou mooi geschreven!
Gisteren ervaarde ik het ook zo, ik dacht gatver er moet nog zoveel gebeuren, Jasmijn is volgende week jarig, kerstviering op school, tig e-mails versturen enz...en toch,als je even logisch nadenkt kan je best wat tijd maken voor leuke dingen, al is 't maar even....bijtanken noem ik dat.
Met wat schuiven kom je er wel...en accepteren dat het gewoon even drukker dan anders is helpt ook, dat sleept je er doorheen als je bijna volledige chaos voelt in je hoofd ;)

Fijn weekend! en toffe agendakaft btw!

Groetjes, Veronique

Home and Lifestyle zei

Drukte vind ik ook altijd een moeizaam excuus...als je écht iets wilt, kun je er altijd tijd voor vrijmaken! Een bezoekje aan iemand hoeft tenslotte geen uren te duren, ook een half uurtje doet een ander (en onszelf) al goed.

Mooie woorden Corine...en ik wens je een fijne zondag...met naar ik hoop een lege bladzijde in je agenda zodat je thuis gewoon even lekker geheel je eigen gang kunt gaan en kunt genieten van je gezin! Lieve groet, Ingrid

Kom Achterom zei

ooh mooi bericht zeg!! en ja het is waar maar ik merk wel dat bloggen het eerste is wat afvalt bij mij. Mijn situatie is eigenlijk net als bij jou meer werk en veel veranderingen aan het eind van het jaar. Toch zoek ik de tijd om te wandelen en te knutselen want dat geeft mij de rust.
ontspanning door inspanning zeg ik altijd!
fijne zondag
lieve groetjes
Yolanda en wat ziet je huis er prachtig uit!

Colinda zei

Het blijft lastig om naast mijn agende die door allerlei omstandigheden behoorlijk vol is ook tijd vrij te plannen voor mijn 'sociale agenda', ben daarom ook bewust gaan schuiven met werktijden, vind het TE belangrijk om dit er bij in te laten schieten ...

Jouw blogje maakt me daarvan maar weer eens bewust!

Jeanette zei

Ik kan ook niet zonder mijn agenda. December is voor een ieder dus ook voor mij een zeer drukke maand. 2 weekenden zijn we dan niet thuis door leuke sociale verplichtingen, dan is mijn zoon op 2e Kerstdag jarig en werk ik ook nog 28 uur per week, alle dagen ben ik op kantoor. Nou ben ik als secretaresse gewend om de agenda's van mijn heren zo efficient mogelijk in te delen maar soms lukt dat thuis niet altijd. Ik heb mijzelf dan ook getraind kruizen te zetten als het te druk wordt. En dat werkt goed!

Fijne rustige zondag,
Jeanette

little sweet things zei

Een mens heeft het zo druk als dat hij het zelf wil.
Door tijd gebrek schuif ik dingen ook vaak voor me uit maar dat geeft een heel onrustig gevoel, je blijft het idee houden dat je iets vergeet. Betrap mezelf er ook op dat ik de woordjes "druk" en "moe" vaak gebruik.
Vanaf januari ga ik ipv vijf, drie dagen werken ik kijk er zo naaruit!

Geniet van het weekend,
groetjes, Sas

Nieneke zei

Wat een prachtig berichtje en ZO waar...

lia zei

Ja, tegenwoordig is iedereen altijd druk. En ik betrap me zelf er op dat ik ook minder naar andere te gaan. Omdat ze zelf altijd aangeven geen tijd te hebben om eens gezellig langs te komen, en dan ga je zelf ook niet meer zo snel. Maar vind dat zo jammer.....want zelf ben ik altijd van het onverwachte. En je moet gewoon genieten van de momenten die zich voordoen.

Mooie agenda trouwens....
Liefs Lia

faire un songe zei

Hoi.. Helaas we zijn niet gegaan....
De weer goden hadden andere plannen met ons.
Morgen gaan we wel naar Limburg... dus ik hoop dat de wegen een beetje begaanbaar zijn..

En verder kan ik me helemaal vinden in de tekst van Lia....

Mijn dagen...
Liefs Hetty

faire un songe zei

haha.. mijn dagen.. moet natuurlijk zijn.
Fijne dagen.... was weer eens te snel..

Petra zei

Ik meen vaak dat ik geen tijd heb om b.v. te gaan winkelen (is ook niet echt m'n hobby)of bij iemand op de koffie te gaan. Maar als iemand belt om te helpen het huis in te richten of fietsen of zo maar koffie drinken dan zeg ik nooit geen nee! Dat soort dingen vind ik belangrijk, en laat ik liggen waar ik mee bezig was.

Lees net pas van je hondje, je zult 'm best missen.

Hr.gr. Petra