donderdag 9 december 2010

tafeldekken

altijd een tafelkleed…

Van huis uit ben ik het gewend, eten doen we altijd van een met een tafelkleed gedekte tafel. Ik heb ze in allerlei soorten en maten, de meesten sober.. katoen en linnen in wit of natureltinten.

tafelkleden

Deze kleden zijn in principe gewoon voor dagelijks gebruik, maar natuurlijk wordt er ook in ons gezin regelmatig geknoeid, dus uit praktisch oogpunt heb ik ook nog een alternatief ;)

tafelkleedgeblokt

Rood geblokt, echt totaal niet mijn kleur en smaak, maar wel héél handig als we macaroni of spaghetti eten met tomatensaus, want die vlekken zijn nauwelijks weg te werken uit een wit of linnen kleed! Ach en zo in één plaatje met de oude bakkersblikken, de houten planken en het franse kannetje is het best een stoer geheel..

En als ik de tafel echt mooi wil dekken?? Nou dan heb ik ook nog een chiquere versie,

gehaakt

ik houd op zich erg van basic en sober, maar toch viel ik een paar jaar geleden als een blok voor dit kleed (waarop Gert het dus prompt kocht)! Het is gemaakt van fijn linnen en afgezet met een prachtige gehaakte rand… mooi…Jammer dus eigenlijk dat het het grootste deel van de tijd in de kast ligt, maar aan de andere kant blijft het dan juist ook wel een bijzonderheid als ie wél op tafel komt!

24 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Jouw linnen tafelkleden zijn prachtig maar inderdaad niet praktisch. Hier gaat met het avondeten ook altijd een tafelkleed op tafel...plastic weliswaar want vooral tomatensausjes krijg je er inderdaad anders nooit uit! Voor speciale gelegenheden heb ik een kleed van linnen damast. Ik vind rood geblokt trouwens altijd wel erg vrolijk staan!

Een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

Een fijne dag!

Home and Lifestyle zei

Hi hi...dat moet wel een héle fijne dag worden...had niet gezien dat ie er dubbel stond :-)

Floor zei

Altijd een tafelkleed elke dag? Moet er niet aan denken zeg dan heb ik nog meer was.......wel mooi dat moet gezegd worden en ik vind die roodwitte ook heel erg leuk !

Kind An Huys zei

Erg mooi zijn je tafelkleden!! En die cloche die er op ligt is ook super!!!
Maar inderdaad soms is zo'n plastic kleedje wel erg handig, doek erover en klaar...
Ik heb zelf een wit plastic kleed in "kant"look, ook omdat ik niet van die kleurtjes houd.
Scheelt ons wel weer een hoop was en strijk werk...
Een fijne dag met een sfeervol gedekte tafel!!
Lieve groet, Anne.

Pink Princess zei

Vroeger thuis gebruikten we ook altijd een tafellaken. Maar nu? Nee nooit meer. Placemat all the way :D

Tierlantijn zei

Mijn moeder dekte vroeger ook elke dag de tafel met een tafelkleed. Ik ben hier vanaf gestapt want het is toch wel veel werk (wassen én strijken) maar het blijft toch wel heel mooi! Jij hebt ook een paar hele mooie exemplaren!

Groetjes, Ilona

Hannekie zei

ik ben ook een tafelkleed mens hoor maar die van mij zijn niet zo mooi als die van jou hoor. gewoon een grijs wit streepje. maar ik wil nog wel een keer een mooie witte. die van jou is echt prachtig. fijn dat je man zo meedenkt. die van mij heeft mijn jongste geholpen voor sinterklaas wat voor me te kopen. knalroze en knalblauwe kaarsen heb ik gekregen hahah. maar ik doe natuurlijk net of ik ze prachtig vind hoor...gaat om het idee toch
veel liefs hannie

Thuis bij Tjits zei

ik hou ook erg van tafelkleden, vind het zo veel gezelliger staan dan plastic.. ligt er aan wat we eten of er plastic of een mooi tafelkleed op komt te liggen.
vind dat rood/wit geblokte ook heel gezellig staan!

lieve groet, Tjitske

English style zei

Prachtig deze tafelkleden, volgens mij heb ik inmiddels geen kleed meer, waar nog geen vlekken in zitten, dus hele dure komen er bij mij nog niet op tafel (misschien als de kids het huis uit zijn haha)
in de zomer heb ik op de tafel een kleed met ruitjes, wel plastic, maar dat is toch wel handig hoor, en staat ook gezellig
groetjes Yvonne

Colinda zei

Ik hou het op de witte tafelkleden van I.kea en waarom ... inderdaad vanwege de tomatensaus-vlekken ... uitkoken en klaar en als de vlekken er echt niet meer uit gaan, dan gewoon maar een nieuwe, maar 's avonds 'moet' er een tafelkleed op tafel ...

Irma allemaal kleurtjes zei

ohhh daar krijg ik nou ook wat van die vlekken die je er niet meer uit krijgt GRRRRRRR
je kleden voor verschillende doeleinde dat is een goed idee als er pasta gegeten word is dat rode kleed een uitkomst.
Ik had een tijdje geleden een PIP kleed gekocht na het hebben uitgepakt en neergelegt kreeg ik ter plekke allerlei spookbeelden van enge vlekken ik heb het direct ingepakt en terug gebracht en daar PIP servies uitgezocht want ik kreeg ( terecht) mijn geld niet terug.
Maar kleden blijven sfeervol dus zo'n rood geruit kleed is wel een hele goede tip, een hele fijne kerstvoorpret en ik heb het afgelopen jaar enorm van jouw blog genoeten, liefs Irma

Mooi (Karin) zei

Ik deel het dekken van de tafel met een tafelkleed. Soms uit gemak komen er mooie linnen placemats (maar ook die moeten gewassen worden) Alleen nu we een nieuwe eettafel hebben van 1.20 x 2.65 valt het niet mee om mooie passende tafelkleden te vinden. Ik zou zelf moeten naaien, maar na 2 naaimachines die het hebben begeven heb ik het ook begeven ;-)
Dus voor alsnog een tafelkleed dat niet echt past.
Mooie foto die met je mini cloche erop!
Lieve groet,
Karin

Mooi (Karin) zei

Trouwens wat leuk dat jij ook hebt gesurfd op het Veerse Meer :-) Ik ging wel naar het eilandje...zo leuk!

katja-Mariska zei

Wat gezellig dat je iedere dag de tafel dekt met een tafelkleed. IK doe dat niet,ik heb al genoeg was en het is niet zo makkelijk voor mijn tafel van 2.60 een kleed te vinden.
Ik vind het roodgeblokte kleed ook erg leuk en slim.
Lieve groet,
Katja

Anderson cottage zei

ooh helemaal mijn ruitje , rood met wit , ik heb veel in m'n cottage in deze stijl , ook de kerst decoratie gaat hierin mee, enne kant deden ze vroeger wassen in een linnen laken gevouwen en dan met laken en al in een bak heen en weer wiegen, daarna op de grond op een molton opspelden, ( was pas op de bbc ), dit ging over een tafelkleed waar meer als 1oo uren kantklossen inzat, zou echt iets voor jou zijn, geniet ervan, liefs marion

THE BLACK BARN zei

EEN TAFELKLEED MAAKT HET EXTRA GEZELLIG AAN TAFEL.
MAAR OOK EEN WARM GEVOEL.
IK HEB HET NU OOK NIET OP TEFEL,
VANWEGE MIJN KLEINE KINDEREN.
MAAR IK SNAP OOK NIET, WAAROM IK HET NIET DOE.
MIJN MOEDER HAD ZEVEN KINDEREN EN ELKE DAG EEN TAFELKLEED 3X PER DAG.
WIE WEET GA IK ER NOG VOOR.

LIEVE GROET,
MIRANDA

Marieke Reintjes zei

Mooie kleden hoor!! Ik ben ook helemaal niet van de kleuren, maar zo`n rood/wit geblokt kleedje vind ik nou weer wel heel leuk, vooral in de zomer in de tuin, doet een beetje toscaans aan dan...Nu ik het over de zomer heb, krijg ik al zin in het voorjaar, erg he, kan er niets aan doen..
Fijne dag, lieve groet, Marieke

Karin zei

Die rood/witte heb ik ook is bij mij blauw/wit. Voor als we gaan gourmetten ofzo. Maar niet elke dag een tafelkleed hier hoor. Ik geloof dat ik op de keukentafel nog nooit een tafelkleed heb gehad, denk niet dat ik een ronde in mijn kast heb liggen.

MOODZ zei

OHH die cloche, stond mijn naam er echt niet op?...nee echt niet?...niet dus..ben wel een beetje jaloers..geniet ervan,
fijne avond,
Tamara

lia zei

Hier heb ik altijd een placemat onder mijn bord, omdat de tafel zo ongelijk is. En bij sommige dingen doe ik wel een kleed op tafel, maar dan weer omdat ik geen zin heb in bepaalde vlekken op de tafel.
Maar ze zijn wel erg mooi.
lieve groet Lia

Bonjade zei

Wat lief van Gert........een schatje ;)
Ja dan zou ik er ook extra zuinig op zijn hoor.
Met liefde gegeven......
Ben gek op mooi linnen.
Fijne avond
liefs

G-style zei

Heel erg mooi die kleden vooral die naturel-kleurige .....die zou mijn voorkeur hebben , alleen eten we hier altijd zo aan een kale tafel en ook wel eens met de borden op schoot .......

Ik weet het , moet eigenlijk niet maar dan zijn we allemaal ongelijk thuis en is er wat leuks op tv en ach , ook dat vind ik wel wat hebben hoor .

jammer dat je de zon niet kon vangen vandaag . Ik wel maar de foto's toen de zon weg was, werden mooier en met donker weer de kaarsjes aan is ook wel wat voor te zeggen in deze tijd he .....

Die zinken kom vind ik ook mooi hoor en niet te saai maar hij staat er al een tijdje en voor nu even iets kerstiger vond ik mooier .

nou fijne avond nog , liefs Gea

La Maison en Wonderboom zei

Wij eten ook altijd aan een gedekte tafel, dat heb ik ook van huis uit meegekregen en ik vind het gezellig. Stapels tafelkleden heb ik, oude geborduurde, damasten en gebloemde.
Mooie foto's heb je gemaakt bij deze leuke post.

Lieve groet
Hermine

Gerti van Stijn zei

Bonjour Corine,
Wat een leuk Blog heb je! Ik ben gek op woontextiel!!! Tafellakens, lopers, placemats, servetten maar ook kussens, plaids, dekbedovertrekken :-) Wij dekken de tafel ook altijd met linnengoed. Voor ons zelf wat informeler, maar voor onze Table d'Hôte avonden leef ik mij uit :-)Ik vind 't alleen al zalig om stapels linnengoed te hebben liggen. Gelukkig komt dat goed uit omdat ik er, hier in Frankrijk, een winkeltje en webwinkel in heb.
Hartelijke, zonnige groeten uit Frankrijk
Gerti van Stijn
www.bienchoisi.eu