vrijdag 7 januari 2011

plaatsmaken

zolderopruiming…

De hal was al af, behalve dan dat het kastje (nog) niet is geschilderd. Gert wilde het al graag zo in houtkleur houden en dat gevoel werd nog gesterkt door alle blogreacties die dat ook aangaven… en aangezien ik de beroerdste niet ben mag het (voorlopig) blijven zoals het is! En dus gingen we verder op zolder….Van het voorjaar waren we begonnen met het opknappen hiervan, isoleren, aftimmeren en schilderen. In de zomerperiode gingen natuurlijk de buitenklussen voor en daarna de hal, maar nu is ook de zolder af.

Onze zolder is niet al te groot, dus we moeten woekeren met de ruimte. Gelukkig ben ik niet heel bewaarderig, ik kan makkelijk afstand doen van iets wat niet meer gebruikt wordt. Toch is de zolder goed gevuld, alleen al de kampeerspullen.. de tent, het bijzettentje, de slaapzakken en de slaapmatten, stoelen, tafeltjes, het gascomfortje, twee boxen met campingkeukenspul enzo, dat vult al aardig. Dan natuurlijk voor beide dochters een box met jeugdherinneringen, hun eerste babypakje, een tekening, een opstel en de rapporten en diploma’s… Ook staan er 3 grote kunststofbakken waarin ik kleding bewaar, zomers het wintergoed en in de winter het zomerspul. Én zo’n zolder is natuurlijk ook heel handig om spullen die je even kwijt wilt, weg te zetten.

huisraad

Eens in de zoveel tijd zoek ik dat dan uit en dan kan er weer veel weg, het mooie is dat er vaak wel weer liefhebbers voor te vinden zijn. Zo ben ik nu ook bezig geweest om allerlei overbodig spul enigszins sfeervol, of in ieder geval duidelijk te fotograferen voor mp ( http://verkopers.marktplaats.nl/12284159).

brocante

Ik heb weer van alles gevonden wat weg mag…diverse spiegels, lampjes, kleurige rood/roze dekbedhoezen, een paar (kinder)dvd’s en allerlei brocantespul waar ik een tijdlang plezier van heb gehad maar wat na verloop van tijd plaats moest maken voor een andere mooie vondst…Opruimen, ik vind het en heerlijke bezigheid, het geeft rust in m’n hoofd en ruimte in huis…

18 opmerkingen:

Haikey zei

He Corine,

Ik zie dat je ook flink aan het opruimen bent.
Hier ben ik ook begonnen met het opruimen en weg doen. Ik heb er zelfs een blog over gemaakt en ga elke maand verplicht iets weg doen.

Je hebt er leuke spulletjes tussen ;-)

groetjes, Haikey

Claudia zei

De zolder staat bij mij hoog in de planning. Voorlopig moet ik er vooral hoog springenom over de troep heen te komen!

Inge... zei

Hihi ik ben al bij je langs geweest...
En heb op 2 dingen geboden.

Wij hebben afgelopen najaar de zolder opgeruimd héérlijk!! We kunnen nu weer gewoon lopen, wat een genot zeg.

Geniet van je ruimte.

Groetjes Inge...

lia zei

Nou ja.... ik ben toevallig afgelopen week ook van alles aan het sorteren om straks eens even op een foto te zetten voor de verkoop. Want hoe leuk je het op dat moment ook vind, soms ben je het gewoon zat. Tijd voor iemand anders.
Succes met de verkoop.

fijn weekend, lia

yvet zei

Ook al aan het opruimen?! Heerlijk om in januari weer met een schone lei te beginnen!
groetjes Yvet

Kom Achterom zei

Kijk dat vind ik nou zo knap! opruimen en op marktplaats zetten! Ik denk steeds dat ga ik ook doen! maar ja alles verdwijnt toch stiekem bij mij naar de schuur of in mijn schatkist! Soms wordt ik er zelf wel een beetje gek van. Geen afstand kunnen doen van dingen.
Ga toch maar eens oefenen dit jaar.
fijn weekend
Yolanda

Mayflower zei

Wat heb je een mooie spullen verzameld voor de verkoop lieve Corine, weet je wel zeker dat je deze van de hand doet?
Ik heb laatst ook de kleine zolderberging schoongemaakt en alles wat van zoonlief was is daar naar toegegaan, maar ik kan maar moeilijk afstand doen van veel spullen, ik heb in het verleden al tèveel weggegooid waar ik zo'n spijt van heb.
Ik wens je een heerlijk weekend toe.
Lieve groet, Mea

Nieneke zei

Heerlijk hè, opruimen...
In ons vorige huis hadden we amper opbergruimte, dus toen we dit huis gingen verbouwen stond dit hoog op het lijstje...Met als gevolg: heel veel opbergruimte en heel veel spullen! (het is wel geordend, maar wel VEEL!) Goed idee om het te verkopen,mooie foto's heb je ervan, dat gaat vast goed lopen!

Home and Lifestyle zei

Opruimen is heerlijk maar ik vind het nog wel eens moeilijk om afstand van spulletjes te doen!

Een fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Miranda zei

Wat een leuke spullen; heb je inmiddels een mailtje via MP verstuurd (over het taartrooster en glazen schaaltje)

Fijn weekend,
Miranda

Hannekie zei

ik heb ook al heel veel opgeruimd. heerlijk he. die spullen raak je wel kwijt hoor
veel liefs hannie

La Maison en Wonderboom zei

Opruimen is voor mij heel moeilijk.
Als je bij mij op zolder zou kijken bleef je er dan ook waarschijnlijk in.

Misschien moet mijn knop eens om ;), hoewel... ik heb er geen last van dus laat maar liggen.

groeten
Hermine

ChoCho zei

Opruimen is mijn hobby geloof ik - tot grooooote frustratie van manlief ;-)

Colin zei

Zijn we na de feestdagen allemaal op hetzelfde idee gekomen? Deze week al heel wat pakketjes naar het postkantoor gebracht :-)

Groetjes en fijn weekend, Colinda

faire un songe zei

succes met de verkoop.. en het heeft twee voordelen..
A het ruimt lekker op en B de centjes die je er mee krijgt kun je weer iets leuks voor terug kopen....Dus dubbel pret.
Groetjes

It's me zei

Heerlijk dat opruimen........ik ga zo even op je mp link kijken.....nee ik hou me in !! hahahhah!!......liefs fijn weekend......xxx......

Karin zei

Jij bent op tijd met de voorjaarsschoonmaak/opruiming begonnen. Gelijk heb je, alles voor de broodnodige rust! Ik ga niet eens kijken, ik heb al genoeg....denk ik ;)

Carla zei

Op een paar dierbare herinneringen na heb ik echt een rommel zolder...die NODIG opgeruimd met worden.
Ik kan makkelijk afstand doen van spullen, maar manlief (die mij beticht van bewaren) kan werkelijk nergens afstand van doen...je weet maar nooit waar je het nog voor nodig hebt.
Zo staan er beeldschermen...computers..die zo in het museum kunnen.
Schroeven..spijkers...noem maar op..we hebben er zat van, maar als er geklust moet worden moet hij even naar de Gamma...want waaar ligt het??
Dus dat word een container huren en alles blindelings wegdoen.
Dat word nog wat...misschien is het beter als manlief niet thuis is ((-;

Een opgeruimde zolder....gaat het ooit nog gebeuren??

liefs Carla.