maandag 28 februari 2011

kriebels

voorjaarsschoonmaak…

Opeens besef ik het! De beroerde maanden januari en februari zijn zo goed als voorbij! En al duurden ze voor m’n gevoel weer eindeloos lang, toch ben ik verrast dat ze voorbij zijn. Ik had mezelf voorgenomen met een soort oogkleppen op deze maanden door te struinen en blijkbaar is dat aardig gelukt ;)

En het komische is dat ik dat opeens besef doordat ik schoonmaakkriebels krijg…ik heb de neiging alle ramen en deuren open te gooien, overbodige troep op te ruimen, alles fris te soppen en te zuigen (en het liefst zou ik ook alles een frisse schilderbeurt geven).

ranonkel

En behalve dan die schilderbeurt geef ik er lekker aan toe! Tussendoor klus ik ook nog eens enthousiast door aan de servieskast, want als ik dan toch aan het schoonmaken ben, dan wil ik natuurlijk ook m’n antieke glaswerk poetsen en dat krijgt dan straks een ereplaats in DE kast!

Tijdens de theepauzes geniet ik van een bos prachtige ranonkels...én van een heerlijk fris huis, maar ik ga gauw verder want door al die open ramen en deuren is het niet echt lekker om lang stil te zitten…het voorjaar komt eraan, maar het ís er nog niet!

34 opmerkingen:

Thuis bij Tjits zei

haha ik heb dezelfde kriebels als jij:) maar ik vind het toch nog best heel koud met de ramen allemaal open, doe ze toch maar snel weer dicht en ga lekker verder met opruimen!!
heerlijk hè alsof je daarmee ook je hoofd opruimt:)

fijne week!
lieve groet, Tjitske

Wanda zei

Nou, nou, je bent druk bezig hoor. Die schoonmaakkriebels, die voel ik nog niet helemaal hoor. Daar heb ik denk ik toch eerst een beetje zon voor nodig. Ik kijk nu eventjes naar buiten en zie dat het nog altijd even somber is als de laatste tijd. Ik denk dat ik straks de was maar even ga ophangen (op zolder!) en dan lekker een boek ga lezen met een kopje thee erbij... De grote schoonmaak komt later nog wel.

Lieve groetjes,
Wanda

Eline DM* zei

wat een plannen heb je toch, wel volgende week is het voor mij vakantie, en ga ik lekker net hetzelfde doen. Weliswaar woon ik nog thuis, dus zal het vooral alles van mij en mijn ouders en broer zijn. Maar des te meer verrast mijn ouders zullen zijn als ze 's avonds thuis komen en alles netjes en kraaknet ligt!

Nog veel plezier, en laat je maar is goed gaan.

Groetjes
Eline DM*

ps: indien je wilt en zin hebt mag je ook gerust bij mij is komen piepen, en ook een reactie achter laten. Bekijk ook zeker is mijn nieuw gedichtje, en geef eventueel je mening (kwestie van te weten of ik al dan niet wat talent heb)

Collie-Collie zei

Wauw... ik heb bij mezelf nog geen voorjaarschoonmaak ontdekt... hoewel dat wel handig zou zijn, want door al die creativiteit hier raakt alles wat rommelig... en daar kan ik eigenlijk weer niet zo goed tegen...

Hoezo tegenstrijdig... Maar goed, de kinders zijn weer naar school, dus dan heb ik ook wat meer tijd om eens achter elkaar door te gaan met door het huis te zwiepen!!

Ik ben héél benieuwd naar je servieskast... en natuurlijk wat je er allemaal voor moois in gaat zetten...

Groetjes, Collie

Room Seventeen zei

Ja, het voorjaar komt eraan. Alhoewel, je zou het niet zeggen....regen, wind en natte sneeuw. Hopelijk wordt het deze week iets beter!

Miranda zei

Fijn een fris en opgeruimd huis; klaar voor het voorjaar (helaas lijkt het er buiten nog niets op, maar ik heb gehoord dat het in de loop van de week zonniger wordt)

Fijne dag.

marian zei

Veel poetsgenot! Kom je ook ff hier langs dan ;-))
Grtz;
Marian

lia zei

Heerlijk Corine, morgen komt de zon.....
En woensdag ook, en je huis is al gedaan dus kun je optimaal genieten.

lieve groet Lia

La Maison en Wonderboom zei

Helaas heb ik er (nog) geen last van dus dit huis wordt nog niet gepoetst. Ik wil eerst de zon zien voor ik aan de slag ga.
Maar jij bent slim, jij kan de zon in als hij er is want jouw werk is dan gedaan.

Lieve groet
Hermine

with love zei

Nou jij hebt het voorjaar al in zicht! Heerlijk straks genieten van een fris huis!
Wat een mooie foto van die ranonkels!
En ik ben nog steeds reuze benieuwd naar DE kast....
fijne week, groetjes Erna

Home and Lifestyle zei

Een heerlijk idee dat morgen de maand maart begint...elke dag brengt ons een stapje dichterbij de lente!! Mooi je ranonkels!!

Lieve groet, Ingrid

kienkele zei

Lekker he, Corine, alleen al het gevoel dat het voorjaar er aan komt! Ik heb er nog nooit last van gehad, maar ik ben nu helemaal klaar met de winter, wil weer naar buiten!
Hele fijne dag verder, lieve groet, Tineke

It's me zei

Ik heb de deuren ook alweer dichtgedaan......brrrrr......nu even strijken zo en dan met de hond naar buiten.....en dan zit het werk erop......hahahahah!! heerlijk even niks meer......fijne week liefs van mij....xxx

Lynda zei

ZALIG!! en dan vanavond genieten van een schoon huis en de warmte die weer van de verwarming komt;).. wat een eer van je werk ;)!

Liefs,
Lynda

Anja zei

O lekker he, als de zon schijnt gooi ik ook lekker alles open. En dan hoor je de vogels. Zie je het piepjonge groen en denk ik lente komt eraan, terwijl dit aanloopje naar de lente ook al wel fijn is. Nog even!!!
Groetjes Anja.

Rozmeen zei

Ik herken het zo een opgeruimd en fris huis is rust in je hoofd :-)

Groetjes,
Rozmeen

Bonjade zei

Ha nee...nog niet maar het is zeker onderweg ;0)
Tjonge zeg....door jouw post ga ik toch echt om mee heen kijken..voel me haast schuldig...
Tja hier mag alles ook wel eens een sopje...
pffff....wie weet...begint wel te kriebelen...
Fijne week
liefs

Anita zei

Nouh ik voel die kriebels nog niet !!!
Hier in het oosten de hele ochtend een dikke mist.
Ik wacht op het zonnetje :-)
En als het dan begint te kriebelen geef ik er lekker aan toe hihi
Lieve groet, Anita

Jet zei

Ik heb helaas nog helemaal geen behoefte om de ramen wijd open te doen, eerder de behoefte om de kachel nog wat hoger te zetten....ik vind het zó koud!
Maar ik weet zeker, dat als de eerste zon écht doorbreekt hier ook alles weer lekker open gaat hoor!

Karin zei

JONGENS CORINE IS WEER WAKKER!!!!!! ;) En meteen zoveel drukte maken, het jaar duurt nog even hoor ;)

almay`s home zei

Het is weer voorjaar!!
Heerlijk aan de poets!

Lieve groet
Alma

Agnes zei

Hoi Corine,
Klinkt helemaal inspirerend, kan me ook helemaal verheugen op een fris gesopt en opgeruimd huis.
Maar.....heb nog geen zin!!! Zeker nog niet met die sombere dagen van de laatste tijd.
Kun je geen give away maken met een paar porties zin? ;) Dan doe ik zeker mee!
Fijne avond.
Groetjes,
Agnes

bijzonder-oud zei

haha, ja lekker he? ik heb dat ook, ik wacht alleen nog op het voorjaarszonnetje, het is zo miezerig rotweer hier, gistermiddag nog weer natte sneeuw! getsie!

Ik ben heel benieuwd naar de kast...
groetjes,
Yolanda

De sfeer van ..... zei

Kan je niet wat kriebels over de rivier gooien? Ik kan ze ook wel gebruiken....
Heerlijk dat je zo lekker bezig geweest bent!
En je kast gaat er vast prachtig uit zien. Hopelijk gaat het iig al wel beter met je duim...

Groetjes van Petra

Hannekie zei

ja heerlijk toch..ik he het ook al..allerlei ideeen die door mijn hoofd spoken. helaas vanwege een financiele tegenvaller hebben we de en suite deuren even moeten uitstellen maar ik ga al wel vast verf en zo uitzoeken...voorjaarkriebel..kom maar op
liefs hannie

Colin zei

Ik kom ook voorzichtig uit mijn winterslaap en heb zoveel plannen (jaja ook schoonmaakklusjes), het is maar goed dat ik volgende week een paar dagen vrij ben, kan ik lekker aan de slag ... nu nog een zonnetje erbij en het plaatje is compleet:-)

Marja zei

Ja heerlijk die voorjaarskriebels!!!En dan straks heerlijk fris,schoon & opgeruimd de LENTE in..
Fijne dag vandaag!

Lieve Groet Marja.

ChoCho zei

en als het zonnetje dan ook nog schijnt ...

le ciel flamand zei

Bij mij dezelfde verschijnselen: opruimen, ramen poetsen, zin in schilderwerken, en vooral: zin in een fris lentehuis!

Geniet ervan!
Annelies

Kari zei

Ha moet eerlijk toegeven dat het bij mij ookal aardig aan het kriebelen is geweest!!Maar na die brand kon ik opnieuw beginnen en dan is de lol er snel af,,maar weet zeker dat het gewoon weer terug komt !!!heerlijk genieten van het voorjaars gevoel...
liefs Kari

Gerreke zei

Nou meid, die deuren blijven bij mij nog angstvallig gesloten. Ohhhh wat is het ontzettend koud. Ik kan ook wat onder de leden hebben hoor, maar hier is het echt waterkoud.

Nieneke zei

Haha; jij hebt er echt zin in...het is hier gewoon ijzig koud.....Moet er niet aan denken ramen en deuren open...

bikim zei

gorgeous photo!
happy night Corine

Rosa

Mayflower zei

Met zo'n mooie dag als vandaag krijg je er helemaal zin in Corine. Ik moest even wat posten bijlezen. Wat ben ik benieuwd naar je servieskast, hopelijk gaat het alweer wat beter met je ontstoken vinger en kan je weer heerlijk doorgaan met je klusproject.

Ojee....dat lampje....is toch Brocante zo'n peertje haha.

Geniet van de zon.
Lieve groet, Mea