vrijdag 25 maart 2011

boeken

op avontuur…

Mijn grootste hobby…lezen… is tegelijk een levensbehoefte, ik lees elke dag, tijdschriften maar ook boeken. Soms lees ik een enkel hoofdstuk, soms in een paar dagen een heel boek.

Als ik onrustig ben in m’n hoofd, als er veel speelt in ons leven, als ik het gevoel heb dat ik nog van alles moet regelen, dan blijf ik rommelen en doorgaan om zo zelf rust te creëren in het hoofd. Soms lukt dat en soms helaas niet. Maar het is gek… als ik ga zitten met een boek, dan ben ik zo weg…ik ga gewoon mee op avontuur in het verhaal en m’n eigen drukten en/of problemen zijn dan totaal niet relevant…Raar? Ja misschien wel, maar tegelijkertijd is het heerlijk, voor mij werkt het blijkbaar therapeutisch om mee te gaan in een verhaal.

stapel

Ik lees alles, maar het liefst boeken met een bepaalde psychologische diepgang, ook spanning vind ik heel ontspannend :). Zo was ik helemaal weg van de spannende Stieg Larsson-triologie en lees ik graag de boeken van Santa Montefiore waarin het vooral gaat over relaties.

Wat hier ook in de boekenkast staat zijn boeken van eigen bodem: Esther Verhoef, Suzanne Vermeer en Simone van der Vlugt. Geweldig vind ik de boeken die Esther Verhoef samen met haar man schreef onder de naam Escober, zo spannend!

En natuurlijk ‘Haar naam was Sarah’ , ‘Duizend schitterende zonnen’ en ‘De vliegeraar’. Maar ik kan me ook verliezen in de boeken van Rachel Hore of Kate Morton, de sfeerbeelden die zij met woorden neerzetten, mooie oude huizen die ik gewoon voor me zie terwijl ik lees…een goed boek neemt me mee op avontuur, op die manier heb ik al heel veel gezien van wat er in de wereld te koop is! Maar ik ben nog lang niet uitgelezen, boekhandels kan ik nooit voorbij lopen ik móet even naar binnen!

boeken

Vorige week had ik geen nieuw boek liggen en pakte ik ‘Shopaholic’ van Janiek, ze is niet zo’n lezer maar deze serie vind ze super…dus ik dacht, dan lees ik die maar even…Maar verder dan een paar hoofdstukken kwam ik niet, ik vond het echt nergens over gaan, ik ergerde me wezenloos en daar waar ik normaal heerlijk ontspan als ik lees zat ik nu gewoon gefrustreerd op de bank!

Om weer een beetje tot rust te komen heb ik dus maar gauw een ouwe bekende uit de kast gepakt van Karin Slaughter... altijd goed!

spiegelschrift

(Deze oude boekjes liggen op de piano van Gert, ik ben niet echt een fan van zo’n glanzend meubel, maar de spiegelende effecten kan ik wel waarderen :))

25 opmerkingen:

marian zei

Een echte boekenverslindster ben jij als ik dat zo lees, wel, figuurlijk dan natuurlijk. Mooie stapel! Prachtig, die oude boeken.
Groetjes,
Marian

Pink Princess zei

HEERLIJK lezen :) Een dag geen boek in mn hand is een dag niet geleefd hihi. Ik ben dol op Mary Higgins Clark...alleen haar ena laatste vind ik dus niet zo geweldig duh. Haar naam was Sarah is echt een heel mooi ontroerend boek en de film is net zo goed...komt zelden voor maar in dit geval dus echt wel.

Heel veel leesplezier..ik ga mn boek ook uitlezen ;)
Lefs van marian

Theemuts Rommelhoekje. zei

OOk ik lees elke dag !! En veel schrijfsters die ik bij jou voorbij zie komen vind ik geweldig .
Misschien moet je de boeken van Kristin Hannah eens proberen......omdat je van Montefiore houdt.

Fijn weekend,groetjes Romkje.

De Nostalgische Nonnevot zei

O, ik vind het zo knap dat mensen zo de tijd en rust kunnen nemen om te lezen...haar naam was Sarah. Dat ligt al bijna een maand in de kast, en ik heb het nog niet eens open gehad. Ik heb geen geduld om me daar voor te gaan zitten. Maar ik geniet van de mensen die het wel kunnen.Dankjewel, een fijne dag,Nicole

ChoCho zei

sinds de kindjes uit de pamper zijn heb ik er weer tijd voor - en dan pas merk je hoe zeer je het gemist hebt ;-)

Marieke Reintjes zei

Hoii,
Ja heerlijk hé lezen, je noemt ook precies de schrijfsters en boeken op waar ik ook fan van ben,....
Als dadelijk de tuin lekker op orde is, in de zon met een goed boek!!!
Fijn weekend, Groetjes Marieke

Kom Achterom zei

Ik kan mij er helemaal in vinden. Voor mij is op dit moment eieren schilderen een heerlijke uitlaatklep. Zelfde effect en heerlijk even alles om je heen vergeten. Je foto's zijn echt prachtig!
fijn weekend
Yolanda

Anja zei

Lezen is fantastisch, ik deel je voorkeur voor boeken. Ken je Loes Den Hollander al? Ook superspannend. Vind het ook leuk boeken van eigen bodem te lezen.
Groetjes Anja.

Home and Lifestyle zei

Thuis kom ik er op de een of andere manier niet veel aan toe, maar op vakantie lees ik heel erg veel. Lekker onder een parasol bij het zwembad, in de Provence...drankje erbij en niemand heeft last van me hi hi!

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Nieneke zei

Ja, lezen....heerlijk! Tijdschriften verslind ik bij het leven. Maar een goed boek heeft de voorkeur. Het je helemaal kunnen verliezen in een verhaal is heerlijk...Dat betekent dat ik wel moet weten dat ik er de tijd voor heb, want bij sommige boeken kan ik gewoon niet meer stoppen een MOET ik verder lezen..(Haar naam was Sarah was een topper maar een aanslag op mijn gezinsleven)
Ik lees bij jou ook een aantal schrijfers die ik niet ken, ga ik zeker eens proberen! Bedankt voor de tips!

Room Seventeen zei

Oh heerlijk, lezen! Heb er alleen een beetje te weinig tijd voor, maar tijdens de vakantie haal ik de schade gelukkig weer in. Dan lees ik alles wat los en vast zit, van John Grisham tot en met Stieg Larsson, en van de biografie van Hillary Clinton tot en met Dan Brown. Héérlijk. Mijn laatste boek was Eat,Pray Love. Vond het niet echt de moeite waard, maar dat zal aan mij liggen want bijna iedereen is lyrisch over dit boek.

lia zei

Heerlijk wat lezen. Heb net een boek van Karin Slaughter uit en ben nu die van Esther Verhoef aan het lezen. Deja vú, en ik kan het bijna niet neerleggen.
Ik ga er nu niet aan beginnen, want ik moet nog het een en ander doen buiten en anders weet ik het wel. haha...

fijn weekend,
liefs Lia

G-style zei

Heerlijk lezen ......mag ik ook graag doen , helaas kom ik er al een hele tijd te weinig aan toe.

Bedankt voor virtuele arm om me heen ....
fijn weekend , liefs Gea

Home is where the heart is zei

heerlijk om jezelf te 'verliezen' in een boek en als het werkt voor jou, lekker doen!!! Ik heb dat met verven
Fijn weekend
lieve groet Brigitte

Margot zei

Ik ben het (bijna) helemaal met je eens... Een dag niet gelezen, is een dag zonder end...of zoiets...
Zelfde boekensmaak, alleen van eigen bodem, vind ik vaak vermoeiend...
En een "shopoholicje"er tussendoor, kan ook heel ontspannend zijn.
Maar S. Larsson was top...
Zonnige groetjes, Margot

Colin zei

Jouw boeken passen prima in mijn boekenkast, o nee dan staan er dubbel in. Overdag lezen als ik te druk ben, lukt me niet altijd, maar 's avonds lees ik altijd nog wel even ... val ik toch net iets rustiger in slaap omdat ik zo blijkbaar wel de dag 'los kan laten'.

my day zei

Hoi Corine,
hier nog een boekenwurm hihi, heb nu 'Haar naam was Sarah' op mijn nachtkastje liggen. Moet er nog in beginnen maar mijn moeder had het in twee dagen uit dus ik ben wel heel benieuwd naar het verhaal. En nu liggen de nieuwe Seasons en de brocante ariadne naast me op de bank, ook erg rustgevend.
Veel leesplezier en een fijn weekend,liefs Ingrid.

Miranda zei

Heerlijk met een goed boek en een kop thee op de bank en dan even de wereld om je heen vergeten... De meeste boeken die je noemt heb ik inmiddels gelezen, maar Montefiore ken ik (nog) niet; volgende week maar even kijken in de bibliotheek!

Fijn weekend,
Miranda

Miss M zei

Och, ja, heerlijk dat lezen he. Tis alleen jammer dat ik er niet zo veel tijd voor heb, naast het werken, de kids, het huishouden en natuurlijk... het BLOGGEN! :-)
Maar inderdaad, Haar Naam was Sarah: helemaal geweldig... ik ga naar de film aankomende zondag... die draait weer voor een paar dagen...moet net zo heftig zijn als het boek zelf...
En oooh, ja... Duizend Schitterende Zonnen heb ik ook gelezen... 1 van de mooiste boeken ooit. Deze heb ik tijdens onze vakantie in Oostenrijk gelezen. Heerlijk, alle dagen buiten bij ons huisje in de bergen...
Ik wens je een heel fijn weekend! Lezen? ;-)
Groetjes, Marjolijn.

Jeanette zei

Ik vond lezen ook altijd erg leuk, heb alleen in mijn examenjaar van de havo 55 boeken moeten lezen en daarmee is de lol er wel een beetje af gegaan. Echt boeken lees ik niet meer maar wel diverse bladen. Ik koop altijd een hele stapel voor de vakantie. Door de week heb ik er niet altijd tijd voor. Voor het lezen van een boek al helemaal niet meer.

Groet,
Jeanette

Sjoukje zei

Heerlijk lekker wegdromen met een boek, wat een ontspanning. Alleen het lukt me niet meer. Ik ben denk ik te druk in mijn hoofd, ik kan me niet meer concentreren. Ik hoop dat dat ooit weer terugkomt want er is niks fijner dan wegduiken met een boek op de bank.....
Een heel fijn leesweekend~!
Groetjes Sjoukje

Wanda zei

Heerlijk om lekker te lezen. Ik herken het helemaal!

Lieve groetjes,
Wanda

depaskamer zei

Hoi Corine,

Als je de boeken van esther Verhoef mooi vindt moet je ook echt Loes den Hollander proberen ik verslindt ze, heb net haar allernieuwste uitgelezen tijdens onze inkoop reis super spannend!!!.

groetjes karin

Anita zei

LEZEN = HEERLIJK
We hebben zo ongeveer dezelfde smaak !!!
Momenteel komt het er te weinig van maar er ligt nog heel wat op me te wachten.
Een mens kan zich zo lekker "verliezen" in een boek en dat gevoel dat het UIT moet ook al wordt het midden in de nacht ;-) SPANNEND
FIJN WEEKEND Lieve groetjes, Anita

Claudia zei

Letterhonger heet dat!