zondag 13 maart 2011

tijdschriften

plaatjes kijken én lezen…

Al van kind af aan ben ik gek op lezen en hoewel ik mijn voorkeuren heb, lees ik eigenlijk alles wat voorhanden is. ‘Vroeger’ was ik lid van de plaatselijke bieb, maar na een paar jaar was ik daar compleet uitgelezen, mijn leestempo lag schijnbaar een flink stuk hoger dan het budget waarmee er nieuwe boeken konden worden aangeschaft. Dus sindsdien moet ik het hebben van lenen en kopen( ach ja een hobby mag geld kosten). Bij de afdeling boeken is het dan vooral kopen en op het gebied van de tijdschriften kan ik gelukkig ook veel lenen.

bladen

Tijdschriften…dat is niet zozeer een hobby als wel een verslaving ;) en wat ik dan zoal lees?? Om te beginnen natuurlijk woonbladen, mijn favoriet is de WLS (Wonen Landelijke Stijl), verder Ariadne at home, Seasons, Landleven, More than Classic en Stijlvol Wonen aangevuld met afwisselend wat buitenlandse of regionale (woon)bladen. Van vriendin A. lees ik elke maand Linda, van mijn moeder elke week Margriet en van oma eens in de zoveel tijd Eva… maar dat is het nog niet…ik heb sinds vorige maand een abo op een fotografieblad en regelmatig koop ik de Libelle en de Psychologie. Van de dochters lees ik alles wat zij in huis halen…variërend van de Flair, de Viva, de Cosmo en de Glamour tot de Gracia…

Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze geen tijd hebben om te lezen, dát snap ik echt niet! Ik móet lezen, voor mij is het net zoiets als eten, er gaat geen dag voorbij zonder lezen… Op gewone (drukke) dagen gebeurt het tussen de bedrijven door, even met een kop thee en een boek of een blad een kwartiertje zitten en dan weer verder en ‘s avonds wat langer.

‘Vakbladen’ houden je op de hoogte van wat er speelt in de wereld waarin je leeft, tuurlijk is lang niet alles even interessant, maar ik ben er van overtuigd dat door veel te lezen je blik verruimd wordt. En als moeder van 2 adolescenten (mooi woord), wil ik natuurlijk niet beoordeeld worden als ouderwets en bekrompen…. nee dan klinkt hip, bij de tijd en belezen veel beter :))

40 opmerkingen:

Marieke Reintjes zei

Hoi Corine, jááá, heerlijk al die tijdschriften, heb er ook genoeg. De Ariadne heb ik al zeker 15 jaar, kan `m maar niet opzeggen, ben er gewoon aan gehecht.
De VT en 101 woon ideeen koop ik af & toe of lees ik bij de bieb.
Boeken vind ik ook heerlijk, heb nu "Mijn naam is Sarah" besteld, kan niet wachten, heb er al veel over gehoord..
Groetjes en fijne zondag, Marieke

Lynda zei

SAME HERE SAME HERE!!! magazines...je MOET ze gewoon hébben he ! Elke twee weken komt er een stapel maandbladen hier naar binnen en daar zit vanalles bij, voor iedereen hier in huis, voor mij dus voornamelijk de woonbladen, maar ook de glossy's hoor ;)!
En boeken, die leen ik niet, die wil ik altijd hebben...ook een hobby die plaats vréét ;)!

Fijne zondag!

Liefs,
Lynda

Claudia. zei

Hoi, nou ik lees ook vrij veel maar dan wel veel maandbladen en zo.
Dat rijtje wat jij aan geeft dat geeft mij een feest van herkenning.
Nu zie ik dat ene woord: adoles.. (ik geeft het op), moet eerst googelen, en nu weet ik dus wat dat woordt betekend.
Vandaag weer wat geleerd dus, maar ik ben bang, dat ik dat woord vanmiddag al weer kwijt ben.
Tot de volgende keer.
Groetjes van Claudia van de kleine hornte.

Alle mooie dingen zei

ha ik las vroeger ook de bibliotheek leeg... toen ik uitgelezen was in de jeugdsectie ben ik overgegaan naar de sages en legendes daarna ben ik stiekem naar de 18+ sectie overgestapt... (nee geen porno!)
en nu nu lees ik op vakanties heel veel maar gewoon doordeweeks boeken lezen nee... dat lukt niet meer.. blogs lees ik wel doordeweeks...
de bladen zoals Libelle blijven vaak wekenlang liggen en dan lees ik ze achterelkaar
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com

It's me zei

Ik lees ook veel hoor....zo leuk !!!.....maarre watte adelolescenten ??????? hummmmmm....liefs fijne dag van mij.....

Pink Princess zei

Tijd MAAK je voor lezen...altojd :) OOK ik ben dol op lezen en vanaf het moment dat ik KON lezen bijna altijd lid van de bieb geweest. NU ook weer, gelukkig besteld de bieb alles wat ik wil via de website etc van andere biebs...dus hopelijk nog wel even keus genoeg. Ja heerlijk al die (woon)bladen, lees ik ook graag.

Fijne Zondag

Tuur zei

Heerlijk lezen, en dan vooral idd bladen met veel plaatjes en ...liefst geen reklame...
zalig ik kan ook niet bedenken dat mensen geen tijd hebben om te lezen....
maar uuuh wat voor blad ligt nou boven op ...is dat een speciale uitgave van de libelle?
een hele fijne zondag

Gerreke zei

Bij ons is het zo dat de biep samen is gegaan met de hele regio. Dat zijn een stuk of wat biepen bij elkaar. Echt prettig, want echt van alles is voor handen. Reserveren geen probleem. Ben ik in een andere plaats in de regio? Kan ik naar de biep en daar boeken meenemen. Ideaal.

Lezen heerlijk, echt ontspannend.

wonen bij de dijk... zei

ik heb deze hobby ook, en dan niet alleen tijdschriften, maar ook woonboeken..
kasten vol, en heerlijk om zo nu en dan te pakken en door te bladeren..
En ja, ik lees ook al jaren de libelle, en de ariadne heb ik al zo lang ik mij kan herinneren..
Jaargangen vol in de kast..
Hte blijft leuk..
Ik ben alleen niet zo gek meer van de vt wonen, wordt mij te modern..
leuk item voor een dag als vandaag..
Ik ben aan het bijkomen van het jarig zijn.
Je wordt ook niet iedere dag 43...
fijne zondag vandaag..
Cobi

Janet zei

Hoi Corine,

Komt me heel bekend voor, maar uuhh ik zie in het rijtje de Flow niet staan.Is ook best een leuk blad.

Groetjes, Janet

saskia zei

ben ook dol op lezen en die woonbladen die jij opnoemde zijn ook mijn favo.
ik koop altijd de boeken die ik wil lezen vind het mooi om een boekenkast vol te hebben en leen heel vaak boeken uit.
en als ik een boek niet mooi vond geef ik hem aan de kringloop zo hou ik toch een beetje ruimte over in de kast ha ha.
bedankt voor je bakkie thee ik duik nu nog even in de blogs.
nog een fijne zondag.
grtjs saskia

Interieur Inspiratie zei

heerlijk om te lezen dat er nog veel meer mensen zo gek op lezen zijn als ik. Naast tijdschriften en boeken ben ik daarom ook zo blij met alle mooie blogs van tegenwoordig. Nog meer leesvoer.

Petra zei

...en dan alle blogs nog. Maar je zou echt weer lid van de Bieb moeten worden, tegenwoordig kan je alles via de computer bestellen en dan krijg je een mailtje als het voor je klaar staat. Ze hebben bijna alles! Met stukje waar het over gaat enz. Ook wat de mensen die dit boek lazen nog meer lazen. En als je er toch bent kun je gelijk nog de VT Wonen e.d. meenemen.

Fijne dag nog!

De Nostalgische Nonnevot zei

Lezen..echt in een boek! Nee, daar heb ik het geduld niet(tijd) voor. Toch vind ik het wel fijn, ontpannend, maar dan moet ik echt tijd hebben. En vooral niets aan mijn hoofd. Zoals jullie blogs lezen, tijdschriften, prima. Maar een boek, helaas komt misschien wel weer...ooit, hihi. Groetjes Nicole

Anja zei

Lezen heerlijk, heb zelf wat tijdschriften en die gaan ook over en weer. Een goed boek kan ik ook snel verslinden, ja het is net als eten.
Op vakantie speur ik ook naar mooie magazines. Alle woonbladen bewaar ik en kan ik een paar jaar later rustig weer eens pakken of de home and garden LEUK.
Groetjes Anja.

Vosje zei

Ik begon hier te zelen en dacht he!!!dit gaat over mij!!
Het zou zomaar door mij geschreven kunnen zijn, alleen heb ik geen kinderen meer thuis.
Zeker in de vakantie ben ik niet aanspreekbaar ik MOET dan lezen tot op het toilet toe!!!
Groetjes truus

Home and Lifestyle zei

Woonbladen worden hier verslonden (tot slijtage toe want ik kijk ze telkens weer door), maar op de één of andere manier maak ik geen tijd voor het lezen van boeken. Dat gebeurt alleen in luiervakanties, als ik aan de rand van het zwembad onder een parasol zit te genieten van het weer, dan gaan de dikste pillen mee, die ik dan in één adem uit lees. Vorig jaar in de Provence was dat de trilogie van Stieg Larsson, de eerste twee boeken had ik in drie dagen uit...toen heb ik het tempo maar even afgezwakt hi hi!

Nog een fijne zondag Corine! Lieve groet, Ingrid

Franse Lelie zei

Heerlijk lezen...moet er wel tijd voor maken, een tijdschrift even tussendoor lukt nog wel maar boeken liggen meestal tot de vakantie, en in de tuin in t zonnetje! Dus we kunnen bijna weer....

La Maison en Wonderboom zei

Vroeger werkte ik in een boekwinkel en waar niemand aan mocht komen waren de tijdschriften als ze binnen kwamen, dat was mijn afdeling.
Ik maakte de pakketten open en zette de bladen in de rekken.
Tijdschriften... ik heb er wat mee, ik zal ook nooit de bovenste van een stapel pakken altijd de vierde of de vijfde. Ik geniet al van het hebben en dat is met boeken net zo.
lezen, ik zou niet zonder kunnen.

Lieve groet
Hermine

Miranda zei

Lezen... een heerlijke hobby! Bij genoeg tijd graag een goed boek onder het genot van een kopje thee en zo tussen door elk tijdschrift wat maar voorbij komt!

Fijne avond,
Miranda

Joan Ottevanger zei

Ik lees ook alles wat los of vast lig hoor.Kookboeken ook al zo'n verslaving en woon bladen hobby bladen en wat al niet meer.Heb gelukkig ook dochters die gek zijn van lezen dus dat zit wel goed.

wonen met brocante zei

Ik ben ook gek op lezen, snap ook helemaal wat je bedoelt! Op de middelbare school had ik in de zomervakantie al mijn boeken voor de boekenlijst voor het komend schooljaar gelezen. Heerlijk, even weg naar een andere wereld, en ontspannen. Helaas neem ik er de laatste rijd te weinig tijd voor. Groetjes Peggy

Miss M zei

Ja, heerlijk, he... boeken lezen... ik kan me er ook helemaal in verdiepen... tijdens vakanties, met mooi weer lekker op de ligstoel in de tuin, met slecht weer op de bank, 's avonds lekker in bed even 20 minuutjes lezen. Ja, ik snap je hobby helemaal!
Woonbladen slijt ik ook. Al heb ik een voorkeur voor de VT-wonen (ben ik lid van); Ariadne krijg ik van mijn moeder (daar is ze lid van) en Wonen Landelijke Stijl koop ik ook altijd. En de Seasons... ook zo'n heerlijk blad.
Fijne avond, groetjes, Marjolijn.

Judith zei

Moet ik dus eerlijk bekennen dat ik dus zo iemand ben die géén tijd heeft om boeken te lezen... Nou ja, geen tijd hebben is een relatief begrip, dus hou het erop dat ik er geen tijd voor krijg vrijgemaakt:-) Ik lees graag een boek, maar dan een relaxt wegleesboek en eigenlijk doe ik dat dan alleen tijdens vakanties... Maar tijdschriften... pfff... Woonbladen, glossies en soms zelfs een roddelblaadje via m'n moeder of collega sla ik niet af... Tijdschriften, dáár kan ik dan weer wel tijd voor vrijmaken!
Groetjes Judith

Jeanette zei

Ik hoor ook bij de catagorie `niet lezen` Ik ga niet zeggen dat ik er geen tijd voor heb het is voor mij meer geen interesse. Ik ben meer van de plaatjes kijken daar haal ik genoeg inspiratie uit. ik lees wel jan jans en pietpraatje in de libelle:-)

Fijne week,
groetjes Jeanette

kienkele zei

Hoi Corine, ik snap precies wat je bedoelt, ook voor mij is lezen iets waar ik absoluut niet zonder kan! Inderdaad, even noodzakelijk als eten en slapen. En ook ik ben een fervent boeken en tijdschriftenkoper!
Leuke post! Lieve groet, Tineke

Servies en Brocante zei

Haha leuk stuk!!Ik lees ook alles wat los en vast zit..mijn ouders bespraken vroeger gewoon mijn verjaardags cadeaus terwijl ik er naast zat de lezen en ik kreeg niets mee :P..

Anita zei

HEERLIJK
ik lees ook alles wat los en vast zit.
Hier geen abonnement op de bieb
ik kan namelijk moeilijk afscheid nemen van een boek !!!
Tussen de tijdschriften mis ik de Happinez :-)
Lieve groetjes, Anita

Colin zei

Lezen, ik zou er tig blogs over kunnen vullen; minstens één boek per week probeer ik te lezen, liefst meer en omdat mijn boekenkasten behoorlijk vol zijn, toch maar weer lid van de bieb.

En voor die tussendoor-momentjes blader ik graag door allerlei (woon)tijdschriften die hier op de mat vallen of toch maar weer gekocht worden ... puur genieten!

Groetjes, Colin

Gerreke zei

Bedankt! Ahhh wat een typefout zeg en dat nog wel in de titel. Je bent de eerste die het zag!

En ja we hebben dat met zo'n vijftig tot zestig gemeenteleden gedaan. Was erg succesvol. Kom je toch tot een ander gesprek dan dat je tegenover elkaar gaat zitten.

Nieneke zei

Tja, een dag niet gelezen is een dag niet geleefd...
Maandelijks vallen hier de VT en Ariadne op mat.
Om de week ga ik met mijn kinderen naar de bieb.
Wekelijks valt hier de houd- leesmap in de bus; Libelle, Margriet, Vriendin allemaal ruim 2 maanden oud, maar dat maakt mij niks uit. Ook de "Mama"en "Quest" zitten erin. Alle roddelbladen blader ik snel nog even door, op zoek naar de foto's van de rode loper met commentaar..
De krant, maar ook folders "scan"ik op de koppen.
Dagelijks lees ik beide kinderen voor. In ieder geval vlak voor het slapen, maar meestal ook nog wel tussendoor, met een boekje op de bank. Met Kees lees ik nu Sjakie en de chocoladefabriek; heerlijk!
Ook in de klas lees ik natuurlijk dagelijks voor.
Ik heb een enorme kinderboekenverzameling. Zo langzamerhand moeten mijn eigen boeken wijken...Ik koop nu bijna geen boeken meer voor mezelf, want ik kan het niet meer kwijt...Ik ben wel lid van Libelle Bookazine, maar alles wat ik uit heb, geef ik tegenwoordig door.

Echt een boek lezen, doe ik tegenwoordig veel minder dan vroeger. Als ik eenmaal in een goed boek "zit" ben ik onbereikbaar voor ales en iedereen...
En o ja, Jack heeft nog een enorme stripboekenverzameling..pfft....ja leesverslaafd zijn we hier wel!!!

Karin zei

En dat vergeet je in het rijtje nog alle blogs te vermelden die je trouw leest!
Tijdschriften lezen dat herken ik wel en boeken is met vlagen. Zo raak ik maanden geen boek aan, waarna ik in weken weer boeken verslind. Dat lukt alleen wanneer ik rust in mijn lijf heb heb ik ontdekt. Op dit moment ontbreekt het daaraan. Dus er ligt een stapeltje op me te wachten, misschien over een paar weekjes, lekker in het zonnetje in de tuin.....*en droomt rustig verder*
Fijne week!

bijzonder-oud zei

Ik ben ook een lezer, in sommige periodes lees ik wat meer dan anders, maar er staat hier een goed gevulde boekenkast en als ik een boek heb dat me "pakt"dan kan ik er bijna niet mee ophouden :-).

Ook tijdschriften vind ik heerlijk om te lezen, dus ik snap jou verhaal helemaal!

groetjes, en veel leesplezier nog!
Yolanda

Bonjade zei

Helemaal mee eens....en dat geeft me dan ook meteen direct een nieuw voornemen mee.....
Ik ga elke dag TIJD maken voor lezen, net als voor eten en drinken...momentje voor mezelf.
Wat ze er hier ook van zeggen......
THANKX for de tip!
Fijne week
Liefs

katja-Mariska zei

Ik kan sowieso geen woonblad laten liggen en ja ik lees ook graag maar dat doe ik met die 5 kinderen hier in huis veel te weinig maar heerlijk als het wel lukt. Ik moet misschien gewoon mezelf meer tijd gunnen net zoal eten en drinken om een boek te lezen. Ik zal aan je woorden denken.
En ouderwets of bekrompen kom je op mij niet over hoor.
Liefs Katja

Wanda zei

Heerlijk hè, lezen? Ik hou er ook zo van! Sinds kort hier ook de Jeanne d'Arc Living (nu in het NEDERLANDS). Ook een prachtig tjidschrift, een echte aanrader! Tijdschriften, maar ook met een (goed) boek kun je mij regelmatig lekker opgekruld op een luie stoel met een kop thee aantreffen...

Lieve groetjes,
Wanda

marga zei

Héél herkenbaar! Ik heb ook een tijdschriften en woonboeken "fiemel", zoals wij dat noemen! Voor leesboeken ga ik nog steeds naar de bieb, vind ik zonde om te kopen omdat ik die toch meestal maar één keer lees. Zal ik je een tic van me bekennen? Ik ruik ook altijd aan nieuwe tijdschriften en woonboeken!!!
Liefs Marga

Claudia zei

Ik ben besmet met letterhonger en lees alles wat los en vast zit. Tijdschriften, boeken en blogs niet te vergeten, heerlijk medicijn voor mijn aandoening!

Mayflower zei

Ik las vroeger ook heel wat boeken en kocht er ook veel omdat een grote gevulde boekenkast een droom van me was. De laatste jaren lees ik een stuk minder boeken, soms kan ik daar de rust niet voor vinden, omdat mijn hoofd dan te vol zit met andere inspiratie, maar ik verslind woon- en tuinbladen, die daarna naar mijn moeder gaan en haar stapel magazines komt dan weer bij mij.
Ik lees ook iedere dag wel, ook tijdens de lunch of bij een kop koffie vind ik het heerlijk om een tijdschrift te lezen.
Fijne avond.
Lieve groet, Mea

Wondelgijn zei

Ik ben ook zo verslingerd aan tijdschriften! Tot grote ergernis van manlief, want er gaat een vermogen aan uit! De bieb is inderdaad een mooie aanvulling hierop, maar de tijdschriften die je mee naar huis mag nemen zijn zo oud vaak.... Lente lezen in de herfst is niet erg... inspirerend, zal ik maar zeggen!
Seasons en Landleven koop ik vaak zelf. Deze ruil ik weer met een vriendin voor de Linda. en VT-wonen. margriet ben ik op geabonneerd en die ruil ik weer met mijn moeder voor de Libelle. Zo kom ik een heel eind! :-)