vrijdag 13 mei 2011

seringenshoot

oefening baart kunst…

In een workshop van 2x anderhalf uur heb ik weer veel geleerd op het gebied van ISO, diafragma, sluitertijden en belichtingscorrectie. Als hobbyfotograaf had ik de basistheorie wel in mijn hoofd, maar ik liep al doende toch telkens tegen wat praktische onduidelijkheden aan. Door de vele mogelijkheden van de camera, zag ik door de bomen het bos niet meer..Dus zocht ik iemand die antwoorden kon geven op mijn gerichte vragen en die meekeek naar de mogelijkheden van mijn camera.

paasbos

close-up sering

seringen

Experimenteren met verschillende ISO-waarden en met het gebruiken van diverse scherpstelpunten… (dus niet automatisch het punt wat het dichtst bij de lens zit en ook niet gewoon het midden van het plaatje). En dan vanaf hetzelfde standpunt met verschillende standen eenzelfde foto maken en kijken wat de verschillen zijn en wat ik het mooiste resultaat vind. Net als rommelen in huis en tuin vind ik rommelen met de camera ook een heerlijke bezigheid :)

6.4takje

23 opmerkingen:

Het stokpaardje zei

Heerlijk is dat spelen met de camara, en wij genieten er ook van mee met al die mooie plaatjes.
Fijn weekend Iris

Prulletje zei

En wat een mooi resultaat heb je gecreeerd dmv dat rommelen met de camera ! Geweldig, bijzonder he dat je soms vrij eenvoudige handelingen zo iets moois tot stand brengen. echt super mooi! Vooral de eerste foto, slik

faire un songe zei

En het resultaat mag er zijn..
Ik zit er ook al een tijdje aan te denken of zo iets niet voor mij wat is... Wie weet misschien in het nieuwe seizoen.. nu eigenlijk te druk.. ;-)
Fijn weekend Groetjes Hetty

G-style zei

Ja er zit veel meer op zo'n camera dan je meestal gebruikt he , ik experimenteer ook nog altijd hoor en dat is toch zo leuk om te doen .

fijn weekend gewenst , hartelijke groet Gea

Kaatje zei

Ik vind je foto's altijd al zo mooi! Ik gebruik nu een kleintje maar ik ben aan het sparen voor een mooie camera. Lijkt me heerlijk..Ik vind het nu al zo leuk om te doen en je gaat ook heel anders naar de wereld kijken.
Veel plezier in ieder geval en ik blijf genieten!!
groetjes, Karin

Colin zei

Wat een camera (en de juiste instellingen) toch aan mooie plaatjes op kan leveren, leuk! Groetjes, Colin

It's me zei

Wat een mooie foto's ........blijf jij maar lekker oefenen hoor!! hahahhah!!....xxx..

Gerreke zei

Mooie foto's genomen hoor! Leuk ook om te proberen zeker. Althans dat vind ik. Met die iso heb ik ook erg gestoeid, heerlijk als er mensen zijn die het uitleggen. Fijn weekend!

Home and Lifestyle zei

Spelen met diafragma vind ik nog het allerleukst, met ISO waarden en sluitertijd heb ik minder.

Een camera met veel snufjes is super, maar in Parijs merkte ik wel dat ik er aan moest wennen om telkens de camera opnieuw in te stellen, want een diafragma van 1.8 is niet echt nuttig bij het fotograferen van een gebouw op een paar 100 meter afstand. Soms weigerde mijn toestel ook maar iets te doen, moest ik eerst weer even een paar knopjes bijstellen hihi of zat ik er veel te dicht met mijn neus op..

Ach, al doende leert men!

Fijn weekend Corine! Lieve groet, Ingrid

Marja zei

Noem het maar rommelen met de camera... ik vind je foto´s prachtig, zo sfeervol. Leuk dat je weer nieuwe dingen hebt geleerd! Succes met rommelen!

Petra zei

Wat een prachtige foto's ! Geniet altijd erg van je blog.

Fijn weekend,
Peet

Lynda zei

vond je plaatjes altijd al mooi, dus vanaf nu NOG mooier???

Liefs,
Lynda

Kleurrijk zei

Mooi het verschil in scherpte en diepte.

Miranda zei

Je seringenfoto's zijn erg mooi geworden. Leuk dat iemand je dan weer andere/nieuwe dingen leert over je eigen camera. Mooie flessenverzameling...

Fijn weekend,
Miranda

bijzonder-oud zei

wat een goed idee om eens een workshop te volgen om te kijken naar de mogelijkheden van je eigen camera. Ik gebruik ook zeker de helft van alle mogelijkheden niet, gewoon omdat ik niet weet hoe het moet. De plaatjes zijn prachtig geworden!!
groetjes en een fijn weekend nog verder,
Yolanda

lia zei

Ja, heerlijk wat rommelen met je camera. Kreeg vanmorgen (eigenlijk vannacht toen we terug kwamen van de bruiloft) van Jan een statief, en dat maakt het fotograferen toch ook een stuk makkelijker.
Bedankt voor je mooie kaart.
liefs Lia

Mayflower zei

Blijf maar heerlijk 'rommelen' met je camera Corine, het geeft ons prachtige foto's.
Fijn weekend en een lieve groet, Mea

flowersandhome zei

Prachtige foto's! Zo'n uitleg over mijn camera zou ik ook best eens kunnen gebruiken.
Groetjes,
Marian

Jet zei

Prachtig!

Franse Lelie zei

Ja leuk he. Ik ben ook zo graag aan het rommelen en proberen. Ik heb pas ook een cursus gedaan en het wordt steeds leuker....Maar wil nu graag een zoomlens, statief, losse flits.....
lieve groetjes

Margot zei

Wij jureren graag hoor...tot nu toe, 10 punten....
Warme groetjes, Margot

Marieke Reintjes zei

Rommelen in huis, met de fotocamera, allemaal leuk, je seringen staan er prachtig op !!!!
Groetjes Marieke

Wondelgijn zei

Ehhhh... en jij bent er al wijs uit geworden?? Ik zoek nog steeds iemand die mij haarfijn onze camera kan uitleggen, want mijn 4 x 1,5 uur cursus heb ik nooit echt wat van opgestoken. Maar volgens mij komt dat omdat er dan (in mijn geval) 6 mensen in een ruimte zitten die ook nog eens met 6 verschillende camera's in de weer zijn! Grrrr...
Welke camera heb jij??