dinsdag 5 juli 2011

zandfeest

brocante snuiven en schuitje varen…

Zondag trokken we vanuit centrum Brugge, via lege winkelstraten (waardoor we rustig prachtige details aan de gebouwen konden bekijken)

details

richting ‘t Zand voor een bezoek aan de Brugse brocantemarkt.

brocante

Een aanrader…Onder een strakblauwe lucht hebben we er uren rondgelopen, veel brocante en gecombineerd met curiosa, rommel en braderiespul is er voor elk wat wils. Het leuke is dat ons oog automatisch getrokken wordt naar het mooie oude spul, de rest ‘zien’ we gewoon niet en dat is maar goed ook, het aanbod is zo groot!

knobbeltenen

Deze schoenmal…speciaal voor mensen met een knobbelteen ;)

brooks

Of dit origineel lederen brooks-zadel, leuk voor in de vensterbank :)

beer

En natuurlijk de knuffelbeer, persoonlijk ben ik wat vies van zulk spul, je weet nooit wat er mee gebeurd is, maar het is wel een mooi plaatje!

Na uren slenteren en genieten besloten we (zittend op een zonnig terras) dat we toch ook even de toerist uit gingen hangen door mee te varen met een schuitje over de reien…

oudste brug

open raam

plaatsje

Dit vond ik echt geniaal, een eigen terras in het water…

En zoals gebruikelijk, fotografeerde ik ook in deze stad allerlei poorten:

begijnhofpoorthek

poortpoorthek

poortjeuitkijkje

Na nog een laatste terrasbezoek werd het tijd om naar huis te gaan en al is het maar een paar uur rijden, er wordt even gestopt bij H.azeldonk, dé plek waar we altijd pauzeren als we naar het zuiden zijn geweest…

(We gaan tegenwoordig vooral voor de sfeer naar brocantemarkten, maar ook deze keer kwamen we toch niet met lege handen weg… de gevonden schatten krijgen na een schoonmaakbeurt een mooie plek bij ons THUIS, later meer hierover…)

17 opmerkingen:

Wanda zei

Mooie foto's hoor... Wat hebben jullie het getroffen met het weer! Ik ben benieuwd naar de gevonden schatten?

Lieve groetjes,
Wanda

Room Seventeen zei

Klinkt goed... een aanrader dus die Zandfeesten in Brugge.

Miranda zei

Dat wordt dus weer een bestemming toevoegen aan mijn lijstje ;) Alhoewel ik nu ook al genoten heb door jouw prachtige foto's, wat een heerlijk sfeertje en leuk dat je het ook vanaf het water hebt bekeken. Ben benieuwd naar je aankopen...

Fijne dag,
Miranda

Mayflower zei

Wat heerlijk dat het weer ook zo meezat op jullie tocht langs al de Brocante. En wat een prachtige plaatjes heb je geschoten.
Ben benieuwd naar al je aanwinsten.
Lieve groet, Mea

Jansepans zei

Door jouw plaatjes krijg ik toch zo'n zin in onze vakantie! Ook weet ik zeker dat mijn camera mee gaat. Je hebt het weer heerlijk op de pict gezet. Dank voor het meegenieten. Benieuwd naar je aanwinsten! Lieve groet Janneke

Colin zei

Op zo'n zonnige dag als vandaag krijg ik spontaan zin om ook even een weekendje eruit in te plannen ... nog een jaar of 5 geduld hebben dan maar :-) Groetjes, Colin

Anita zei

Terwijl ik spontaan zin krijg in een brusselse wafel zit ik hier te GENIETEN. Wat heb je dit mooi weten vast te leggen. Brugge vind ik écht geweldig en héél romantisch ;-)
Nu weten we nog niet wat voor moois je hebt gescoord (zucht) ;-)
Groetjezz lfs mij

wonen met brocante zei

Wat ziet het er toch allemaal weer prachtig uit. Je hebt zo te zien echt een geweldig weekend gehad. Prachtige foto's van de poorten! Groetjes Peggy

Jet zei

Zelfs de kinderen vragne ons regelmatig of we deze vakantie ook weer naar brocante marktjes gaan als we in Frankrijk zijn.... kun je nagaan!

Ans zei

Erg mooie foto's.
Het genieten spat er vanaf.
En wij genieten mee.

Groetjes Ans

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

Raar he dat wij vrouwen altijd wel wat vinden hahahaha ach ja kan je lekker afwisselen ..... heerlijke foto's lekker sfeertje ...lieve groet rosita

Home and Lifestyle zei

Dat klinkt als een heerlijke dag...zo is het gewoon een mini-vakantie!! Ben benieuwd naar je aankopen...misschien nog iets voor de badkamer gescoord?

Nog een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

English style zei

Ook even je vorige post bekeken, wat is Brugge toch ontzettend mooi !!
Hetty heeft geloof ik ook al eens wat foto's laten zien van deze mooie plek
ook de brocante ziet er super uit !!
Heerlijk zo'n weekendje
groetjes Yvonne

Mirjam zei

Heerlijk, en wat fijn dat het weer zo mooi meewerkte. En dan weer nagenieten wanneer je die prachtige plaatjes terugziet, toch...?
Groetjes,
Mirjam

Margot zei

Wat is het toch heerlijk, om soms gewoon de toerist uit te kunnen hangen...het levert inderdaad prachtige plaatjes op.
En Brugge is ook weer zo een uniek plekje..
Nieuwe PC...als manlief er maar niet eentje op de kop tikt, want dan is het altijd een tweede hansje (hij heet dus ook echt Hans, maar is zelf mijn eerste Hansje hoor..haha..) Nee, ik moet zelf inderdaad op zoek naar een andere..PC dus, niet man!!!
Na de vakantie inderdaad, eerst naar Bella Italia..en dan weer naar ons eigen stekkie..maar de loodgieter is nog steeds niet geweest...brrr..
Lange reactie toch??..Tja, kon eindelijk, na veel gesnoef van peeceetje, een reactie bij je plaatsen, vandaar..
Warme en zonnige groetjes, fijne vakantieperiode, Margot

Lynda zei

Libelle 27...van deze week dus ;)...succes!

Liefs
Lynda

@nne zei

Bruges-la-Morte, maar duidelijk niet tijdens de brocantemarkt! Prachtige foto's! Liefs, @nne