dinsdag 22 november 2011

verkeer

van brommer naar auto…

Sinds haar 18e verjaardag heeft Janiek elke week autorijles, ze vindt het leuk en het gaat lekker. Ik rijd zelf ook graag auto, maar het is wel duidelijk dat het verkeer in de tijd dat ik mijn rijbewijs heb heel veel drukker is geworden, dus voor de lessers van nu is het toch even iets pittiger. Bovendien moeten ze nu allerlei theoretische zaken weten over bandenspanning, profieldiepte en oliepeil…

Voor de lol deden Gert en ik eens een oefentheorie-examen, maar die lol verging ons al gauw…we zakten allebei grandioos! Gelukkig is Janiek gisteren geslaagd voor haar theorie :))

Natuurlijk wordt ons rijgedrag danig bekritiseerd als we voor taxi spelen… op zich niet verkeerd, we worden ons zo wel bewust van ingesleten patronen en gewoonten. Dus het mes snijdt aan twee kanten, Janiek heeft rijles en wij indirect ook :))

Mio1

Vorig jaar augustus kochten we een brommer, zodat ze niet afhankelijk was van het openbaar vervoer als ze voor haar werk 3 dorpen verder moet. Hoewel ze nooit echt een brommer wilde (ze kijkt al heel lang uit naar haar eigen auto) heeft ze toch met veel plezier gereden op haar Mio. Maar nu mag ie weg (klik), ze spaart hard voor een flitsend autootje.

500roze

Haar favoriet is een knalroze 500, dát gaat budgettair niet lukken, maar het is absoluut de bedoeling dat het een felgekleurd karretje gaat worden…we zullen zien :)

20 opmerkingen:

Manuela zei

gefeliciteerd voor Janiek!!
Dat als ze haar FLISENDE karretje heeft maar veel veilige kilometers mag maken.
fijne dag!
groetjes manuela

Mayflower zei

Ik denk dat ik ook zou zakken als een baksteen hihi.
Wat heerlijk dat zij geslaagd is voor haar theorie. Nu hard sparen voor die blitse wagen, die zou ook zomaar op mijn lijstje kunnen staan, alleen niet in zo'n felle kleur.
Fijne dag en een lieve groet, Mea

Judith zei

Ik denk dat de meeste van ons zouden zakken voor het theorie (en praktijk?!) examen! Maar zij heeft het felbegeerde papiertje nu dan toch mooi in the pocket: Gefeliciteerd!

Ben benieuwd wat voor karretje het uiteindelijk gaat worden:-)

Liefs Judith

Kiki zei

Gefeliciteerd voor Janiek! Ik ben bang dat ik ook wel zou zakken voor dat moeilijke theorie-examen van nu. En nu maar sparen voor een leuk autootje...en anders mag zie die van mams af en toe wel lenen toch??
Groet Kiki

Lynda zei

joh je kunt alles spuiten he ;)>..Gefeliciteerd Janiek! En ik ben ZOOO blij dat ik dat papiertje al op zak heb;)!

Liefs,
Lynda

amy zei

Wat zou het heerlijk zijn als ze alles in 1x zou halen he ?
hoeft ze niet meer in die kou op dr (toch wel prachtige )scooter
Ik was blij dat mn zoon niet meer op die scooter hoefde(dat heb je dan met jongens weer ,die scooters opvoeren ,ik vonddt het maar niets !maar ja ,euh>ik had vroeger ook een opgevoerde brommert :)) en hij slaagde dus ook in 1x
T is toch wel veiliger in de auto dan op je scooter
Succes!

Karin zei

Over het algemeen hebben meisje zo hun theorie hoor :-)
Zelfs ik had het in 1 keer en dat is nu 3 jaar geleden dus ik was 45 haha.Jongens daar tegen zakken veel vaker als ik de vrienden van de meiden hoor zijn die allemaal al 3/4 geweest en hebben het nog niet.
Dus Janiek kom op laat zien IÁm a GIRL with POWER ;-)

Mooi zei

Gefeliciteerd met je dochter! Het is inderdaad heel erg veranderd. Soms kom ik toch ook jongeren tegen die net het rijbewijs hebben (vaak zijn het jongens) en een asociale rijstijl hebben...ik erger me er verschrikkelijk aan! Ze denken volgens mij dat ze alles kunnen maken..er even voor drukken op een rotonde etc. Laat ons dan maar wat rijvaardigheden zijn vergeten, maar de meesten van ons zijn niet zo asociaal ;-)
Je dochter heeft wel smaak met haar Fiat 500. Dat deze er niet meteen kan komen begrijp ik, maar wensen moeten er blijven toch?!
En haar scooter mag intussen nog steeds gezien worden.
Lieve groet Karin

Home and Lifestyle zei

Wat leuk dat Janiek haar theorie binnen heeft, nu hopen dat ze snel slaagt voor haar rijbewijs. En zolang het felroze karretje nog niet voor de deur staat, mag ze jouw minder felle maar toch net zo leuke kar vast wel vaak lenen ;))!

Lieve groet, Ingrid

wonen met brocante zei

Kleine meisjes worden groot. Zo rijden ze nog op een driewieler, fiets of brommer en dan ineens zitten ze in de auto! Succes met je rijlessen, haha. Groetjes Peggy

Ans zei

leuk hoor,deze plannen.
En zo'n roze autootje past wel bij haar,lijkt me zo.

Groetjes Ans

Mirjam zei

Hallo Corine,
Feliciteer Janiek met het halen van haar theorie... Geweldig, nu op naar het volgende, het felbegeerde rijbewijs... Mijn jongste, Laura, moet aanstaande donderdag aftijden... spannend, ik ben er zelf een beetje zenuwachtig voor...
En haar keus kan ik me zo ontzettend goed voorstellen, helemaal geweldig voor zo´n jonge meid.
Ik wens jullie allemaal een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam

Mirjam zei

Ik bedoel natuurlijk dat ze moet afrijden...

Anoniem zei

Zo die theorie is vast binnen ! Gefeliciteerd Janiek!
Hier ook voor de lol Pa en Ma even een oefen theorie-examen.... Zelfde resultaat dus... Gezakt!!!Viel echt nog niet mee!
En ook wij krijgen les van onze lessende zoon! Herkenbaar dus!
Maar Janiek weet wel wat een leuke auto is!!
Top is tie!

Liefs Erika

Franse Lelie zei

Hier ook een lessende dochter, en ook wij hebben het theorie examen gedaan...en dik gezakt natuurlijk. Niet normaal zo moeilijk, gelukkig slaagde Eva de 2e keer, nu nog afrijden...lieve groet

Nieneke zei

ah..daar hebben we onze autogek weer...(Heb van de week toevallig nog even aan je gedacht, want ook ik ben op zoek naar een andere auto...)
Je dochter heeft het niet van een vreemde!!

Colin zei

De theorie is binnen en als ik zo om me heen hoor, is dat tegenwoordig al heel wat. En zo'n vijfhonderdje is zo leuk, alleen dat kleurtje ... heftig! Groetjes, Colin

Carla zei

janiek...een felicitatie waard hoor!!
Het is tegenwoordig zo moeilijk.
Ik heb al verschillende rose papiertjes gehad en heb nu een plasticje...maar ben zo blij dat ik hem 33 jaar geleden gehaald heb, en niet nu hoef!!
Dus succes tegen die tijd...en ja..toen mijn meiden examen deden...nu 13 en 10 jaar geleden heb ik ook wel bij geleerd hoor!!
En dat rose autootje...die komt er vast wel eens.
Hoewel....ik ook nog steeds de auto van mijn dromen niet heb hoor.
Maar ik zeg altijd maar zo...
BETER SLECHT GEREDEN, DAN GOED GELOPEN!!!!

LIEFS cARLA.

Esther zei

Wat een leuke auto, een gave kleur.
En een leuke blog.....
groetjes esther
www.sensemaison.blogspot.com

Home is where the heart is zei

hoihoi, heb deze post helemaal gemist. Nog proficiat voor je dochter voor t slagen van haar theorie. Het omvat idd veel meer dan vroeger, aldus mijn ex-instructrice. Ben zelf sinds 4 maanden in t bezit van het felbegeerde roze ponsplaatje :))) Manlief heeft er ook t een en ander van opgestoken toen ik bezig was. Die fiatjes zijn zeer zeker super, vind ik ook. Succes met het lessen en voor nu een fijn weekend alvast
lieve groet Brigitte