woensdag 28 december 2011

Rotterdam

weg van huis…

Samen een dag vrij, samen een dag weg. Dankzij mijn moeder die trouw haar lijfblad elke week de familie door laat gaan boekte ik een museum/high-tea-arrangement.

In het Nederlands fotomuseum genoten we van veel mooie foto’s van oud Parijs, onze favoriete stad, dus dat genieten deden we voluit :)

fotomuseum.

Op de ‘doe-etage’ poseerden we voor een ouderwetse balgcamera, weer thuis konden we via internet ‘onze’ foto downloaden.. spannend!!

6581192667_d5bba9a8da_m

Nou…ik moet zeggen het resultaat valt mee ;))

Weer buiten kon ik zonder kou te lijden (12° C) zelf aan de slag met m’n camera, genoeg te zien daar op de Kop van zuid!

overkant

De Zwaan

Rotterdam, een wereldstad waar oud en nieuw naadloos in elkaar overgaan.

bagage

In 1901 werd het hoofdkantoor van de Holland-Amerika-lijn (in jugendstil) gebouwd aan de Wilhelminapier. Van daaruit vertrok men naar de Nieuwe Wereld…een paar koffers mee, verder (bijna) alles achterlaten en aan ‘de overkant’ opnieuw beginnen…wat een moed!

Kop van zuid

Vanaf 1993 is het pand in gebruik als hotel/restaurant New York. De high-tea is een aanrader, op ons gemak lieten we alle heerlijkheden op ons inwerken. “Verzadigd en verkwikt’ ( zoals mijn opa altijd zei) reden we eind van de middag weer richting het oosten.

HotelNY

De Wilhelminapier…een bijzondere plek, waar de ene wereld overgaat in de andere, waar verleden en heden hand in hand gaan, waar oude en nieuwe gebouwen elkaar versterken…

19 opmerkingen:

faire un songe zei

ook toevallig... bij ons staat Rotterdam vandaag op het programma..!
Bas en Eva gaan mee.. dus het zal wel een iets andere daginvulling worden...
Groetjes Hetty

jane zei

beautiful views! :)

Franse Lelie zei

He wat leuk dat jullie in de stad waren waar ik al 24 jaar woon! Hotel NY is super en een plek waar we graag komen. Leuk om je foto's te zien, lieve groet

Miranda zei

Wat een mooie reportage heb je gemaakt van jullie dagje uit; altijd gezellig om er samen op uit te gaan en leuke dingen te doen!

Fijne dag. Groeten, Miranda

English style zei

Gezellig zo'n dagje Rotterdam !
je hebt het mooi vastgelegd, zo kunnen wij even meegenieten :-)
Groeten Yvon

Hannekie zei

wat een heerlijk uitstapje zeg. daar moet je inderdaad maar via zo een blad achterkomen. lijkt me geweldig
liefs hannie

Anoniem zei

Zo te zien gezellig dagje! Mooie foto,s en bedankt voor je leuke Tip!
Liefs Erika

Gerry zei

Oh, wat leuk dat bezoek aan Rotterdam. Ik heb gisteren ook net een sight-seeing door dat deel van Rotterdam gehad. Ik vond het prachtig. En in de New-Yorker heb ik een paar jaar geleden een heerlijke koffie genoten. Ik vond dat een heel bijzonder restaurant.

Lieve groet,
Gerry

Mirjam zei

Hallo Corine,
Ja, wat een heerlijke temperatuur hadden we de laatste twee dagen hè? Anders dan vandaag, met deze wind voelt het buiten erg koud aan...
Prachtige dag hebben jullie gehad. Ik ken Rotterdam niet zo goed, behalve de Erasmusbrug, daar heb ik een aantal keer mijn broer staan aanmoedigen als hij de Marathon van Rotterdam liep. En twee weken geleden leerde ik het Kralingse Bos een heel klein beetje kennen...
En we hebben natuurlijk de foto's van Jolanda (Franse Lelie) kunnen bewonderen. Volgens mij is Rotterdam een veel mooiere stad dan we denken...
Ik wens jullie nog een paar heel fijne laatste dagen van het jaar toe.
Lieve groet,
Mirjam

It's me zei

Erg leuk om bij jouw te zien hoor!!...ik ben er nog nooit geweest erg he???...liefs van mij...xxx...

'Inga' zei

Mooie foto's; kan ik vanaf de 'overkant' -want ik ging met volle moed m'n liefje achterna- ook mee genieten! Prettige jaarwisseling!

amy zei

Rotterdam is een geweldige stad
Prachtige oude panden en heel veel nieuwbouw
T is voor mij om de hoek dus ik kom er nog al es !
Als ik "De Zwaan"zie (brug) dan waan ik me heel ver weg
Geweldig uitzicht vanaf een boot ook
Ook een aanrader is de SS-Rdam (oude cruiseboot )mag je alles bekijken ,hoe ze vroeger cruisde ,oud interieur ,je kan er ook lekker eten (en overnachten )helemaal leuk!
Je hebt mooie fotos gemaakt ,echt genieten

De sfeer van ..... zei

Het was ook heerlijk weer om wat te gaan ondernemen. Fijn dat jullie zo genoten hebben van alles. Zo kom je de winter wel door ;-))

Lieve groet van Petra

Elise - Brocante Prulletjes zei

Mooie plaatjes heb je geschoten ! Je hebt een mooi gedeelte van Rotterdam bekeken ! Ik ben nog nooit in het fotografie museum geweest..is dat aan de witte de withstraat ? Moet ik misschien toch ook nog ns gaan doen !

Groetjes Elise

Judith zei

Mooie post Corine!
Groetjes Judith

Kom Achterom zei

Mooi zeg! en nieuwsgierig als ik ben wilde ik je toch graag groter bewonderen maar helaas! hihihi zit er wel heel leuk uit hoor!!
Rotterdam is niet echt mijn stad maar jij hebt er toch wel heel mooie plaatjes van geschoten.
Ik wens je vast een
Heel fijne jaarwisseling!
lieve groetjes Yolanda

Onder de knotwilg zei

Grappig is dat, wij wonen in een deelgemeente van Rotterdam en als Rotterdammer vind je alles zo gewoon, maar als ik dan die foto's op jouw blog zie, voel ik me toch wel trots op 'mijn' stad!

Fijne jaarwisseling, Tineke

Haikey zei

Vanuit een rustig Vlieland wens ik jou en je dierbaren een goed, gelukkig en gezond 2012!

Een lieve groet, Haikey

Rarda zei

Rotterdam is mijn stad. Ik ben er geboren en getogen ook al woon ik sinds 1963 in een dorp. We zijn recent heel landelijk gaan wonen onder de rook van Rotterdam en genieten van het landelijke en stadse tegelijk. Graag fietsen we naar de kop van Zuid om op het terras te genieten bij hotel New York.

Bedankt om "mijn"stad zo in het zonnetje te zetten.

Een nieuwe volgster.

Groetjes Rarda