woensdag 25 januari 2012

bolle(n)boos

amaryllis…

Ergens ná sinterklaas en vóór kerst kocht ik 2 amaryllisbollen, zelf vind ik ze niet heel mooi als ze gaan bloeien, maar wél als er uit die ‘droge’ bol fris groen ontspruit :)

Dat had ik waarschijnlijk nooit hardop mogen zeggen, want mijn bollen deden (boos??) gewoon weken niks… echt helemaal niks!

Doordat het wel een mooi decoratie-object is in een stober interieur liet ik ze liggen, en wellicht heb ik daardoor een tweede kans gekregen…..?? Want kijk:

amaryllis

Oké, het is niet helemaal zoals ik verwachtte..op de plek waar normaal de bloemstengel groeit gebeurt niks.

troostprijs

Maar vanaf de onderkant komt verrassend genoeg wél iets groens naar boven :)

geduld

En dit is nummer twee… hier komt, na weken niks, nu wél een ‘normale’ bloemstengel uit!!

Mijn geduld is behoorlijk op de proef gesteld, maar uiteindelijk kan ik er toch een leuke post over maken. Dit is voor mij BEWUST leven, de meest gewone (of in dit geval een beetje ongewone) dingen geven mijn leven elke dag een beetje glans én inspiratie voor een blogpost..

24 opmerkingen:

Carla zei

Haha...ja...geduld is een schone zaak!!
En...je wordt beloond!!

Als ze eenmaal tot bloem gekomen zijn vind ik ze prachtig!!
Voor die tijd vinds ik het net een vinger in de klas.....juf..mag ik!!!!

Ik kijk al uit naar je post over de mooie bloemen waar ze je mee belonen.

liefs Carla

Home and Lifestyle zei

Je geduld is in ieder geval beloond! Hier staat inmiddels een amaryllis bol in volle bloei, net zo begonnen als jouw bol! Tot nu toe heb ik er nooit water bij gedaan, dus wat dat betreft wel een bol waar je geen omkijken maar wel heel lang plezier van hebt!

Lieve groet, Ingrid

Brabbels en Kiekjes zei

Je hebt in ieder geval "waar" voor je geld, zolang had je van een bos bloemen niet kunnen genieten!

Zal vandaag ook even foto's maken van m'n bollen. Ik had alleen witte in huis gehaald, maar ze blijken geloof ik allemaal gestreept te zijn. Rood-wit dus...
Surprise-surprise.

Liefs,

RUW MET STIJL zei

Het zijn inderdaad prachtig bollen, zeker als er toch een mooie groene stengel uit komt.
Als je maar geduld hebt, en mezelf kennende heb ik dat niet zoveel.
Gelukkig jij wel, geniet van vandaag.
Fijne dag,
Ellen

Judith zei

Prachtig als er uiteindelijk "leven" uit komt. En verassend hoe verschillend ze zijn. Hier liggen ze ook al een hele tijd en heb er zelfs al stengels afgeknipt omdat ik ze als ze gaan bloeien mooier vind in een vaas.

Fijne dag vandaag!
Groet Judith.

Paintings by Louise, Nieuw Groen Leven zei

Geen bloemen, maar wel een prachtige post en eerlijk gezegd doen de amaryllisbollen wel heel erg hun best om jou een mooi plaatje te geven.

Schitterend!

Lieve groet,

Loes

Els zei

Ze zijn inderdaad prachtig als decoratie! Mooi wat je schrijft over BEWUST leven, ik sluit me hier helemaal bij aan :-)
Fijne middag! Els

Hannekie zei

ja dat kan lang duren met die bollen. maar bij jou wel heeeel lang. maar wie weet wat voor moois er nog uit komt. je fotos zijn in ieder geval prachtig
liefs hannie

Gerry zei

Ik ben dan ook zo iemand die iedere keer gaat kijken: hoe ver zijn jullie al?
Maar je geduld is beloond en nu nog een poosje en je hebt prachtige bloemen.

Lieve groet,
Gerry

ida zei

Je geduld word beloond hier net zo één die nu eindelijk een aardige steel heeft !
Lieve gr...ida

'Inga' zei

Gerduld wordt beloond!
Leuk dat die ene lekker buiten z'n boekje gaat! Ik heb ze ook al twee weken en er komen mooie groene spruiten uit en hopeleijk straks witte bloemen... simpel genieten.

Lieve groet

lia zei

Zoals je weet vind ik ze als knol ook het mooist. En ze mogen wel iets uitlopen maar ook weer niet te ver. En wat denk je, ik kan aan het knippen blijven. Als ik nu naar de keuken kijk, zie ik alweer twee stengels... Dus voortaan alleen denken en niets zeggen...

Liefs Lia

Jet zei

Mooi! Zo zie je maar weer: als je niets meer verwacht, krijg je het mooiste zomaar cadeau!

Miranda zei

Ook ik vind de bollen op deze manier het mooist en je geduld is dan nu dus eindelijk beloond!

Alvast een fijne avond. Groeten, Miranda

Home fourteen zei

Wat weet jij toch altijd leuk te schrijven, dat moet ik nog eens leren hoor. En die foto's dan!!! Super!! By the way, bij mij liggen ze er ook zo bij. Gr. Jac...

Maaike, brocante en theetuin zei

Je geduld wordt beloond! Ik vind de bollen zo, zonder bloemen, ook op z'n mooist.

Groeten Maaike

Ans zei

Zo zie je maar weer,de natuur gaat zijn eigen gang.
Maar wel fijn,dat je er nu toch van kunt genieten en wij genieten mee.

Groetjes Ans

Anoniem zei

Och dan heb ik ze toch weer te snel weggedaan. haha!
Ik had ook 2 bollen in een kerststuk verwerkt en deden ook niks! Alleen de bollen nog bewaard tot half januari maar nog steeds niks......dus gingen ze begin vorige week de prullenbak in....
Liefs Erika

Jeanette zei

Eigenlijk vind ik een amaryllis helemaal niet zo mooi. Maar als je deze aankleedt zoals ik op diverse blogs zie dan zou ik toch overwegen om er eentje aan te schaffen.

Groet,
Jeanette

Mirjam zei

Hoi Corine,
Ik heb twee weken geleden een amaryllisbol gekocht en deze in een oude weckpot gezet, zonder aarde, en nu maar hopen. Het troost mij dat er bij jou ook pas na zo´n poos iets gebeurd. Ben dacht al dat ik het helemaal verkeerd had gedaan, maar ik had ergens gelezen dat de bol voldoende voeding heeft voor de steel en de bloem, dus zonder aarde en water kan. Ik vind de bol namelijk het mooist zoals hij is, of als de knop net begint te groeien. Daarna mag hij van mij wel in de groenbak... Al zijn sommige van de bloemen ook wel weer erg mooi...
Fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam

Met Brocant Label zei

Je geduld toch nog beloont. Ik had een witte en is uitgekomen het toch wel erg mooi. Dus misschien moet je hem toch een kans geven nu hij wat terug doet voor jou hahah.

Lieve groet,
Yvonne

Miss M zei

Laat deze amaryllis alsjeblieft zijn bloemen zien! Dat heeft deze ZEKER verdiend! Alhoewel de bol ansich ook zo mooi is...
Je hebt er een gezellige post van gemaakt.
Ik heb aardig wat posten gemist, en zag te laat dat je haartjes gekortwiekt hebt. Ooh, wat staat dit je toch mooi! Veel chiquer dan dat lange. Staat je ontzettend goed en helemaal geweldig dat Janiek dit voor je gedaan heeft. Bevalt het nog tot nu toe? Wat ik zelf trouwens een heel fijn hulpmiddel vind is de stijltang. Je kan er ook wat meer volume inbrengen als het nodig is, door er een grove slag in te vormen.
Zelf heb ik het niet zo lang, maar een stuk korter en ik gebruik de tang ook echt vaak. Soms elke dag, soms om de paar dagen. Misschien een tip voor jou, als Janiek deze nog niet gegeven heeft en je mss een 'bad-hair-day' hebt.

Liefs, Marjolijn ♥

Anita zei

Hahaha die ene is écht een eigenwijs soort: een dwarsligger hihi Hier hebben ze ook maanden in een schaal gelegen. Mooi dat er niks uit kwam. Nu heeft er eentje een lange stengel met knop. Maarre stiekem vind ik alleen de bol het mooist !!!! Gewoon in alle eenvoud ;-)
Fijne dag !!! Groetjezz lfs mij

Gewoon Daantje zei

Hahahaha! Dat doet me denken aan iets wat ik heb meegemaakt met een amaryllisbol! Ik had twee jaar van een client van mij (ik werk 1 daagje in de thuiszorg) amaryllisbol gekregen, een rode, niet mijn kleur...
Uit beleefdheid heb ik de bol aangenomen en thuis op de keuken gezet, nog in de verpakking! In een hevige opruimbui heb ik de bol in het gootsteenkastje gezet en daarna... ben ik 'm eigenlijk helemaal vergeten! Een week of 2 later hoorde ik dat mijn gootsteen lekte, ben in het kastje gekropen en wist niet wat ik zag! De bol had z'n eigen ontpopt tot een hele grote,rode amaryllis! Kwam niet meer bij! Uiteindelijk heb ik mijn buurvrouw ermee verblijd...Ze heeft er nog ruim een week lol van gehad!

Groetjes, Daantje