zondag 18 maart 2012

we zijn er bijna

maar nog niet helemaal…

Zoals meestal op zondag gingen we er ook vandaag op uit, een wandeling in ons plaatselijke bos deze keer. Het mag dan (bijna) lente zijn, vandaag viel het vies tegen. De frisse waterkou deed ons (met paraplu) flink doorstappen, maar tussen de bomen was het wel lekker, geen wind en dan die heerlijke bosgeur na een milde regenbui :)

Als je zonder besef gewoon doorstapt zie je geen lente, het totaalplaatje is nog dor en kaal, maar van dichtbij zijn er al flink wat uitlopers te spotten, dat geeft de burger moed. Nog even volhouden, over een paar weken ziet de natuur er waarschijnlijk/hopelijk al heel wat groener uit (vanwege de regen had ik mijn camera niet bij me).

Voor nu geniet ik THUIS van een paar takken lentebloesem..

bloesem

En we mogen niet mopperen, ik heb vorige week al verschillende keren buiten in de tuin m’n kop thee kunnen drinken!

lentewas

Zo ook vrijdag en toen ik even naar binnen liep om wat leesvoer voor bij de thee te halen, zag ik bovenstaand beeld door het keukenraam… en dan blijkt dat zelfs een doodnormaal rek vol schone was me een heerlijk lentegevoel bezorgt .…niet dat het erg vlot droogde, ‘s avonds moest het rek alsnog naar binnen, maar het idee is leuk ;)

25 opmerkingen:

faire un songe zei

Ik merk dat jij er net zo aan toe bent als dat ik dat ben....inderdaad we zijn er bijna.... Hopelijk deze week.. Geniet van de momenten.
Groetjes Hetty

Home and Lifestyle zei

Vanmorgen had ik het zonnescherm naar beneden gedaan, maar al snel bleek dat te voorbarig...het werd donker en grijs. Vanmiddag klaarde het echter weer op, maar vanwege een flinke administratieve achterstand (van die klusjes die toch écht eens even gedaan moesten worden) kwam het er niet van om naar buiten te gaan voor een wandeling, al zat dat wel in de planning.

Aankomende week kunnen we geloof ik weer regelmatig een kop thee buiten drinken, misschien dat je de was dan wel droog krijgt :).

Nog een fijne avond Corine! Liefs, Ingrid

Juul zei

Ja als het goed is kunnen we komende week lekker naar buiten. Ik ben er wel aan toe! Even heerlijk in de tuin rommelen.
Juul

Gerry zei

Vanmorgen leek het er heel op, maar heel snel werd het donker bewolkt.
Deze week meer hoop op buiten thee/koffiedrinken.
En wat is die bloesem mooi he. Ik heb zelf ook net een paar takken in huis gehad.

Lieve groet,
Gerry

Els zei

Vrijdag was het hier ook heerlijk weer! Heb gezellig buiten gezeten met de nieuwste 101 Woonideeën. En die ideeën :-) ja die heb ik gekregen! Toen Marco thuis kwam zag hij de bui al hangen haha...Hopelijk kunnen we aanstaande week genieten van mooi lenteweer. Ik denk dat we er allemaal erg aan toe zijn.
Liefs Els

Maaike zei

Haha, je hebt helemaal gelijk, alleen het idee al van je was buiten drogen is leuk! Ik moet zeggen dat ik hem al een paar keer droog gekregen heb aan de lijn. Heerlijk!
En vandaag valt het dan wel weer tegen ja, voelde me gelijk redelijk ondankbaar met m'n gemopper. Ach ja, het is ook zó fijn, het lentezonnetje!
Fijne week!
Groetjes, Maaike (frisse rommel)

Le Style zei

O, ik verlang zo met je mee naar mooie warme, zonnige dagen!
De temperatuur zal qua voorspelling in de loop van de week omhoog gaan. Dus wie weet hoe snel we weer buiten kunnen genieten!

Fijne avond!!

Groetjes,
Harriëtte

lia zei

Heerlijk hé, als je net genoeg zon hebt om een kop thee te drinken. Want als de zon schijnt heeft hij ook best al kracht.
Wandelen hebben wij maar niet gedaan, want Jan heeft pijn in zijn rug. En hoop dat we snel de was weer buiten kunnen hangen.

Liefs....

Els zei

Het JPG bestand..de meesten konden mijn foto's niet zien :-(

Miranda zei

Het was vandaag inderdaad waterkoud, maar gelukkig zijn de vooruitzichten voor komende week gunstig; genieten dus van de zon!

Fijne avond. Groeten, Miranda

Het lijstje van brocante zei

Het duurt niet lang meer.....ik zit ook al heerlijk op mijn balkon.
En er is niets lekkerder als je was drogen in de buitenlucht....vooral je beddengoed!!!!
Ik wens je nog een fijne avond & lieve groetjes,
Silvia

wonen met brocante zei

Wat een weer verschillen toch in ons kleine landje. Ik heb vanochtend even in de zon gezeten en heerlijk met Benthe in een droog bos gewandeld. Net even wezen tennissen en toen begon het iets te miezeren. Maar zoals je zegt, de lente komt er aan en er volgt volgens mij een mooie week. Geniet ervan. Groetjes Peggy

Claudia zei

Afgelopen dagen niet buiten geweest door mijn opleiding, wilde dat vandaag lekker inhalen maar dat viel vies tegen, vrrr wat was het koud

jacqueline zei

het was kud vandaag maar net als jij pak ik al gauw een moment om toch even buiten te kunnen kffiedrinekn, of thee! en die zijn er al wel geweest! Maar komende week wordt het beter! geniet ervan! Groeten,Jacqueline

Room Seventeen zei

Het was bar koud vandaag, maar de temperaturen gaan deze week weer een beetje omhoog ;-)

It's me zei

We zijn er bijna.......heb er zo'n zin in !!...ik wil lentezon !!..liefs fijne week van mij...xxx..

Ans zei

Grappig,de foto van de was aan dat rekje.
En inderdaad,dat geeft een lentegevoel,immers in de winter doe je dit niet zo snel.

Groetjes Ans

English style zei

Denk dat wij hier aardig geluk hebben gehad, hier was het s'morgens vroeg iets miezerig, maar de rest van de dag zonnig tot een uur of 6 gisteren, daarna een paar spetters (gelukkig maar, want ik had net de ramen buiten gedaan hihi)
ach deze week word het weer prachtig weer als ik het zo hoor, dus je kan je hart ophalen
Heerlijk !!
Fijne zonnige week gewenst
Yvon

Kiki zei

Gisteren was het eerst grijs maar eind van de middag kwam af en toe het zonnetje tussendoor. Wel fris...brrr.
Wij hebben nog wat beukenhagen verplaatst en broer&schoonzus blij kunnen maken met een stel Annabellen. Nu schijnt het zonnetje gelukkig! Welkom Lente!
Fijne week en groet Kiki

Wondelgijn zei

Afgelopen week voor het eerst weer het beddengoed buiten gedroogd! Dat geeft inderdaad een heerlijk gevoel!! (en ja, 's avonds nog even tien tellen door de droogtrommel om het écht droog te krijgen! ;-) Hihihi)

Fort lapin zei

Lieve Corine bij iedere zonnestraal en bij iedere mooie dag moet ik even aan je denken...ik weet hoe erg je ernaar verlangt!!!
Het word een mooie week voor je!!

Lieve groet Peet

Miss M zei

Wat een leuke foto van je buitenwasje! Dan heb je toch spontaan zin om alle was in 1 keer weg te werken?
Wat een heerlijke dag vandaag he... heb jij nog wat gescoord bij het tuincentrum? Ik aardig wat :-) Tis me niet gelukt om alles in de tuin/bakken te doen. Morgen nieuwe kans. En morgen. En donderdag ;-)

Liefs, Marjolijn ♥

le ciel flamand zei

Ik heb dat ook, zo met die was... Zaterdag alle lakens weer gewassen en BUITEN laten drogen! Wat hebben we lekker geslapen tussen die frisse lakens!!! Daar is de lente!

Liefs,
Annelies

Jeanette zei

Volgens mij gaat de lente nu echt beginnen deze week. Dus zet je stoel in de tuin maar vast klaar.

Groet,
Jeanette

Mirjam zei

Hoi Corine,
Vandaag was wel weer een heel mooie dag, maar wel erg fris, dat viel dan weer tegen. De zon scheen heel de dag, en in de auto vanmiddag naar mijn werk was het gewoon warm. In de tuin zie je al verschillende planten weer uit de grond komen. De pioenroos heeft al rode scheuten van zo´n 20 cm...
Ja, de lente, ik kan er niet meer op wachten, nog twee nachtjes slapen en dan is het zover, qua datum dan... maar nu nog de bijbehorende temperaturen...
Ik wens je morgen een heel fijne nieuwe dag,
lieve groet,
Mirjam