maandag 14 mei 2012

(bijna) gelukt!

zo trots…

Het is bijna gelukt, ik heb van de 10-daagse citroensapkuur 9 dagen volbracht! Het op deze manier vasten kon ik prima volhouden, geen honger, geen last van m’n maag, niet extreem flauw of zwak…de ingrediënten van het goedje zijn(natuurlijk) precies uitgekiend zodat het geen kwaad kan voor je lichaam. Alleen ging het fout toen ik de 8e dag ging menstrueren.. door het bloedverlies werd de kracht wel erg rap m’n lichaam uitgespoeld ;( Dus ik heb het bij 9 dagen gehouden. En na de kuur heb ik me nog netjes gehouden aan 3 opbouwdagen (direct weer volop vast voedsel nuttigen kan je organen beschadigen).

sinaasappel

Maar na zolang vasten is het ETEN van een kop groentesoep of een sinaasappel een waar feestje :))

Door elke ochtend en avond een laxeerdrankje (groene poeder) te drinken worden je darmen volledig geleegd in de loop van de dagen. Ook wordt er vet-en spierweefsel afgebroken, dus de kilo’s vliegen eraf. Het is wel belangrijk gewoon te blijven bewegen om spierkracht te behouden. Ga je na de kuur weer eten dan vullen je darmen zich weer en komt er altijd weer zo’n anderhalve kilo bij…                                                         Voor mij was vooral het ontgiften van belang, ik heb bijna dagelijks/veel (hoofd)pijn, daarom koos ik ervoor om van binnenuit alles eens op te schonen en het gekke is, dat waar de meeste mensen hoofdpijn krijgen tijdens de kuur, ik er die dagen vrij van was :) Alleen dát maakte het al de moeite waard!


PS. Hoe meer overgewicht hoe meer je zult afvallen, zelf ben ik slank en voor mij was afvallen niet nodig, het bleef dus ook bij zo’n 3½ kilo, waarvan er nadien dus weer zo’n anderhalf bij aan zullen komen.

24 opmerkingen:

Claudia zei

Wat knap van je!!!

Marjonel M zei

Ik hoop dat je naar de kuur ook wat minder hoofdpijn hebt, er niks vervelender dan elke dag hoofdpijn hebben!

Groet, Marjonel

Pure & White zei

Knap hoor!
Goed om te horen dat de hoofdpijn iig tijdens de kuur verdween!
Hopelijk blijf je je lange tijd goed voelen!

groetjes Dineke

Des guirlandes zei

Ik vind het superknap. Ik zou het werkelijk geen dag volhouden! Wat zeg ik, nog geen halve dag. Nu ben ik ook echt een lekkere eter en is mijn lichaam gewend aan constante toevoer van eten maar dan wel vers en gezond.
Gelukkig heb ik zelden hoofdpijn en als ik wat wil afvallen probeer ik minder te snoepen, dat is al moeilijk genoeg ;-)
Zo'n kuur is dan ook niets voor mij. Veel bewondering dus!

Marianne zei

Knap van je hoor...en nu zeker ook maar hopen dat die vervelende hoofdpijn ook weg gaat blijven!

Voor straks eet smakelijk...maar niet te veel dan hé...ha,ha!

Groetjes Marianne.

Home and Lifestyle zei

Negen of tien dagen...het blijft een prestatie Corine! Die kilootjes eraf zouden mij wel uitkomen, maar op deze manier...volgens mij val ik de eerste dag al om :)! Ik hoop dat het je niet alleen de afgelopen dagen maar ook langdurig van de hoofdpijn af kan houden, want hoofdpijn is gewoon NIET leuk!

Een fijne avond!! Lieve groet, Ingrid

Ans zei

Knap,hoor dat je dit hebt vol gehouden.
Proficiat hiermee.

Groetjes Ans

Het lijstje van brocante zei

Gefeliciteerd hoor...erg knap dat je dit 9 dagen hebt vol gehouden!!!
Nu maar hopen dat het ze werk heeft gedaan.
Fijne avond & lieve groetjes,
Silvia

Gerry zei

Ik hoop heel erg voor je dat je je nu ook weer fitter gaat voelen en dat het op wat langere termijn ook resultaat heeft.

Lieve groet,
Gerry

Mayflower zei

Ik neem mijn petje voor je af hoor Corine, wat knap dat je deze kuur heb volgehouden en wat fijn dat je tijdens deze kuur vrij van hoofdpijn was. Ik hoop dat dit nu ook zo mag blijven.
Wens je een fijne week.
Lieve groet, Mea

Michelle zei

Normaal ben ik niet zo weg van dit soort diëten, maar om je lichaam af en toe is op te schonen is zo slecht nog niet. Hopelijk gaat het nu weer wat beter met je hoofdpijnen.

Liefs Michelle

Mirjam zei

Hoi Corine,
Toch vind ik het bijzonder knap van je dat je dit toch nog 9 dagen hebt volgehouden. Je hebt nu een lekker schoon lijf, van binnen dus... En dat is natuurlijk geweldig goed. Ik hoop voor je dat dit ook voor de toekomst voor minder (hoofd)pijn zal zorgen. Ik gun je dat zo...
Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam

Tanja zei

Petje af Corine, want het is niet makkelijk en ik hoop dat de kuur het resultaat geeft dat je wilde. Dat je er van bent opgeknapt. Ik weet nog wel dat ik wel heel veel energie er van had gekregen.

Liefs
Tanja

Franse Lelie zei

Wat goed dat je het zo hebt volgehouden, ondanks dat je niet echt honger had zul je af en toe best eens zin in iets te knabbelen hebben gehad. En heel fijn dat je even geen hoofdpijn had. Je zou dan zeggen dat het iets met voeding te maken moet hebben? Lieve groetjes

little sweet things zei

Ik blijf het een hele prestatie vinden ook al is het een dag minder maar waar ik nou zo nieuwsgierig naar ben is hoe je jezelf nu voelt.
Ik heb serieus overwogen om er ook aan te beginnen maar besloot eerst contact op te nemen met de homeopaat waar ik voorheen bij liep. Zij stond niet te juichen maar als de huisarts me toestemming gaf dan wilde ze me wel begeleiden. Dus ik de huisarts gebeld en het eerste wat hij zei was "als je het maar uit je hoofd laat" Vorig jaar ben ik geopereerd aan mijn maag en volgens hem was het daarom een te grote aanslag op mijn lichaam en dan voornamelijk mijn maag dus.
Nu ga ik maar weer onder behandeling bij de homeopaat, misschien dat ze me nu beter kan helpen.

Ik hoop dat je nog eens laat weten of het je geholpen heeft.
Groetjes, Sas

Maison Louise, Paintings by Louise, Nieuw Groen Leven zei

Heel goed van je hoor!

Dat is niet niets 9 dagen lang volhouden.

Ik hoop in ieder geval dat het de moeite waard voor je is geweest en zeker minder last van hoofdpijn hebt.

Een hele fijne week!

Lieve groet, Loes

ria zei

Lees nu je blog pas (na weekje vakantie).Maar wat knap van je!!Wil zoiets ook altijd al s doen.Idd niet om af te vallen maar om de boel ook s op te schonen.Maar heb me er nooit echt in verdiept.Waar had jij de info vandaan?
Lieve groet Ria

Judith zei

Knap van je hoor... ik zou dat eigenlijk ook eens moeten doen, dat lijkt me wel goed voor de gezondheid! Heb jij dit via een dietiste gedaan Corine?

Ik vind het wel ontzettend knap... volgende keer dus planning rondom de cyclus:-)

Groetjes

Servies en Brocante zei

Ik zou het graag ook doen. Heb je dit op internet gevonden of een bestandje er van wat je kan sturen?
Groetjes
Sanne

'Inga' zei

Knap hoor! Dat je het negen dagen volgehouden hebt! Zou je het weeer doen?
Ik moet er niet aan denken niet te kunnen eten...als ik geen ontbijt zou nemen dan val ik voor de kofie al om en de hele dag knallende hoofdpijn! Ik heb ook vaak en veel hoofdpijn...als ik niet genoeg drink. Het helpt bij mij echt heel goed om genoeg water te drinken, ook bij tanken als ik een hoofdpijn aan voel komen.

Lieve groet

Miranda zei

Een prestatie om trots op te zijn! Het klinkt allemaal best heftig en ik vraag mij dan ook af of ik dit wel vol zou houden... al zouden die kilo's gewichtsverlies wel heel welkom zijn ;) Ik hoop dat deze kuur je het gewenste resultaat oplevert ten aanzien van je gezondheid!

Groeten, Miranda

Anita zei

Jeetje mina wat een grote schoonmaak Corine !!!
Wat een prestatie ...
Nouh dit zou ik echt niet kunnen. Mijn maag en citroenen dat gaat niet samen.
Fijn dat je hoofdpijn weg is gebleven.
Hopelijk dat dit zo blijft.
Ik heb ook regelmatig migraine zo vervelend :-(
Succes enne die taart voor de verjaardag van Gert mag nu weer !!!!! Een extra groot stukkie, dik verdiend.
Hahaha ja ik lees namelijk van boven naar beneden.
De omgekeerde wereld maar ik loop vanwege omstandigheden behoorlijk achter.
Groetjezz lfs mij

Hanna zei

Misschien een tip voor hoofdpijnlijders, het is belangrijk om en goede waarde te hebben van vitamine C en B12, dat zit bijvoorbeeld in elke dag een kiwi en een glas Yomild, hierdoor ben ik al jaren hoofdpijnvrij, groeten Hanna.

Henny zei

Top, ik doe het je nu niet na. Wie weet iets voor het najaar om de winter schoon in te gaan .... Bouw lekker op, grtjs