woensdag 9 mei 2012

kuren

vasten…

Al ben ik een positief vrouwmens, soms ben ik ‘het’ helemaal zat. En dat ‘het’ is mijn lichaam dat al ruim 20 jaar niet naar behoren functioneert. Natuurlijk leer je in de loop der tijd hoe je het best met je beperkingen om kunt gaan om wel een erg leuk leven te kunnen leiden, maar toch heb ik ‘het’ soms echt helemaal gehad met m’n lijf.

Het leek me een mooi idee, om gewoon eens met een schone lei te beginnen en zoals dat gaat bij mij…dat idee kreeg in mijn hoofd steeds meer vorm en zo begon ik vorige week vol goede moed aan de citroensapkuur, 10 dagen vasten om zo alle gifstoffen  uit je lichaam te verbannen. En vasten betekent dus echt heel simpel: NIET ETEN!!

citroenen

10 dagen lang drink ik enkel elke dag 2 liter kuursap (een mengsel van versgeperste citroenen, ahornsiroop en water) en kruidenthee en water. Ik moet zeggen dat het best te doen is, het goedje bevat alle benodigde (sporen)elementen die ervoor zorgen dat je geen honger hebt. Maar tjonge wat is het soms toch zwaar… tijdens zo’n kuur merk je pas hoe verslaafd je bent aan eten, niet omdat je honger hebt, maar gewoon omdat je er aan gewend bent om tig keer per dag iets in je mond te steken… Bovendien zie ik om me heen, op tv, in boeken en in tijdschriften dat het wel heel erg vaak om lekker en gezellig eten gaat!

Maar ik hou vol, ik vind namelijk dat ik niet mag zeuren als ik er niet zelf zoveel mogelijk aan doe om mijn lichaam zo gezond mogelijk te houden…maar pfff ik vind dit niet leuk ;))

40 opmerkingen:

Mooi zei

Ik zie dat je het nog maar net geschreven hebt...maar wat goed van je!! Ben benieuwd naar het verloop. Zet 'm op!! En ja soms zouden we naar de winkel willen voor een nieuwe binnenkant die wel meewerkt ;-) Lieve groet van Karin

Home and Lifestyle zei

Brrr...dit klinkt echt niet lekker, twee liter kuursap per dag! Een collega van mij doet elk jaar een ontslakkingskuur van zes weken, maar daar eet hij nog wel bij al laat hij ook veel soorten voeding staan.

Ik hoop dat het in ieder geval iets uitricht en dat je na afloop voelt dat je lijf beter functioneert!

Lieve groet, Ingrid

Saskia zei

Succes, ben ook benieuwd naar vervolg
groetjes Saskia

Els zei

Lijkt me verschrikkelijk om 10 dagen niet te mogen eten!
Succes en ik hoop voor je dat je je erna beter zult voelen.

Groetjes Els

lia zei

Ik snap wat je bedoelt met "Het zat zijn" Maar wat je nu doet zou ik niet eens vol kunnen houden. Zelf let ik altijd wel heel goed op wat ik eet, omdat ik merk dat voeding zeker invloed heeft op je lichaam. En ik ben bang dat je hiervan ook teveel gaat afvallen en daardoor weer energie kwijtraakt die je zo hard nodig hebt. Maar we krijgen het vast te horen.
En jammer dat je nu niet hier in de buurt woont, want dan had Gert mooi 10 dagen voor mij kunnen koken...

Succes, liefs Lia

Janet zei

Dapper hoor,als ik het lees word ik er al naar van.
En wat je zegt over eten in de media,dat geloof ik meteen.Je kunt de tv niet aanzetten of er is wel een of ander kook programma op.
Maar goed ik zou zeggen Volhouden.
Eigenlijk zou het goed voor iedereen zijn om elk voorjaar zoiets te doen.

@nne zei

dapper hoor! veel succes met je kuur. liefs, @nne

Mirjam zei

O Corine, Wat vind ik dat knap van je, tien dagen niet eten, maar alleen maar citroensap drinken... Blijf je wel op de been zo? Ik weet niet of ik het zou kunnen hoor, ben inderdaad ook veel te veel verslaafd aan eten, en dan vooral lekker eten. Maar gelukkig voel ik me goed op het moment en blijf ik ook nog eens mooi op gewicht...
Hoeveelste dag is het dan vandaag? Als je zegt dat je vorige week bent begonnen? Moet je nog lang?
Hopelijk levert dit het gewenste resultaat en zul je je weer helemaal toppie voelen. Ik hoop het voor je Corine,
Ik wens je een heel mooie woensdag,
Lieve groet,
Mirjam

Marjonel M zei

Knap dat je dat vol kunt houden lijkt mij wel zwaar , ik let ook altijd op wat ik eet vooral zins mijn baarmoeder 2 jaar geleden is verwijderd is het moeilijk om op gewicht te blijven, ik wens je veel succes!

fijne week
Groetjes, Marjonel

Henny zei

Gedeelde smart is halve smart zeggen ze, ik had ook het gevoel maar de knop wilde tot vorige week niet om! Ik ben gestart met 'n eiwitkuur. Dit van jou is wel heftig hoor het zou mij niet lukken daar zitten nu te veel kilo's voor aan, ik heb het wel uitgeprint voor..... ToiToi voor de komende dagen, Betuuwse groet Henny

jacqueline zei

Maar wel knap van je! Ben benieuwd hoe je je daarna voelt maar het zal vast niet verkeerd zijn....eten is ook gezellig en ja...dit is moeilijk, ik wens je sterkte!Jacqueline

Berna zei

Herkenbaar om "het" zat te zijn. Heel veel sterkte deze dagen en maar hopen dat het het gewenste effect heeft.

Rarda zei

Succes en hou ons op de hoogte hoe het gaat og ging. Ik hoop dat er lekker van opknapt x Rarda

Yvonne zei

mmm herkenbaar, maar 10 dagen zou ik niet vol houden, dat citroensap zou geen straf zijn, want dat heb ik tijden gedronken tijdens een dieet, maar geloof toch dat ik zou flauwvallen
zag toevallig in de EVA een artikel over vasten (maar dan meer op religieus gebied, bezinning enz.) maar lichaamsreiniging lijkt me best een goed idee, ook een soort van bezinning he
Wens je succes en hoop vooral dat het je vooruit helpt!
Groeten Yvon

Judith zei

Dit is wel een hele strenge ontstakkingskuur... Ik weet dat een collega van mij (toen we nog in Uden woonden) ook ieder jaar zo'n kuur deed en dat was toch wel afzien, ondanks dat zij nog wel 'iets' mocht eten! Kun jij tijdens deze kuur wel gewoon werken dan? Lijkt me erg pittig, pfff; respect! en: succes!!!

Le Style zei

Dat jij positief ingesteld bent was mij al duidelijk;-)
Wat goed dat je zo goed voor je zelf zorgt.
Hopelijk geeft dit je een goed gevoel, weer lekker in je lijf en nieuwe energie.

Knap hoor!!

Anoniem zei

Corine, wat moedig en dapper van je om daar aan te beginnen!
Ik hoop zo voor je dat het je zal helpen! Succes!
En we horen vast snel het resultaat
Liefs Erika

Pure & White zei

Poeh, ik snap dat dit pittig is..!
Blijf luisteren naar je lichaam hoor, het is de bedoeling dat je er fitter van wordt...en niet teveel energie verliest..!

groetjes Dineke

Petra zei

Wat knap, ik doe het je niet na!
Ik hoop dat het je brengt wat je er van verwacht. Veel naar buiten gaan, dan zie je geen eten en krijg je toch nog iets binnen. Frisse lucht!!

Sterkte en hou vol dan maar.

Liefs Petra

Miranda zei

Een lichaam wat niet naar behoren functioneert kan behoorlijk lastig zijn en geeft inderdaad af en toe beperkingen... Een heftige kuur die je nu volgt, maar als je je dan straks weer fitter voelt geeft het je een nog voldaner gevoel.

Succes! Groeten, Miranda

Kom Achterom zei

Ooh Corine wat een idee zeg! Ik moet er niet aan denken! Mijn lijf doet het net als de jouwe niet naar behoren maar dit zou ze niet leuk vinden hoor! Ik eet gezond zonder suiker en vet en zo hou ik mijn lijf het meest in evenwicht. Doe ik eens wat extreem dan gaat het bij mij helemaal fout! Goed op jezelf passen hoor! maak me er wel wat zorgen om omdat ik weet hoe je soms verschrikkelijk van jezelf kunt balen!
Ik hoop dat jou lijf hier wel van opknapt ben benieuwd!
lieve groetjes
Yolanda

oale zei

O, lijkt me vreselijk niet te mogen eten! Veel sterkte en groetjes Alie

Marianne zei

Ja ik ken dat, dat je lijf niet altijd meewerkt...heb het roer om gegooid en ben gestopt met alle voor verpakte etenswaren, en instant soepen, sausen etc...maak dat nu allemaal zelf, is eigenlijk net zo makkelijk, zeker niet duurder...en zeker wel lekkerder!!En je bent meteen af van al die foute e-nummers die in bijna alles worden gestopt, en waar je zoveel klachten van krijgt.
Ik heb daarover ongeveer 1 jaar geleden een boekje gekocht, (waarover een heel artikel in de krant stond, en wat mij erg aansprak i.v.m.één van mijn kleinzoons die vaak heel erg (hyper)actief is, en als je daarin leest wat voor gevolgen dat heeft voor ieders lichaam...worden heel veel lichamelijke klachten ineens duidelijk!
Ik wens je succes met de citroensap kuur, en hoop dat het je helpt!!!
Vraag me wel af, zou het wel goed zijn voor je maag??

Mocht je anders nog iets meer willen weten over het boekje...het heet...Wat zit er in uw eten, geschreven door Corinne Gouget, Uitgeverij www.bouillonmagazine.nl Ik heb er inmiddels al veel besteld voor familie/vrienden, bij de boekhandel/sigarenwinkel bij mij in de buurt, en anders kan het ook bij de Bruna.

Ik wens je nog een fijne dag!
Groetjes van Marianne.

Lynda zei

Stoer van je!! En nee, dat valt niet mee, sla een willekeurig tijdschrift open of er staat wel een "gezellig"receptje in;)!. Maar, die tien dagen zijn te overzien, en ik weet zéker dat je het gaat redden, en een bijkomende voordeel is mss dat we eens bewust worden hoe vaak we iets in onze mond stoppen zonder honger;)!

SUCCES!

Lynda

Tanja zei

Deze kuur ken ik heel erg goed, ik mis alleen de groene poeder in je lijstje?
Ik doe dit 1x per twee/drie jaar, een beetje voor de lijn maar vooral voor het reinigen. Ik zeg je dat ik me er heel goed bij voel en tijdens de kuur steeds meer energie krijg.

Heel veel succes Corine en ik hoop dat het je helpt.

Liefs
Tanja

Miss M zei

Jeetje, 10 dagen enkel en alleen op citroenen? En ben je niet slapjes dan? Als ik Tanja's reactie lees, moet het wel aardig succesvol uit gaan pakken!
Ben benieuwd naar het 'uiteindelijke resultaat'. Hopelijk voel je je beter en zit je weer lekker in je velletje. Hou ons op de hoogte!

Liefs, Marjolijn ♥

Mayflower zei

Wat ontzettend knap van je Corine dat je deze sapkuur zo goed vol weet te houden. Ik ben hier ook ooit eens aan begonnen, maar stond minder sterk in de schoenen.
Hopelijk heeft het het effect waarop je zo hoopt en ga je je beter voelen.
Ik weet wat een strijd je iedere keer moet leveren als je lijf niet wil zoals je zou willen.
Succes.
Lieve groet, Mea

Ans zei

Ik vind het wel heel dapper,dat je er aan begonnen bent.
En ben erg benieuwd hoe het je gaat lukken.
Maar ik geloof dat je wel een doorbijtertje bent.

Groetjes Ans

It's me zei

Wat knap zeg......echt stoer....petje af hoor...liefs van mij....xxx..

Joke van de Klift zei

Dag Corine,

Dapper is het zeker wat je doet, maar of het echt gezond is betwijvel ik. Denk goed om je maag, je moet er wel tegen kunnen.
want wat doe je na die 10 dagen?
Ik ben benieuwd, ik wens je veel sterkte.

Groetjes, Joke

Annelies zei

Hoi Corine,
Wat ongelooflijk knap van je!! Heb je geen vreselijk knorrende maag intussen of gaat dat over en hoelang moet je nog?
Succes hoor!
liefs, Annelies

Het lijstje van brocante zei

Dit vind ik heel knap...wellicht goed om het ook eens te proberen.....val je dan ook niet veel af!!!!!
Succes verder.....we horen graag het resultaat!!!!
Fijne avond & lieve groetjes,
Silvia

Room Seventeen zei

Oei dat is pittig! Het zou te heftig zijn voor m'n toch al niet zo sterke lijf..... Ben reuze benieuwd hoe je je na afloop van de kuur zult voelen en welk effect het heeft!

Maison Louise, Paintings by Louise, Nieuw Groen Leven zei

Nou, dit is heel pittig van je hoor!

Als deze dagen nu voorbij zijn, ga je dan verder met een ander dieet?

Veel sterkte voor de laatste dagen nog.

Lieve groet, Loes

Het stokpaardje zei

Wat lijkt mij het moeilijk om 10 dagen niet te eten. Ik hoop dat je het vol kunt houden. Heel veel succes.
Groetjes Iris

Servies en Brocante zei

Wat een discipline knap hoor! Ik ben ook zo verkeerd bezig, 2 enorme verslavingen en dat is roken en blikjes energy..word er me steeds meer bewust van hoe slecht ik voor mijn lichaam ben, door het roken heb ik de helft van de tijd geen zin in ontbijt of lunch en sla ik dit over..overdag ben ik lusteloos of sta ik te trillen van de honger..savonds krijg ik een energiespurt van hier tot aan... omdat ik dan een goed bord warm eten binnen krijg. Op het moment bezig met het boek van alen carr..nu maar hopen dat het me deze keer wel lukt!..suc6 iig!!

little sweet things zei

Ik vind het echt enorm goed van je dat het je zo goed lukt.
Ik heb het hele verhaal van Madal bal nou al meerdere keren doorgelezen en eigenlijk weet ik wel dat dit voor mij ook wat is maar ik ben zo bang voor de bijwerkingen (hoofdpijn,miselijkheid)en als ik meer dan 4 kilo afval dan zit ik volgens de BMI op een ondergewicht en dat is ook niet wat ik wil. Ik wil gewoon van de gewrichtsklachten, eczeem en buikklachten af waar ik al jaren mee loop en waar de artsen niets mee kunnen.
Maar als ik bij jou zo lees dat hele vastenplan goed te doen is krijg ik toch de moed om het hele pakket ook te gaan bestellen.
Heel veel succes nog!

Groetjes, Sas

detuinkamer zei

Hoi Corine,

Of dit wel een goed idee is weet ik niet.... je hebt al weinig energie en absoluut geen overgewicht....ben je nu niet roofbouw aan het plegen op je lichaam.

Een bezorgde blogger

petra zei

Die lijven die weten af en toe wat!!
Het is jammer dat een mens niet naar de winkel kan gaan en zeggen,deze doet het niet goed....ik wil een nieuwe!!!
Ik wens je in ieder geval veel sucses en ik hoop dat het helpt.

Groetjes Petra,

Dinah zei

Ik kom je even een hart onder de riem steken.

Ik heb vorig jaar een paar maanden op shakes geleefd, het went wel maar o,o,o wat is er veel te eten om je heen. Het lijkt soms wel of iedereen wel iets eet. Heel lastig als je dat zelf even niet doet.

Sterkte en zet hem op!!!

Groetjes,dinah