maandag 10 september 2012

ontspannen

zonnige zondag…

Na een drukke, vermoeiende klusweek reden we zondag ter ontspanning een zonovergoten cabriotocht door het land van Maas en Waal.

mast  nesten

Het leuke van die georganiseerde toertochten is dat de organisatoren ons de mooie plekken in hun regio laten zien, zo ontdekken we dorpen waar we normaal niet gauw zouden komen.

close

En elke dorp heeft wel iets aparts ;) Zo zagen we in Rossum, een bewoonbare elektriciteitsmast…

schaduw

In de buurt van Appeltern zaten we net van de dijk af een tijdje lekker in de zon te genieten van de rust, hoewel.. zitten… ik zie altijd wel een fotogeniek plaatje waar ik op af moet. Zo viel mijn oog op een groep schapen die precies de schaduw van de boom opzochten…

verdroogd

En al is dit uitgebloeid gewas duidelijk een teken dat de zomer grotendeels voorbij is, het is wel een foto waard!

Na de toertocht reden we naar Tiel om de fruitmozaïeken van het corso te bekijken.

europa

kippen

lorre

sluw

Door de al zakkende zon, was het wat lastig de figuren redelijk belicht vast te leggen, maar het fruit én de beelden zijn toch herkenbaar.

We sloten de dag af op het terras van Ratatouille in Harderwijk, waar we heerlijk puur(!) hebben gegeten.. een aanrader!!

Vandaag kluste ik een dag met mijn vader… als goed team legden we laminaat in de woonkamer van het samenwoonhuurhuis van Kevin en Rianne. De woonkamer en de slaapkamer zijn nu klaar, volgende week wordt de nieuwe keuken geplaatst, ondertussen gaan we nu in de avonduren verder met het schilderen van het toilet, de douche en de overloop. De eetkamer komt als laatste aan de beurt, die ruimte hebben we voorlopig nog nodig als opslag voor het klus-en bouwmateriaal.

10 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Het was gisteren heel geschikt weer voor de cabrio en deze regio lijkt mij bijzonder geschikt voor zo'n mooie toertocht! Ik hoop dat de komende herfstdagen van korte duur zijn...een lange nazomer staat hier nog steeds op het wensenlijstje hoor!

Fijne avond!! Liefs, Ingrid

P.S. Ik hoop dat je het eindresultaat van het samenwoonhuisje laat zien tegen die tijd dat het klaar is, ben wel benieuwd hoe mooi het geworden is!

Hannekie zei

wat heerlijk voor jullie...er even ontspannen tussenuit in deze drukke tijd...ziet er erg gezellig uit allemaal
liefs hannie

Mayflower zei

Het was afgelopen weekend ideaal om met de cabrio te toeren.
Wat hebben jullie er een leuke dag van gemaakt Corine. Prachtig hoe ze dit allemaal van fruit kunnen maken.
Ook heb ik nog even bijgelezen, ik heb op de één of andere manier wat posten gemist. Wat leuk dat Rianne de sleutel heeft gekregen, ik vind die ramen echt super.
Ook jullie tuinhuis vordert gestaag, wat een ruimte krijg je erbij.
Wens je een fijne week.
Lieve groet, Mea

Gerreke zei

Wow wat gaaf ze die fruitmozaieken! Trouwens zo te zien heb je een prachtige tocht gehad. En lekker met het gezicht in de wind denk ik. Heerlijk!

lia zei

Het was nog een lekkere dag voor al dat moois uit de buurt waar ik vandaan kom en nu woon. Wij hebben zaterdagavond nog even naar de mozaïeken gekeken, nadat we bij Appelpop geweest waren.
Het zijn toch steeds weer ware kunstwerken.

Fijne avond
Liefs Lia

Els zei

Fijn dat jullie na een drukke klusweek nog hebben kunnen genieten van misschien wel de laatste! zomerse zondag...

Fijne week
Liefs Els

MARIANNE zei

Fijn om na zo'n drukke klus week...heerlijk een zonnige cabrio toertocht te zijn gaan doen, heerlijk ontspannen langs allemaal mooie plekjes te rijden, even uitrusten en weer verder...en als afsluiting een heerlijk 'puur natuur' diner!! dat is echt genieten, ja toch!
En vandaag (of eigenlijk al gisteren) weer druk aan de slag geweest, om met je vader (als een goed klus team) laminaat te leggen in de woonkamer van het samenwoonhuurhuis van de jongelui!
Zo te horen hebben jullie in één week tijd, al heel veel gedaan...als jullie zo door gaan, halen jullie vast de 'death line' wel!
Maar wel je rustdag niet vergeten hoor!

Lieve groetjes Marianne.

Judith zei

Wat een heerlijke dag was het zondag he... De cabrio is hier alleen niet onder de carport uitgeweest. Wij hebben heerlijk in de tuin vertoefd zonder enige verplichtingen (was maar goed ook, want Bas was behoorlijk brak van het feestje op zaterdag haha); Echt genieten!

En je foto's niet goed belicht? Meid, ik zou een gat in de lucht springen als ik het op deze manier vastgelegd zou krijgen!!!

Succes met de klussen deze week en geniet morgenmiddag, ik zal aan jullie denken en verwacht wel een leuk verslag wanne:-)

Groetjes X

Mirjam zei

Hoi Corine,
Wat heerlijk dat jullie meereden met zo´n toertocht. Inderdaad garant voor de mooiste plekjes. En als je maar kijkt is er zoveel moois te vinden. De mozaïeken zijn heel leuk zeg, ik wist niet eens dat dat bestond. Ken alleen het corso hier van de bollenstreek in april...
Succes met het verdere klussen, eind is in zicht meen ik nu...?
Ik wens je een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam

Brabbels en Kiekjes zei

De samen-gaan-woners mogen in hun handen knijpen met zoveel goede hulp!
Ik ben zeer benieuwd naar de voor en na foto's '-)

Ieder keer dat jullie ene toertocht hebben is het een soort vakantiedag, heerlijk...

Liefs,