maandag 15 oktober 2012

herfstkleuren

in de Veluwse bossen…

vochtig

Zaterdag na het boodschappen doen en het afwerken van wat kleinere THUISklussen liepen we welgemoed, mét honden en camera het plaatselijke bos in..

herfststilleven  boorgat

We genoten ervan dat we eindelijk weer eens een paar uur de tijd hadden/namen voor een ontspannende wandeling! In eerste instantie liepen we beiden met een hond, maar algauw had Gert ze beiden onder z’n hoede want ik zag zoveel moois om te fotograferen …;)

kleurspel  speurtocht

De herfst is duidelijk nog in de eerste fase.. er is her en der al wel wat verkleuring zichtbaar, maar het bos is toch nog overwegend groen. Wel hingen er op verschillende plekken ‘vreemde’ bladeren aan de takken ;)
Al na een kwartier druppelden er wat regendruppels door de bomen en helaas hield het niet meer op met regenen… We hadden ondanks dat een heerlijke middag, maar de camera kwam hield ik liever droog in de tas..

Zondag reden we met de cabrio de laatste georganiseerde toertocht van dit seizoen, het was een frisse maar droge én zonnige dag, met muts en sjaal en de verwarming hoog aan toerden we met open kap een paar uur over de Veluwe. Dat cabrio rijden blijft toch een groot feest!

boleet

structuur

Ik ben niet echt een herfstmens, mis heel erg de warmte van de zon, maar de natuur levert in deze tijd wel heel veel mooi fotomateriaal… Zo zag ik vanuit de auto deze op zich ‘lelijke’ paddenstoel, die dan van dichtbij een prachtige structuur blijkt te hebben…en dan zak ik dus plat op de grond ;)

16 opmerkingen:

Mirjam zei

Hallo Corine,
En wat een mooie plaatjes levert dat dan weer op hè? Hier ook de meeste bomen nog groen, maar dat gaat nu wel snel veranderen denk ik. Ik moet er deze week ook nodig even op uit met camera...
Die structuur van die laatste 'lelijke' paddestoel, wat goed gepakt!
Ik wens je een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam

Pure & White zei

mooi Corine!
En wat is je header mooi geworden!!

Lieve groet
Dineke

Home and Lifestyle zei

Jullie zijn er dit weekend dus lekker veel op uit geweest. Ik wil ook nog graag naar het bos, maar de komende weekenden zitten zo vol dat we vast blij zijn dat we ook nog een keer kunnen zitten ;)! Maar als ik naar je laatste foto kijk, vind ik dat we toch echt een keer op pad moeten gaan.

Lieve groet, Ingrid

'Inga' zei

Wat een 'mooie' paddestoel, die laatste! Zo te zien hebben jullie een fijn ontspannen weekend gehad; nodig en verdiend op z'n tijd! Je post en foto's zetten me aan het denken, ik heb ook zin aan een wandeling...

Lieve groet!

Ans zei

Ja,zo laag bij de grond schiet je de mooiste prentjes.
Mooi hoor.

Groetjes Ans

Marjonel M zei

Mooie herfst foto's Corine.

Fijne dag groetjes, Marjonel

lia zei

Ben bezig met een post over herfst. Ik ben een seizoensmens, en geniet dus ook van de herfst. En die zon komt vrijdag weer heerlijk aan de lucht, "zeggen ze".....
En die foto's uit het bos zijn erg mooi.

Hmmm, dit weekend misschien ook maar eens naar het bos.

Liefs Lia

MARIANNE zei

Ik vind de zomer zon ook veel fijner...maar de natuur in de Herfst vind ik wel heeeel erg prachtig, die geweldig mooi verkleurende bladeren, al die paddenstoelen (ook heel veel rood met witten stippen nu), dat apart geurende mos, kastanjes, eikels...ja baal wel dat het er deze herfst, door m'n pootje (nog) niet van is gekomen...maar geniet wel van alle blog foto's hoor!
En zag het even helemaal voor me...jij met een sprong uit de cabrio...op je knieen in het vochtige/natte gras...die heel aparte bol paddenstoel fotograveren...en vervolgens met groene natte knieen, de cabrio weer in...ha,ha!
En het warme sfeertje in huis, in deze herfsttijd, is ook wel heel gezellig toch!

Heb een gezellige dag!
Groetjes Marianne.

Homemade-Tanja zei

Ik ben ook liever lekker binnen, bij de kachel met een grote kop thee, maar je foto's waren het resultaat zeker waard om even naar buiten te zijn geweest. Ik vind je header heel mooi, geeft mij als ik je blog open een knus en warm gevoel.

Fijne dag Corine,
Liefs
Tanja

Jessica zei

Wat fijn dat het bos bij jullie zo in de buurt is. prachtige foto´s!

Fijne week,
Groetjes Jessica

Eefies day zei

Het was echt een dag om van te genieten, de zon maakte veel goed..wat zijn er dan mooie dingen in de natuur, dat is toch wel herfst hoor als je zoveel moois tegenkomt.
En de Veluwe is en blijft een prachtig natuurgebied, je woont daar maar prima.

Fijne week,
♥Eefie

Anita zei

Wat een mooie foto's Corine.
Wat kan zo'n lelijke paddestoel dan tóch mooi zijn hè ;-)
Enne benieuwd wie zijn "stropdas" daar aan de tak heeft gehangen hihihi
Een bos herbergt vele geheimen !!!
Op zo'n onstuimige herfstdag als vandaag toch maar knus binnen.
Groetjezz lfs mij

Judith zei

Met het windscherm en de verwarming aan moet het nog wel te doen zijn in de cabrio, maar ik laat toch liever de kap dicht...

Net als jou ben ik ook een zomertype en zie best op tegen de aankomende koude, natte en donkere laaaaange maanden, maar daarentegen heeft de herfst gelukkig ook z'n charmes waar we van kunnen genieten!

Liefs X

Anneke zei

Ja het zijn weer mooie foto's geworden. Het weekend gaan wij ook naar het bos. Beukennootjes zoeken met onze kleinzoon. En natuurlijk de prachtige paddestoelen laten zien die nu overal staan. Ik geniet zo van die stilte en de prachtige kleuren. En met een beetje geluk hoor je de ganzen overvliegen. Dan kan mijn dag niet meer stuk.
lieve groetjes Anneke

Colin zei

Volgens mij wordt het komend weekend ook weer prima bos-weer en hoop ik met Guus en wie weet ook even met de camera een rondje te lopen. De eerste paddestoelen hebben we al gesignaleerd, in een aantal gevallen was het vanwege de geur (oef die stinkzwammen). Groetjes Colin

saskia zei

wat een mooie foto's heb je toch weer gemaakt zelfs van lelijke paddestoelen ha ha dat is pas echt knap.

leuk he die cabrio ritten wij doen er soms ook eentje via de zaak van mijn man met onze stoere mini .
laatst kwamen we door een dorpje waar ze net een klein rommelmarktje hadden daar moesten we natuurlijk ook even voor stoppen .
heb daar nog een leuke oude wekker gekocht voor 50cent :P .

nog een hele fijne dag grtjs saskia