woensdag 26 december 2012

kerst

op z’n simpelst…

Eigenlijk mag ik het niet hardop zeggen, maar ik hou niet van feestdagen als kerst en oud en nieuw. Ik heb teveel zogenaamde gezelligheid meegemaakt die achteraf volkomen nep bleek. Bovendien hebben we hier met die zogenaamd gezellige familiedagen ook nog te maken met verscheurde gezinnen, waardoor er altijd een rauw randje aan deze dagen zit.

familie

Toch zijn we er ook dit jaar weer in geslaagd om de kerstdagen op een goede manier in te vullen. 1e kerstdag waren Gert en ik heerlijk rustig samen thuis, lekker bij de kachel waar de stoofperen op stonden te pruttelen. Vanmorgen begonnen we de dag met een paar uur klussen: Gert legde de laatste hand aan het bouwen van de muren van het toilet, terwijl ik het oude plankenplafond met de verfföhn en een krabber te lijf ging..

kerstboom

De middag brachten we samen met Rianne en Kevin en Janiek en René (en natuurlijk de honden) door in een ‘zonnig’ bos.

kr  jr

Weer thuis genoot ik met de kinderen van ouderwets gezellig rummikuppen (raar woord!) terwijl Gert in de keuken alvast voorbereidingen voor de avondmaaltijd trof. Nee wij doen niet mee aan overmatig kerstvreten, maar samen met mijn ouders hebben we wel enorm gesmuld van een heerlijke (gekregen) rollade, spruiten (voor de ene helft van het gezelschap) en boontjes (voor de andere helft :)) en natuurlijk van de op de kachel gestoofde peren.

Morgen is voor mij een werkdag en al zal de wekker morgen voor mijn gevoel te vroeg afgaan (Gert en Janiek zijn vrij!) ik vind het best lekker om er een ‘gewone’ dag tussen te hebben.

25 opmerkingen:

Jet en Zus zei

Tja ieder doet het op zijn manier!
Ben ook niet van veel eten maar wel van gezelligheid beetje net als jij!

bl.S zei

Heerlijke kerst, lijkt me zo :)

Room Seventeen zei

Kerst viel dus best wel mee ;-)
Ik ben ook niet zo'n feestmens, maar kerst vind ik best fijn om te vieren. Volgende week Oud en Nieuw, daar vind ik dus helemaal niks aan, denk dat ik maar ga klussen ;-)
Leuke familiefoto's!

lia zei

Ook al heb ik geen vervelende kerst in het verleden meegemaakt, voor mij hoeft dat opgedirkte gedoe ook helemaal niet. En dat voleten al helemaal niet. Wij hebben heerlijk 's morgens in ons huispak rond gelopen. Jan heeft ook wat lopen prutsen in de schuur. En vanmiddag kwamen de jongens en hebben we gezellig zitten gourmetten. En nu is iedereen weer naar huis, en is de boel opgeruimd.
Jullie hadden nog lekker weer voor een wandeling zie ik, hier was het eigenlijk alleen regen.

Liefs en werkse morgen.

Home and Lifestyle zei

Jullie hebben de dagen naar eigen wens ingevuld en dat is goed. Ik heb zelf het gevoel dat je met deze dagen vooral moet kunnen zeggen dat je héél veel gasten had en het allemaal reuze gezellig was. Hetzelfde geldt voor oud en nieuw, dan moet je er ook vooral niet voor 04.00 in liggen. Al die toestanden hoeven voor mij niet...ik hou zeker wel van gezelligheid maar dat kan ook in kleine kring en ook als je niet tot diep in de nacht doorzakt.

Jullie boften vandaag met het weer, hier was het veelal nat en hebben we op vanmorgen vroeg na weinig zon gezien.

Leuk om beide dochters met vrienden in beeld te zien!

Lieve groet, Ingrid

flowersandhome zei

Al die opgeklopte 'tralala' zoals we dat hier zeggen is er voor ook niet bij nodig. Gewoon gezellig samen zoals jij het hier beschrijft is al heel mooi.
Lieve groet,
Marian
PS Wat een MOOI weer!!!! Hier al weken regen; vandaag eens de tuin in gegaan en echt nog net geen moeras, gras onder water,.... Ik verlang naar zon en lente als ik heel eerlijk mag zijn ;-) maar durf dat bijna niet te zeggen want er MOET toch genoten worden van Kerst en Nieuw.....

Claudia zei

Je naasten om je heen, heerlijk, meer heeft een moeder niet nodig!

amy zei

Wat heerlijk om te horen,van mij mag het snel 2 januari zijn ,ook al waren het 2 gezellige dagen zal blij zijn als alles weer " gewoon" is
Gr.

oma leentje zei

Niks mis mee met jullie Kerst. Lekker zoals je dat zelf wil. Hier ook geen volgevreet hoor. Wij vieren 2e kerstdag al tien jaar met lange tafel vol vrienden Ieder maakt een kleinhapje....en er is zorg en aandacht voor elkaar. ook leuk. Zo zie je ieder op zijn eigen manier. En voor mij mag het snel 2januari zijn :-)

Anita r zei

Hoi Corine

Nou ik ben gewoon blij dat het weer voorbij is.
Gewoon gezellig bij elkaar.
Maar al dat gedoe
Maar, dit jaar waren al mijn kinderen met ´aanhang´ er allemaal.
Ook een fijn gevoel.

gr. anita

Pure & White zei

Ik snap wat je bedoelt, gezelligheid omdat het moet is geen echte gezelligheid, ook niet met Kerst..
Maar een dag doorbrengen met mensen die je dierbaar zijn en met wie je het écht gezellig hebt is heerlijk, en volgens mij had jij dat tweede kerstdag...;-)
We hadden hier ook heerlijk weer om te wandelen en zijn er ook lekker op uitgetrokken, 't ziet er op de foto's bij jullie net zo mooi uit!!

Lieve groet

Dineke

Eefies day zei

Ik kan me hier helemaal in vinden..de rust van je gezin is het allerbelangrijkst..hier ook geen overdaad, maar wel op 1e kerstdag de 2 moeders aan tafel en onze dochters thuis, dat voelt voor ons aan als kerst en thuis!
Mooie foto's van je dierbaren..dat zijn de momenten waar je het langst op kunt teren.

Fijne (werk) dag en lieve groet,
♥Eefie

Jeanette zei

1e Kerstdag vieren wij altijd met mijn schoonouders met als vast hoofdgerecht kalkoen, we zitten dan met z'n 5'en aan tafel en dat is bijzonder gezellig. Tweede kerstdag is voor ons ieder jaar een feestdag omdat onze zoon dan jarig is. Daarnaast vieren we Kerst met de schoonfamilie met z'n 24'en. Dat is veel en daarom de laatste tijd veelal op locatie. Ook nu was het weer bijzonder gezellig. De aanwezigheid van iedereen was zeer aangenaam en mijn kaken doen nu nog zeer. Zo zie je maar, ieder doet het op zijn eigen manier.

Groet,
Jeanette

Colin zei

Gemaakte gezelligheid; mijn absolute allergie-woord uit het verleden en dus zo herkenbaar, vandaar dat wij aan dit soort dagen onze eigen draai geven en dat wat mij betreft dit jaar prima gelukt is en jou ook als ik je blogje zo lees, maar lastig blijft het :-)

Franse Lelie zei

Gezellig samen de kerst vieren, dat is waar het om gaat. De een kookt uitgebreid met allerlei toeers en bellen. Dat is aan mij ook niet zo besteed. En de ander gaat er lekker met de honden op uit!Ziet er gezellig uit en wat een mooie foto van dat boompje en de rechterfoto van je dochters! Dat zonnetje kwam precies op tijd:)Geniet en lieve groet

G-STYLE zei

Ik denk er net zo over Corine ... Eerste kerstdag vaste traditie om even naar mijn moeder en haar vriend te gaan.
Daar eten we heel gewoon aardappels ,spruitjes met kalkoen . Mijn oma is er nog altijd bij dus dat is ook leuk.

Tweede kerstdag gewoon lekker in makkelijke outfit heerlijk gerommeld in huis en gekookt met Sharon.
Heerlijk rustig en relaxed met ons viertjes ......

Ziet er bij jullie ook ontspannen uit .... En wat zijn je meiden leuk met hun vriendjes !

Fijne week verder , lieve groet Gea

De Lorelei Brocante. zei

Heel herkenbaar.....ik hou ook niet van al dat gedoe enzo...vreemde gerechten bedenken die dan ook nog eens mislukken,moet je nog naar de chinees.
Maar..we hebben het gezellig gehad hoor !! lekker gegeten,niet overdreven,dat blijkt uit het feit dat er bijna niks over was...
Vanochtend de boel gezogen en gestoft alles weer schoon,wasjes gedaan en het gaat z,n normale gangetje weer.
Oud en Nieuw traditie Oliebollen bakken en daarna zal ik blij zijn als het 2 Januari is en hoop ik op nog wat heerlijk winterweer... ;-)
Kort gezegt..........we houden van gewoon hé...

liefssss
Dicky Marie

Carla zei

Als jij het maar fijn gehad hebt toch....het gaat er toch ook om dat je mensen om je heen hebt voor wie ze zijn...niet hoe ze eruit zien!!!!

Hier ook geen flauwekul hoor.

Liefs Carla

Miranda zei

En zo werden het toch gezellige en geslaagde dagen... Mooie foto's van je dochters!

Fijne avond. Groeten, Miranda

Mirjam zei

Hoi Corine,
Ik herken me helemaal in jouw woorden. Vandaar dat wij hier kerst al vroeger vierden, gewoon met ons vijven, en dat ik het helemaal niet erg vond dat Ben er niet was tijdens de kerstdagen en ik zelf ook moest werken... Wel vind ik het erg fijn dat Ben nu weer thuis is zodat we samen het nieuwe jaar in gaan...
Heerlijk op je eigen manier, dat is het mooiste..!
Fijne jaarwisseling en een heel mooi 2013 wens ik jullie allemaal...
Lieve groet,
Mirjam

Homemade-Tanja zei

Ik had helemaal je post gemist, maar zo te zien heb je die twee dagen doorgebracht zoals jij het wilt. Ik vind het fijne van kerst het vrij zijn dat vind ik geen verplicht gevoel, maar hier heerlijk gedaan wat wij wilden.
Mooie verliefde meisjes zie ik Corine, en leuk om er twee jongens bij te hebben ;-)
Die ogen van Janiek volgens mij (rechtse foto)dat zijn wel hele mooie en verliefde ogen, ik zie de lichtjes.

Geniet van het vrij zijn en vul het in zoals jij het wilt.

Liefs
Tanja

Petra zei

Je hebt heerlijk weer gehad betreft de wandeling. Ik lag dit jaar voor het eerst van mijn leven ziek in bed met kerst. Maar er zijn vervelender dingen dan dat.
Fijn dat je de dagen hebt kunnen invullen en er met een goed gevoel op terug kan kijken.

Groeten van Petra

Anita zei

Een kerst zonder verplichtingen HOE heerlijk.
Hier ook naar eigen inzicht doorgebracht.
Gewoon met ons viertjes, relax, niets moet alles mag.
Wat een prachtig stel jonge verliefde mensen :-)
Lieve Corine wens je een hele gezellige jaarwisseling
en een warm, liefdevol en gezond 2013
Groetjezz lfs mij X

anja zei

Ach ja ieder zijn ding. Maar had zelf graag met mijn hele familie lekker aan tafel gezeten, met lekker veel eten aan een mooi gedekte tafel en allemaal opgedirkt! Kan er over dagdromen. Helaas ze zijn er niet meer. Maar had graag de "verplichtingen"nog gehad! Sorry.

erika zei

Toch heerlijke dagen heb je ervan gemaakt zie ik! Fijn voor jullie!
Wij hadden eigenlijk net zulke dagen ! Gewoon rustig Fijn en goed !
Wil je bedanken voor alle mooie blogs die ook dit jaar weer voorbij gekomen zijn van jou hand!
Altijd weer fijn om te lezen en je foto,s te bewonderen!
Wens jou en je gezin alle goeds geluk liefde EN gezondheid toe voor 2013!
Liefs Erika