vrijdag 22 februari 2013

vast

nee los…

Zal ik het nog maar eens zeggen? Ik ben geen wintermens, nu niet en ook nooit geweest. Op een dag als vandaag, als het zo berekoud is, dan moet ik echt moed verzamelen om met de honden naar buiten te gaan, of om op de fiets te stappen voor wat boodschappen, laat staan dat ik dan leuk met de camera op stap ga! Natuurlijk kleed ik me dik aan, mijn outdoor laarzen waar ik echt geen koude voeten in krijg en een dik winterjack met hoge kraag gecombineerd met een muts, een sjaal en handschoenen.. voordat ik de deur uit ga ben ik wel even bezig ;-)

distel  clematis

Ook loop of fiets ik stevig door, nee echt koud krijg ik het niet. Maar als ik weer thuis ben, dan blijkt mijn hele lichaam zich vast te hebben gezet om zo de kou buiten te sluiten en ja dát is gelukt, ik had het niet koud, maar… dat vast zetten is toch geen goed idee want wat vast zit dat is niet zo 1, 2, 3 weer los en dát is het probleem. Hoe langer de winter voort duurt hoe meer en hoe steviger mijn lichaam zich wapent tegen de kou. De laatste tijd is het zo dramatisch dat de osteopaat er om de 2 weken een fikse kluif aan heeft om mijn weerbarstig lijf weer enigszins soepel te krijgen..

Ik zit nu, net terug van een tussendoorbehandeling, met een warme kruik en een kop thee op de bank even te genieten van een redelijk ‘los’ lijf. Eigenlijk wilde ik nog op pad voor een fikse bos voorjaarsbloemen, maar het idee dat ik daarvoor weer de kou in moet.. ik weet niet of ik dát er voor over heb..

De foto’s hierboven? Die nam ik een paar weken geleden, mooi hè die bloeiende clematis?? Was het maar vast zover dat ze in de tuin ook gaan bloeien.. ik kan niet wachten!!

22 opmerkingen:

'Inga' zei

Ooh dat ken ik...de 'winterwalging'...het gaat zo veel makkelijker allemaal als het wat warmer is....zit niks anders op dan de winter uit zitten...maar de lente is in aantocht!

Warme groet en alvast een fijn weekend!

Alie zei

Je stuurt gewoon je mannetje even voor een mooi bosje bloemen voor zijn lief hahaha. Zal ook blij zijn als het weer warm water regent. Lekker in het zonnetje liggen, heeeeeeeerlijk! Fijn weekend, Alie

Eefies day zei

Arme jij, het is ook ontzettend koud en als je zelf dan helemaal "vast"zit dan is het geen pretje...ik hoop dat de bloemen idd zoals Alie zegt, door manlief gehaald worden:)
Lekker blijven zitten met de kruik en een plaid

Geniet van je weekend,
Lieve groet,
Eefie

La Maison zei

Ja Corine, ik voel helemaal met je mee. In het begin kan ik de kou nog wel aan maar als het dan februari wordt heb ik het alleen maar koud en kouder. Brrrr.

Ik wens je een warm weekend,

Hermine

Indruk zei

Als je niet naar buiten hoeft kan je inderdaad maar beter lekker op de bank blijven met een kop thee en boekjes! Het was ook waterkoud vandaag. LIeve groet, Pascale

Home and Lifestyle zei

Het was vandaag ook wel bijzonder onaangenaam koud. We stonden op een bus te wachten die veel te laat kwam, daar werden wij ook niet blij (en warm) van. Gelukkig dat de behandeling je goed heeft gedaan. Voor vanavond lekker binnen blijven en met een plaid op de bank kruipen :-)!

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

lia zei

Knuffel van mij...
En ik mail je nog even.

Anneke zei

Wat vervelend voor je. Ik heb echt met je te doen hoor. Maar het eind is gelukkig in zicht. Ik was vandaag in het bos en je ziet gewoon de knoppen van de bomen dikker worden. Heel voorzichtig zie je de takken wat verkleuren. Ik hou juist van deze tijd. Ik vind het zo hoopvol zo spannend dat alles weer een het uitlopen is. Heel veel sterkte.
Een lieve groet Anneke

amy zei

ik heb ook zo n hekel aan kou ,argh !
Maar als de zon schijnt dan knap ik gewoon op
Ik moet me er ook toe zetten om boodschappen te halen hoor
Het lekkere van weg gaan in die kou is het weer thuis komen !lekker warm!

Marjonel M zei

De kou ja dat heb ik nu ook wel gehad wij zijn allemaal toe aan de zon.. Fijn dat de behandeling je goed heeft gedaan.

Fijn weekend
Liefs, Marjonel

Ús hûs ús thús zei

Bij ons was het vandaag ook zo'n dag. Guur en koud brrrr. Ik heb wel tien keer tegen mijn dochter gezegd: Wat is het koud hè. En het gebeurt niet vaak, maar ik had zelfs geen zin om er met de hond uit te gaan. Dus wat mij betreft .... laat de lente maar komen.
Fijn weekend.
Groetjes van Aleta

Annelies zei

Hoi Corine, ik hoop voor jou (en ook voor mij;-) dat het heel snel lente wordt! Lastig meis dat je zo'n last en pijn hebt met bewegen. Sterkte!
Fijn weekend,
liefs, Annelies

erika zei

Arghh wat vervelend voor jou dat je lijf niet zo meewerkt als jij zou willen!
Gelukkig heb ik dat niet maar kkkouddd heb ik het ook hoor!
Brr zo,n nare gure wind....
Gelukkig komt de lente steeds een dagje dichter bij!
Fijn weekend
Liefs Erika

MARIANNE zei

Ja Corine ik ken dat zo helemaal ook...zit nu aan de keukentafel mezelf te dwingen om m'n dikke jas, sjaal en handschoenen aan te doen...om nog snel wat boodschappen te gaan doen...zucht...ja hup het moet...nu!
Nog een paar weekjes...en dan zal de lente gaan komen...net als jij...kan 'ik' ook niet wachten hoor!!!
Nou...ik ga nu maar gauw, want des te eerder ben ik weer terug.

Lieve groetjes Marianne.

Hann¥ zei

Bah wat naar dat je zo'n last van de kou hebt Corine, gelukkig heeft de behandeling wat baat....
Je clematis is prachtig.....laat het maar gauw voorjaar zijn...
Fijn weekend!

Lieve groet,
Hanny

Mirjam zei

Hoi Corine,
Ik vond de winter een klein tijdje leuk, maar ben het inmiddels spuugzat hoor. En als je dan ook nog eens heel erg 'vast' komt te zitten door de kou, kan ik me voorstellen dat je zo ontzettend uitkijkt naar de lente en de bijbehorende warmte, om weer een lekker 'los' lijf te krijgen.
Ik hoop dat het heel snel zover zal zijn...
Ik wens je een heerlijk weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Bibje zei

Later als de kinders groot zijn ga ik net als de vogeltjes naar het warme zuiden, zo na de feestdagen. Tot die tijd hou ik het wel vol, maar jan/feb/maart en april brrrrrr
ik ben echt in het verkeerde land geboren hoor.

Sot en tof zei

Skiën in de kou vind ik geweldig, maar het voorjaar mag nu echt wel komen. Ik wacht met je mee.

Groetjes Sot & Tof

Wondelgijn zei

Ik vind sneeuw best leuk, maar heel eerlijk..? Ik ben er wel een beetje klaar mee nu... *zucht*

Pure & White zei

wat een mooie foto's!
Hopelijk voor jou komt de warmte er gauw aan!

Fijne zondag!

Dineke

Anna Marie zei

Volgens mij zijn de meeste mensen de kou wel een beetje zat nu. Lekker in de warmte onze spieren en gewrichten verwennen en ondertussen genieten van een uitbundig bloeiende tuin. Inclusief Clematis inderdaad.

Bedankt voor je correctie op mijn blog. Ik heb het inmiddels aangepast. Eerst nog even het internet afgestruind naar aanvullende informatie; is blogspot ook weer een bron van informatie.

Groeten Anna Marie.

Miranda zei

Zelf ben ik de winter zo langzamerhand ook wel een beetje beu, maar als je dan ook nog lichamelijke klachten hebt, die verband houden met de kou... sterkte!

Groeten, Miranda