vrijdag 15 maart 2013

lengte 1.83

zonder hakken…

De ideale lengte voor een vrouw is 1.75 las ik ergens, niks mis mee lijkt me. Maar als die lengte dan gecombineerd wordt met het ideale gewicht van net 50 kilo zoals in de modellenwereld het streven schijnt te zijn dan kan ik alleen maar blij zijn dat ik bepaald niet voldoe aan dat ideaalbeeld!

hakken1

Met mijn 1.83 zit ik ruim boven de ‘mooi’-lijn en al is mijn gewicht nooit een issue geweest, broodmager ben ik gelukkig niet. Toch krijgt mijn lichaam nu ik de 40 ruim gepasseerd ben steeds meer rondingen waar ik niet onverdeeld blij mee ben. En de enige manier waarop ik die zou kunnen weg werken is trainen.. veel en hard trainen. Die rondingen worden namelijk niet gevormd door extra kilo’s maar die zijn het gevolg van de zwaartekracht :-(

hogehakken

Trainen dus..tja ik ben geen sporter, heb ooit wel eens een sportschool bezocht maar dat massale gezweet, dat hield ik gauw voor gezien. Sinds vorig jaar mei heb ik het hardlopen ontdekt en zo’n 2 of 3 keer in de week een kleine 3 kwartier hardlopen bevalt me wel heel goed. Lekker op m’n eigen tempo, in de buitenlucht en op een tijdstip dat het mij uitkomt.. ideaal!

pilotenlaars

Behalve dan in de winter, want zoals ik al eens aangaf functioneert mijn lichaam niet optimaal en zeker niet in barre winterse omstandigheden. Dus het hardlopen moest ik begin januari helaas staken, tussendoor is het me nog een enkele keer gelukt een ronde te lopen, maar een feest was dat zeker niet. Maar nu, nu de lente is aangebroken, nu ga ik weer beginnen! En ik heb er nog zin in ook ;-)

hakken2  stoer

Natuurlijk hoop ik het zeker te kunnen volhouden tot eind van het jaar en dan... dan ben ik zo fit als een hoentje én dan zijn de 40+rondingen vast en zeker tot een minimum geslonken!! Maar zover is het nog niet, vooralsnog heeft meneer de osteopaat nog telkens een fikse klus te klaren als ik met mijn vastzittende ‘spiermassa’ op de behandeltafel lig.

En om nog even terug te komen op mijn lengte van 1.83.. dat is zónder hakken.. die ik wél in mijn kast heb staan, maar die ik op advies van diezelfde osteopaat níet meer draag..
Zo goed als nieuw zijn ze, 3 paar…niet of nauwelijks gedragen.. maat 40.. kan ik er iemand blij mee maken (mail me) ??  Ik zeg:€ 25 per paar en als ik ze heb verkocht dan ga ik shoppen. Ik ren namelijk al die tijd al in een slobberige trainingsbroek uit de graaibak, maar als ik geen sexy hakken meer mag dragen, dan wil ik dus wél een sexy hardloopoutfit!!

30 opmerkingen:

Indruk zei

Ik ben 1.78, ook 40+ hihi en start ook met veel plezier weer met hardlopen (met Evy, hardloopprogramma). Heerlijk he! Helaas heb ik maat 38, die bruine zijn erg leuk! Fijn weekend, lieve groet Pascale

Home and Lifestyle zei

Aan dat ideaalbeeld zou ik absoluut niet willen voldoen, maar een paar kilootjes minder zou wel welkom zijn. Door lichamelijke 'omstandigheden' zit sporten er voor mij niet in, daarom moet ik het van fietsen en wandelen hebben. Ik kijk dus ook uit naar de lente, want met die kou van de afgelopen weken weigerde mijn fiets eenvoudigweg uit de schuur tevoorschijn te komen, wat ik ook deed of riep ;-).

Wat goed van je dat je zo vaak en zo lang hardloopt...die drie kwartier heb ik nog nooit gehaald! Ik hoop dat je er binnenkort weer vol tegen aan kunt gaan.

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Dinah zei

Ohh, nou ik voldoe al helemaal niet. Ik ben bijna 50!! Mijn lengte is bijna perfect 1,72 maar de rest :-/ Nee. Ik heb net gelezen in de libelle met de titel XL dat de gemiddelde vrouw altijd nog maat 42 heeft!! Hmmm mooi niet dat die dame van 1.75 en haar 50 kilo daar in past. Heel fijn om te lezen was ook dat als je wat vet op de botten hebt dit gezonder is dan dat je broodmager bent. Kijk dat lees ik graag :-)
Mooie schoenen en jammer dat je ze niet meer kan dragen. Er zijn ook hele mooie platte schoenen en laarzen, weet ik uit ervaring.. Ik hoop dat je er iemand blij mee kunt maken.

Lieve groet,dinah

Henny van der Wal zei

Ik ben een klein propje...(valt volgens manlief heel erg mee haha)en heb maat 37 dus ik ga je schoenen niet passen. Heel jammer, want vind die laarsjes erg leuk. Knap dat je aan hard lopen doet, dat lukt me echt niet, zit nu zelf sinds kort op een sportschool.
Lieve groet,
Henny

kienkele zei

Hoi Corine, wat gek is dat toch, dat je je een bepaald beeld van iemand vormt en ik had niet gedacht dat jij zelfs nog groter zou zijn dan ik ben. Met mijn 1,81 op blote voeten ben ook ik flink aan de lengte en het gewicht, pffff, daar heb ik het tegenwoordig liever niet meer over, maar ik ben dat ook bijna 51 en ik kan je verzekeren, die zwaartekrecht wordt alleen maar erger! Mooie schoenen heb je in de aanbieding, maar helaas, ook voor mij geen hakken!
Fijn weekend, groeten, Tineke

Mayflower zei

Mijn lengte is dus ook de ideale (1.76) hihi, maar mijn gewicht.....(zucht). Maar daarentegen kan ik nu wel zeggen dat ik niet meer rook, vandaar ook die teveel aan kilo's die ik er nu vanaf probeer te krijgen. Met 50++ gaat dat niet zo heel erg snel meer.
Wat ben je sportief met het hardlopen.
Ik hou net als jij niet van de sportschool, maar probeer wel iedere dag een half uurtje te wandelen. Hardlopen gaat mij helaas niet lukken.
Prachtige schoenen, maar ik mag/kan al jaren ook niet meer op hoge hakken lopen, ik heb er nog wel, maar die zijn voor de (zit)feestjes.
Fijn weekend.
Lieve groet, Mea

Roelie Steinmann zei

Leuk om je verhaal en de reacties te lezen. Zelf blog ik sinds kort, dus heb nog niet zo veel ervaring. Maar met mijn 1,68 m en ruim 75 kg, zit er hier en daar een rolletje in de weg. Vorig jaar gestart met Evy start to run. 5 km liep ik. Maar de winter was een goed excuus om te stoppen. Zit liever met een kop koffie (en iets lekkers) op de bank. Binnenkort moet ik er weer aan geloven, maar ik moet nog wel even wat moed verzamelen. Het leven van een 50 jarige gaat niet altijd over rozen, zucht.

Lilablu at home / Tina zei

Hoi,
Oei 40+, hardlopen (maar nu even niet met de kou) zwaartekracht en een slobberige trainingsbroek, het komt me allemaal wel heel bekend voor!
Ben wel 20cm kleiner dan jij dus die zwaartekracht valt bij mij nog veel meer op!! Nee hoor ben best tevreden maar het gaat inderdaad helaas niet meer vanzelf!
Goed weekend!
Liefs,
Tina

lia zei

Haha, ik voldoe ook niet aan dat ideale beeld, 11 cm te klein en 5 kg te zwaar.
En weet je, ik voel me er heerlijk bij. En waar zitten die rondingen waar je niet blij mee bent, volgens mij valt het allemaal wel mee.
Hardlopen lijkt me ook wel lekker, maar dat vinden mijn knieën en heupen niet zo fijn, dus houd ik het maar op mijn wandelroute's en gewoon een paar keer trainen op zolder.
En met mijn maat 35/36 pas ik ook niet in de schoenen.

Fijn weekend
Liefs Lia

Pure & White zei

Ach ja, ik wordt dit jaar ook 40 en ken de symptomen..;-))
Ben helaas maar 1.65 dus je snapt dat high heels bij mij wel te vinden zijn..!
Helaas draag ik net een maatje kleiner, vooral de laarsjes vindt ik super!
Ben ook dol op hardlopen, al zijn de pauzes in de winter wel heel erg lang tussen mijn loopjes geworden.. haha!
Komt wel weer goed als de zon gaat schijnen!
Fijn weekend!

Dineke

Sabine (Wonen Engelse Stijl) zei

Goed idee Corine. Wat dat aangaat ben ik ook zo'n muppet. Heb m maar verwijderd, zit vast niemand te wachten op mijn achterbak ;). Mooie laarzen, helaas niet mijn maat, anders had ik zeker interesse gehad!

Liefs, sabien

Colin zei

Wat ben ik dan een uk als ik naast jou zou staan met mijn mini formaatje. Hoop dat je het hardlopen weer snel kan oppakken, tis momenteel nog erg koud om te lopen en heb voor de zoveelste keer een protesterende knie dus die 3 kwartier is bij mij nog even uit zicht. Fijn weekend!

Anna Marie zei

Nou, ik ben 186 cm, weeg 69 kilo en heb maat 42/43 van schoenen. Zal zeker geen model worden dus, maar ik vind het allemaal wel prima. Gewoon lekker hardlopen en goed in je vel zitten is veel belangrijker dan op de cover van een blad staan in je bh.

Hopelijk heb je de schoenen snel verkocht en kun je nog veel kilometers maken in een hippe outfit.

Anna Marie.

wilma zei

Bijna 50 en 1.76 en weeg ong. 65 kg .Ben n iet dik en kan echt niet op hakken lopen. Hier zeggen ze wel eens,kom vooruit,leuke hakken. Haha,als jullie er met een brancard achter lopen,want ik heb een zwikenkel,echt leuk...
Groet, Wilma

ria zei

Sporten vind ik heerlijk, evenals hardlopen.Voor de lijn hoef ik t niet te doen, vind t gewoon erg prettig.Je schoenen ben je vast zo kwijt, ze zijn leuk!!
Groetjes Ria

erika zei

Haha hier ook geen ideale maten!
Ben 1.76 dus dat is nog wel netjes maar ja die kilootjes he!!
Liep ook met Evy en ging hartsikke goed maar brrrr die kou he!!
Wil ook graag weer beginnen en heb dus wel net hele goede nieuwe hardloop schoenen gekocht! Dus moet ik nu wel haha ! Al had ik voor de leuk liever jou schoenen gekocht ,......maarja maatje 41..
Fijn weekend!
liefs Erika

Juffrouw Waardvleugel zei

Ik voldoe niet aan het ideaalbeeld. Het begint er al mee dat ik grijs haar heb.... En niet maatje 40 schoen, helaas.

Collie-Collie.com zei

Hier ook een 40+ met de hakjes (maat 38,5) aan ben ik 1,75... en dat vind ik een prima lengte... Het gewicht van 50 kilo? Ai, ik kijk al zuur als ik er aan denk zo weinig te moeten wegen... Ik vrees dat je me dan hoort rammelen :)

Ik hoop dat je snel een super outfit kan shoppen, want rondrennen in een leuke outfit rent vast een stuk lekkerder :)

Groetjes, Collie


Huis in de Provence zei

Wat een leuke schoenen zie ik voorbij komen en dan ook nog in mijn maat.....Maarja, ik woon inmiddels helemaal in Zuid- Frankrijk...
Als je nu niemand vindt in Ned die ze van je wil kopen dan stuur je me maar een mailtje en kijk ik even wat het kost opsturen. En dan ga ik graag voor de onderste zomerpaar....al zijn ze alle 3 heel leuk, maar heb net van de winter platte laarzen gekocht (loopt ook erg lekker hoor). Heerlijk he dat sporten, ik skeelerde veel in Ned kan momenteel niet dan ga ik veels te hard de berg af...dus nu lopen en hardlopen ;-)

Fijn weekend.

Gr. Mirjam

little sweet things zei

Ik ben 1.70 en met een BMI van 20.4 weet ik dat ik niets te klagen heb maar een beetje sporten zou bij mij ook geen kwaad doen, hou me zelf voor dat de 14 km die ik per werkdag fiets wel voldoende is.
Ik ben weg van je laarsjes maar helaas we hebben niet de zelfde maat.

Fijn weekend!
Groetjes, Sas

Janny zei

Mijn oudste dochter is 1.85 mtr. Ze had er vroeger wel problemen mee, maar toen ze ouder werd verdween dat. Gelukkig was ze ook altijd heel slank en kreeg ze veel complimenten. Ze loopt ook gerust op heel hoge hakken. Nu is ze 35 jr. en heeft ze vijf maanden terug haar eerste kind gekregen en ja... de extra pondjes verdwijnen maar heel langzaam. Ze traint wel weer en ik denk dat het overgewicht binnenkort weg zal zijn. Maar inderdaad: als je heel lang bent, moet je extra op je gewicht letten.
Overigens: de bruine laarsjes met vacht heb ik ook:-)
Succes met de verkoop.
Janny

Judith zei

Met m'n 180 cm ben ik dus net ff te lang... over m'n gewicht dan maar te zwijgen! Ach ja, mijn BMI is perfect en dat is toch belangrijker dat wat er in de wereld van houtecouture wordt voorgeschreven of niet dan?

Dezelfde schoenmaat hebben we, maar je wilt niet weten hoeveel schoenen en laarzen ik in de kast heb staan, ook exemplaren die zo goed als nieuw zijn... en het zal je niet verrassen dat het bij mij ook behoorlijk onverantwoord is om daarmee te lopen (al kan ik het soms niet laten om ze te dragen als ik alleen maar hoef 'mooi' te ZITTEN zijn;-)

Des guirlandes zei

Wat grappig, ik zie dat iedereen opeens zijn lengte en gewicht aan het opgeven is. Nou ik ben een kop kleiner hoor, maar 1,60m. Draag dus vaak hakken. M'n gewicht? mmm.... ik loop twee keer per week hard,al 11 jaar! Daarnaast óók nog naar de sportschool en ik fiets naar m'n werk (20 minuutjes). Maar echt superslank? Dat nou ook weer niet. Ook niet superdik trouwens. Ergens er tussenin. Van schoenen heb ik maat 37/38, dus dat gaat helaas niet lukken. Die van S.Oliver heb ik zelf ook maar dan in't bruin.
Groeten,
Barry

Super Oldies zei

Sinds stress dieet heb ik schijnbaar de ideale maat. Kan je vertellen, dat wil je echt niet. Doe mij er maar 10 kilo bij.

Wondelgijn zei

Lengte: 1.69 meter
Gewicht: 63 kg.
Rondingen: met de dag iets meer, maar dat mag met mijn 46 (bijna 47) jaar...
Ach, die schoentjes zijn geweldig!!

Anoniem zei

Ik ben ook 1.83 en heb één voet maat 41 en de andere voet 41,5... Hakken zitten dus nooit prettig, en daarbij schaam ik me enorm op hakken want dan voel ik me helemaal een boomvrouw....

Blomkje en Wenje zei

Ik vind het leuk om hard te lopen (met Renate). Even een tijdje stil gezeten...binnenkort maar wandelen...nu ik zwanger ben, kom ik alleen maar aan...ik ga dus niet zeggen wat ik weeg :)

Fijne zondag

Groetjes, Pietrik

monique zei

hoi corine, vind e bruine laarzen leuk. heb je een mail gestuurd maar nog geen antwoord.
ik hoor graag van je. gr monique

Anoniem zei

Hoi,

Volgens mij zijn de schoentjes nog als nieuw zo te zien? Ik wil ze wel graag van je overnemen!
De laarsjes ook wel maar die zijn al weg helaas!
Groetjes Rianne
ikopmp@hotmail.com

obat penyakit gula zei

hello,, i'm just visit,, have a nice day :D