zondag 14 april 2013

moe(izaam)

handicap…

Ik doe m’n best, echt heel erg m’n best om vriendschappen en familiebanden niet te doen verzanden in losse contacten. Maar ik heb een probleem. Ik kamp al tientallen jaren met extreme vermoeidheid, dat is lastig, heel lastig en het bepaalt ook behoorlijk onze manier van leven, maar over het algemeen gaan we er positief mee om.

transparant

Gelukkig heb ik niet (meer) de neiging tot depressiviteit en in de loop van de tijd heb ik leren accepteren dat het nou eenmaal zo is.. Om ons heen worden er lieve mensen getroffen door levensbedreigende ziekten en dat doet ons des te meer beseffen dat mijn ‘kwaal’ een handicap is maar meer ook niet.

appelboom

Toch had ik het de afgelopen maanden (en vooral de laatste weken) niet breed, de winter hakte er behoorlijk in en duurde zó lang dat mijn energiepeil diep onder het nulpunt zakte. En dan kan het gebeuren dat je écht geen puf hebt om vriendschappen te onderhouden, om te mailen of te bellen, laat staan ergens op de thee te gaan, het idee alleen maakt me al moe! Niet leuk! Niet voor mijn vrienden, want die zien of horen nauwelijks van me, maar ook niet voor mijzelf.. ik wil het zo graag anders, ik doe mijn best om de buitenwacht niks te laten merken van mijn energieprobleem, maar dat is niet makkelijk.

Eerste prioriteit is mijn werk, want in deze tijd mag ik toch wel heel zuinig zijn op mijn ontzettend leuke baan, waar ze ook nog eens heel flexibel omgaan met mijn beperking. Maar waar ik normaal energie krijg van een leuke werkdag, daar kost het me ik de laatste tijd meer dan dat het oplevert.

nest

Ik wil niet zeuren en klagen, maar als ik niet uitleg wat er aan de hand is dan kan ik ook niet verwachten dat ‘men’ wat begrip toont. En juist dat stukje begrip is voor mij zo belangrijk in mijn gevecht met mijn beperking. Ik heb er veel verdriet van dat er zo weinig begrip is voor een handicap als de mijne, ze zien me de honden uitlaten, een boodschap doen en naar m’n werk gaan en dus vragen ze nergens naar, het zal wel goed gaan..nou niet dus! Ik ben aan het eind van m’n latijn, maar ik moet in beweging blijven want mijn pijnlijke lijf roest vast zodra het tot stilstand komt.

Voor mij zijn facebook en blogger de ideale media om contacten te onderhouden als de energievoorraad weer eens onvoldoende is voor live-contacten!  Natuurlijk kun je je vriendschappen niet éçht levend houden op die manier maar in tijden van energieschaarste kan ik zo toch op een simpele manier wat van me laten horen, via een eigen post of in een reactie bij de ander… wie moe is moet slim zijn ;-))

----------------------------------------------------------------------------------------------

PS. Ik had vandeweek bezoek van een handige student (bedankt Jeroen!) die op mijn verzoek een logo maakte dat ik vanaf nu als watermerk op mijn foto’s zal plaatsen. Ik kwam namelijk regelmatig mijn eigen foto’s tegen op andere sites, nu vind ik dat niet erg, maar een beetje onfatsoenlijk is het wel dat er zelden toestemming voor gevraagd wordt.. door dit watermerk is in ieder geval duidelijk dat het míjn foto’s zijn :)

32 opmerkingen:

'Inga' zei

Het -stijlvolle- watermerk viel me meteen op; een goed idee want een ander hoeft niet met jouw veren te pronken niet waar?

Wat jammer dat de lange winter je zo'n parten speelt, ik hoop van harte dat het weer snel om slaat en je weer de nodige zonne-energie op kunt doen!

Lieve groet

lia zei

Ik begrijp je als de beste, en weet hoe zo'n lijf voelt. Al heb ik het wel iets minder erg dan jij. Helaas is het iets waar nog steeds heel veel onbegrip voor is.

En dat logo ziet er super uit, ik werk ook altijd met een naam in mijn foto's. Want foto's zullen ze altijd van het internet af blijven halen, en zo blijft het toch van jou. Ik zie wel heel veel foto's van mij en anderen blogdames op Pinterest voorbij komen, maar niet zo dat het vervelend is.

Liefs Lia

Colin zei

Het had het verhaal van de bouwval kunnen zijn Corine dus ik begrijp je helemaal. Die lange winter doet er ook geen goed aan. Dat loopgedoe is bij mij dan ook vooral bedoeld om te zorgen dat de bouwval niet nog verder instort, maar af en toe gewoon te moe om metertjes te maken. Hopen dat het 2e deel van april meer zonnestraaltjes gaat geven, dat doet altijd zoveel goed. Dikke knuf!!

Colin zei

Oh enne echt leuk dat logo!

Mayflower zei

Helaas weet ik ook hoe dit voelt, het is vaak een eenzame strijd tegen onbegrip en tegen een lijf dat niet wil wat jij zou willen.
Ik hoop dat met de Lente in zicht je jezelf ook weer iets beter gaat voelen Corine.
Je mooie logo viel me gelijk op, ziet er heel mooi uit. Bij Tanja van Tanja's tips en trucs zie je hoe je er voor kan zorgen dat je foto's niet meer van je blog gehaald kunnen worden, misschien ook een idee.
Hier ook pas laat in de middag toen de zon zich liet zien, maar het was even zo goed aangenaam buiten.
Fijne avond en liefs, Mea

Anita r zei

Wat vervelend voor je.
En wat je niet ziet heb je ook niet.
Zo denken veel mensen.
Heb zelf wel eens last van een depressie.
Maar na jaren heb ik daar ook mee leren omgaan.
En net zo als jij zeg er zijn ergere dingen maar het is wel een handicap.

Fijne week met veel energie.

gr. Anita

Home and Lifestyle zei

Dit is heel vervelend Corine, want je staat er mee op en je gaat er mee naar bed...kortom, het bepaalt elke minuut van je dag. Gelukkig dat je op het werk alle ruimte krijgt, dat scheelt al een slok op een borrel. Wat anderen denken moet je denk ik toch maar naast je neerleggen, je kunt er open over zijn maar zelfs dan zijn er mensen die er een mening over hebben, die niet op feiten gebaseerd is. Je kunt de energie die je aan dat soort (begrijpelijke!) irritaties kwijt bent maar beter besteden aan je eigen herstel, daar ben jij veel meer bij gebaat.

Je logo is mooi en praktisch. Op Pinterest zie ik vaak foto's van blogs voorbij komen, mijn ervaring is dat ik mijn foto's tegen kom zonder dat het gevraagd is, al staat er op pinterest wel een blogvermelding onder.

Ik hoop dat de zon voor jou letterlijk en figuurlijk spoedig meer gaat schijnen, zodat je lijf een stuk beter aan zal voelen!

Lieve groet, Ingrid

Lina zei

Ik snap dat het voor jou helemaal moeilijk is de wintermaanden door te komen. Ik heb geen gezondheidsklachten maar dit ook ik heb er altijd moeite meer vanaf begin januari. En dit jaar helemaal!
Ik heb vooral de social media erg laten zitten deze keer......
Nu maar eens bijgelezen bij je. Heb het gemist!
lieve groetjes

erika zei

Wat naar toch altijd voor jou om zo moe te zijn en gevangen te zitten in een lichaam dat niet wil wat jij wilt!
Zeer frusterend!!
Neem toch altijd me pet af voor je zoals je toch altijd weer het positieve eruit weet te halen en te genieten van je grote hobby fotograferen ,je landgoed , klussen en je dakloze uitjes!
Vandaag viel het ook tegen hè met dat zonnetje .
Ze hadden het nog wel zo beloofd!!
Hoop toch zo en speciaal voor jou dat dat lentezonnetje snel zal gaan stralen zodat jij ( en met jou vele anderen )er weer de energie uit kan halen die je zo hard nodig hebt!

En je hebt een mooi logo in je foto,s ! Het was me al op gevallen:-))

Liefs Erika

La Maison zei

Wat erg voor je en ik hoop dat de zon nu je botten gaat verwarmen en je energie geeft want dat heb je hard nodig. Het lijkt me verschrikkelijk, echt.
Je logo viel me direct op toen ik je blog opende, mooi en lekker zo'n handige jongen.
Ik ben geen goede fotograaf dus mijn foto's zullen niet snel gepikt worden;)


Lieve groet
Hermine

Indruk zei

Bij een echte vriendschap begrijp je elkaar en gaat het er niet om hoe vaak je elkaar ziet. vervelend want deze ziekte is niet exht zichtbaar voor het oog. Sterkte, Pascale X

faire un songe zei

He meis.. kan me voorstellen dat je het er moeilijk mee hebt.. heel veel mensen zien en oordelen...!!
Blijf bij je zelf en geloof in je zelf.. de zomer staat voor de deur... ga er van genieten..!
Kom snel een keertje bij je in de tuin thee drinken..
Hou je goed en pas goed op jezelf.
XX Hetty

Juffrouw Waardvleugel zei

Vervelend! Carpe diem hoort daar dan echt bij.
Groet van De Juffrouw

sabine zei

Reageer niet vaak, maar ik ken het gevoel van onbegrepen vermoeidheid. Ik heb zelf MS en heb dus naast lichamelijke zichtbare klachten ook altijdf last van zware vermoeidheid. helaas werk ik niet meer, maar de zon heeft mij ook erg goed gefdaan vandaag. Heel veel sterkte met alles, het onderhouden van contacten is ook erg lastig op deze manier. Liefs Sabine

Anneke zei

Och ik heb echt met je te doen hoor. En ik kan me voorstellen hoe machteloos je je voelt. Maar gelukkig wordt het wat warmer buiten hopelijk dat de zon je wat meer energie geeft, En echte vrienden begrijpen je. Sterkte en ik hoop dat het snel weer wat beter met je gaat. Liefs Anneke

MARIANNE zei

Jij bent zo heel open over wat je hebt, en probeert jezelf ook steeds maar te verontschuldigen dat het jammer genoeg niet meer is...dan zoals het met je is!
Maar meis...Echte vrienden en lieve familie, dat zijn mensen die van je houden, en zich echt in de ander verdiepen, en begripvol zijn!!!
En de mensen die het niet begrijpen, en/of oordelend zijn...vallen daar gewoon helaas niet onder!!
Je doet je best, en laat op facebook etc. toch wat van je horen...en hopelijk als het 'echt' straks mooier weer wordt...krijg je misschien een beetje meer energie!!

Lieve groetjes! Marianne.

En mooi, en zeker slim hoor...je eigen watermerk!

Ans van Ispelen zei

Erg mooi,dat logo.

Ik hoop dat je energiepeil weer beter gaat worden,nu het winterweer achter ons ligt.
En ja,je hoort het vaak,dat als je aan iemand niets ziet of merkt,dat je dan met deze verschijnselen niet serieus wordt genomen.
Sterkte hoor.

Groetjes Ans

Collie-Collie.com zei

Héél herkenbaar allemaal. Ze zien het niet aan je dus is het er niet, ook al weten ze het wel. Dat is het vervelende, want er wordt gedacht dat het over gaat... en dat is natuurlijk niet zo.

Gelukkig was het gisteren een heerlijk zonnige dag, ik heb er in ieder geval van genoten :)

Mooi zo'n watermerk, zou ik eigenlijk ook moeten doen op mijn foto's.

Een hele fijne week, groetjes Collie

Roelie Steinmann zei

Ik hoop dat deze mooie dagen je goed doen. Handig dat logo bij je foto's.

Lieve groet Roelie

Claudia zei

Superknap van je dat je dit op je blog durft te delen. Niet alleen je supermooie gezellige thuis maar ook de minder mooie kanten van het leven, helaas horen deze er ook bij.

Zelf kamp ik op het moment met een depressie, ups en downs wisselen elkaar af. Via Blogger voelt het toch een beetje dat ik vriendinnen heb, zij zijn er op die momenten voor me dat ik hen nodig heb.

Dikke kus meis!

Des guirlandes zei

Het is me wat. Ik ken je natuurlijk niet maar je lijkt me een leuke, gezellig meid te zijn. Ik kan me voorstellen dat het niet leuk is om constant maar moe te zijn. Gelukkig ben je positief, daar is al (meer dan) de helft mee gewonnen.
Je logo is heel stijlvol maar ik vind dat het wel een beetje afbreuk doet aan je mooie foto's. Ik zou het niet in m'n hoofd halen om zomaar foto's van een ander te gebruiken. Kennelijk heeft niet iedereen dat fatsoen. Jammer dat zo'n watermerk dus nodig is.
Groeten en fijne dag,
Barry

Claudia zei

Vergeet ik net nog iets:
Dank je wel voor je lieve woorden op mijn "verdrietige" post, deze hebben mijn zo goed gedaan. Stapje voor stapje pak in mijn leven weer op, niet makkelijk maar ik ga ervoor.

Janny zei

Wat naar voor je dat je je zo voelt. Dat is inderdaad een behoorlijke belemmering in je dagelijkse leven. Ik had geen idee, uit je blog spreekt altijd zo'n levendigheid. Ik hoop van harte voor je dat de lente snel komt en het zonnetje energie toevoegt aan jouw dagelijkse leven.
Je logo is mooi én handig!
Janny

G-STYLE zei

Hoi Corine ,

je logo viel me direct op , zou me daar ook eens over moeten buigen want met regelmaat kom ik foto's van mezelf tegen. Wel een eer maar toch niet de bedoeling dat ze zit doen zonder dat de bron bekend is.

Maar dat terzijde want jouw strijd tegen de moeheid is toch wel een 'handicap' die je goed parten speelt.
Zelfs zo dat je sociale contacten eronder lijden.

Heel begrijpelijk want als je zo moe bent , moet je prioriteiten stellen. je werk en je thuis situatie gaan voor en de rest moet ,hoe vervelend je dat zelf ook vind, maar even wachten.

Ik denk dat diegenen die jou écht kennen dat ook zeker wel begrijpen.

Ik lees het vaker bij jou tussen de regels door en hoop toch dat het ooit wat gemakkelijker zal worden.

Eerst maar hopen op mooier weer, hier is het alweer regenachtig dus ik blijf lekker binnen.

Fijne dag gewenst , lieve groet van Gea

Pure & White zei

ha Corine,

wat naar voor je, dat je beperkt wordt in je mogelijkheden! Ik snap dat het heel lastig kan zij om er mee om te gaan, zeker als het aan de buitenkant niet te zien is en je onbegrip tegenkomt!
Super dat je hierover eerlijk durft te zijn, zoals ik ook al eens blogte, is een mooi huis heerlijk, maar je fijn voelen en liefde om je heen ervaren het allerbelangrijkste.

Heel veel sterkte, hopelijk doet het mooie weer je veel goeds!

Lieve groet,

Dineke

Els zei

Ook ik snap helemaal wat je bedoelt, want ook ik heb (bijna) altijd pijn en ben gauw moe. en, Oooh, die eerste zonnestralen en het warme gevoel dat doordringt in je lijf... Dit jaar hebben we er lang op moeten wachten maar inmiddels heb ik het gevoeld! De rest komt ook wel en ik hoop dat het dan ook voor jou weer wat energie oplevert!

Alie zei

Iets wat mensen niet van buiten kunnen zien, begrijpen ze vaak niet. Dat is net zo met overspannenheid of een burn-out. Pas als iemand er slecht uit gaat zien, gaan de mensen er iets van begrijpen. Vind het goed van je dat je het op deze manier een beetje probeert uit te leggen. Hoop dat je van het lekker weer weer een beetje opknapt en dat je wat meer begrip zult krijgen van de mensen rondom je. Groetjes Alie

Jet zei

Ik snap het zo goed, de onzichtbare ziektes geven het meeste onbegrip bij je omgeving. Ze zien je inderdaad als je redelijk te pas bent maar als je te moe bent om je neus buiten de deur te steken, ziet niemand je vermoeidheid, pijn en verdriet. Dapper van je dat je toch nog blijft werken zeg..! Sterkte Corine!

Petra zei

Wat dochterlief eens zei: Je kan beter een gebroken been hebben, want dan zijn de kinderen in de klas liever tegen je dan dat wat ik heb. Helaas is de werkelijkheid wel zo.

Groeten van Petra

Miranda zei

Voor de buitenwereld 'onzichtbaar', maar voor jezelf een grote beperking... Ik hoop dat het binnenkort echt voorjaar wordt en de zon jou weer van de nodige energie gaat voorzien! Een stijlvol logo.

Groeten, Miranda

Happy Living zei

Hoi Corine!

ik hoop dat ik je met een mini kleinigheidje ietsje kan opvrolijken want je bent de winnares van de Give Away! De uitslag staat ook op mijn blog...

mail je snel je adresgegevens?

lieve groetjes van Debby

Wondelgijn zei

Twee maal slim dus! Met foto en media....
Gelijk heb je! :-)