woensdag 12 juni 2013

hal

bijna af…

Al tijden zijn we bezig met de voorbereidingen om de keuken(die nu in een hoek van de kamer zit) te verplaatsen naar het achterhuis. Daarvoor realiseerden we eerst een badkamer boven, zodat de gecombineerde toilet/doucheruimte beneden gesloopt kon worden. Daarna bouwden we een geheel nieuw toilet en hadden we ons handen vol met het opknappen van de hal en de doorgang naar het achterhuis.

baluster

Door allerlei huiselijkheden schoot het met de laatste loodjes niet erg op, maar nu is het toch zover dat ik kan zeggen dat het bijna af is. De aankleding heb ik weer sober en stoer gehouden. Er staan enkel wat oude blikken (met hondenvoer) en een mooie oude baluster met erop een gistingsfles met een enkele gedroogde tak.
Om de hoek ligt het kussen van Guus. De deur rechtdoor gaat naar de woonkamer, links daarvan zit de voordeur en via de deur rechts ga je naar het toilet. De deurklinken hebben we vervangen door draaiknoppen, als we weg zijn is het namelijk niet de bedoeling dat Guus door het huis gaat dwalen ;-)

 Guus doorgang

De schuifdeur tussen de gang en het achterhuis maakten we van een oude dichtgetimmerde paneeldeur. De lange panelen vervingen we door glas en we hingen de deur ondersteboven aan een rail. Het kleine bovenlicht in de doorgang zat voorheen in de doucheruimte en hebben we in tact gelaten, ook het oude plafond hebben we hersteld en geverfd.

kapstok

Natuurlijk hangen er ook jassen in onze hal.. aan een simpele, oude kapstok!
Het plafond van het oorspronkelijke halletje hebben we direct bij aankoop van het huis al weggebroken, de laagte gaf ons (wij zijn aan de lange kant;-)) een benauwend gevoel. In de nokruimte hebben we destijds een deurtje gemaakt naar het zoldergedeelte boven de toiletruimte waar de cv-ketel toen zijn plek heeft gekregen.

Dat is de uitdaging van een klein huis.. creatief omgaan met de beschikbare ruimte!

toilet

We verheugen ons na deze klus (die eigenlijk alleen maar als voorbereiding voor het verplaatsen van de keuken diende) steeds meer op de keuken die straks in het achterhuis gerealiseerd gaat worden. De dubbele deuren staan daar deze mooie dagen al vaak open zodat we zo de tuin in kunnen kijken/lopen..

Toch is maar de vraag of de keuken nog dit jaar geplaatst gaat worden. Het hele achterhuis moet van binnen gestript, de wanden, de vloeren en de plafonds moeten er uit en al het leidingwerk willen we zo veel mogelijk zelf omleggen, dat kost tijd, veel tijd! En die tijd gaat met de zomermaanden vooral in buitenwerk zitten, er zijn diverse kozijnen aan een schilderbeurt toe, de beuken- en buxushagen willen we graag netjes houden en de moestuin is ook weer in ere hersteld (na de bouw van de nieuwe schuur). Het kan dus zomaar zijn dat we de bouw van de keuken nog even doorschuiven.. we zijn gek op klussen, maar het moet wel leuk blijven…

32 opmerkingen:

Els zei

Jullie hebben al behoorlijk veel werk verzet! Het ziet er geweldig uit. Wat heerlijk dat jullie straks een nieuwe keuken krijgen met dubbele deuren richting de tuin!!

Fijne middag
Liefs Els

Berna zei

Wat een werk en wat kunnen jullie dit goed samen!
Erg mooi geworden. Op naar de volgende klus, de keuken. Ook die wordt vast heel mooi.
Groetjes
Berna

Sis1 zei

Dit hebben jullie in elk geval erg mooi gedaan. Wat een goed sfeertje!
Ben wel erg benieuwd naar de nieuwe keuken. Maar ik snap natuurlijk dat niet alles tegelijk kan. Succes er mee.
Sis 1

Karin zei

Wat een mooie binnenkomer, helemaal in stijl. En ik neem m'n petje af voor al het werk dat jullie hebben verzet. Die keuken komt er wel, maar idd first things first. Het wordt eerst tijd om van de buitenboel te kunnen gaan genieten.

Huiz&zo zei

Ziet er erg mooi uit! Suc6 met verder klussen!

Groetjes

Home and Lifestyle zei

Wat ziet dit er al super uit Corine...je boft toch wel erg met zo'n handige man en zelf doe je ook het nodige! De schuifdeur is ook een vondst, ondersteboven opgehangen...je moet er maar op komen!

Succes met het vervolg...en alles op zijn tijd.

Lieve groet, Ingrid

lia zei

Ziet eruit zoals ik verwacht had.
En balluster.... staat daar echt wow!!!

Lilablu at home / Tina zei

Al zoveel werk gedaan maar ook nog zoveel voor de boeg! Goed hoor, dat jullie jezelf geen tijdsdruk opleggen! Liefs,
Tina

Dinah zei

Het ziet er heel gelikt uit!!! Het omgaan met de ruimt die je hebt vind ik nou precies zo leuk aan een oud huis. Door een aantal aanpassingen heb je een uniek en eigen huis,geweldig toch!!! Suc6 met het verder klussen.

Lieve groet,dinah

Rarda zei

Het ziet er super uit!! Geniet ervan dat dit stukje klaar is. Groetjes Rarda

Mayflower zei

Wat een mega-klus Corine, maar stapje voor stap komen jullie steeds dichter bij jullie doel.
Alles wat jullie tot nu toe gedaan hebben is al zo mooi en al duurt het even voordat jullie de keuken realiseren...het vooruitzicht is super.
Fijne dag en een lieve groet, Mea

Maaike zei

Het ziet er heel mooi uit!!
Slim gedaan die schuifdeur en vooral ook erg mooi!
En ik wou dat wij zo'n plek voor onze hond hadden.. Bij ons moetie wel in de kamer en dat vind ik een groot nadeel!
Groetjes, Maaike (frisse rommel)

Mirjam zei

Hoi Corine,
Wat is het mooi geworden...!
Prachtig stoer en ingetogen.
Ja, wij houden ook van klussen, maar we krijgen ook steeds meer door dat het wel leuk moet blijven. Onze badkamer staat nog steeds even stil. Er moesten buiten een flink aantal dingen gedaan worden, zoals een houtopslagje voor Janus, de tuintafel opnieuw geschuurd en gebeitst en ga maar door...
Maar de komende weken willen we het tegelen gaan opstarten, dus misschien komt dit project deze zomer nog af.
Maar wat jullie tot nu toe hebben gedaan is werkelijk prachtig geworden.
Ik wens je een mooie woensdag,
Lieve groet,
Mirjam

Anita r zei

Mooie hal geworden.
Ja je heb het er maar druk mee.
Maar wat in het vat zit verzuurd niet ;)

gr. Anita

Thuis bij Tjits zei

Wat is het mooi geworden met een heerlijk rustige uitstraling, daar hou ik ook zo van!
En je hebt helemaal gelijk, klussen moet inderdaad leuk blijven, wij zijn ook nog steeds bezig, maar lassen nu ook vaak een (lange) pauze in omdat het anders niet vol te houden is.

lieve groet, Tjits

Wonen aan boord zei

Ohh wat ziet het er weer prachtig uit!! Ja dat klussen is jullie wel toevertrouwd.. :-) En nu eerst maar eens genieten van het mooie weer, ik begreep uit je posts dat juist jij dat erg nodig hebt!
Maar complimenten hoor weer voor dit resultaat.

Groetjes,
Alberta

Kom Achterom zei

Dit is mooi geworden zeg! en weet je het lijkt wel of het er orgineel in zit! Super gedaan hoor!
fijne dag
Yolanda

Anneke zei

pf wat een enorme klus is het zeg. Maar tot nu toe is het resultaat prachtig geworden. Ik ben ook echt onder de indruk over de prachtige foto's die je atijd maakt knap hoor. En ik ben gek op de oude baluster die je hebt staan. Zo mooi.
Sterkte met de andere klussen.
Liefs Anneke

Ans van Ispelen zei

Dit is in ieder geval erg mooi geworden.
En ja...alles op zijn tijd.

Groetjes Ans

Pure & White zei

wat is het mooi geworden!
Echt heel gaaf!
Herkenbaar hoor, soms wil je nog zoveel maar moet je realistisch zijn en durven schuiven om niet helemaal gek te worden...;-))

Nu gewoon even genieten en idd lekker in de tuin werken!

Lieve groet,

Dineke

Colin zei

Al dat werk heeft wel een geweldig resultaat opgeleverd. Helemaal in stijl, mooi! En die keuken komt vanzelf wel als het zomerseizoen weer voorbij is toch?!

Bonjade zei

Helemaal gelijk aan...het moet wel leuk blijven.....ach en het mag duren toch...?
Al wil je het natuurlijk altijd zo snel mogelijk......

Hoe dan ook.....het gedeelte wat we nu zien ziet er, zoals we van je gewend zijn, top uit......
Creatief met ruimte zijn jullie zeker......
Geniet altijd van de heerlijke rustgevende beelden.....

Fijne avond

Liefs

A place for my home zei

Mooi zo je hal! En klussen moet inderdaad wel leuk blijven, want het vergt een hoop energie. Ben wel benieuwd hoe je keuken (volgend jaar) gaat worden.

Groetjes, Cynthia

Miranda zei

Er is al heel wat werk verzet en het ziet er allemaal prachtig uit. Eerst maar eens kijken hoever je met alles komt en anders gewoon volgend jaar...

Groeten, Miranda

Petra zei

Wat mooi geworden. Daar loop je met plezier doorheen. Doe rustig aan en vergeet niet te genieten van alles wat al af is.

Groetjes Petra

Marjonel M zei

Het ziet er allemaal al prachtig uit, jullie hebben veel werk verricht. Prachtig je baluster.

Fijne dag Groet, Marjonel

Des guirlandes zei

Het is mooi geworden hoor. Leuk die oude plafonds en oude deuren. Wat kun je in een oud huis vele malen meer sfeer creëren!
Fijn, als je zo handig bent en veel zelf kunt doen.
Groeten en fijn weekend,
Barry

Servies en Brocante zei

Wat strak en mooi! ben er dol op.. en erg benieuwd naar de keuken haha

Roelie Steinmann zei

Wat een werk hebben jullie al gedaan zeg. Het word erg mooi. Wij zijn zelf al jaren aan een verbouwing van de keuken toe. Maar hebben nog geen praktische indeling kunnen bedenken. Het wordt tijd voor professionele hulp denk ik. Ik ben benieuwd hoe de keuken gaat worden, bij jullie.

Groetjes, Roelie

Claudia zei

Dit beloofd al weer veel goeds voor het vervolg, werkelijk prachtig!

Tanja zei

Als je mooie wasbakken, knoppen etc wilt, zou ik eens over de grens gaan naar Frankrijk, bij de Leroy Merlin, een franse bouwmarkt, daar heb je zoveel keuze uit prachtige wasbakken, gewoon niet normaal meer hoe veel keuze en mooi of naar de Conforama, ik ga zodra ik de kans krijg naar Frankrijk en ga ik grepen, wasbak daar halen en laat die hier installeren, beter dan de huidige keuken uit 2010 er weer uit slopen moeten

Mooi Homestyling zei

Ik dacht...zal eens kijken of Corine ook een post over haar nieuwe toilet heeft geschreven en toen kwam ik deze van de hal tegen...had ik nog niet gezien. Mooi geworden! Onze hond ligt op het een zelfde kussen ;)
En ik ben ook heel benieuwd naar jullie keuken! Wat zal die ook mooi worden.
Lieve groet en alvast een fijne zondag,
Karin