zondag 2 juni 2013

vliegen

de lucht in…

groet.

Terwijl onze gastheer ons naar het vliegveld bracht, groette de Franse luchtmacht ons vanuit de lucht, vonden ze ons zulke speciale gasten of waren ze zo blij dat we weer weg gingen?? (Waardeloze foto, maar het kostte heel wat moeite ze te 'vangen' met mijn aaifoon ;-))!

startbaan

Vliegen.. het is voor mij niet de meest relaxte manier van reizen, dus ik ben altijd wat gespannen. En als je dan vanuit je vliegtuigstoel ziet dat de startbaan van vliegveld Marseille naar zee is gericht…ik moet altijd even slikken als we richting het water taxiën en snelheid meerderen!

vliegveld Marseille

Maar ondanks de ‘stress’  heeft het toch ook iets van spektakel als je voelt dat je los komt..

zee

fly

En wat is het dan een prachtig schouwspel als je boven het water een bocht ingaat en het Franse landschap onder je doorschuift!

Ik ben niet zo’n held met vliegen, mijn lichaam is er niet op gebouwd! Mijn evenwichtsorgaan is overgevoelig en mijn bloeddruk erg laag en als het maar een béétje onrustig is in de lucht dan ga ik onderuit  ;-(

uitzicht

De vlucht van Amsterdam naar Marseille wás een onrustige vlucht (met dank aan de mistral) die me niet zo goed bekwam en al is flauwvallen niet iets ernstigs ik vind het toch altijd wat beschamend als ik wegzak. Maar gelukkig was de terugreis een verademing, geen zuchtje wind dus geen vuiltje aan de lucht.. pff toch was ik heel blij toen we weer met de wielen op de grond stonden!!

Schiphol

Alles heb z’n voordeel en z’n nadeel.. het nadeel van vliegen is dus de constante ‘angst’ om flauw te vallen, het voordeel is dat we binnen 2 uur van Nederland naar Zuid-Frankrijk reizen waardoor we extra tijd hebben om zonnestralen te vangen. En daar gaan we tenslotte voor :-)))

Als ik nu naar buiten kijk dan gok ik dat we vanmiddag (gewoon met alle wielen van de cabrio op de grond) geheel zonder stress nog meer zonnestralen gaan vangen op deze zonnige zondag!

26 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Al val ik gelukkig niet flauw, na jaren geleden een turbulente vlucht te hebben meegemaakt, is vliegen ook niet mijn hobby. En toch is het een ideale manier van reizen, in no time ben je ver van huis en dicht bij de zon.

Veel plezier vandaag! Lieve groet, Ingrid

Kleurrijk zei

Ik ben ook altijd wat gespannen, maar ik vind het moment van opstijgen fantastisch. Ik zit graag aan een raampje.

inge van der sanden zei

Ook niet mijn hobby vliegen, ik sta graag met m'n benen op de grond, maar soms kan het niet anders, en dan geven we ons er maar aan over.
Mooie foto's heb je gemaakt.

Fijne Zonnige Zondag,
Inge, my choice

Room Seventeen zei

Vliegen....niet (meer) mijn hobby na een vreselijke intercontinentale vlucht met onweer en luchtzakken.
Frankrijk per auto heeft mijn voorkeur, heerlijk genieten van het mooie landschap en door de dorpen tuffen.
Ondanks de angst heb je mooie foto's gemaakt!

lia zei

Ik heb nu twee keer gevlogen en dan zaten we toch wel zo'n 5 uur in die stoel. Maar ik vond het prachtig om te zien hoe alles veranderd van licht en weer.
Ondanks dat je er niet zo'n fan van bent heb je het toch mooi weergegeven met de aaifoon.

Jan is nu nog het afdak aan het schilderen, maar straks gaan wij ook maar eens even lekker op pad.

Liefs Lia

Petra zei

Flauwvallen.. ik heb het donderdag nog gedaan en ik zat gewoon aan tafel. Nouja.. gewoon...
Gevolg is wel dat ik een flinke klap gemaakt heb op de grond, met alle narigheid van dien. Dan kan je toch beter (nouja..liever ook niet natuurlijk...) maar in zo`n zachte stoel zitten ;-)) en ergens in Frankrijk uitkomen. Nadeel is wel vind ik, ik ben bekaf als ik eenmaal weer bij gekomen ben....
Afijn. Het is vandaag prachtig weer... ik doe rustig aan, geniet van de zonnestralen en rustig met de beiden benen op de grond staan. In jouw geval.. met vier wielen :-) Veel plezier!

Anita r zei

Wauw dat valt niet mee.
Kan me voorstellen dat je het vervelend vind.
Maar je heb een leuke reis achter de rug.
En hier is het nu ook lekker.

gr. Anita

Indruk zei

Ik heb ook vliegangst en ga eigelijk niet meer in het vliegtuig als het niet hoeft. Wij zijn 2 jaar gelden met de Thalys naar Zuid Frankrijk gegaan. Ideaal, als je in maart alvast boekt is het heel voordelig. in 5 uur ben je er en de trein vond ik heel comfortabel. We hadden een tafel, kinderen konden lopen ideaal. Al met al ben je met het vliegen ook veel tijd kwijt omdat je lang van te voren aanwezig moet zijn. Pascale X

Carla zei

Ik ben ook geen fan van vliegen hoor!!
En toch gaan we eind augustus helemaal naar Amerika vliegen....moet er echt nog ff niet aan denken nu....wat je al niet voor je lief over moet hebben!!
Dat op stijgen vind ik het ergst...dat opzwelgen van die motoren om vaart te maken...ik haat het.
In mij zwelgt dan ook van alles op....dus snap je helemaal hoor.

Maar ja...het is de meest snelle manier....en amerika..is ver zwemmen hoor hahaha...dus geen keuze.

Vanmiddag kun je lekker op de grond blijven en van mooi weer genieten!!

lieve groetjes Carla.

Janny zei

Wat jammer dat je niet van het vliegen kunt genieten omdat je lichaam dat niet toelaat. Ik vind vliegen heerlijk. Hubbie heeft nog een behoorlijke vliegangst, hoewel het toch wel minder is de laatste jaren. Dat vind ik zo jammer voor hem en dan geniet ik ook niet echt als ik hem zo verkrampt zie zitten. Daarom vind ik het steeds weer een verademing om te vliegen met één van mijn dochters of vriendinnen, die het allemaal net zo spannend en leuk vinden dan ik.
Ja, wij gaan er zo ook even met de cabrio op uit! Eindelijk is het er weer voor, he?
Janny

Rozen van Papier zei

De TGV gaat ook wel lekker snel en kun ej vna eht landschpa ook genieten!
Ja ik vind het vliegen ook niet alles.
Was het wel leuk in Marseille?

Groetjes Janny (Rozen)

Henny van der Wal zei

Vliegen is ook niet mijn hobby, heb ook altijd wel de nodige angst, maar aan de andere kant vindt ik het ook weer fantastisch. Op Schiphol zijn geeft me elke keer weer het ultieme-ik-ga-op-vakantie-gevoel. Echt zo'n vlinder in je buik gevoel ;-).
Mooie foto's.
Lieve groet,
Henny

Ans van Ispelen zei

Vervelend dat je daar last van hebt,van flauwvallen.
Daarom vind ik het dapper,dat je toch het vliegtuig in gaat.
Mooie foto's trouwens.

Groetjes Ans

'Inga' zei

Mooie beelden en erg dapper dat je die dan toch maakt! Ook ik ben niet zo'n vliegtuig-fan, maar als we de oversteek weer eens willen maken moet het toch...brrr..maar dat moment dat je op Schiphol aankomt en je koffer weer pakt...inderdaad, elk nadeel heb z'n voordeel!

Fijne zondag nog!

Pure by me zei

Ondanks dat vliegen niet je favoriete bezigheid is heb je toch prachtige foto's gemaakt..
Enne hier,door mijn ziekte, aan een ...zammetje via de HA anders ga ik ook onderuit hihi..
Lieve groet Chris

Dinah zei

Je bent niet de enige als ik dat hier boven zo lees ;-) Ik heb voor 2 weken geleden nog gevlogen en daarvoor was het al 16 jaar geleden dat ik hoog in de lucht zat. Ik vond het vooral spannend omdat ik ooronsteking had en daardoor mijn evenwichtsorgaan van streek was,, geen pretje maar de spanning van hoe het ook al weer ging en het mooie uitzicht hielpen me wel. Dat iemand daarvan kan flauwvallen wist ik niet en dat lijkt me erg vervelend. Wel was er een kindje die de buurman helemaal had ondergekotst nou daar werd ik dan weer heel erg beroerd van, getsie.. Snel wat parfum in de lucht gespoten... Die arme man zat er helemaal onder en was geen familie of zo....zijn vrouw zat bij ons op de rij en hij gescheiden door het looppad naast haar. Nou ja, een hobby hoeft het voor mij ook niet te worden, hahaha. Je foto's zijn wel heel erg mooi.

Maison Louise, Paintings by Louise, zei

Prachtige foto hoor en dat met je IPhone.
Vliegen hoeft voor mij niet zo, ik altijd blij als ik er weer uit ben.

Ik heb genoten van de foto's van je vorige posten, zo mooi.... en die van de markt vind ik super!

Fijne avond en lieve groet,

Loes

Karin zei

Knap dat je foto's niet zijn bewogen ;). Mooie hoor.

Anneke zei

Je bent niet de enige die angst voor vliegen heeft. Wij zijn een paar jaar geleden naar Kreta geweest. Dat was ook zo'n barre tocht. Jan zag toen gewoon groen (heel veel turbulentie)en toen hij het vliegtuig uistapte zei hij nooit meer en hij is ook nooit meer gegaan. Wat heftig voor je dat je zelfs flauwvalt. Maar je hebt wel prachtige beelden gemaakt. En wat ik las in je vorige blog ook heerlijk genoten dat is ook wat waard he?
Lieve groet Anneke

Mirjam zei

Hoi Corine,
Gelukkig wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen, anders zou je niet zo snel even voor een paar dagen naar Zuid-Frankrijk kunnen...
Ik vind vliegen juist heel leuk, vooral het begin en het eind. Het snelheid maken, opstijgen en de wereld steeds kleiner zien worden vind ik prachtig en het dalen en dan je bestemming steeds duidelijker voor je te zien, daar geniet ik ook van. Alleen de uren, soms wat langer en soms wat korter, ertussen vind ik super saai... maar ja, je kunt niet alles hebben natuurlijk... Deze zomer gaan we niet vliegen maar met een bus...
Ik wens je een heel fijne nieuwe week,
Lieve groet,
Mirjam

Franse Lelie zei

Ik vind de kleur van je eerst foto prachtig al is hij wat korrelig. Ik hield ook niet van vliegen maar hoe meer ik het doe, hoe leuker ik het vind. De laatste keer naar NY bijna 8 uur. Je zit wel beter dan als je binnen Europa vliegt en het 'vloog voorbij'. Ikmkijk zelfs uit het raampje met mn hoogtevrees:) Volgende keer ga ik ook eens foto's maken. Lieve groet

Roelie Steinmann zei

De tijdsduur van de rit weegt zeker op tegen de angst en de stress. Je bent net zo snel in zuid frankrijk als met de auto in groningen. Des te langer genieten toch?

Groetjes, Roelie

Des guirlandes zei

Ik vind het in feite ook helemaal niks hoor, dat vliegen.
Vooral van te voren maak ik me erg druk. Maar als ik eenmaal in de lucht ben, is het over. Dan kan ik er zelf toch niets meer aan doen. En toch, de volgende keer maak ik me weer druk.
En inderdaad, ieder nadeel heb z'n voordeel.
Groeten,
Barry

Colin zei

Met de vliegbibbers in je benen en dan nog zulke foto's maken, stoer!

Pure & White zei

herkenbaar Corine, vliegen is en blijft toch ook niet mijn favoriet, al heb ik niet de klachten die jij daarbij nog eens hebt!
Maar Marseille: hoe heerlijk is dat!
Je hebt vast genoten, of was dit een terugblik op je laatste reisje naar Frankrijk?

Lieve groet

Dineke

Anoniem zei

ik heb soms echt het gevoel dat ik het enige meisje ben dat grote fan is van vliegtuigen. ik heb een keer gevlogen vanaf Schiphol naar Heathrow airport. het opstijgen is prachtig:)