dinsdag 30 juli 2013

te moe

te lang..

Volgens vele medische onderzoeken die ik in de loop van de laatste pakweg 25 jaar onderging ben ik een gezonde vrouw. Fijn! Behalve dan dat ik toch echt heel veel last heb (ook al zo’n 25 jaar) van chronische vermoeidheidsklachten ;-( Er zijn perioden dat er met wat aanpassing prima te leven is met de moeheid, maar helaas zijn er ook tijden dat ik amper kan functioneren. Ik ben dan zo ontzettend moe dat mijn lichaam fysiek ook protesteert. Ontstekingen hier en daar zijn dan schering en inslag. De afgelopen (lange) winter heeft me geen goed gedaan en helaas was het voorjaar ook niet echt geschikt om lekker bij te tanken, net voor de zomervakantie was de vermoeidheid zo hevig dat mijn huisarts een afspraak regelde bij de neuroloog. En hoewel ik uit ervaring inmiddels weet dat de beste man waarschijnlijk ook geen oplossing voor mij heeft, ben ik toch blij dat er weer eens serieus naar gekeken wordt. Maar… eerst gaan we twee weken naar Frankrijk!!

.1cormolain

Omdat ik te moe was om een mooie nieuwe plek te zoeken, kozen we ervoor onze tent op te zetten op een camping in Zuid-Bretagne waar we al diverse keren met genoegen bivakkeerden. Om ook tijdens de reis al een beetje het vakantiegevoel te krijgen toerden we eenmaal in ons favoriete vakantieland een stuk over de regionale wegen. Gert boekte voor een tussenstop een nacht in een B&B net onder Caen. En dát was een goeie zet!! Wat was het daar leuk!!

.8hoofdhuis
.2schuur

De eigenaresse (Corinne ;-)) heeft oog voor wat mooi en authentiek is.

.4trap  .6trapbol

Zo heeft de originele, oude trap prachtige glazen bollen op de leuning.

.3slaapkamer
.5sfeer  De inrichting van het huis is een combinatie van erfstukken en vondsten van vide-greniers ;-))

.7uitzicht

Sinds ze er woont knapt ze langzaam de hele boerderij op, waarbij ze begonnen is met het vernieuwen van de daken, van zowel het woonhuis als alle bijbehorende schuren.

.11zwaluw

En dat opknappen gebeurt (natuurlijk) met authentieke materialen, waardoor er ook voor de beestenboel weer plek is.

.9Indy

Voor pup Indy (kruising Golden Retriever en Labrador) moet het leven daar een paradijs op aarde zijn, ze heeft er heerlijk de ruimte en er is altijd wel iemand die haar aandacht geeft ;-)
Onze campingplaats was al geboekt, dus wij trokken verder, maar dit adres blijft zeker in ons favorietenlijstje staan!

En al was dit een heerlijk begin van onze vakantie,  helaas reden we afgelopen zondag een week eerder dan gepland in één ruk terug van de camping naar ons THUIS. Waarom?? Omdat ik gewoon té moe was om het vol te houden, al doen wij het nog zo rustig aan, de prikkels van het anders-dan-anders-ritme waren me na een week echt teveel. Om nou te zeggen dat de beslissing om voortijds op te breken me makkelijk viel… nee! Daar ging behoorlijk wat innerlijke strijd aan vooraf. Want al heb ik dus al 25 jaar ervaring met zulke ‘faalmomenten’ ik blijf het moeilijk vinden om (vooral aan mezelf) toe te geven dat ik niet kan leven zoals ik dat graag zou willen ;-(

We zijn nu dus weer THUIS en dat vind ik heerlijk, natuurlijk zijn de onrust en de moeheid niet direct weg, maar ik heb goede hoop dat het THUIS-zijn me toch weer wat rust brengt!

Natuurlijk heb ik ondanks mijn moeheid die ene Franse vakantieweek ook volop genoten en heel veel foto’s gemaakt.. dus… wordt vervolgd…

Geen opmerkingen: