dinsdag 9 juli 2013

zomer!

landelijk dineren…

Een aantal weken of eigenlijk maanden terug trof ik bij toeval een flyer van een kleinschalig evenement in een naburig dorp dat me direct aansprak. Er werd op een landgoed een buitendiner georganiseerd, waarbij de gasten aan een lange tafel onder de bomen zouden eten. Nu voelen wij ons sowieso helemaal THUIS op een landgoed ;-) en ook buiten eten doen we heel  graag, dus we schreven ons in!!

kasteel

Afgelopen zondag was het zover. Het was een perfecte dag met heerlijk zomerweer.

gracht

Wij waren wat vroeg, wat goed uitkwam want zo had ik volop gelegenheid om op mijn gemak wat mooie sfeerbeelden te maken (zonder storende elementen).

champagne

Langzaamaan druppelden de gasten ‘ binnen’ voor het aperitief,  waarbij al direct de toon werd gezet doordat de champagneglazen per 2CV werden aangevoerd ;-)

Ook mevrouw de barones  (ik gok dat ze ergens in de 80 is) was aanwezig en heel spontaan kwam ze zich aan iedereen even voorstellen als de bewoonster van het kasteel(tje). Ondertussen was er uit de eend ook een mini-draaiorgel getoverd waar het ‘nichtje van Bonmaman’ prachtige muziek uit draaide waarbij ze ook nog eens franse chansons zong.. qua sfeer kon de avond al niet meer stuk..

frans

Terwijl iedereen op het plein voor het kasteel kennismaakte met (een aantal van) de overige gasten en nipte van de champagne,

vosbergen 

tafeldecoratie

glipte ik er even tussenuit om de stijlvol gedekte tafel vast te kunnen leggen voordat de massa (63 man/vrouw) zou aanschuiven.

insect1 dans
insectendans insect2

Tot ieders verrassing kwam ‘het nichtje’ tussen de gangen door nogmaals de sfeer verhogen door op stelten zeer geconcentreerd als insect te dansen op prachtige muziek (Vivaldi, ‘zomer’ uit de 4 jaargetijden) die plots tussen de bomen door schalde.

Behalve dat we heerlijk hebben gegeten, puur en simpel maar ook van hoog kookniveau, was het een onvergetelijke ervaring om zo informeel met onbekenden te mogen meegenieten van het landgoed van mevrouw!

Als alles meezit zijn we volgend jaar graag weer van de partij ;-)

23 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Ohhh...geweldig, dit ziet er heel gaaf uit. Twee jaar geleden was hier een soortgelijk evenement, maar daarvan hoorde ik dat het eten erg tegen viel en dat was uiteraard erg jammer. Gelukkig was bij jullie alles top! Alleen die lange tafel al...een genot om naar te kijken.

Lieve groet, Ingrid

Pure & White zei

Wat gaaf!!!!!!
De locatie, de sfeer, het eten, het weer... Fantastisch!
Als er weer eens zo iets georganiseerd wordt hoof ik het graag..;)))

Lieve groet!

Dineke

Marjonel M zei

Wat leuk Corine om aan zoiets deel te nemen, en met allemaal onbekende mensen aan een lange tafel genieten van alles wat er om je heen gebeurt.

Fijne avond, Marjonel

Els zei

Lijkt me geweldig om aan zo'n diner deel te nemen!
Prachtige locatie en geweldige foto's heb je gemaakt!!

Fijne avond
Liefs Els

Colin zei

Oh wat gaaf dat je je gewoon inschrijft en aan zo'n grote tafel gaat zitten met al die andere (onbekende) gasten en dan ook nog op zo'n locatie, da's gewoon een feestje!

Gerreke zei

Wow zeg wat ontzettend leuk. En wat een omgeving zeg! Prachtig! Wat heb je de sfeer goed vastgelegd.

kienkele zei

Oh, wat leuk Corine. Wij hebben er jaren terug ook eens gegeten, Leuk om het nog eens terug te zien!
Fijne avond, groeten, Tineke

lia zei

Dit lijkt me helemaal geweldig om zo even gezellig te tafelen.

Super!!!
En maar goed dat je even weg glipte van de rest.

Liefs Lia

Nieneke zei

WAUW! en wat een mazzel met het weer!

Des guirlandes zei

Leuk is dat, zo aan een lange tafel eten. Ken de je Marché Nocturnes in Frankrijk? Dan eet je met het hele dorp. Overal in Frankrijk kom je dat wel een keer tegen, je eten koop je in kraampjes die rondom de tafels staan.
Groetjes,
Barry

Kleurrijk zei

Wat een mooie ervaring!

Huiz&zo zei

Wat een leuk idee zeg! En het weer maakt het dan helemaal af!

Anneke zei

Wat een geweldige locatie. Het geeft een beetje Frans idee als ik zo die lange gedekte tafels zie. En dan het prachtige weer dan kan het bijna niet meer stuk he?

Maison Welbi zei

Wat ontzettend bijzonder en wat een sfeervolle locatie! Ik wist niet dat dit soort evenementen bij ons in de buurt worden georganiseerd. Ik kan me voorstellen dat jullie genoten hebben.

Groetjes,
Reineke

Thuis bij Tjits zei

Wat is dit ontzettend leuk en wat heb je er een leuke reportage van gemaakt!

lieve groet, Tjits

Mirjam zei

Hoi Corine,
Wat is dit leuk zeg, en wat ziet dat er allemaal mooi uit. Ik wist niet eens dat zoiets bestond zeg. Dat landgoed lijkt me wel iets om eens een keer nader te bekijken...
Ik wens je een heel fijne woensdag,
Lieve groet,
Mirjam

Martine zei

Wat lijkt mij dat ook geweldig. Alles klopt, de entourage, het eten enz. Bestond zo iets ook maar in de omgeving waarin ik woon. Wie weet ooit.
een fijne dag, liefs Martine

LE STYLE STUDIO zei

Oh, & de foto's zeggen genoeg, wat een Super uitje!
Zo sfeervol!! & die eend is ook een plaatje .....

Fijne dag!

Liefs,
Yet

THORNWOODS AT HOME zei

Wat een mooie locatie voor een dinner. Boomgaard vind ik ook zo leuk om een dinner te houden.

Liefs Monique

Anita r zei

Wat geweldig.
Ziet er ook leuk uit de lange tafel.

gr. Anita

Berna zei

Wat leuk! Je wilt vast niet vertellen waar dit was?
Schitterende foto's.

Janny zei

O wat geweldig!
Dat vind ik ook zo leuk. We deden dat twee jaar geleden toen we op vakantie waren. Maar ik wist niet dat dit ook hier werd gedaan. Dit moet toch zo'n beetje bij mij in de buurt zijn, aangezien jij niet zo heel ver van mij vandaan woon, heb ik begrepen.
Janny

Room Seventeen zei

Ooh Corine, wat ontzettend gaaf zeg! Doet me een beetje denken aan het White Dinner festijn in Parijs.(google maar even, erg leuk evenement)