vrijdag 9 augustus 2013

bloemig

in de achtertuin…

In magazines ben ik altijd weg van strakke, sobere tuinen. Maar ons eigen landgoed is meer een boerentuin vol met weelderig bloeiende planten.

oleander

Het terras direct achter het huis is ‘bestraat’ met grint, er staat een grote tafel met 6 stoelen en een oude klepbank. En nee die klepbank is eigenlijk niet geschikt om buiten te staan, maar we nemen de schilderklus elk jaar graag voor lief, want die bank staat daar wel erg leuk en bovendien zit het ook heel lekker daar ;-))
Naast de bank een oleander die samen met 2 olijfboompjes een beetje franse sferen aan onze oerhollandse tuin geeft.

jasmijn

Een voordeel van zo’n weelderige tuin is dat je soms volkomen wordt verrast. Zoals hier.. tussen de knoppen van de jasmijn zag ik opeens een prachtige clematisbloem. Er stond daar ooit inderdaad een clematisplant maar ik had ‘m al een aantal jaren niet gezien, blijkbaar heeft ie een (lange) winterslaap gehouden.

pelargonium

En dan de geranium, ook wel ooievaarsbek genoemd.. elke zomer zorgt ie voor een roze kleurwolk  in de tuin. Hij combineert zo lekker met lavendelblauw en vormt een mooi contrast met de grote stoere hortensia’s die ook in grote aantallen op ons landgoed aanwezig zijn.

omhoog  lekker

Ik zei het al.. de perenboom kan zomaar leeg zijn.. de vogels hebben er weer een lekker feestje kunnen vieren! (Ze hebben wel wat resten voor ons achtergelaten..)

juffertje

Tussen de vaste planten zaai ik graag wat veldbloemen, niet te bont, maar de fragiele juffertje in ‘t groen zie ik graag

juffertjes

helemaal leuk zijn ze omdat de zaaddozen ook nog leuk zijn na de bloei.

bloei

Vandeweek zetten we op wat kale plekken nog een paar anemonen, ik had de bloeitijden niet helemaal goed op elkaar afgestemd en met dit mooie weer is het wel leuk als je tijdens het buiten zitten iets of wat kleur ziet ;-)

15 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wat staat de oleander daar mooi in de zinken emmer! Jaren geleden hadden we ook een oleander in de tuin, maar toen de meiden als peuters in de tuin gingen spelen, hebben we de plant verwijderd, omdat het blad heel giftig is.

Hier hebben de anemonen in zinken emmer de hitte van de afgelopen weken niet overleefd. Aan de goede zorgen van mijn buurvrouw kan het niet liggen, want de tuin stond er verder heel verzorgd en groen bij. Maar het stond wel erg leuk!

Fijn weekend, ik hoop dat het inmiddels iets (of nog liever veel) beter met je gaat!

Lieve groet, Ingrid

inge van der sanden zei

Mooie tuin heb je, juffertje in het groen is tijdens de bloei en daarna wel heel mooi, daar moet ik ook eens een plekje voor zoeken, om volgend jaar te zaaien.
Als de anemonen gaan bloeien dan hangt het najaar in de lucht, ik heb ze ook en vind ze altijd zo mooi.
Je hebt een sfeervolle tuin, je voortuin vond ik ook al zo mooi!

Fijn Weekend,
Inge, my choice

Athomebymy zei

Wat een mooie tuin ,, ik ken dat ik hou ook heel erg van die geknutselde tuinen maar de onze is ook puur natuur , omdat hij te groot is ...

Liefs Petra

Els zei

Wat hebben jullie een mooie tuin!
Geniet ervan!!

Liefs Els

Mirjam zei

Hoi Corine,
Ik vind je tuin prachtig, maar ik ben dan ook gek op boerentuinen. Op de Oleander en de Jasmijn na heb je dezelfde planten in je tuin als hier, alleen is hier een beetje kleiner opgezet. Moet allemaal in die paar vierkante meter passen natuurlijk. Gelukkig zijn onze peertjes nog niet 'gepikt'...
Ik wens je een heerlijk weekend,
Lieve groet,
Mirjam

lia zei

Je hebt gewoon een prachtige tuin. Gezellig en sfeervol.
Fijn weekend

Anita zei

Wat een mooie mix van bloemen Corine!
Op zo'n landgoed waan je je zowat op een boerderieje ;-)
Heer-lijk en met zo'n zomer is het helemaal genieten.
Fijn weekend! Groetjezz lfs mij

Fuchsiaantje zei

Hallo Corine, ik geloof dat ik jou blog nog nooit gezien heb, ik ben er op gekomen door mijn dochter Mirjam en dat vind ik leuk om te zien. Je hebt heel mooie foto`s van je tuin gemaakt, en wat een weelde van bloemen. Ik heb ook een blog die heet fuchsiaantje en ik zou het leuk vinden als je eens een kijkje komt nemen. Volgende week zet ik weer nieuwe foto`s er op. Ik wens je een fijn weekend toe en groetjes van mij, Riet.

RUW MET STIJL zei

Gezellig tuintje.
de vooruitzichten van het weer zijn goed dus kan je nog lekker genieten van je tuin.
Hier raak toch alles een beetje uitgebloeid, moet dus nodig de tuin in.
Fijn weekend,
Ellen

Janny zei

Ik vind juist de tegenstelling tussen een sober interieur en een rijk bloeiende tuin zo mooi! Jammer genoeg bloeit hier maar weinig. Wij hebben weliswaar een enorme tuin maar een groot gedeelte ervan is bos. En echte borders maken is er niet bij. Ik heb daarom maar veel bloeiende struiken zoals rododendrons, hortensia's, hibiscus, etc. En wat sterke bloeiende planten eronder afgewisseld met hosta's etc. maakt dat het er toch wel mooi uitziet.
Geniet lekker van deze mooie dagen in je gezellige tuin!
Janny

Des guirlandes zei

Ik houd helemáál niet van sober en strak en zeker niet in een tuin. Daarom vind ik jullie tuin helemaal geweldig. Ons tuintje staat ook vol bloemen en ook in de moestuin is een hoek met bloemen, die zijn bestemd voor boeketjes in huis.
Groeten,
Barry

basiclabelsweden zei

Heerlijke sfeer, ik ben voor een wilde tuin, het liefst in de duinen en dan helemaal niets meer aan doen: Zo tuin hebben we op het moment nog niet :) Geniet eigenlijk wel van allerlei soorten tuinen:


Kram/Marion

Anita r zei

Wat een gezellig tuin.
Daar hou ik ook zo van.
Meestal zijn we in augustus op vakantie.
Maar nu zijn we thuis en het valt me op dat er nu zo weinig bij ons in bloei staat.
Moeten we toch iets aan doen ;-)

fijne zondag

gr. Anita

Michellle zei

Ik zie dat wij nog wel ons best moeten doen voor zo'n tuin als die van jullie :)

THORNWOODS AT HOME zei

Prachtig Corine die zaaddozen van 't juffertje in het groen.


Liefs Monique