donderdag 29 augustus 2013

zondagsrust

in het westen van het land…

In mijn vroege jeugd (tot mijn 8e) woonde ik met mijn ouders en zusjes in de buurt van Rotterdam. Op vrije dagen gingen we regelmatig een kijkje nemen in de buurt van vliegveld Zestienhoven, voor kleine meisjes is het een avontuur om échte vliegtuigen van dichtbij te zien landen of opstijgen.

Zestienhoven.RTM

Zondag brachten we de dochter van vriendin A. naar hetzelfde vliegveld (het heet trouwens tegenwoordig Rotterdam the Hague Airport) en wat is het toch eigenlijk ook als je groot bent leuk om het vlieggebeuren van dichtbij mee te maken. Zeker als je de reizigers gewoon voor je neus het vliegtuig in ziet stappen.

instappen
blokken
klaar

Daarna volgden we de voorbereidingen van het grondpersoneel en de piloot voordat het moment van vertrek was aangebroken.

aanloop
voor los
los
daar gaat ze

Daar gaat ze, naar de Franse zon, waar de rest van de familie al op haar wacht..

Natuurlijk had ik voordat we naar Rotterdam vertrokken wat leuke adressen in die buurt opgezocht van onze to-go-lijst. We besloten eerst naar Vlaardingen te rijden, naar Jan Huygen in de ton. Daarna zouden we dan wel verder zien..

glas

Maar raad eens wat.. er kwam geen ‘daarna’… We raakten niet uitgekeken daar bij Jan (die Frans heet :-)), wat hebben ze daar in de afgelopen 20 jaar veel ouds verzameld! En wat heb ik met heel veel plezier foto’s gemaakt :-) Dat viel soms trouwens niet altijd mee, want op sommige plekken op de deel was het wel erg donker.

balsemien
ingesponnen
vollebak balusters
olijfmanden gedroogdJan Huygen in de ton zink

Niet alleen de handel, maar ook de natuur rond de boerderij is prachtig. De planten groeien weelderig, waardoor het hele terrein een oase van rust is.

 ladders doorkijkje
tuinhuis

En het allermooiste:

werkplaats blauw

De kas waar de werkplaats weelderig groen ziet van de druivenranken, met trossen vol smaakvol uitziende blauwe druiven..

Voor in het toilet dat we dit voorjaar aanpakten wilden we nog een oude doorleefde plank op het schap boven het reservoir. We maakten er geen haast mee, zo’n plank moet je gewoon ‘toevallig’ vinden. En dat is dus gebeurd! Er ging een oude, prachtig vergrijsde plank met ons mee naar huis én een heleboel inspirerende foto’s!

Zowel op Zestienhoven als tussen de brocante was de sfeer heerlijk rustig en relaxed, we beleefden een heerlijk zondag daar in het drukke westen ;-).

19 opmerkingen:

Des guirlandes zei

Ja, leuk is Zestienhoven hè. Wij noemen het nog steeds gewoon 'Zestienhoven' hoor. Wij hebben onze dochter er pasgeleden ophaald, gaaf om het vliegtuig al vanaf de verte te zien aankomen en landen.
Jan Huygen in de Ton ziet er geweldig uit. Ik heb er al veel over gehoord maar ben er nog nooit geweest. Binnenkort maar eens doen dus.
Groeten,
Barry

het Moonhuis Monica zei

Leuk is het daar he, ik zei al, daar kun je rustig een hele middag voor vrij houden, want er is inderdaad ontzettend veel te zien.
Je vindt er altijd wel iets leuks!!

Liefs Monica

Janny zei

Leuk he, zo'n vliegveld. Ik vind het ook altijd zo leuk om naar al die komende en vertrekkende reizigers te kijken.
Lijkt me heerlijk om eens rond te neuzen daar in Vlaardingen. Maar dat is wel héél erg ver van mijn stekkie hier. Maar in elk geval weer bijgeschreven op mijn lijstje, dus wie weet komt het er ooit van.
Janny

Anita r zei

Wij zijn ook wel eens van Rotterdam airport gevlogen.
Het is zo leuk als je terug komt.
Zie je je kinderen door je raampje van het vliegtuig al staan wachten .
Geweldig vond ik dat.
Jan Huygen in de ton daar wil ik ook wel eens gaan kijken.
Vond de foto's van je al heel gezellig.

gr/ Anita

Pure & White zei

ahhh, klinkt leuk!
Moet ook maar eens naar Jan, hoewel ik op dit moment niet eens aan vaste adresjes toe kom..

Enne...valt mee he, in het westen...?
Geloof me: je hebt er echt nog meer oases van rust....alleen moet je het even weten.....;-)

lieve groet!

Dineke

Home and Lifestyle zei

Misschien hebben we elkaar wel ingehaald op de snelweg, want voor de high tea van Madelief was ik ook in Rotterdam :-). En omdat Monica er over geschreven had, heb ik zelfs nog gekeken of ik het wilde combineren met een bezoek aan Jan Huijgen! Dat was wel komisch geweest, wanneer we elkaar daar getroffen hadden. Ik ben er niet geweest, maar ik heb geloof ik wel iets gemist.

Leuk dat je afgelopen zondag zo genoten hebt én geslaagd bent voor een mooie aankoop.

Lieve groet, Ingrid

Franse Lelie zei

Valt best mee he in het drukke westen:). Wat leuk dat adresje in vlaardingen, ik kende het niet maar ga vast eens langs, lieve groet

Mirjam zei

Hoi Corine,
Dat klinkt alsof jullie een heerlijke zondag hebben gehad. Wat leuk om daar eens rond te kijken, bij Jan Huygen in de ton. Prachtige oude vazen en ook de zinken bakken zijn heel mooi.
Toen mijn meiden nog klein waren, gingen we wel eens naar Schiphol (voor ons maar 20 min. rijden), ook om naar de vliegtuigen te kijken. En daar genoot ik toen ook van hoor... Blijft spannend om te zien allemaal...
Ik wens je een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam

Colin zei

Blijft leuk hè al dat vliegverkeer. Kan mee voorstellend dat je bij Jan niet meer weg kwam, ziet er uit als een geweldige plek om wat rond te struinen!

Mooi Homestyling zei

Wat leuk! Ik kwam toevallig afgelopen week op hun website en zag toen al veel leuks. Helaas is het niet naast de deur :(
Lees niks over aankopen... Niks gekocht? ;)
Lieve groet,
Karin

Mooi Homestyling zei

Oh ja de plank natuurlijk, maar als ik het zo zie is dat knap als het daarbij is gebleven...

lia zei

Lijk me leuk om daar lekker rond te struinen. Wij waren in de vakantie bij Bric antiek, maar ik neem nooit een fototoestel mee. Want dan moet ik weer toestemming vragen en uitleggen of vragen of het op mijn blog mag. En dat doe ik liever niet. Gelukkig doe jij het wel, en kan ik het lekker zien...

Anneke zei

Wat heerlijk om daar heerlijk rond te snuffelen. Ik zie veel mooie spullen voorbijkomen zeg.Die Balusters vind ik ook zo prachtig. En dan die potten prachtig. 'lieve groet Anneke

Claudia zei

Mijn vriendin die stewardess is werkt het liefst via "Zestienhoven" en niet alleen omdat ze daar in de buurt woont, in Vlaardingen haha!

Binnenkort geeft ze een feestje, ik ga gewoon iets eerder van huis om ook bij Jan Huijgen in de Ton te kijken.

Dorine zei

Leuk adresje, ga ik op mijn lijstje zetten.
Het is nog geen eens zo ver bij mij vandaan, nooit geweten.
Fijn weekend alvast.

Dinah zei

Jammer dat leuke adresjes veel al aan de andere kant van nl te vinden zijn... :-(
Toevallig zijn wij in mei geland op Rotterdam airport.. En toen met de bus naar Amsterdam. Het viel me op dat het zo lekker overzichteljk is en klein bijna knus..

Lieve groet,dinah

Wondelgijn zei

Zestienhoven... tjee, ooit zijn wij daar ook vanaf op vakantie gegaan... Lang, lang geleden!

Henny van der Wal zei

Ik vind het heerlijk op vliegvelden. Het heeft zo'n aparte sfeer...ik krijg er echt het vakantie/groot avontuur-gevoel van ;-).
Wat een prachtige spullen heeft Frans. Mooie foto's heb je gemaakt.
Fijn weekend!
Lieve groet,
Henny

Els zei

Lijkt me geweldig om daar ook eens ooit naartoe te gaan!
Heerlijk om zo de zondag door te brengen, er zijn ergere dingen :-)

Fijne avond
X Els