maandag 23 september 2013

up-to-date

computertechnisch…

Als vrouw van deze tijd ben ik toch wel een beetje verslaafd aan het gebruik van mijn laptop en mijn aaifoon ;-) Technisch onderlegd ben ik niet bepaald (ik groeide op in het computerloze tijdperk) maar zolang alles het gewoon doet kan ik er best mee overweg.

Boerhaar

Al een aantal weken gaf mijn laptop bij het opstarten aan dat er een harde-schijf-probleem is met zeer waarschijnlijk een crash in de nabije toekomst ;-(

verkoeling

Mijn eigen computerspecialist had er al eens uitgebreid naar gekeken en er waren al de nodige red-mijn-computer-programma’s op los gelaten, maar dat hielp allemaal niks. Dus bestelde diezelfde computerspecialist een gloednieuwe laptop voor me.. heel fijn! Behalve dan dat ik nu dus moet leren omgaan met windows 8… Gelukkig doet mijn oudje het ook nog, dus wil ik lekker snel even wat computeren dan kies ik voor gemak, maar het is natuurlijk de bedoeling dat ik zo snel mogelijk ‘gewoon’ m’n fotomappen en m’n blogposten met behulp van de nieuwste techniek aanmaak en bewerk.

idyllisch

De energievoorraad is nog steeds zeer beperkt (mede dankzij een aantal onderzoeken die me niet makkelijk afgingen), dus ik geef mezelf elke dag een uurtje om vrienden met het nieuwerwetse besturingsprogramma te worden.

lijnenspel

Als dit bericht goed op de diverse computers te lezen is dan ben ik op de goede weg…
Maar dat was nog niet alles… ook mijn aaifoon kreeg een volledige update te verwerken, gelukkig leverde dat geen onnodige toestanden op. Het is even wennen, maar de gebruikersvriendelijkheid vind ik prima. Toch fijn dat alle apparatuur het weer doet, als je veel thuis zit zijn het nut en het gemak van bijvoorbeeld social media heel duidelijk!!

haan

Tijdens een cabriotoerrit(je) afgelopen zondag zag ik weer de nodige idyllische taferelen, maar ook het lijnenspel van de hoogspanningsmasten trof me, natuurlijk verstoort het in zekere zin de romantiek van het platteland, maar zonder deze masten zouden we niet zo lekker kunnen bloggen  ;-)

22 opmerkingen:

Franse Lelie zei

Het werkt! Zo balen als het niet werkt, ik kan het me helemaal voorstellen hoe je achter je computer zit. Nieuwe technische dingen duren bij mij ook lang voor ik er weer aan gewend ben. Je foto's zijn weer mooi, vooral de koe in het water. Succes en lieve groet

Dinah zei

Hahahaha, nou ik zit nu in het tijdperk windows7 en kom van vista, Ook even wennen. Je foto's zijn mooi..

Lieve groet,dinah

Marjonel M zei

Zo te zien werkt alles prima, mooie foto`s heb je gemaakt.

Groet, Marjonel

Home and Lifestyle zei

Het is gelukt hoor, op je blog heb je alles onder controle ;-).

Lieve groet, Ingrid

Our photos zei

Je hebt weer mooie foto's op je blog gezet!
Groetjes, RW & SK

lia zei

Gelukt hoor, en wij hadden dezelfde laptop hè. En die is het ook aan het opgeven. Echt een ramp...., soms doet hij helemaal niets meer, en dan kan ik weer geen mail sturen, maar ook hier is er een nieuwe besteld, en ook Windows 8.

Maar wij zijn leergierig, en dan komt het wel goed.

Petra zei

Lastig op onze leeftijd( en we zijn nog helemaal niet oud)
alles onder de knie te krijgen. Heb mijn iPad op ios7 gezet, ook al spijt van. Vond het oude makkelijker en duidelijker..

Groetjes Petra

Mirjam zei

Hoi Corine,
Nou, je bericht is hier helemaal goed verschenen hoor. Zelf ben ik een echte digibeet. Zolang het werkt kan ik me er ook goed mee uit de voeten, maar als er iets niet gaat zoals het moet bel ik mijn dochter of mijn broer... Ik bak er dan zelf niets van. Heb ook al gehoord dat windows 8 heel lastig is...
Mooie plaatjes weer van jullie rit. Vind de kip helemaal leuk..!
Ik wens je een fijne dag,
Lieve groet,
Mirjam

Miranda zei

Het is gelukt! Succes met verder uitpuzzelen van alle mogelijkheden.

Claudia zei

Ik ben overgestapt naar een MacBook, heb nog steeds moeite en die iOS7 ziet er toch ook best weer raar uit, hier gaat mijn energiepeil al van omlaag....

Judith zei

Herkenbaar... mijn laptop had ook kuren en is dus daadwerkelijk gecrasht deze zomer. Nu heb ik dus ook een nieuwe laptop met windows 8, maar ik ben dus gewoon 'in het diepe'gegooid en ook ik ben geen techneut;-)

Ooit gaan het we leren Corine, ooit!!!

Vervelend dat je niet zo lekker in je vel zit. Hopelijk komt er wat uit de onderzoeken waarmee je vooruit kunt.

Liefs

Janny zei

Gelukkig dat het allemaal gelukt is. Ik kom best een eind maar ál te vervelende dingen moeten hier ook niet gebeuren, hoor. En wat ik ook stomvervelend vind is dat als iets je goed bevalt je toch gedwongen wordt een ander programma, o.i.d. te nemen.
Maar goed: het is wel handig om de grijze celletjes te blijven gebruiken:-)
Mooie foto's weer!
Janny

Anneke zei

Ja we leven in een tijdperk dat we bijna niet meer zonder kunnen. Ikzelf heb ook niet zoveel verstand van computers. En als er een probleem is dat bel ik mijn dochter die me dan weer even vooruit helpt. Maar fijn dat het allemaal weer gelukt is want ik zie weer prachtige foto's voorbijkomen.
Nog een fijne dag

Pure & White zei

Volgens mij werkt alles prima, ik zie iig prachtige foto's voorbijkomen..;-))

Veel sterkte met alle onderzoeken!

Lieve groet!

Dineke

Martine zei

Lachen, want ik heb sinds een paar weken ook een nieuwe laptop met Windows 8. Helaas heb ik er nog geen lieve dingen naar geroepen :)
Op de ipad heb ik afgelopen zaterdag IOS 7 gezet en toen ik dat voor het eerst zag, had ik ook zoiets van: help. Maar nu ben ik daar inmiddels aardig aan gewend.
Elke verandering is nog geen verbetering :)
Liefs, Martine

kienkele zei

Het komt hier helemaal goed door Corine. Succes met de Windows-8 studie! Groeten, Tineke

Petra zei

Heej Corine,

Leuke foto, de eerste...van de zomer heb ik daar ook gestaan om een foto te maken, alleen was het er toen wat zonniger en stond er nog koren. De rest van de foto's komen mij ook bekend voor ;-) maar dat is ook niet zo vreemd :-))

Groeten van Petra

Colin zei

Even wennen hè dat W8; mijn laptop heeft het ook nog niet maar pas mijn vader nog even met zijn mail op weg geholpen, die wilde zijn nieuwe laptop uit frustratie al weg doen, maar nu helemaal blij. Vanaf morgen kan ik mijn (werk) aai-bel-geval gebruiken, benieuwd hoeveel ik daar mee ga stoeien :)

La Maison zei

Natuurlijk krijg je het onder de knie. Je foto's zijn goed doorgekomen en prachtig. Ik heb nog XP op mijn laptop en hoop dat hij nog lang meegaat. Ik gebruik tegenwoordig meestal mijn iPad, een echt leuk speeltje.

Lieve groet
Hermine

THORNWOODS AT HOME zei

Ja lastig even wennen, maar goed je krijgt het vast wel weer allemaal onder de knie.

Succes.

Liefs Monique

Carla zei

Het zijn net auto's ...leuk zolang ze het doen.
Maar...ik kan je bericht en je prachtige foto's duidelijk zien....dus je kan het hihi.
Tja...de jeugd is stukken handiger....maar al duurt het bij ons wat langer...op den duus komt het bij ons ook goed!!!
Suc6 met puzzelen.....komt vast goed

Liefs Carla

La Maison zei

Even over de bordjes.
Soms neem ik er een paar mee naar hier, maar de meeste staan daar.

Alvast een mooi weekend,
liefs
Hermine